VIOP ta USD long pozisyon açmak ile dolar almak arasındaki fark nedir? Yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
VIOP ta USD long pozisyon açmak ile dolar almak arasındaki fark nedir? Yardımcı olursanız sevinirim
Cortlayıp stop-loss patlatır böylece usd ye yatırım yapılmasını zorlaştırır. Marjı sağlam tutmak lazım bence. Aynı zamanda da cöleliyle kolkola girip endeksi yukarı taşıyabilirler.
Böylece TL’yi korumuş izlenimi verip yabancıya aşşadan long açma imkanı sunarlar. Halkbank style...
670 TL teminat ile 1000 usd değerinde kontrat satın alıyorsun. Usd 1 TL artarsa 1000x1= 1000 TL kar edersin eğer 1TL düşerse 1000 TL zarar edersin. Kısa pozisyon (açığa satış) açarsan da usd düştükçe para kazanırsınız. Artarsa da zarar edersiniz. Ancak gün içindeki oynaklıklar teminatını tüketebilir ve oyundan çıkabilirsin hatta eksi bakiyeye bile geçebilirsin. Çok temkinli olunması gereken bir kontrat özellikle de mb işlem yapmaya başladığından beri...
MADDE 3 – (1) Türkiye’de yerleşik kişiler tarafından gerçekleştirilen ihracat işlemlerine ilişkin bedeller, ithalatçının ödemesini müteakip doğrudan ve gecikmeksizin ihracata aracılık eden bankaya transfer edilir veya getirilir. Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemez. Söz konusu bedellerin en az %80’inin bir bankaya satılması zorunludur.
hadi hayırlı olsun
İşlem hacmi arttı..fiyat hareketi yok. Kalkabilir mi?
Takozları koymuşlar yatmaya gitmişler..yatalım..
Usd/try 6,6289 -0,0053 -0,08%
gau/try 255,623 -0,754 -0,29%
usd/zar 14,8665 +0,0065 +0,04%
eur/try 7,6944 -0,0194 -0,25%
eur/usd 1,1604 -0,0016 -0,14%
gbp/try 8,5289 -0,0208 -0,24%
Garanti Bankası Şeker Piliç'i satın aldı.!!
Bankalar büyük batağın üstünde oturuyor.!!
Garantinin büyük hissedarı Arjantin ve Latin Amerikada çok ama çok para batırdı.!!
Avrupa merkez bankası serumu sayesinde zorla ayakta.!!
https://pbs.twimg.com/media/DmLhdJJX4AElj2G?format=jpg
Bir de şöyle bir fark olabilir
https://www.memurlar.net/haber/76885...-duyurusu.html
Merkez bankası 100 bin kontrat short açtı haberleri dolanıyor viopda varmıdır aslı astarı bunlar gider önce short açar sonra agresif faiz arttırımı oh bide viopdan parayı bulup milletimi batiracaklar yahu bu bildiğin insider olmuyormu
çok önemli bir haber
Bu kanun herkese uygulansa ihracat dramatik şekilde düşer.Kanunlar Türkiye de herkese eşit uygulanmıyor.
ele geçirme planının uygulanması her alanda hızla devam ediyor
Kimse farkında değil ama izole olma yolunda dev adımlar bunlar.Demekki ok yaydan çıkmış .
Uygulanırsa
Dolar biraz düşüş de yaaa
Aktroller damlar bugün başlığa
Pazularını gösterip nasıl koyduk size derler...
saygılar/başarılar
1) Alternatifbank (eski Abank) SMS şifresi göndermediğinden dolayı Alternatifbank İnternet bankacılığına girilemiyor !!!
2) Ingbank, yeni stopaj oranlarını esas almış ve geçmişe dönük 3 günlük getiri düzeltmesini de gerçekleştirmiş !!!
