Ciftlinbanka benzedi dolar isi yavastan
Printable View
Pardon eksik yazmışım otomobil almayın diyor devlet.
Fakirleşme de diyebilirsiniz ama ben ülkenin gerçeklerine geri dönüş diyorum..
Çok fazla uçmuş idik
Biraz törpülendik..
Yeni vergi yasasına bakıyorum..
eaahhh..
Karşımdaki eczacı halen aylık asgari ücretten vergi vermeye devam ediyor..Oysaki aylık geliri 10.000 e yakın..
Emlakçı arkadaşım bir daire satışından 10.000 cash alıyor..Ne vergisi ya eşek gibi çalışıyorm ya diyor..
Spor salonu yine asgari ücretin biraz üzerinde kazanıyor muş aylık..vah vah..
Devletin bunlara eğilmesi lazım idi "konaklama vergisi" gibi zımbırtılar dışında..
Nedense bir türlü yapılmıyor..
Önce dövüyo ama aslında bi yandan da seviyor durumları..
İş olsun torba dolsun..
Action çıksın işte..Yoksa avrupa gibi olacaz mazallah..:) Hareketsiz yaprak kımıldamıyor..Ne enflasyon var ne gelir artışı..Herşey belli..Ne yaparsan ne kazanırsın falan..Zaten kafana göre de iş yapamazsın..Mesela 10.000 euro yu elden kabul et başın derde girer falan..
......
Kasım 15 gibi elini eteğini çekmiş yabancı iyice çekilir piyasadan..
Bizim kiler de fırsat bu fırsat diyip 1-2 yan hisse ve banka ile 120.000 lere sürebilirler mi acaba borsayı diyorum..
13 kasım amerika seyahati önemli..Ben yine piyasa dostu bişiler ile yemleyecekler piyasayı diyorum..
2020 2021 de mutlaka ABD de kriz bekliyorum..
Bu da genelde EM lerde bunun öncesinde ralli demektir..
Emme basma tulumba çalışmalı..
Fitch/Winslow: Not kararı ekonomideki dengelenmeyi yansıtıyor
Yeniden değerleme oranı, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 298’inci maddesinin (b) fıkrasında tarif edilmiştir. Buna göre yeniden değerleme oranı, ilan edileceği yılın ekim ayında (ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre üretici fiyatları genel endeksinde (ÜFE) meydana gelen artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığınca Resmi Gazetede yayımlanmaktadır
TR 2 yıllık tahvil 12,23 12,54 -2,47 12,39 12,23
TR 10 yıllık tahvil 12,57 12,75 -1,41 12,57 12,57
Öyle alim falan olmaya gerek yok.
Sokaktaki adama sorun kimler alenen vergi kaçırıyorlar diye.
Hemen söyleyecektir. Meslek grupları itibariyle.
Peki bunu biz sokaktaki adam biliyoruz da Maliye bilmiyor mu?
Biliyorsa neden önlemiyor?
Çok mu zor?
Doktorları (serbest meslek erbabı olarak çalışanları tabi) ele alalım...
İyi kazananların çoğu bahşiş seviyesinde vergi veriyorlar.
Oysa nasıl da korkarlar Maliye'den...
Bir kere operatör olanları takip etmek çok kolay.
Protokol ve ameliyat kayırları tüm hastanelerde oldukça düzgündür. Ucunda ölüm olduğu için.
İstenirse bir yılda bir operatörün tüm ameliyatlarına (müşterilerine) ulaşmak mümkün.
Bir karşıt inceleme ile alacağınız bir ameliyat ücretiyle çorap söküğü gibi çözersiniz durumu.
1970 lerde bu işi 100 doktor nezdinde gerçekleştirmiştim.
Peki neden seyircidir bu sosyal ve vergisel meseleye Maliye?
Müteahhitler nezdinde de oldukça kolaydır vergi incelemesi...
En büyük darbe "servet-gider beyannamesi ve incelemesinin" The rahmetli tarafından kaldırılmasıyla verildi sisteme...
Liberalleşme hamlesi içine vergi kaçırma gizleniverdi...
Yani uygun mu?
Toplumsal yapımız ile alakalı bir durum bu..
Biz hareketi seven bi toplumuz
İnişler çıkışlar kavgalar barışmalar çöküşler krizler ardından uçuşlar..
Dedim ya avrupaya gidenlerin ilk şoku bu oluyor..
seneler geçiyor hiç bi hareket yok..müthiş bi sıkıntı basıyor..
Devlet bi yandan bu vergilere abanmayarak bakın sizi serbest bıraktım imajı çizerken diğer yandan çaktırmadan başka taraflara bindiriyor..
Yada kriz çıkıp enflasyon olarak ödüyoruz o vergileri..
Sonuçda sıfıra sıfır elde var sıfır ama işlem hacmi yapılmış oluyor işte..:)
Adam gibi vergi versen faizler düşecek
Faizler düşünce enflasyon düşecek (ahahahahah)
Enflasyon düşünce döviz gitti geldi diye bi sıkıntımız kalmayacak insanlarımız önünü görecev güven gelecek..
