Tahtalardaki görüntü ise Kozaa'ya geri dönmüşler havası veriyor bir süre İpeke'de takıldıktan sonra...
Benim aklımdan geçen de İpeke'leri satıp Kozaa'ya mı geçmeli şeklinde...
Printable View
Bir ara full kozadaydım ve favorimdi. Sonra 7.5 gibi ortalama ile ipeke geçtim. Bence şu anda ipeke kritik olan. Elemanlar genelde algıya oynuyor. Kağıtları toplamakta çok ağır davrandılar özellikle ipekede. Hala da ağır davranıyorlar. Şimdi kağıtlar iyice deşifre oldu. Artık takip edeni çok.
yatırım tavsiyesi değildir.
2 gündür de kozaa yi yukseltiyorlar.
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son hareketleri ipeğin takaslarda tersi görünse de toplanmış olduğunu gösteriyor..
başkan ben tamamına yakınını 7 8 civarı ipekeye geçirmiştim. Şu ana kadar doğru hareket olarak görünüyor:) benim mantık 1. ipekeyi çok iyi toplayamadığı ve 2. olarak ipekenin ortak olunan değil ortak olan yani daha çok sahip pozisyonunda olduğunu düşünmem. Takaslarda iyi topladığını söylemişsin. Bilemiyorum ben tam tersi diye biliyordum. yatırım tavsiyesi değildir.
Merrill mal toplamaya devam ediyor
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence kafa karışıklığına gerek yok, son iki gündür net bir şekilde Kozaa ağır basmaya İpeke bulunduğu yerde patinaj çekmeye başladı...
Sabah geldiği yeri akşama kadar görmüyor kaç gündür. İnşaallah genelde kötü bir durum yaşanmaz da 10 larda kalsaymış keşke demeyiz.
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bende zaman zaman ikisi arasında geçiş yaptım.
1.kozaa temel olarak daha ucuzdur.
2.son dönemde ipek kozaa ile aradaki yüzde 50 farkı 7 ye kadar düşürdü
3.ipek giderken kozaa gitmediği için bu daha cazip geliyor bu günkü harekette bellli etti gibi
4.ipekin tek avantajı sığ olması nedeniyle hareket yaptırmak daha kolay
5.zaman zaman ipeke kozaa yi gectigide olmuştur ama bazıları bu ipek enerjiyi ipek holfing ile karıştırıyorlar
Yy.tv.olmayip şahsi görüşüm dur
Rüzgar Kozaa ya döndü, Kozaa 12-13'lere ilerlerken bir süre İpeke'nin baskilanacagini düşünüyorum. Zaten son günlerde her haliyle belli ediyor, cılız yukarı hareketler geri gelmelerle son buluyor. Hele bugün eksiyle bitirmesi iyice durumu belli etti.
Bnece ipekeyi hareketli günler bekliyor.Sahiplik davası payları devlete geçti.Artık yolu açık.Kayyum yönetiyor.Genel kurulda temettü meslesi olabilir.Ben yavaştan giriyorum.YTD
başkan şu düşünce ile ilgili yorumun nedir? doğru mu bir yaklaşım mı ne dersin?
Kozaa kozalın yaklaşık yarısına sahip ve ipeke de kozaa nın yaklaşık yarısına ve kozalın da yaklaşık yüzde 20 sine sahiptir. İpeke nin kozaa üzerinden dolaylı şekilde kozaldaki payı da yaklaşık yüzde 20 civarı desek kozaldaki payı toplam olarak yüzde 40 gibi.
Olayı kazanç olayının dışında direk sahiplik durumu açısından kıyaslıyoruz. İpeke de şu anda yüzde 30 küsür bir toplama oranına sahipler. Kozalda ve kozaa da bu oranlar daha iyi ama ipekede iyi bir orana ulaşamadığı sürece kozal ve kozadaki oranları çok bişey ifade etmiyor. En nihayetinde kozaldaki yüzde 40 için (kozadan gelen ile beraber) ipekeyi toplaması lazım.
Bu yukaradaki yorum ile ilgili düşüncen nedir;? doğru yanlış ?
bu arada mesala kozalda hiç hareket yok ve ipeke son dönemde en iyi artışı sergiledi. Bu durum yukarıdaki düşünceyi desteklemiyor mu? sayın cinali yorumunuz nedir başkan?
Defter değeri ve fiyat kazanç oranları ozellikle bunlarda hata yaptırmaya çok müsaittir. Örneğin bunların dusuk görünmesine sermaye ve özsermayelerinin büyüklüğü yol açıyor. Bu da ilk bakista oldukca yanıltıcı. Halbuki yakın karlara sahipler. Bu nedenlerle yukarıdaki görüşlerinize katılmıyorum fakat gorusunuze saygı duyuyorum. Detaya daha fazla girmiyorum.
Burada ıpeke diğerlerine büyük oranlarda sahip. Ben de henüz ortaklık yapısını %100 çözemedim. Çünkü halka acik olmayan şirketleri var hepsinin ve çoğu da aynı şirketlere ortak. Sirketleri son birkac aydir taniyorum, burda bilen arkadaşlarla bu ortaklık yapısını konuşabilsek en faydalı şey bu olurdu. Bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.
Eskiden ipek 2 tl kozal önüde yer alirdi,
Ne zaman bu makas kapanir kozaa ipeki yakalardi bizim icin satis fiyati olurdu :)
sonrasi hep sert selale,
son zamanlarda ipek kozaanin gerisinde gelmekte...
