inşallah, eksi kapamasında...
Printable View
13:03 - HSBC, HALKBANK ICIN HEDEF FIYATI 7.7 TL'DEN 7.2 TL'YE INDIRDI, TAVSIYE: TUT
Mal mı toplayacak ya.şaklar...
13:37 - albayrak: Halkbank ıle ılgılı pozısyonumuzu anlattık, surecle ılgılı beklentımız gayet olumlu - a haber
13:38 - albayrak: Abd'lı bakan surecı (halkbank) yakından takıp edecegını soyledı-a haber
beklenti bitti veya bittiye yaklaştı
bundan sonra giderse ucuz kaldı diye gidebilir ama diger bankalarda ucuz değil mi hem problemsiz
Hindistan'ın petrol alımları için ödemelerinin çoğunu üstlenen Hindistan'ın en büyük bankası State Bank of India Başkanı Rajnish Kumar, ABD'nin Tahran'a yönelik yaptırımlarına uyduğunu duyurdu.
SBI Başkanı Kumar, bir basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz uluslararası bir bankayız. ABD'de bulunuyoruz. ABD'de bulunan bir banka için de sıkı bir şekilde yaptırımlara uygun davranacağız. Yaptırımlara uyacağız." dedi.
Bizde mi duyuracağız???
Adam ABD' de bulunuyoruz diyor...
Biz o kadar da uluslararası değiliz demi?...
:)
Bu böyle kapatmaz. Ya kapanışa doğru sert aşağı ya da sert yukarı
https://i.postimg.cc/QMbz0XCj/halkb.jpg
Bu nasıl kapatacak bakalım bugün...
Yahu bu haber diğerlerine benzemiyordu 1 yıldır bekliyoruz bu b.ku, tüm prangalardan kurtulacak dedik olmadı. En az % 10 bekliyordum ben, yine gol değil...
normalde senet elimde degilken yorum yapmayi pek etik bulmam(yorumumuzda tasima yada tasimama psikolojik etkisi olduguna inanarak)...fakat aylardir iyi kotu paylastigimiz bu platformda ki suregelen durumumuzdan güç alarak benim kanatim şu yönde olusmaya basladi...özelliklede bu yorumum icin kapanisi bekledim...ABD iran ambargosu icin 6 ay gibi bir muafiyet suresi bicmiş bu ülkelere; ve bu konuda yapacaklari ve yasaklari konusunda ciddi oldugunu ortaya koyuyor...ŞİMDİ halkb konusuyla olaya bakalim; adamlar halkb in öyle yada böyle bir önceki ambargo kosullarini ihlal ettigini savunuyorlar; eger baya hafif bir kararla durumu gecistirirler ise bu yeni ambargo icin ilerde olusabilecek ihlaller adina bir emsal teskil edecegi ortada iken ABDnin cezasiz bu durumu sonlandiracagi cok iyimser bir bakis acisi olur...peki ky.nin abd ve turkiye yonetiminin bu konudaki ön diyalog aciklamalari karsisindaki heycanini buyuk fon ve yatirimcilar neden ayni heycanla karsilamadi ! ...belliki onlar söz den çok sonuca yatirim yapma egiliminde olacaklar; tabiki bir sonuc olursa bizden önce duyumsayacaklari ortada...şuan icin net bir ceza rakami ortada yok demekki...o nedenle riske girmek istemiyor olsa gerek yeni yatirimci fon yada kurumlar...çunku hatri sayilir bir ceza kasasi boş olan ülkemiz icin pamuk eller cebe(bedelli) sonucuna evrilebilir...
tüm bu olasiliklara ragmen oldukca ucuz oldugumuz yadsinamaz...fakat hala belirsizlikler hakim...gibi....gorusmek uzere...
Olumlu haber akışı devam ediyor bugün beklenen yükselişi yapmama sebebi kağıttaki yabancılar pastayı yerliler ile paylaşmak istemediler buraların efendisi biziz deyip istedikleri şekilde kapattılar.Önümüzdeki günlerde iyi olacağını bekliyorum.Çünkü yerlileri küçümsememek lazım.Bu kadar ucuz malın müşterisi çok olur.Yabancı seti kaldırır ve dirençler kırılır benim tahminim.Sayın C.Başkanımız ve değerli Bakanımız Albayrak'a güveniyorum.Halkbank konusunda çok net açıklamalar yaptılar.Bugün üşüşen günlükçüler tahtadan beklediklerini bulamadan ayrıldılar.Yarın inşallah yola devam.
