Çemtaş bilançosu;
82.657.530 tl kar yazmış.
Net parasal pozisyon kaybı;
-734.519.900 tl
Bucim ede yansıyacak haliyleKesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Sn.whiningman sizi bilmem fakat ben 2010 yılından beri daha tarman çogunluk hisseleri el gecirmemisti(%25 i vardı elinde)bucim yatırımcısıyım.Vede her zaman batı çim.ile kıyas yaptım.Zaman zaman girdim çıktım 10 sene elimde tutmuslugum vardır.
Şuan full bucim deyim.Ceo şu bile eskiden tarmanın sattığı konya çimento nun ceo su Gilbert Nadda.Boşa ceo yapmadı şirketine diye düşünüyorum. Konya cimentoyu lafarge ye sattı.Belki bir umut bucim de aynı kaderi paylaşır.Hayırlısı .Umut fakirin ekmeği ye Mehmet misali;)
Önce hayalini kur sonra gerçek olsun;)
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Benden bu kadar dahada yazmayacağım burada.Tunelin ucu ışık.Işıgı görünce belki merhaba derim.Hoşçakalın.Herkese iyi kazançlar.
Her seferinde tunelin ucunda ışık göründü diye seviniyoruz ama maalesef karşı yönden gelen makinistliğini İsmail TARMAN'nın yaptığı trenin olduğunu bize çarpınca anlıyoruz :plc: Ben bu hisseyi alırken kendime her hangi bir fiyat hedefi koymadım patron ne zaman satarsa bende o zaman satarım düşüncesi ile aldım, ama Modernizasyon işine girince biraz kafam karıştı, patron şuana kadar hatırladığım kadarı ile Baştaş, Cimentaş ve Konya çimento hisselerini toplayıp borsa dışında iyi fiyatlara sattı, Nuh, Oyak, goltaş ve bsoke çimento hisselerini borsada sattı şuan tahminime göre 19 Aralık'ta Ak Yatırımdan, İş Yatırma virman yaparken 9 milyon lot Oyak çimento ve 1 milyon lot Goltaş çimento hissesi kalmış borsadan sattığı hisselerin paralarını bucim bedellisinde kullandı sadece bucim ile ilgileniyor. Şuan görünen bizleri bezdirip elimizden alıp tek başına bucime sahip olmak istiyor. ama benim gönlüm İsmail TARMAN'nın satmasından yana eğer o satarsa hayal bile edemeyeceğimiz iyi bir fiyata satar yıllarca beklediğimize değer. :party:
https://www.tradingview.com/x/GDjXkLRt/
Ara sıra bakarız.
Önceki yazımda anlatmak istediğim buydu, maliyet muhasebesi kurbanı olmuş. Bunun başınada hiç iyi yansımayacak. İT tam istediği gibi habire sıvıyor altını, tezek ile :) bakalım nereye kadar sürecek bu inatlaşma. Umarım makyaj bitince satarlar yoksa hedefi kottan çıkmaksa yandık. Son 3 yılın ortalama fiyatını öder hesabımıza, takar sepeti kolumuza.
Bir Şaman Atasözü der ki;
"Ders sen öğreninceye kadar devam eder"
Bakalim inatlaşma nereye kadar sürecek demişsiniz.
Bir kere Tarman ile inatlaşilamaz çünkü güç yetmez.
Dötü ile inatlaşan donuna mıçar:)
Tarman mi çok yaşar bizmi bilmem.Filmin sonunun kim görür belli olmaz.Fakat eminim yatırım prensiplerini oğullarınada öğretmiştir.;)
Gökşenler iyi dayanıyor gene.Bir sağlam bir bedelli daha gelse dayanabilir mi acaba?
Kottan çıkma meselesi biraz zor.Yıllar öncede hep yazılırdı bu.Glyho da da aynı hikaye hep yazılır.Kagıt baskilanıyorsa hep kottan çıkma dile getirilir.
Tarmanın böyle bir niyeti olsa idi Konya çimentoyu da çıkartırdı.Satmadan evvel.
Saygılarımla
İ.T der ki de diyebiliriz;)Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yanlış anlaşılmışım inatlaşma benimle yada başka birisi ile değil. İT in maddi kuvveti ile Türkiye’de belki 1000 kişi inatlaşabilir. Benim demek istediğim adam kendi ile inatlaşıyor. Bir hesabı var kimsenin bilmediği. Houdini gibi adam :) Şamanları bilmem ama, Şam şeytanı Kayserili :) şapkasından mantı yiyen tavşan bile çıkarır bu adam. Bakalım nelere gebe olacak, halk arasında her koyun kendi bacağından asılır derler. Durumu olan durakta bekler olmayan …….
2000'li yılların başında ilk olarak bucim %20 hissesini 110 milyon dolara aldığında yönetime girmek istiyor ama almıyorlar hatta hisseleri 20 yıl boyunca satmamak için taahhütte bulunmasına rağmen yine almıyorlar. onlara öfkesinin cezasını şuan bizler çekiyoruz. adamın kafasında nasıl bir plan yaptıysa 20 yıl önce hesabını yapmış artık planı her neyse fazla bir zaman kaldığını sanmıyorum. ama sunuda kabul etmeliyiz karşımızdakinin kayserili ve inatçı biri olduğunu unutmamız gerekiyor. İnşallah en kısa zamanında inadından vazgeçip satar bizide kurtarır.