Bunlarin hesaplari eski postlarda mevcut matrushka gibi o onun yarisina digeri onun yarisina sahip ..
ama ipek daha derli topludur.
evet olay fk ve kar durumu değil. Bunlarda mesele sahiplik açısından değerlendirilmeli. Mesela kozal şu anda işçi pozisyonunda bana göre. Cinali ortaklık durumunu iyi biliyor diye düşünüyorum. Umarım bu konuda yukarıdaki yoruma cevap yazar.
İş yatırım 29 aralıkta rapor yayınlamış
Sat önerisinde bulunmuş 7.70 hedef vermiş
İş yatırım sayfasında var
O iş bi gün sonra en çok alanlar arasındaydı. İpek de 8.50 üzerinde...
Bir sorum olacak.
IPEKE KOZAA'nın %52,25'ine, KOZAL'ın %23,29'una sahip. 2019/09'da KOZAA 228M, KOZAL 526M kâr açıklamış. KOZAA'nın 228M kârının %52,25'i 119M, KOZAL'ın 526M kârının %23,29'u 122,5M yapıyor. İkisini toplasak IPEKE'nin 2019/09 için net kârı 241,5M yapar, ama durum böyle değil.
IPEKE'nin 2019/09 net kârı 120M. Olması gerekenden yaklaşık 100M daha az. Neden böyle oluyor? Bunun sebebi nedir?
Benim bu soruya bir cevabım var, ama doğru olup olmadığından emin olmadığım için sormak istedim. Cevabım şöyle:
IPEKE'nin KOZAL'a iştiraki KOZAA üzerinden. IPEKE'nin KOZAA'ya %52,25 iştiraki var. KOZAA'nın da KOZAL'a %44,58 iştiraki var. Yani IPEKE'nin KOZAL'a KOZAA üzerinden dolaylı olarak (%52,25*%44,58=) %23,29 iştiraki var. IPEKE'nin 2019/09'da açıkladığı 120M net kâr KOZAL'ın 526M kârının yaklaşık %23,26'sına eşit. Demek ki 2019/09'da IPEKE kendisi bir şey üretmemiş, KOZAL'ın kârını almış. KOZAA da aynı şekilde. Çünkü KOZAA'nın açıkladığı 228M kâr da, KOZAL'ın kârının yaklaşık %44,58'i ediyor.
Bu açıklama doğruysa şöyle bir tahminde bulunabiliriz. İş Yatırım KOZAL'ın 2019/12 net kârı 572M olacak demiş. IPEKE bunun %23,29'unu, yani yaklaşık 130M'ini alacak. IPEKE 2019/12'de 130M net kâr açıklarsa, 2019 toplam net kârı 420M olur. F/K = 8 için piyasa değeri 3.360M ve hedef fiyatı (3.360/260=) yaklaşık 12,92 (yuvarlarsak 13) olur.
Bu hesap hakkında ne düşünürsünüz? Böyle bir tahminde bulunmak doğru olur mu?
Teşekkürler.
IPEKE KOZAA'nın %52,25'ine, KOZAL'ın %23,29'una sahip. 2019/09'da KOZAA 228M, KOZAL 526M kâr açıklamış. KOZAA'nın 228M kârının %52,25'i 119M, KOZAL'ın 526M kârının %23,29'u 122,5M yapıyor. İkisini toplasak IPEKE'nin 2019/09 için net kârı 241,5M yapar, ama durum böyle değil.
buradaki yanlışlık ipek kozalın yüzde 23 ne sahipliği kozaa üzerinde ikinci bir daha sahip değil siz aynı sahipliği iki defa kullanmışsınız..
sadece kozaal üzerinde ortaklığı var kozal da direk pay sahibi değil
https://resmim.net/f/BemKaG.jpg
Pala bugün bayrağın dibinide sıyırayım öyle çıkarsam çıkayım dedi herhalde.
bayrak direği 8,83 de başlıyor 10,24 de bitiyor yani kırış nerdense 1,40 TL eklenecek aldık yatıyoruz bakalım.
Edit : 9,92 ye kadar bildiğimiz dibini sıyırdı tahtanın sahibi kimse.
Dostlar, KOZAL'ın halka arz dışındaki tüm hisseleri ATPTUR. İNŞ. A. Ş. ye aittir. Bu şirketin tüm hisseleri ise KOZAA'ya aittir. KOZAA'nın ise halka açık olan payları hariç hepsi İPEKE'ye aittir. Sonuç olarak bu şirketlerin halka açık olan payları dışında kalan tüm payların sahibi İPEKE'dir.
KOZAL karı tabii ki bu şirketlere farklı oranlarda yansıyor orası malum.
Sabır acı, meyvesi tatlıdır.
https://youtu.be/xUfxv0r7Tgg
Yukarıdaki linkte söylediğim bilgileri detaylı olarak bulabilirsiniz.
Sabır acı, meyvesi tatlıdır.
https://resmim.net/f/xQc9pc.jpg
aylık takas
Bugün ne yapar arkadaşlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanırım bu eleman reysaşta kar edip buraya geldi tabii takipçileri de beraber. Bizim tahta sahibi bize para vermemek için malı buralarda beklettiği sürece atlayan çok olur. Şimdi de sasadakiler gelir. Yatırım tavsiyesi değildir.
Saatlik bayrağın dibinde kalanları sıyırıyorlar hafta sonu twittercı üstatcıklar destek kırıldı düşecek diye algı kasıyordu.
https://resmim.net/f/GYSwCc.jpg
Galiba üstatçıklar haklı çıkacak. (ima değildir)