bundan sonra 1 tl ye doğru düşüş sağlanacak ve evanjelist ve yahudi sermayesi gelip bir liralardan türkiye varlık fonuna ait şirketleri toplıyacaklar. proje bu.diğer bankalarda ucuz tabiiki büyük israili çok ucuza kuruyorlar böylece.16 yıl önce 15 dolara alamadıkları milli servetimizi sayın cumhurbaşkanımız zamanda 1-2 dolara alıyor kapatıyor yahudi veya siyonist sermaye.yani cumhurbaşkanımız tekeden süt çıkarıyoruz diyorya aslında tekeden süt çıkaran siyonist sermaye cumhurbaşkanımız tekeyide keçiyide öldürüyor.herkese bir görev verilmiş plan tıkır tıkır işliyor. bu benim düşüncem uymayan uymaz.kimseye küfretmedim sadece düşündüklerimi yazdım.
hiç bir devlet büyüğüne hakaret etmiyorum. borsada oynananan oyunu düşünerek yorumluyorum.yahudi sermayesinin türkiye üzerindeki projelerinin böyle olduğunu düşünüyorum. düşünce suç değildir.15 temmuzda en yakın akrabasını fetöcü olduğu için ihbar edecek kadar da vatanıma bağlıyım.bayrağıma bağlıyım .vatanım için son damla kanımı vermeye hazırım. anlamadan bilmeden okuyor sonrada yargılıyorsun. ben cumhur ittifakına ait bir partinin yönetim kurulu üyesiyim. gerçeği yazmak vatan hainliği değil gerçeği görmemek kör cehalet ve azgın ihanettir.13 yıl önce halk bankası 15 dolardı ne olduda bu gün bir dolarlara indi hisse başı 10 dolar iken öz sermayesi 8 milyar tl idi bu gün 30 milyar tlye ulaşmış.ancak hisse deri 7,33 yani 1,3 dolar. bunu ne ile izah edersin.
borsanın yüzde 60 ı yabancı diyoruz bu yabancı çoğunlukla siyonist sermayedir. devletimizde milli varlıklarımızı borsaya sürdükten sonra halka arz fiyatının omnda birinden bile geri alım yapmıyorlar.BİR TÜRK OLARAK herkesin onuruna dokunuyor. ben faizden korkup borsaya girmişim. yani şirkete ortak olmuşum ancak varlığımı kaybetmişim. bunun acısının ne olduğunu ancak yaşayanlar bilir.
efendi ol kimseyide bilmeden yargılama.günahtır.cahilliğine sayıyor eşine ailene acıyorum ve seni ihbar etmiyorum bana hain demenin enaz 3 yıldan başladığınıda unutma. ben kimseye hain demiyorum ama sen çok düşüncesiz bircahilsin çoluğuna çocuğuna acıyorum okadar.
buradakilerin çoğu çok yaralı ve acılı servetlerini kaybetmiş bak trenthoun nikli arkadaş milyonlar kaybetmiş.belki sizde kaybettiniz. ALLAH bu borsa belasından bütün insanları kurtarsın.
Bunu ben anlayamiyorum mesela. O zaman elinde oldugu zaman yorum yaparsan da ayni tasima/tasimama etkisi bulunacak. Farki ne? Tam tersine hisse ile ilgili yorumlar yatirim yapilmadan yapilmali ki daha objektif olabilisin.
Bu HA olayi ile emsal yaratti ABD yargi sistemi ve Adalet bakanligi. Ta o zaman sitelerindeki yazi bunu ornek gostererek dunyayi tehdit etmekti. Halkbank yirtar mi, yirtmaz mi.. acikcasi hicbir fikrim yok o kadar seyi okumama ragmen.
farki şu ustad....elimde ise hisse en kötü %51 yukselmesini istiyorumdur(insani bir duygu) ve hisseyi tasiyanlar bu nu dikkate alarak yorumlarima en iyi ihtimalle %49 deger verir ve duygusalligim etkilemez...oysa elimde hisse yokken %51 dusecegine inaniyorumdur ve burada o %1lik olumsuz ama bana yarayacak duygusalligimla yuksekten alip malda kalanlarin gözü önünde yorum yapmak icime sinmez...örnegin ben tread konusunda tecrubeliyim diyelim ve yorumumda düsecegini ifade ettim ve 40krsluk ani kap bosluk kapama hareketini hizla yakalayip satisimi yerine koydum ve akabinde hisse sans eseri tepki ile yukseldi diyelim, bu arada benim kap boslugu yorumumu dikkate alipta satip ayni hizda yerine katamayan tread tecrubesi olmayan ky. bosa duserse uzulurum...uzun suredir buralarda oldugumuz icin vedalastigimda ve dondugumde belirtiyorum sadece...anlatabildimmi bilemiyorum :) ...tabiki bu kendimi baglayan bir yargim(abartiyor olabilirim); herkesi kendi vicdani baglar...