Yahu ne kadar sıkıcı yazarken sıkıldım ..:)
4-5 yılda bir kere soruyorlar aslında ama cevap hep aynı oluyor :)
Idare et filan bunlar Ortadoğu kurban pisikolojisi
Kapali kapilar ardındaki pazarlık
Bence aşağıdaki gibi:
Yaptırımları onayla ve baskanlığı kap yada havada bulut sen bunu unut modu
Şeklinde olmalı üç aşağı beş yukarı
Hadi hayırlısı
Gözümüz paradan Başka şey görmezken
Şimdi altın tepside miyiz?
Katılaştım buzz kestim
2yr lık tahvil 12.16
13.30 larda iken MB sı 16.50 idi 2.5 puan çekti 14 oldu
Aralık toplantısına kadar bu göstergenin 11 e hatta 10.50 lere düşmesini aralıkda da 2 puan (min) bir indirim bekliyorum bu arada..
DOLAR düşüyor
Neden doktorlar a karsı bir art niyet var. Özel muayene yapan doktor kaldı mı ki Ameliyat yapabilsin? (Evet hekimim devlette )?. Aç bakalım kimlerin vergi borcu nasıl silinmiş..
https://www.ilhamipektas.com/vergi-b...nen-sirketler/
https://tr.instela.com/vergi-borcu-s...tler--17991269
Ünilever her sene listede akbank cengiz de var ...
Her ay kendi enflasyonunuzu hesaplayıp
TÜİK ile kıyaslayabiliyorsunuz. http://SeninEnflasyonunKac.com 'da hesapla
enflasyon düşürüldü mü baz etkisiyle düşüyor mu gözüküyor? dengeleme bitince bunda sonra birdaha hiç yükselmeyeceğini taahhüt ediyor musunuz ?
15
Tweetle
Sohbet
ibrahim Retweetledi
🇹🇷H@z@l🇹🇷
@hazalugur9
Central hastanesi İstanbul'da
Fetö den el konulmuş
Sahibi Sinan Yıldırım
Yurt dışına kaçmış
Kimmiş bu adam
TBMM eski başkanı İsmail Kahraman'ındamadı
TMSF el koyduğu hastaneye kayyum atamış
Adı Yılmaz Şener
Ne var bunda diye sorarsanız
Yılmaz Şener İsmail Kahramanın diğer damadı
Var bolca iyide para kazanıyorlar. Doktorlara karşı özel bir art niyet yok. Ama doktorlarda alınganlık var.
Bu tür mesleklerde hasta paraya imkanı doğrultusunda bakmaz. Doktora verdiği paradan canı daha değerlidir. Siz tam vergi aldığınız zaman vergi direk hastaya yansıtılır.
Bu nedenle doktorlara fazla dokunulmaması herkesin işine gelir.
Bu arada bu yazdığımdan doktorlar vergi kaçırıyor anlamı çıkmasın her meslekte olduğu gibi yatıranıda kaçıranı vardır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hükümet dün TMOya gümrüksüz verhisiz ihalesiz sınırsız ithalat yetkisi verdi. Helal hökümet halkı için çalışıyor ama çiftçiler yine muhalefet biz biteriz diyorlar. Paramız var ki ithal ediyoruz paramız varki iş bulup çalışmıyor. Paramız var yani.
Sayın Egeli bu söyleminiz vergi borcu silinenlere değil .. Doğru ve dürüst çalışmayan ya da çalışamayan tüm şirketler kapansın... Tabiki kimse vergi kacırmasın .. Ancak anladığım şu ki vergi ancak halktan alınır zenginden silinir.. Hoş benim dünyamda vergi sadece zenginden alınmalı... Dünya da Ülkem de siyaset zenginleme aracı ve zenginlerde siyasetcileri mallarına mal katmak icin kullanmaktalar.. Sistem ne yazık ki bu...
Hos dini bilsek Zekat müessesini işletsek...
Dünyayı değiştirmek için önce kendimizi düzeltmeliıyız...
Bu hafta 5.85 civarina yukselis, sonra 5.60 lara geri cekilme ve akabinde 6 lar😎
Hadi yine iyisiniz dolarcilar. Az kaldi.
https://m.ensonhaber.com/almanyada-e...eltiliyor.html
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diğer topicde paylaşılan güzel bir tablo.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post3861124
Ve tabloda asıl dikkat edilmesi gereken kısım. :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...83#post3861683
Zenginleri herkes sever.
Siz bir cami veya okul yaptıran hayırseverin ne iş yaptığını, nasıl zengin olduğunu veya vergisini verip vermediğini hiç sorgulayan gördünüz mü ?
Oysaki gariban bir şey yapsa herkes nereden buldu bu parayı der.
Ha patronlarında hakkını yememek gerekli
bizim maaşlardan kesilen vergileri ödeyende onlar. Sizce ülkede gelir vergisi olmasa bize brüt maaşlarımız mı ödenir ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
siz de biliyorsunuz ki özel hastanelerle anlaşmalı olup günde 3 hastane gezip ameliyat yapan çok doktor var.
öte yandan doktorlara "takacaksak" bence asıl dermatolog hekimlere ve medikal estetisyenim diyen (ne oldukları meçhul) tiplere takmak lazım.
1 lazer seansı 500 TL bir botoks 1000 TL ne fiş ne fatura günde 50 bin lira ciro...
Allah bereket versin.
burada fazla "erkek" konular konuşuluyor. ekonomide esas karar alıcılar, parayı harcayanlar kadın (erkek kazanıyor olabilir, kadının kendi parası da olabilir, orası önemli değil) burayı hep atlıyorsunuz.