Hocam can alıcı soruyu sormuşsun bakalım yarın ola hayr ola
Printable View
Altın haberi beklerken soygun haber çıktı galiba :(
Son düzenleme ve plası ceza ile ilgili benim yorumum:
Bir yasa ya da düzenleme, kişilerin lehine ise geçmişe uygulanır, aleyhineyse uygulanmaz.
Burada ki düzenlemede, genel hukuk kuralının aksine, kişinin (Odaşın) aleyhine olan düzenleme,
30 Eylülde dğxenlenmesine karşın, 30 marttan itibaren uygulanmak istenmektedir.
Kanun dışı olan bu duruma yüksek mahkeme büyük olasılıkla dur diyecektir.
Aksi halde, ülkede hukuktan söz etmek olası değildir.
Bu nedenle;
Halen şirket çarpanları da çok cazip olduğu için, ceza uygulansın uygulanmasın, ben pozisyonuma dokunmayscağım.
Yatırım tavsiyesi zinhar değildir.
Ya EPDK dili nasıl bir dildir tüketicilere dağıtacakmış sanki dava bitti sonuçlandı EPDK iş bilmezliği bu cümleden bile ortaya çıkıyor
Muhtemelen Nisan’da elektriğe indirim gelecek bunun için kaynak olarak görülüyor. Aksi halde açıklamayı yazan simit satsa daha iyi derdim. Çünkü o para tahsil edilse bile Gtş’lere gidecek. Gtş’lerin eli rahatlayınca 3 aylığına da olsa elektrikte indirim olabilir. Aksi halde herkes elektrik faturasını aynı şekilde ödemeye devam ederken (tarifeye göre ödeme yapanların da ptf’lere göre ödeme yapanların da elektrik maliyetleri belli iken) bu açıklamanın başka bir anlamı olamaz.
Ceza Cante'yi direkt, Odaş'ı dolaylı olarak ilgilendirirken, Odaş'ın Cante'nin iki katı oranında düşmesi enteresan...