Daha para girmedi piyasaya, fed’in parası girdiğinde ne olacak görün derim
Printable View
Daha para girmedi piyasaya, fed’in parası girdiğinde ne olacak görün derim
yeni uyandım...
tüm hisseler tavan olıcaktı hayalimde... :he:
iyiki uyumuşum...
Benim aracı kurum 2 kat teminat alıyor ya gevşetmedi, para kazanamıyoz bu yüzden. Düşerken niye erken davranmadılar, çıkarken neden geç kalıyorlar
Arkadaşlar kolay gelsin
https://img510.yukle.tc/images/1029123.PNG
Hürriyet gazetesi havacılık yazarı: En az 1 milyon havacı işsiz kalacak
işsiz pilot ne garip olur değil mi?
adam 2 ay önce 50.000 maaş alıyorken sonra işsiz...
Avrupa borsaları yükselişte
Avrupa borsaları alış ağırlıklı seyrediyor.
Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 3.3 kazançla 313 puanda, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,6 artışla 9.994 puanda seyrediyor.
ulen kchol bimas bile senden pahalı 3 katı ciro yapıyosun 5 kat daha kar ediyorsun ama bir gofretçi sütçü kadar olamıyosun... :)
Ne güzel pala herkese umut veriyor....
En sonunda kimseye vermeden kaçacak..
İçişleri Bakanı Soylu: "Şehirler arası yolcu otobüslerinde yolcu sayısı yüzde 83 düştü. Şehir içi trafik yoğunluğunda 15 büyükşehirde düşüş yüzde 65." -AA
İçişleri Bakanı Soylu: "Şehirler arası yolcu otobüslerinde yolcu sayısı yüzde 83 düştü. Şehir içi trafik yoğunluğunda 15 büyükşehirde düşüş yüzde 65."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Afrika'da Kovid-19 vakaları 2 bin 500'e yaklaştı
Afrika'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 2 bin 412'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 64'e yükseldi.
Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Africa CDC), Twitter hesabından yapılan açıklamada, virüsün şimdiye kadar 43 ülkeye yayıldığı ve 14 ülkede ölüme yol açtığı kaydedildi.
Açıklamada, vaka sayısının kıta genelinde 2 bin 412'ye, ölü sayısının da 64'e çıktığı belirtildi.
14 ülkede 203 kişinin ise iyileştiği aktarılan açıklamada, en fazla vakanın Güney Afrika'da görüldüğü vurgulandı.
Öte yandan Güney Afrika'da son 24 saatte vaka sayısı 165 artarak 709'a ulaştı.
Bu ülkenin ardından virüsün en fazla görüldüğü yerler Mısır, Cezayir, Fas, Senegal, Burkina Faso ve Tunus olarak sıralandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Kazanmak gerçekten imkansız hale geldi. Sağı solu kim girse çarpıyor kardaki pozisyonu maliyete verdim sonunda.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Köpekler gibi malda ama herkes dışarıda..O nedenle daha sürmeli yukarı..
Sabah Garan 7,93 gördü oradan 7,76'ya kadar verdi şimdi tekrar aldı 7,87..
Ciddi mal almışlar ki korkutup yukarı kaçırıyor hemen. Bu malları 1-2 günde satamaz en az 4-5 gün buralarda ve yukarılarda tutmalı ki satabilsin. Yön yukarı bu günlerde
Serkan yanlis hesapliyorsun. Gedikte 2 kat teminat yok. Yuzde 25 ek teminat var. Ha bilmem hsngi hisselerde islem yapiyorsun ama benim yaptiklarimda hic oyle bir sey olmadi.
Ornegin thy su anda 231 TL bir kontrat
Dow jones a yatirim yapma imkanim var. Turkiyeden de yapilir ama masrafli. Yok komisyon yok islem ucreti yok saklama vs.
Dolar hep dolar. Adamlar teknik calisiyor. Eger olurda firsat verirse bist yerine dow a yatirim yapacam.
EED Başkanı/Kumbaroğlu:Elektrik ve doğal gazda indirim masaya gelebilir
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Koronavirüs nedeniyle öğrenciden veliye, 65 yaş üzeri yaşlılardan onlarca farklı sektörde çalışan binlerce vatandaşa kadar milyonlarca kişi gününü evinde geçiriyor. Bu durum hane içi enerji tüketimindeki dengeleri de değiştirdi. EED Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu hem salgın nedeniyle artan enerji tüketim rakamlarını açıkladı, hem de vatandaşlar için indirim ve ödeme kolaylığı seçeneğine vurgu yaptı.
Çin'de ortaya çıkan, ardından bir anda tüm dünyaya yayılan ve Avrupa'yı adeta kasıp kavuran koronavirüs ülkemizdeki hayatı da doğrudan etkiledi. Tatil edilen okulları, eğitimine ara verilen üniversiteler, ardından kamuda atılan adımlar ve özel sektörün iş saati düzenlemeleri izledi. Sonuçta milyonlarca vatandaş sağlıkları için kendilerini izole etti ve evine kapandı. Bu durum Türkiye'nin enerji tüketim alışkanlıklarını değiştirdi.
Elektrikte akşam 8 yerine öğlen 11'de yük artıyor
Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, hem son dönemlerdeki enerji tüketim verilerindeki artışı açıkladı.