Telekom batmadı. Cehapeliler uyduruyor
https://www.haber3.com/ekonomi/turk-...haberi-4952631
dolara pis çaktılar bu hafta bize ekmek yok bari 6 nnın altına inmese
Alternatifbank (eski Abank) SMS şifresi gönder(e)mediğinden, Alternatifbank İnternet bankacılığına girilemiyordu; An itibariyle problem çözülmüş, sıkıntı yok!
Bu merkez başımıza bela olacak belli oldu dün makas 600 pipsdi eylül vade bugün 1000 pipse kadar çıktı top gibi oynuyorlar makasla.
vadeli işlelerde döviz olayına pek olumlu bakmıyordum. dünden sonra tamamen rafa kalktı.
böyle bir şey olabilir mi. mb vadeli işlemlerde döviz pozisyonu alacak.
sonra yatırımcı mb güven sorunu yaşayınca ya da dillendirince yav efenim şöyle böyle..
absürd işler gün gün artıyor nereye kadar bakalım.
"Faiz toto" da son durum...
Faiz artışı bekleyenler
A)Ekonomistlerin/okumuş çocukların alayı faiz artmalı diyor
1)Işık Ökte
2)Gökhan Şen
3)Burak Kanlı
4)Figen Özavcı Gümülcineli
5)Mert Yılmaz
6)Gizem Öztok Altınsaç
7)Ferhat Yükseltürk
8)Veli Kocatürk
9)Murat Sağman
10)Murat Solar
11)Prof Oral Erdoğan (250 bips)
12)Sn Ayhan53 (250 bips)
13)Sn Pc öğretmen
14)Sn Krossinggover (500 bips)
15)Sn Epicurist
16)Sn Foxmulder (800 bips)
17)Sn Rxpu (300 bips)
18)Sn Pinno (200 bips)
19)Sn Boschyatırım (100 bips)
20)Sn Medyum (220 bips)
21)Sn İşçi74
22)Sn Carkos
23)Sn Kaveri (300 bips)
24)Sn Watcher46 (300 bips)
25)Sn Tilkii (cılız)
26)Sn Nyit (250 bips) (şartlı)
27)Sn Ahmetg
28)Sn Oyunagelenadam
29)Sn Paramanya
30)Sn Hophop (300 bips)
31)?
32)?
Beklemeyenler
1)Sn Tengri Han
2)Sn Moruk
3)Sn Varolmayansehir
4)Sn Bahri
5)Sn Cankan
6)Yoldaş Stonhand
7)Sn Goksen
8)Sn Rüzgar50
9)Sn Diomand
10)Sn Reha Kaya
11)Sn Zorbayk
12)Sn Luckbear
13)Sn Crayon07
14)Sn Wyatt earp
15)Sn Efendy78
16)Sn Hayek
17)Sn Xinhai
18)Sn Djkarizma06
19)Sn Baron
20)Sn C.Ünlü
21)Sn Mkeless
22)Sn Epikurus
23)Sn Kutatku
24)Sn Mfa
25)Sn Ryland
26)Sn Rapsody
27)Sn Alibeyoğlu
28)Sn Alsahın
29)Sn Fztoğuz27
30)?
31)?
Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?
Günün Atasözü:"Tedbirsiz helaya oturan, domalarak taş arar"
saygılar/başarılar
Zaten arkadaş demin yazınca biraz biraz anlamaya çalıştım.Bu vıop kısa uzun falan resmen kumar . Manasız ve çok tehlikeli.Ben o işleri çok tehlikeli bulurum yatırım falan da değil.Dolar altın euro herneyse alacaksın hesapta göreceksin paranı her an paran arttı mı artmadı mı bileceksin.Gerçi umutabi şimdi hemen o para sanal orda sadece rakamlar var der kısmen de haklı ama ben orda gördüm mü o rakamları mutlu oluyorum ve o paranın varlığına inanıyorum,yatırım işi bu,diğeri kumar.
Binalinin oğlu uzak asya da kumar oynarken görüntüleri çıkmadı mı?
(Eski)Esenyurt Belediye Başkanının iki hatunu öpücüklere boğarken görüntüleri çıkmadı mı?