Bucim paranoyak yapar.. i.t 2000 senelerinde hisseye girmiş..yönetim kuşkuyla yaklaşmış zamanla hisseleri borsadan almış yüzdesi artıkça her sene bucim ciddi primler yapmış baktı ki olmuyor ..duranerin hisselerini değerinden fazla ödeme yaparak çoğunluğu elde etmiş..artık gerisi kendisine kalmış... Hayalim çimento fabrikası sahibi olmak demişti..gerçekleşti...gerisi lafı güzaf...
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kap bilgilendirme eksikliğine yazdığım şikayet ve bir nevi tehdit yazısı işe yaramış :)
Modernizasyon gecikmişmiş. Taşeron değişmişmiş. Taşeron mahkemeye verilmişmiş. Teminat mektupları çözülmüşmüş. Nasıl ? size inandırıcı geldi mi bilmem ama bu iş kayıkçı kavgası değilse ben birşey bilmiyorum.
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsa tarihinde parasıyla böyle rezil olmuş bir şirket daha var mıdır?
Çaresizlikten yatırımcı aptal yerine koyularak böyle bir senaryo da düşünülüp uygulanmış artık bu iş ile savcılar ilgilenmeli diye düşünüyorum
Basiretsiz yönetim ky nın haber akışı ile zarara uğratılması ve kamu zararının da ortaya çıkması taşerona devir ile sonuçlanır mı?
Olumsuzluk pompalayarak milletin elindekileri ölü fiyatına almak derdindeler. Ortada o kadar bir olumsuzluk yok. Firma taahhüdünü gerçekleştiremeyince yeni iş yeni firmaya ihale edilmiş. Sözleşmenin boşa çıkmasında doğan zarar mahkemeye taşınmış. Bu tip mahkemeler çok uzun sürer. Nakde dönen teminat mektuplarının miktarları açıklanmamış. Orta ve uzun vade kentsel dönüşüme çok fazla çimento lazım bunu bilmeyen kalmadı bu süreç hızlanana kadar millete kan kusturacaklar anlaşılan. O kadar giden hisse varken bu enflasyon ortamında bir hissenin bu şekil düşmesi dayanılacak bir durum değil.
Çemtaşın kötü bilançosu biliniyordu ona rağmen çemtaş yükseldi. Bunu da baskıladılar bir postada çemtaşın bilançosuna bucimi çaktılar. Trader Insider iş başında. Şirketin bir sahibi yok iyice orta malı olmuş.
Çemtaş ta kötü birşey yok aslında. yeni muhasebe sebebiyle öyle bir görüntü oluştu. Birileri de düşürmek için bu fırsatı değerlendirdi. Umarım panik veya moral bozup mal kaptıran olmamıştır. Çemtaş veya BUCİM de.
haftalık-aylık grafiğe OBO formasyonu denebilir mi?...var mı bu işten anlayan
7.7 dünkü kapanış.0.618 Fibonacci geri alim bölgesi.Olü kedinin zıpladıgı yer.
Noldu buradaki yatırımcılar kayboldu:))
Carkos whinningman bawer ft 2 neredesiniz yaw.Zd& lounar ı da unutmayalım.Arkadaslar boşverin karalar baglamayın ya bekleyin gelir kağıt hakkettiği yere.Surada iki sohbet muhabbet ediyorduk istişare ediyorduk ne güzel;))
Biz hep burdayız çıtır için hisseye gir,çık yapan tayfadan değiliz..ne kadar çok paylaşım o kadar çok sıkıntını belli eder..komiksin akşam, akşam bayağı güldüm sende ilerde gülersin...:););)
Birde söz veriyorsun ışığı görene kadar formda yazmıycam diye [emoji4] anlıyorum söz uçar yazı kalır.. neyse [emoji4]
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Oh be korktum valla)) .Tünel dedik ışıķ dedik bir baktık karanlıkta kaldık.Tek başıma kaldım sandım.;))
1.Grafikte görünen bucim/bsoke karşılaştırması renkli olan bucim.Beyaz olan bsoke.
2.grafikte ki karşılaştırma bucim/btcim. Renkli olan bucim.beyaz olan btcim.
Grafik sonunda bariz görünen açıklık birbirine doğru kapanmalı ve tersi formasyon oluşmalı.
Ek 30093
Bucim/btcim
Ek 30094
Bu kağıt büyük oyuncu kağıdı, deprem için kentsel dönüşüm işine girilmek zorunda, işin ucu göründüğü zaman yatırım ve emeklilik fonları almak için birbirlerini ezecekler. Laylaylom yapa durum bakalım.
Bucim /golts
Nayir nolamaz buralarda duramaz;)Ek 30095
Böyle bakmak daha sağlıklı.
https://www.tradingview.com/x/2jNqhV9A/