Bu imtiyazlı hisseleri Şu an için alan veya toplayan var mı acaba
Printable View
Kim neden alsın. Adnan A tipinde çoğunluğu kapmış zaten. A tipi sahiplerinin çoğu 2020 deki bedelliye katılmadılar. Adnanın onların A tipi hisselerini borsada alma imkanı vardı. Ama almadı. Bu sebeple o hisseler sermayeden çıkartıldı. İttifakın bedelli sonrası olması gereken sermayesi 400 milyondu.
Ama 16 milyon A tipi hisse bedelliye katılmadığı için yada rüchanların karşılığını ödemedekleri için iptal edildi. Ve sermaye 384 milyona geriledi. Yani a tipinde kritik çoğunluğu Adnan aldığı için gerisi iş yapmayan, borsada işlem yapılmayan işe yaramaz senetler haline geldi. Getirildi. Mesela eğer bedelli spk tarafından onaylanırsa, sen de bedelliye jatılmayan A tipilere talep yapabilirsin. Ve de alırsın. Ama gereksiz bir iş yapmış olursun.
O insanlar faiz haramdır diye tasarruf ettikleri üç beş kuruşu çok halis bir niyetle, Ülkemiz için iş olsun, aş olsun, üretim olsun Yurdumuz kalkınsın diye yatırmışlardı..
Alınteri temiz paralar alavere dalavere yoluyla yok edildi ve edilmege devam ediyor maalesef.
Yoksa Çoktandır imtiyazlı hisse senetleri, normal hisse senetlerine dönüştürülüp isteyen alır isteyen satar hale getirilebilirdi getirilebilirdi..
Bugün 3,5 TL den almayan halkımız, Bir yıl sonra 35 liraya kuyruğa girer almak için. Pazarlama kabiliyeti böyle bir şey işte. Aynı gruba ait İmaşta 35 tl den hisse almayanlar, 500 liradan almak için birbirlerini ezmişti.
Hektaş yürüdü.
Buna gelcem ama olgunlaşsın
Yükselmesin daha da düşürsünler de 2024 te ekleme imkanımız olsun.
Her ay maaş sonrası kenara koyabildiğim miktarı buna atıyorum çok bi lotum yok olması için böyle fırsat vermesini isterim.yükselmediğini hatta düştüğünü gördükçe seviniyorum. Bedelli yapsa da daha çok lotumuz olsa hatta diyorum.
Hlgyo bedellisi bile henüz gelmedi.
Bunun gelme olasılığı var mı.
Bedellinin Geleceğini hiç sanmıyorum ama gelsin isterim. Ayrıca ne güzel düşmüş bugünde maşallah.
Çakırın Mematiye söylediği o meşhur replik aklıma geldi. "Azdan az çoktan çok gider." :) özellikle son 3 yıldır enflasyon karşısında parası pul olmuş tahtacı düşünsün :)
Tahtacının maliyetinden düşük yatırımcı bu hisse de yoktur. Adnanın aldığı payın gerçek maliyeti ekranda gözükenden düşüktür. Adamlar kaynağın başında akarı kendine çevirmiş altına 6 -7 milyonluk arabalar çektirmiş...
Yediği içtiği şirketten el altından ne bok yediklerini bilmesekte tahmin edebiliyoruz.
Azdan az giderken çok olan çoğalmıştır...
Kendimizi kandırmayalım...
Devasa varlık üzerine çökmüşler alıp verdiklerinden komisyon alsalar parayı koyacak yer bulamazlar...
Üstad ye'se kapılmazsın da seni biraz kızgın gördüm :) Sana tamamen katılıyorum, maliyeti var mıdır yoksa sıfır maliyetin üzerine kaçıncı turu atacağını mı hesaplıyordur onda bile şüpheliyim..
"Azdan az, çoktan çok gider.." belki benim de arada kullanmış olabileceğim ama çoğunlukla romantik bir söz.. Matematiği ve mantığı tartışılır: Diyelim sen 100 binin 50 binini bağlamışsın, adamsa 100 milyonun 1 milyonunu; kiminki çok şimdi :) Sen ineğe ortak oldum diyorsun ama sana boynuzu tutturmuş, memeler adamın elinde..
Diğer yandan; fiyatın şu an bulunduğu seviyeler(3,3 civarı) benim için pivot bölge(both for usd&try).. Elimde olmasa buralardan 10-20 kuruş aralıkla martingale başlardım :)))) Her an bedelli onaylanma ihtimalini de hesaba katarak tabi! Gerçi bir sürü şirket uygun fiyatlara indiğinden tam emin de olamadım şimdi :)
İlla düşeceğini düşünmesem de;
2,9x(10cent civarları) e kadar sarkıtmasını da hem göstergeler hem geçmiş barlara baktığımda anormal görmüyorum..
2,30-2,60 bölgesi ise zorlama basmak isterse ihtimallerim arasında..
Geçen yıl şubatta uzaklaşmak için ekranı kapattım; derinlik ve alan-satan takip etmiyorum, arada yalan da olsa takas bakıyorum sadece :) İyi ki de öyle yapmışım, en azından saatleri ve günleri kurtardık.. Para kısmı da nasip kısmet; elbet olur, olmuyorsa da vardır bir hayır..
