Burada da binayı yapan şahsın,ya daire sayısını gözetmeden göstermelik otopark yapması yada,orada oturan vatandaşların ,diğerlerine saygısızlık edip 1 den fazla araba park yeri kullanması durumu var,maalesef her iki durumda bolca görülmekte..
Printable View
İstanbul'da konut arzı değil talebi suni...
Devlet eliyle tüm yatırımlar Istanbul'a özellikle yaptırılıyor ki daha önce alınmış arazilerin rantı artsın...
Her bi haltı Istanbul'a yığmaya çalışmanın başka anlamı olamaz çünkü...
Benzer şekilde daha önce yasaklanmış yabancıya gayrimenkul satışının serbest hale getirilmesi de aynı amaçla yapıldı.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eee, o zaman görüntüdeki site için 650 fiyat gayet makul..belki 600 e bile alınır...havuz, peyzaj vs maliyetlerini de düşünün...adamın villa başına arsa maliyeti de 100 bin olsa...villa başına 100-150 bin kar makul sayılır....satabilirse tabii ki...belki de yapım aşamasında 500 den sattıkları da vardır.
uzun lafın kısası, bina maliyetleri de inanılmaz yükseldi...bunu göz ardı etmeyelim...köydeki evimizi restore etmek için bir ustadan teklif aldık...çatı, salon-mutfak-vsvs 60 bin tl hesap çıktı...evin yarısı yenilenecek gibi düşünün....yani vasat bir köy evi bile 100 bine mal ediliyor.
2014 de emekli olmadan hemen önce,şehir içinde güzel bir arsa bulmuştum,hatta emlakçı mal sahibine giriş kata ikna edebileceğini söylemişti,her katta 1 daire toplam 5 daire(acemiler için başlangıç eğitimi gibi)o zaman için daire başı 60 bin tl maliyet ile inşaatı bitirebiliyorduk,ben iyi bir nedenle bu işe başlamamıştım,Allah da yüzümüze güldü,sonucunu aldık..:bravo:eğer başlasaydım bana bir daire kar kalmış olacaktı,oysa siz şu an ayni paraya ortalama bir evin yarısını restore edebileceğimizi söylüyorsunuz,ciddi bir enflasyon artışı var demek ki yapı sektöründe...
Manisa'da bahsedilen villanın peyzajı adına uygun olsun diye palmiye ile süsleyen peysajcı arkadaşı kutlarım. :bravo:
Faizler %16 ya dayandı gittik daire aldık bu gün.(kdv yükselecekmiş falan filan).
1 milyon ayda 11.500 tl getiriyor tam enayilik.....kızıyorum kendime.
Metropol İstanbul Projesi'nde dev AVM satıldı
İstanbul'daki dev AVM 1 milyar 361 milyon 898 bin TL'ye satıldı. Elmak konut'tan Borsa İstanbul'a yapılan açıklamada 471 bağımsız bölümünden oluşan AVM'nin satıldığı bildirildi.
http://www.milliyet.com.tr/metropol-...onomi-2580769/
yahu mallığa bak adamın parası varda almış, konutu alan adamın parası var ki alıyor,aidatı ödeyemeyeceklermiş ne salakça yorumlar yahu. Arkadanda kağıthanedeki elinde kalmış projeyi övüyor. istanbul ile Londra yı kıyaslamakta ayrı bir kafanın ürünü.Alıntı:
Ağırlıklı olarak İstanbul ve Bodrum’da 23 yıldır Seba markasıyla projeler hayata geçiren Seba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, darbe girişimi sonrasından Türk vatandaşlarının yurtdışında gayrimenkul alımının arttığını söyledi. Keçeli, "Londra, Lizbon gibi şehirlerde yaklaşık 20 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptılar†dedi.