Bunlar suret-i haktan görünüp,her türlü haltı yiyen insanlar...
Herşey beklenir bunlardan...
saygılar/başarılar
04 Eylül Salı 10:02 TCMB: ÇEKİRDEK GÖSTERGELERİN YILLIK ENFLASYONU VE ANA EĞİLİMİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YÜKSELMİŞTİR
04 Eylül Salı 10:02 TCMB: HİZMET SEKTÖRÜNDE DE GENELE YAYILAN FİYAT ARTIŞLARI İZLENMİŞTİR
04 Eylül Salı 10:01 TCMB: ENERJİ FİYATLARINDAKİ GÜÇLÜ ARTIŞ EĞİLİMİNİN EYLÜL AYINDA DA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR
04 Eylül Salı 10:01 TCMB: ENFLASYONDAKİ ARTIŞIN ANA SÜRÜKLEYİCİLERİ TEMEL MAL VE ENERJİ FİYATLARI OLMUŞTUR
04 Eylül Salı 10:01 TCMB: İTHAL İÇERİĞİ YÜKSEK TEMEL MALLARDA YÜKSEK ORANLI FİYAT ARTIŞLARI İZLENMİŞTİR
04 Eylül Salı 10:00 TCMB: GIDA ENFLASYONU İŞLENMİŞ GIDA GRUBUNDAKİ OLUMSUZ SEYRE BAĞLI OLARAK YÜKSELDİ
ODD verileri açıklanalı 20 dkk oldu.
ses seda yok.
ben yazarken girmişler.
https://www.bloomberght.com/haberler...illik-53-dustu
30 yıllık ihracatcıyım
3 şirketimi bu i.neler yuzunden kapattım.
bana uyguladıkları kanunsuzlugu herkese uygulasalar Turkiye de ticaret durur. zaten durdu gerci o da var
adam bana 2013 yılında Pentagon a yaptıgım ihracatı belgelememi istiyor
eyyy Idı AMIN oglu elinde gumruk cıkıs beyannamem var kontrat var ABD de ki şirketime yatan ve buraya gelen para var
gelmiş video kaydı varmı diyor 2013 e ait malın atolyeden cıkarkenki videosunu soruyor abartma varsa ********im
Erbakan hoca bosa soylememiş ozaman cok kızıyordum ama anlamamışız meger bu kadayıfın altı tatlı mı olacak sert mi
kanlı mı kansız mı meger bu **** fetoculere soylermiş de anlamamışız
bu kanunla buyuk ihracatcı firmalar ozellikle Oto tamamen Cezayir e Mısır a Romanya ya filan giderler
onşar da el koyar
herkese uygulamazlar bu kanunu da digerlerinde oldugu gibi
konu derin zaman yok yazacak cok sey var aslında
bol kazanclar dilerim
saygılar basarılar
otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustos ayında %52,65 düştü
otomobil satışarı önceki yılın ağustos ayına göre %50,85 düştü
hafif ticari pazarı önceki yılın ağustos ayına göre %58,23 düştü
otomobil satışları önceli yılın 2018 ağustos ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre %18,51 düştü
hafif ticari araç pazarı önceki yılın ocak-ağustos dönemine göre %28,04 düştü
şöyle detaylı verelim. madem kendileri yapmıyor. elle girdim hata varsa uyarırsınız.
Yoldaşlar Selam
İMKB yatırım yıllardır çok soğuk bakıyorum ama son birkaç grafige baktım endeks dolar olarak 2008 yılı seviyesinde
Birkaç hisse inceledim biraz arcelik aldım bu konuda yorumlarınızı bekliyorum
sakın buradan tavsiye alma odd verilerindeki durumun bir benzeri yakında beyaz eşyaya sıçrayacak millet beyaz eşya hisselerinden yakalarını kurtaramayacakalr hepsi perişan olacak ky yide beraberlerinde batıracakalr şeklinde tavsiyeler alabilirsin kaç buradan kaç canını kurtar