Sanırım adnan bebesi senin benim çıkmamı bekliyor. Biz çıkana kadar o da inatla beklemeye yemin etmişe benziyor sahte pandeminin ilk yılı hissenin yarısını satıp ilaçlarla biraz para kazanayım dedim, hisselerimin yarısını satıp ilaçlar için pusuya yattım. Satmamın üzerinden 1 saat geçti geçmedi ittifak tavana gitti. Beklediğim yıllar boşuna gitmesin diye sattıklarımı tavandan almak zorunda kaldım
Adamların bizi iplediğini düşünmüyorum. Kafalarında bir senaryo var bunu istisnasız acımasızca uyguluyorlar...
Koskoca grup şirketlerine ve yatırımcısına yazık ettiler. Bu kadar beddua alanların iflah olacağına inanmıyorum. İlahi adalete havale ettim...
Ben de kendimi bu kadar önemli görmüyorum :)
Bana pek mantıklı gelmese de bu -en son hatırladığım- 12m lot civarı alan yatırımcı arkadaş gerçekten gruptan değilse o ayrı terane.. Onu ipleyebilirler! En azından ben olsam iplerdim, buyur sen götür derdim :))) İcabında tüm tahtayı alamayacak adam da böyle bir hissede o kadar lot alır mı bilemedim, ben olsam almazdım herhalde.. :)
Melek yatırımcıdan bahsediyorsan gruptan izinsiz alım yapmamıştır...
Bizdeki 3-5 lot için değildir bu baskı. Bence iki ya da fazla grup var birbiriyle inatlaşan arada kalan ky oluyor :)
Hocaö Böyle bir hissede bırakın 12 m lotu 100-200 bin lotu bile yedirmezler diye düşünüyorum. İşin garip tarafı 17 m lot alan fonlar var kim aldı hangi fon oldu onu da bilmiyoruz.Bu işleri iyice kötü etti. :)
https://resmim.net/cdn/2023/12/20/ZboJSH.png
Adnan ve ekibi çoğunluk hakkına sahipler. Yönetimi kaptırma durumları söz konusu değil.
çok az para bağlayarak min. 0,5 - 1 milyar $ değerinde şirketlere sahip oldular...
Çoktan çok gitmiyor maalesef :)
Özel fondur, arada %5 sınırına yakın 17-18m lotu fona sokup çıkarıyorlar.. Fonda 3-5 yatırımcı(kendileri) vardır, yani ha kurumdaki hesaba ha bu fona misali..
100-200k yediriyorlar, ama çok beklediğimden 3x kurtarmadı ben yemedim :) ağada sofrayı geri topladı hahaaaa
1₺ civarı daha basarsa veya bedelli onaylanırsa(yarın akşam haberi düşse şaşırmam son cilvelerine bakarak) 1m yedirirler mi diye denemeye niyetim de var ama kısmet :) sonuçta ben zorla almayacağım, tahta vermiş olacak..
Geldik, gidiyoruz..
Yediriyorlar derken yanlış anlaşılmasın, herkesin psikolojisi kaldırmaz.. Vurdumduymaz ve pis paçalcıyımdır.. Sonuçta 3.20₺ den 1.09 a inerken gık demedik :) şimdi de 5.70 lerden buraya geldik ve nereye kadar ineceği belli değil.. Birkaç aya tanışmamızın 3. yılını kutlayacağız nasipse :) hedef max 5. yılı da kutlamak ama 6. kusur kalsın :))
Geldik, gidiyoruz..
Hem parasını alıp hem "mazlum" ettin yatırımcıyı mq, biz Şaban'a özeniyoruz tabi :)
https://youtu.be/NVliEjUh8bc?si=ScD7XdLAxXPQDMlv
Geldik, gidiyoruz..
SPK bülteninde yine loras sermaye artışı yok
Onaylayacağına ihtimal veren var mı ? Ben hiç vermiyorum açıkçası
Herkes pusuda bekliyor anlaşılan acaba patronun planı ne
Hadi hayırlı olsun, onaylamışlar. En azından belirsizlik bitmiş oldu...
Geldik, gidiyoruz..
Daha önce hep onaylanma ihtimaline çok daha yakın olduğumu belirtmiştim, ama ne yalan söyleyeyim bir umut! onaylanmaz ve sert yukarı sürerler senaryosunu içten geçiriyordum :)
Artık filmin devamına bakacağız nasıl yazmış ağa..
Geldik, gidiyoruz..
3 ay önce Holdingin kasasında 892 milyon TL nakit vardı. Buna 100 milyon TL de faiz işlemiştir. Yani şu anda kasada 1 milyar TL nakit parası var. Hissenin şu anki fiyatıyla hesaplanmış holding piyasa değeri ise 1,4 milyar TL. Yani holdingin piyasa değerinin %70 i şu anda kasada nakit olarak bekliyor. Borsada böyle bir şirket örneği var mı?? Yok! Bedelli ile kasaya 382 milyon TL daha girecek. Sonuç olarak 20 gün sonra kasada 1,38 milyar TL nakit olacak. 20 gün sonra ise holdingin piyasa değeri 1,8 milyar TL olacak. 1,8 milyar TL piyasa değerinin 1,38 milyarı nakit para olacak. Mart ayında Zermeram projesinin evlerinin ilk etabı da bitmiş olacak. Buradan da hatırı sayılır bir nakit girecek. Siz deyin 100, ben diyeyim 200 milyon TL nakit girecek. Sizce bu hisseyi bu seviyelerde daha tutabilecekler mi? Ben sanmıyorum.