Engin Keçeli, geçen yıl yaşanan darbe girişimi sonrası oluşan algı ve güvenlik probleminden dolayı 5 bine yakın Türk vatandaşının parasını yurt dışına götürdüğünü iddia etti. Keçeli, “Yurt dışında banka faizleri düşük olduğu için paralarını konuta yatırdılar. Londra, Lizbon gibi şehirlerde yaklaşık 20 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptılar†diye konuştu. Engin Keçeli, bu ülkelerden alım yapanların bir süre sonra aidatlarını ödeyemeyecek duruma geleceklerini savunarak, “Benzer bir durumu geçmişteki yıllarda yaşamıştık†dedi.
https://www.dunya.com/sektorler/emla...-haberi-396188
http://www.hurriyet.com.tr/5-bin-tur...enkul-40692961
Lizbon king. Zamanında tartışılmıştı burada, en iyi şartları veren bariz Lizbon.
Aydat tartışmasındaki kafa da bambaşkaymış. Buradaki evlerin aydatları bedava sanki. :party:
yurtdisindaki emlak vergileri masraflar falan bunlari goren TUrklerin gozleri faltasi gibi aciliyor
aradan bir iki gun geciyor ve basliyorlar konusmaya
Abi Istanbul bedavaymis ya biz Istanbulda bedavaya yasamisiz
ya Istanbul cennetmis biz daha yeni anladik. Vay anasini biz Istanbul da ne guzel yasiyormusuzda haberimiz yokmus
24 yildir Amerikadayim yukaridaki laflari 1 milyon kere isittim ve artik biktim usandim
Amerikan filmlerini sabah aksam seyredip beyni yikaninca solugu Amerikada alip sonrada pisman olan o kadar cok insan varki
Olayi kavrayana kadar yillar geciyor peki anlayinca ne yapiyorlar?
Tabiki Istanbul dan ev aliyorlar.
ABD de en pahali sehir kiralarin en yuksek oldugu yer neresi? En az cocuk yapilan en az ilkokul olan pahaliliktan cocuk yapmaktan kacinanlar hangi sehirde?
Istanbul a en cok benzeyen sehir olmasi da tesaduf degildir.
San Francisco
Dunya capinda bir kural vardir. BIr sehir Istanbula ne kadar benzerse o kadar pahali olur. Dunyanin neresine giderseniz gidin kural budur.
https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi
İstanbul'da fiyatlar nominal %2 düşmüş bide gerçek enflasyonu ekleyin(sahte TUİK rakamlarını değil) reelde %20'ye yaklaşır. Dolar bazında hesaplamayın zaten kalpten gidersiniz. Beyoğlu, Beşiktaş gibi herkesin evim olsun dediği merkezi yerlerde ise nominal %15 düşüş var...
He %30 artar he. Enayi yok karşınızda. Sıcak para azalıp, faiz arttığı müddetçe ev fiyatları düşmeye devam edecek. Öyle ani bir krize gerek yok.
OOO geldi forumun zengini kaçılın:yahoo:Ahmetg,burası nere? ben Türkiye de doğdum,büyüdüm..komik..sana ;yahu ne boş adamsın diyen 100.cü kişi olmayıda kendime bir ödül olarak görüyorum..not:bu rakam ortalama sayılar olarak bu şahsın bodoslama daldığı forumun değişik konularında o topik in değerli üyelerince söylenen bir sözdür:oleyo:birde ahmet!sen zengin olsan ne yazar ,cimrilikten Özdere de piknik tüpüyle tatil yapmaya kalkan adam,balığı balıkçıdan nasıl bedava araklarım diye kafa patlatan tip burada zenginliğini anlatıyor,varsa konutla ilgili paylaşımın yap yoksa susta adam sansınlar piknik tüpçü...:party:
http://www.hurriyet.com.tr/istanbuld...ziyor-40693219
bedevaaaa :oleyo:
ah eğitim. vah eğitim.
