bunların bi derdi var ama sır gibi saklıyorlar .genel kurul toplanmadı bu zamana kadar temettü açıklaması yapması lazım boyle bi niyetleri yok galiba bu sene.ytd.
Printable View
bunların bi derdi var ama sır gibi saklıyorlar .genel kurul toplanmadı bu zamana kadar temettü açıklaması yapması lazım boyle bi niyetleri yok galiba bu sene.ytd.
İçime doğmuş 0.80 kuruş temettü açıkladı az 1.e çıkarırlar büyük bir ihtimal o kadar kara az temettü bence en az ÷20 sini vermesi lazım karın
ilk çeyrek yaklasık 320 mılyon lira kredi ödemesi yapacaklar. geriye kalan yaklasık 400 mılyon nakıtleri var desek bu parayı bır yerde kullanmaları lazım temettude vermedıklerıne gore. var bir planlarıda umarım yıne saca bağlamazlar elde ne var ne yok.
Beni bağlamaz nereye öderse ödesin ben temettümü bilirim geçen sene aynı naneyi yedi alırım .ytd.değildir
sonsuza kadar baskılayacak heralde namussuz. hiç yükseltmeye niyeti yok gibi. lanet olsun böyle insanlara geberip gitmeden dünyada huzur gelmez.
Son mesajdan bu yana %10 daha düştü. İşlem hacimleri 10 milyonu bulmuyor. Tamamen unutuldu gitti.
Endeks düştüğünde tepki hareketlerini Bist 30 la yaptığını bahsetmiştim,
bu sebeple takibimde değil,belli aşamalardan sonra düşünülebilir.
Soran arkadaşlar için bir aylık takas durumu aşağıdaki gibi olmuş
Citi epey mal satmış ,ama karşılayanın ilk 5 olması nispeten olumlu,
devamı takip edilmeli.
[IMG]https://i.hizliresim.com/pjynwgu.png[/IMG]
Yıllık ortalamaya temas meselesini aylar önce değerlendirmiştik.
bir hisse yıllık ortalamadan aşırı uzaklaşmışsa ki geneli böyle olur
o sene genelde sıkıntılı geçer,nihayet 5 günlük ortalamasına teması
olmuş,elbette bu düşmeyecek veya yükselmeyecek demek değil
ortalamadan uzak olması sıkıntıydı.
[IMG]https://i.hizliresim.com/bvu5ynz.png[/IMG]
Günlük grafikte ikili dip görüntüsü var,118 altında kapanışlar yapmadıkca
ilk hedefi 130 lar onun üzerinde tutunursa 140
kalıcı olması için 140 ların üzerinde günlük kapanışlar gerekli,
ancak haftalık ve aylık grafikler negatif ve epey bozulmuş durumda,toparlanması zaman alacak görünüyor.
145 üzeri haftalık kapanışlar ilk sinyaller olur diye düşünüyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/7iwmi4s.png[/IMG]
Temel olarak bahsetmek gerekirse,
Çelik fiyatları stabil durumda,zaten genelde karlılık çelik
fiyatlarından önemli ölçüde etkileniyordu.
Brsan buna göre epey primlendi ancak faaliyet raporlarına
baktığınıza Brsan ın karlılığı daha çok katma değeri yüksek
olarak belirttiği ve uzun süredir yatırım yaptığı ABD dedi
fabrikasında ürettiği ve ABD de epey talep gören
kuyu sondaj vs türü borulardan kaynaklandığını
belirtiyor.Bu onlar için bir hikaye sonuçta diğer
Ercb nin hikayeleri gibi.
Erbosan ın üretimler standart diğerleri gibi pek hikaye
yazamıyor bu da yatırımcıları çekmiyor,belki endekse göre
geri kaldı ucuz görünüyor karlılığı iyi veya bedelsiz gibi sebepler
olabilir bulmak isteyen her türlü sebebi bulur.Önreğin deprem
sebebiyle tavan yapmıştı bölgeye yakınlığı vs. ama zaten o bölgeye
daha yakın çok fabrika var ha inşa sırasında etkisi olur mu zaten
genel olarak olacaktır.
Ancak önce teknik olarak düzelmesi gerekir diye düşünüyorum.
Göya Yıldız pazar hissesi ama yatırımcının gözünde rezillik abidesi iki senedir aynı yerlerde sürünüyor..
çoğu saçma hisse 4 5 kat yaptı biz buna yatırım yaptık düştükçe düştü
https://i.hizliresim.com/axp9vdy.png
6 fk'ya Erbos veriyorlar...
hissenin olumsuz fiyatlanması için çok ektstra bir çaba var yönetim tarafında. Çoğu kağıt düştü ama o kağıtların düştüğü yer yıl içindeki en düşük fiyatın %150 yukarısında. Erbos da durum ise bambaşka resmen aşırı bir zorlama var öldürmek için yatırımcıyı. Hep en kötüsü daha kötüsü dahada düşür kafasıyla sıfıra indirdiler kağıdı. Az itelesen 500 lira , ve bırkac yeni hikaye yaratmasıyla 1000 lira bile mümkün iken 120 lerde sürünmeye devam ettirmesinin bana göre tek bir açıklaması olabılır mal almak istiyor birinden yada herkesten. Zaman gösterecek akıbetini. Temel iyi zaten teknik hikaye.