Yakın zaman öncesine kadar akşam 8 sularında hane içi elektrik tüketiminin en üst düzeye çıktığını anımsatan Prof. Dr. Kumbaroğlu, "Evde geçirilen günler bunu da değiştirdi. Okulların kapatıldığı 16 Mart Pazartesi'nden bu yana en çok tüketim öğlen 11 sularında gerçekleşiyor." dedi.
Geçen yıla göre elektrik tüketimi yüzde 6'ya yakın arttı
"16 Mart'tan sonraki bir haftalık zaman dilimindeki toplam elektrik talebi bir önceki haftaya göre yüzde 2.2 yükseldi." diyen Kumbaroğlu, "Bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda ise artışın yüzde 5.9 olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.
Doğal gaz tüketimi 2 katına çıktı
Koronavirüs nedeniyle evde geçirilen dönemde hane için doğal gaz tüketiminde de ciddi artışlar olduğunu anlatan Prof. Dr. Kumbaroğlu şöyle devam etti:
"16 Mart'tan sonraki bir haftalık zaman dilimindeki referans fiyat üzerinden eşleşme miktarları bir önceki haftaya göre yüzde 65 yükselmiş. Bu verileri 2019'un aynı dönemiyle kıyaslarsak artışın yüzde 116 olduğunu görüyoruz. Vatandaşlar ve çocuklar evdeyken doğal gaz tüketimi neredeyse 2 kattan fazla artmış."
İndirim ve ödeme kolaylığı masaya gelebilir
Bu dönemde satışları artan enerji şirketlerinin kesintisiz arz için gerekli altyapı yatırımları ve planlamaları yapması gerektiğini anlatan Gürkan Kumbaroğlu, "Fiyatların düşürülmesi ve ödeme güçlüğü olan vatandaşlara kolaylık sağlanması çok önemli. Gelecek günlerde bu adım masaya gelebilir. Böyle bir dönemde rekabetçi piyasanın sağlıklı işlemesini sağlayacak düzenlemeler, denetim ve şeffaflık önem kazanmakta." dedi.
Şöyle 1000 puan çaksa keşke
bir arkadaş demişti
3 kuruş hesaba katılırmı bu piyasada diye
3 kuruşun ne kadar önemli olduğunu dün bugün ben yaşadım
103600 seviyesini görse 2 iş günü önce kısada yakalanabilirdim
geceye pozisyonda girmemeye özen gösteriyorum
yazılan yazıları hiç okumadım ama bütün forum belkide uzuna geçti ve uzun şarkıları söyleniyor
doğruda olabilir
15840 desteğinin 8200 puan civarında yukarısına attı borsa kendini
ya tekrar desteğe çekilmek isterse
dowun zirvesine 29000 bizim tl bazlı zirveye 150000 desek tahribat yüzde 30 en az deniyor düş onu ....
bizim tl bazlkı 105000 üstü dowda 20300 üstü balon demektir
dikkatli olun
destek belli
üste ne kadar bilemeyiz
ben desteğe geri çekilme bekliyorum
çıkıp giserse ondan sonra gider ama zor
yatırım matırım önerisi değildir
finansal piyasalarla bu kadar oynarsan gereksiz açığa satış yasağı gibi şeyleri getirirsen düşmen gerektiğinde düşemezsen...
çıkman gerektiğindede çıkamıyorsun...
tüm dünya borsaları tek elden yönetiliyor
tek klavyenin iradesiyle hareket etmekte net olarak görülüyor
Ataletsizlik stratejisi ile talep toplamaya devam ediyor palasus ama
ky rehavette.
İhtimal sert testere stratejisine geçip taleplere bakacak...
dax saldı dow salmadan malı vermelı
thyao 175 tl teminat kontrat başına son güncel risk dosyasına göre..
iş yatırımda bu konuda pek sıkıntı yaşamıyorum.. minimum gerekli teminat ne ise o..
ayrıca.. takasbanktan sizin hesabınız için ne kadar teminat gerekiyor bakabilirsiniz..
aracı kurum fazla istiyorsa oradan anlaşılır..
vadelide alışta çok adam var
YAZIP ÇİZDİKLERİM
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ
sen adamın para kazanacağı zaman swapı kapat adamı kıstır. şimdi fedden paranın sesini duyunca swapı aç. yabancı keriz mi. para gelecekmiş miş.
Daha sert dahaa sertt. :)
önemli faktör sadece fed in bastığı paralar değil.. her merkez yapıyor bunu.. Turkiye de yapılmıyor mu sanıyorsunuz.. geçen seneden beri çeşitli numaralar dönüyor merkez ve hazine arasındaki para aktarımlarında..
2010 da dolar/tl 1 olacak diyen akape çevresi de belki fed in bastığı paralara güveniyordu.. zira o zaman da parasal genişleme doruktaydı.. ama dolar/tl 1 olmadı.. neden ? çünklü bizim bir sürü problemimiz vardı..hala var.. bu virüs krizi bizim içinde olduğumuz (2018 den beri) krizi biraz gizledi, gözlerden kaçırıyor.. virüs krizi umarım hızlıca tamamlanır insanlığa daha fazla zarar vermeden.. ondan sonra biz kendi problemlerimizin ne kadar derin olduğunu daha net göreceğiz..
o nedenle.. merkezin TL nin çok fazla değerlenmesine izin vereceğini sanmıyorum.. reel efektif döviz kurunu takip edeceklerdir..