geçen cuma eğer öğleden önce verdiyseniz cuma kapanış fiyatından gerçekleşir. Öğleden sonra verdiyseniz pazartesi kapanış fiyatından gerçekleşir.
Printable View
Tkf %+ 1.46
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gbc
%1,1486
Normal günlerde en son 13:30 a kadar olan fon işlemleri yarım günlerde 10:30 a kadar mı oluyordu.
dolarda orta vadeli hedefin 9.30, kısa vadeli hedef ve muhtemel ilk durağın 8.25 olduğu söyleniyor ve bir noktanın altı çiziliyor: şu anda piyasa belirleyici tamamen yabancı. içeride tek müdahale silahı olan faizi de ölümüne kullanmayacağımızı belirtip işi tamamen yabancıya bıraktık. yani adamlar nerde tamam artık derlerse orada duracağız. olay bizden çıktı artık. ekonomi yönetimimize göre ise yüksek kurla ihracart vs. desteklenecekmiş. diğer taraftan enflasyona ne olacağına ise açıklık getiren yok. programlarda yazılı olan hedeflere gülmeye dahi değmeyeceği belli. az önce de yazdığım gibi ekonomide öyle veya böyle, yüzde yüz eminim, tarihe geçeceğiz. çünkü eşi benzeri görülmemiş bir yöntem deniyoruz. hani hababam sınıfında şener şen de olimpiyatlara gidip türk bayrağımız çekilmeyince çok üzülüp: bu gün burada ilk defa yeni bir yöntem deneyeceğiz ve adım tarihe geçecek deyip ciriti dönerek atmıştı ya mahmut hocanın odasına. inşallah bizimkiler de bu ciriti taaaaa amerikanın bağrına kadar atarlar da türkün gücünü yedi düvele gösterirler. bundan da hepimiz mutlu oluruz inşallah. başka da denecek bir şey kalmadı zaten.
29 ekim tatil olduğu için 30 ekim cuma fon fiyatı güncellemesi yapılmayacak sanırım değil mi ?
Prof Hanke, önce dolar 7 sonra 8 tahmini yapmıştı ağustosta. Enflasyondan yola çıkıyor tahminlerine, en son %35 civarı diyordu enflasyonu, bugün yeniden hesaplamış, %44,83 diye twit atmış.
Bugün yarım gün olduğu için merkez kur hesaplaması yapılmıyor sanırım.
https://tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/...gindeki+KurlarAlıntı:
Bunun yanında; resmî tatiller, hafta sonları ve yarım gün çalışılan günlerde gösterge kur belirlenmez.
TCMB tüm tahminlerini salgında ikinci dalga olmayacağı varsayımıyla yapmış.
Başka söze gerek var mi her şeyi açıklıyor.
son 1 ay
dolar mı değer kazandı tl mi değer kaybetti diye merak edenler için.
meksika pesosu/dolar +%6,84
güney afrika randı/dolar +%4,34
rus rublesi/dolar +%2,35
brezilya reali/dolar +%1,27
hindistan rupisi/dolar -%0,06
tl/dolar -%5,01
temel , otobanda ters yönde gidiyormuş, radyoda bir anons yapılmış, bulunduğu otoyolda ters yönde bir aracın gittiğini herkesin dikkatli olması gerektiğini uyaran.
demiş ki 'ne bir tanesi, hepsi ters yönde bunların'
Bugun saat kaca kadar fon alabiliriz Cuma gunku fiyatindan?
peki bu çok akıllı! ekonomi yönetimi ihracatımızın ağırlıklı ithal girdiye dayalı olduğunu bilmiyor mu? Tek avantajımız ab nin bulgaristan, romanya vb den de düşük olan işçilik giderlerimiz olabilir. Amma yakında o ithal girdileri getirecek dövimiz kasamızda olur mu onu bilemiyorum.
HSBC sitesinden alıntı:
Diğer Kurum Fonları: HSBC haricindeki kurumlara ait fonlar için alım talepleri yalnızca platform işlem saatleri içerisinde (Aynı gün valörlü fon işlemleri için işgünlerinde 08:45-13:30, yarım günlerde 08:45-11:30; ileri valörlü fon işlemleri için işgünlerinde 08:45-17:30, yarım günlerde 08:45-12:30) işlem yapmakta olduğunuz kurumun yatırım fonuna ait kuralları çerçevesinde alınacaktır.
https://walletinvestor.com/forex-for...try-prediction
Şöyle bir otomatik analiz yapan site var. Dolar TL için 2015 den beri takip ediyorum. Diğer enstrümanlar için verdiği tahminler çok başarılı olmasa da 2015 den beri yıllık dolar TL hedeflerini tutturuyor.... malesef. 2023 tahmini 11 tl civarı. Bu sene için de 9,1 öngörmüş.
düzenleme: tarihler
hsyf lerde yine katliam fiyatlaması göreceğiz gibi. üzücü cidden
Ek 26205
viop da yazmıştım başlığa
önümüzdeki haftadan sonra düzlüğe çıkarız inşallah...