yanlış anlamada hocam hepsi bunların fasa fiso istese 1 haftada uzaya götürür
yakında altın madeni haberi çıkar .yoksa gideceği yok bunun
Borsa da değişti artık eskiden temettü veren şirketler giderdi şimdi tam tersi temettü vermeyenler tavan tavan gidiyo anlaşılır gibi değil. Biz yanlış hisselere yatırım yapıyoz galiba borsanın işleyişide değişti galiba. Ytd. Değil
1 tl temettü hiç vermeseydin
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin benim için az olabilir ama imtiyazlılar için çok iyi
Zaman artık daralıyo sıra bizede gelecek yanılmazsam 500 hareketi yaklaşıyor
2021 de 5 pd/dd 20 fk ya götür daha sonra 1 pd/dd 3-4 fk olana kadar baskı yap yatırımcı bezdir. Ülkemizde böyle ar - namussuz heriflere hesap soracak bir kurum yok ne yazıkki. Şartlar bu iken bu tür hisselere ortak olmak kurdun boynuna ciğer asmakla eşdeğer. Bizim borsamızda bir şirkete yatırım yaparken patronun karakterine bakmadan asla işlem yapmamalı istediği kadar finansalları iyi olsun. Şekil A.
Borsa Tarihi bir ralli yaptı içeriye giren insanlar çer çöp hisselere parasını yatırdı ve misliyle para kazandılar. Bist 100 tarafındada çoğu kagıt 5-10 kat kazançlar oluştu.
Böyle tarihi bir ralli fırsatı ayağına gelmişken patron akılalmaz bir şekilde yatırımcıyı hedef tahtasına koydu yatırım yapanların enflasyon karşısında ezilmesi için her türlü çabayı gösterdi, yatırımcıya psikolojik baskı uyguladı. Kağıdı elinde tutanlar 2021 yılında bir ev parası koyduysa şimdi o para hiçbirşey alamaz. en az yüzde 500 zararda.
Borsadır kagıt iner çıkar ama bu yapılan olmamalıydı. Bu kagıt 400-500 bandına gidipte seçim öncesi çıkışlarla şuan 200-250 lere geri çekilse yine anlaşılabilirdi ama yaptırmadılar.
Özetle baştan aşşağı hukusuz haksız işlere bulaşmış durumdalar. Nasıl bir insan olduklarının özeti bu.
Pazartesi den sonra stabilden kurtuluruz sanırım.
geçen seneki ralliye katılmadı üstüne seçimde %50 geri çekildi yürümemiş halinden. üstüne şimdi de endeks uçuyor tahtaların bir kısmı kayıplarını telafi etti ama bunun gözü yine, hala aşşağıda. bu nedir arkadaş . Yatırımcısını enflasyonda sıfırlamadan rahat etmeycekler.
Adam parasını çekti dolara, kkm koydu arttırdı. simdi gelip hisseyi yüzde %50 aşşağıdan topla. Yatırımcı olan adamı neden cezalandırıyorsunuz kardeşim tüm vurkaçcılara para kazandırıyorsunuz. Nefret ettirdiler resmen böyle mantık olmaz. Nerden bulaştık bunlara.
Bakalım kıpraşma devam edecek mi :)!!!,,145 üstüne hacımlı atarsa tamamdır !!!dermişim :)
tavan olursa roket dermişim:))))
:halay::halay:,,ağız tadıyla bır halay çekmeyeli çok oldu...yolun açık olsun erbos..!!!
Bu erbosun füze gibi çıkan kagıtlardan neyi eksik, dandik bilançosu olanlar hep yukarı , sıra geldimi bunun.
bu kağıdı 2,5 yıldır takip ediyorum hedefim çok büyüktü ama hala aynı yerinde sayıyor. çok büyük hayal kırıklığı şimdiye 4 hanelere gitmeliydi
hisse alırken en önemli kriter yönetim olmalı. bu kagıt baska birisinin himayesinde 4 hanelerde geziyordu. Fakat Özbıyıklar kötülüğün ete kemiğe bürünmüş hali. Uzak durmak lazım bu lanetlenmiş insanlardan.
Portföye dahil etmenin vati geldimi, bilanço biriki güne açıklanır , yibitasa takılır gider gibi mi!!!
Lot sayısı az bir hisse , güzel bir kar açıklarsa iyi pirim yapar.
Bugün 162 TL. den biraz aldım.
Hemen dayak geldi ; 160,10 dan kapadı.
oha erbos oha endeks %3 yukarıda sen -5% aşagıdasın,senin gibi bir kuruluşa yakışıyormu,ayıp ediyorsunuz,yazıklar olsun
Erbosan boruları kendine döşüyor bu gidişle 2 li rakamlar yakın galiba Ytd
Ayrılda gel 2li rakamlar seni çok özledi paraşütsüz iniş sana yakışır terki joe yolunu gözlüyor bilesin borucu ytd
Erbos 157 lira tarihe not..
erbos yine 199.90 dan döndü. burayı geçerse hızlı bir yükselme olabilir.
Sessizlik devam edecek sanırım 15 usd civarına ulaşıncaya kadar
Yine yeniden Erboss..vira Bismillah..