İstanbul'un heryeri köyden.kırsaldan,dağdan gelenler için Paris'tir.İstanbul'un yerlisiyim diyenler bile 20-30 yıl önce kalmadı.İstanbul'u beğenip orada yaşamayı tercih eden kesim bellidir.Ancak durum öyle bir hal almış ki şu an pek çok köyden bile bırakın İstanbul'da yaşamayı 3 günlük gezmeye gitmeyi bile tercih etmeyenler vardır.
Yurtdışına gidip de dönen hiçkimseyi tanımadım ama yurtdışından geri dönüp de fazla dayanamayıp yeniden yutdışına gidenler tanıdım.
Ömrünün önemli bir kısmını,sağlığını sadece İstanbul'da yaşadığı için feda edenlere moral çabanız olabilir ama bu moral yaşanılan gerçeği değiştiremez.İstanbul'da yaşamanın tek formülü İstanbul gerçeği ve insanın kendi hayatının muhasebesini yapmaması sadece kendi cüzdanının muhasebesini yapmasıdır.
nasıl bilirdiniz ?
rahmetli yemez içmez beton alırdı.
http://666kb.com/i/dpmn4o8j2vcudbxcf.jpg
bedavalıktan napacağımızı sapıttık.
ben Boston da bir pizzacida calistim sahibi yunanliydi donere benzer bir sey yapiyorduk adi gyro
pide ekmegi arasi satiyorduk. Kac defa o gyro yere dustu patronda gordu. Ekmegin arasina koy ver bir sey olmaz dedi
bizde musteriye veriyorduk
Senin gibi ayakta uyuyan cok var bu dunyada. Sen uyumana devam et.
icki icenler dusunsun
hayatimda icki icmedim icenide sevmem icilen yerde de durmam
icki icenler insan degildir cunku icince insanliktan cikarlar. bu gozler neler gordu. Donunu indirenler sokagin ortasina iseyenler fahiselik yapanlar ama farkinda olmayanlar, icip sapitanlar, metro duraginda beklerken olum tehlikesi gecirenler. Araba kullanirken kaza yapip ickili kullanmaktan senelerce hapise girenler
Butun bunlari amerikada gordum ben. Sen uyumana devam et biz isimize bakalim. Iyi uykular....
ahmet amca sen tam olarak ne anlatıyorsun ?
özet geçsen. bişey anlamıyom :drunk:
Ohooo,Ahmetçiğim sen işi iyice saldırganlığa döktün,bak biz seninle aynı üsluptan konuşursak ceza alırız,yapma etme zorla kendine kötü söz söyletmeye çalışma...:drunk:
Hayır,işin ilginci yönetimde dokunmuyor buna değişik diye herhal...:wu:
ne güzel rummenige vardı forumda. zalım yönetim elimden aldı. :Sad:
Ya rummenige yine fikri sabit biriydi,ona göre konuşabiliyordu insanlar,bu arkadaş bir gün İstanbul güzellemesi yapıyor diğer gün ,İstanbul da şunlar olmuş artık burda yaşanmaz diyor:)
gelince kutlucazz
https://www.youtube.com/watch?v=eAxtDpofZHI
:drunk:
ahmetg offline.
:kahkah:
senin ideal dünya, ütopya, herifler aşmış abi vs diye hayal ettiğin yerlerde de aslolanın kar yapma dürtüsü olduğunu ifade etmiş ahmet- the mandra.. anlamadığın ne ki ??
abi biz çok geri kalmışız, herifler mevzuuyu aşmış, biz daha nelerle uğraşıyoz, biz adam olmayız, asla olmayız' falan tarzı kolektif aşağılama tarzı bana insanların kendi ezikliklerini yansıtma modeli falan gibi geliyor
konu denetimsizlik karakemal amca.
yere düşeni üfleyip ziyan olmasın diye ben yiyorum zaten :)
de
fare dışkısından tut kıyma makinasından geçirmeye kadar gider bu mesele. uzatma bence :)
boru değil ümraniye çarşı diyor videoda. dön bidaha izle. ki bunlar kamera karşısına geçip sırıtan fareler. gersini düşün artık.
konunun diğer ülkelerle alakası bile yok.