Demek ki 12-13K nin uzeri almak icin devlette doktor kaymakam vali mustesar filan olmak lazim aziz dostuma
Printable View
üst limiti de bir öğrenebilsek :) Sır gibi saklanıyor hiç bir yerde bilgi yok. Ama mantıken prim tutarlarında 7,5 kat fark varsa alt ve üst limit arasında emekli maaşlarını da böyle düşünsek yaklaşık 25.000 TL gibi birşey oluyor sanırım. ama 13 14 binden fazla daha duymadım görmedim internette.
Millet vekillerinin 26 ila 29 bin TL arasında emekli maaşı aldığını ögrendim az önce.
Çok değerli hocam verdiğiniz bilgiler teşekkür ederim.
kıdem ihbar gerçekten çok zayıf kaldığım konular. 2008 sonrası sigorta girişliyim 7200 gün üzerinden Şöyle bir senaryo üzerine konuşursak;
2018 e kadar 2 farklı şirkette toplamda 1500 gün - ( alt üst prim limitine göre ortalama bir brüt maaş seviyesi)
2022 e kadar yurtdışı çalışma 1200 gün - taban ücretten yatırmayı planlıyorum
2035 e kadar da yurtdışı çalışma 4500 gün - taban ücretten yatırmayı planlıyorum - Yaş 43 44 oluyor ve 7200 günü tamamlıyorum.
ve bu seneden sonra da Türkiyede hiç prim yatırmadığımı düşünürsek. Alabileceğim herhangi bir ikramiye bulunuyor mu ? yoksa 60 yaşıma geldiğimde emekli aylığına mı bağlanıyorum direk ?