kar çıkar ve para platformlarında objektif olabilmek zor iş; bazen hissel beklentimiz bizi bile objektif oldugumuza inandirip kandirabilir; daha önce ifade etmiştim "mantıga bürünme savunma mekanizması"...
tabiki steril bir yorum hic birimizden beklenmemeli insanız nihayetinde...dedigim gibi takibinizdeyim hisse ucuz ve umarim belirsizlikler netleserek guzel ilerler grsz gine...bu gün kap birakmasi icime sinmedi sadece ondan nakite gectim; spekulatif hisselerimle oyalaniyorum simdilik....iyi aksamlar...
''ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün yaptığı açıklamada aralarında Türkiye'nin de yer aldığı sekiz ülkeye petrol yaptırımları konusunda geçici muafiyet tanındığını açıkladı.''
Boşa gaza gelmeyin....Bu amerika kimseyi muaf felan tutmaz...kısa sürede yumurta ucuzlar çünkü irana ihracattan dolayı artmıştı kazancımız büyük )))
Büyük bir ceza gelecek olsa trump bakana talimat vereceğim hemen demezdi. Bu söylemin anlamı bir şekilde hallederiz demektir. Büyük ceza artık gelmez, süreç uzar mı? İşte bu sıkıntı...
Şahsi olarak bu gün hatam garan ile hulk arasindaki korelasyonu yok saymakti açılıştan sonra garan geçiş yapip sonra hulka tekrar gelmek lazimdi heyacan yaptik. Ancak garan 8.12 Üstünde kaldıkça hulk 10 lari hedefler geçmiş hep böyle idi. Bu noktadan sonra hulkta en kötü geride kaldi bu gün konusulanlarin hiç biri yokken 7.70 gören kağıt eninde sonunda 8 devirecek ha biraz biktirir o ayri konu. Bizim tahta yapici seviyor zulum etmeyi.
Bu arada damat işi topluyor adam piyasa dostu olacağım dedi piyasayi hic kirmiyor.yerel secim kazanacaksa bunalr endeks 120 görecek.ben sem amcayala anlastiklarini doğu beyle atistiklarini düşünüyorum kisa vadeli tr ye sicak para akışı olacaktır demek bu.
a) Lütfen Türk olmayanları hakir görme, onlara yukarıdan bakma. Tamamen önyargılı davranarak benim gibi sizden olmayanları kafadan vatan düşmanlığıyla suçlamaya meyillisin.
b) Trendhound'un bir şey kaybettiği filan yok. Pozisyonun açılalı daha 1 yıl olmadı. Bu işler sabır ister. Ne zaman pozisyon kapatılırsa işte o zaman kâr/zarar hesabı yapılır. Pozisyonum aynen devam ediyor, ne arttırdım ne de eksilttim, sizler gibi al-satçı değilim. Hem Müslümansın hem de şakır şakır yalan konuşuyorsun. Bunun hesabını nerede vereceksin sorabilir miyim, bu dünyada mı yoksa öteki dünyada mı, kafirin önde gideni olduğum için aydınlatılmak istiyorum. Curiosity killed the cat, merak işte.
Bugün çıktığı yerde tutunarak beni de şaşırttı.
Alsat işlemlerimi durduracağım, terste kalacakmışım gibi geliyor, biraz ellemeden takip etmek en iyisi, dengelensin biraz..
Bundan sonra hiç umulmadık zamanlarda hiç beklenmedik türden hareketlere şahit olacağız. Al-satçılara, günlükçülere, kredili işlem yapanlara ve açıkçılara kolay gelsin. Onlarla empati yapmaya devam edeceğim, arkalarındayım.
Bankalar orta vadeli yükseliş trendine girdiler bence. Halkbank bu süreci cezasız atlatabilirse diğer bankalarla birlikte yükselir. Tek sorun s400 kalacak. 2019 da bakalım neler olacak. Benim planım bu yönde. Yatırımlarımı bu plana göre dizayn edeceğim. Zaman zaman nakite geçip fırsatları değerlendirmeyi düşünüyorum.
Bu arada bu amarika da islem gören halk ne ayak cuma yüzde 17 primli bu gün yüzde 8 primli tc ile hiç alakasi yok