Düzeltme , kar satışı kalması için 1170 seviyesinde tutunması lazımdı. Artık aşikar ki, orta vade ayı piyasasına girdik tekrar.
gözlerime inanamıyorum Yasemin ekmek kızartmış. hay Allah kahretsin yine ne yazacağımı şaşırdım. gözlerime inanamıyorum, merkez bankası başkanımız: politika faizinde değişiklik yapmak, her zaman elimizde olan bir imkân, yakın geçmişte kullandık, yine kullanabiliriz demiş. bence de kullanabilir. ama dolar 9 seviyesine falan gelince. daha önce de böyle yapıyorlardı. iş işten geçip, atı alan, bırakın üsküdarı, dünyanın diğer ucuna falan varınca yine kullanabilir. çok faydalı bir açıklama oldu. nerden mi anladım? doların 8.25'te de durmayıp 8.26'ya ulaşmasından. ulan ben harbiden kafayı yedim herhalde. ağlanacak halimize gülüyorum. önce çok bunalımdaydım üzülüyordum falan. şimdi iş değişti. şaka bir yana Allah yardımcımız olsun. titanik batarken keman çalan yolcu gibi saçmalıyorum. keşke elimden daha fazlası gelse ama olmuyor.
Merkez Bankası Başkanı Uysal: Döviz kurlarıyla ilgili hedefimiz yok, Türk lirası aşırı değersiz bir noktada.
Aslında ben bu demeci, farkındayız, yapamıyoruz bir şey, korkuyoruz, anlayın işte mesajı gibi algılıyorum.
Hava bozdu diye meteorolojiye kızmak ne kadar mantıklıysa, faiz kararından dolayı da merkezb.ye kızmak o kadar gerçekçi artık.
Zerre kadar yetkileri olduğunu, inisiyatif kullanabileceklerini düşünmüyorum. Fikirlerinin bile alınmadığından adım gibi eminim.
Ama bunları gördükçe önceki başkanı biraz daha saygıyla anıyorum.
https://invst.ly/sm74d
üstat fiboya göre 1130 ilk destek, sonrasında 1100, 1075, 1035, 984 destekleri var..
bunu Selçuk Gönençleri dinlerken çizdim.
8 günlük ortalamanın altında kapandığı sürece tepki alımı kalıyor dedi. (mavi çizgi)
Yukarıdaki yazdığım rakamlar kademeli alım fırsatı imiş.
Garantici olunacaksa 8 günlük hareketli ortalamanın üstüne atmadan almayın der.
YTD...
Beyler bu arada yurtdışını es geçiyorsunuz. Avrupa kan gölü, US Futures kıpkırmızı. Covid 2.dalga fiyatlanmaya başladı. Abd seçim belirsizliğide cabası.
Petrolün aşırı değer kaybı salgın ikinci faz fiyatlamasına benziyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dolar bazında corona dibine %7-8 civarı kaldı. böyle umutlanalım bari. yanlış da hesaplamış olabilirim. dolar bazında bist 100 endeks grafiği görebilen var mı ? ne kadar yaklaştık oraya ?
Tabiki. M.B başkanının bağımsız olmadığını herkes biliyor. Herşeyde olduğu gibi ekonomi kararlarını C.B veriyor. Ama sıkıntı Recep Bey'in ekonomi uzmanliginin olmamasinda. Ve etrafındaki danışmanların ona ekonomi üzerine nasıl bilgiler verdiğine dair. Acaba kendileri kimsenin piyasayı yenemeyecegi teorisini biliyorlar mı?Apple şirketinin varlığının turkeyinin bir yıllık ürettiği ekonomi büyüklüğünü geçtiğini biliyorlar mı?
ZGOLD byf xau usd göre mi hareket ediyor gram altın yerıne ZGOLD alsak fark var olur mu
Onun danışmanları iç siyaset, algı yönetimi vb dışında bişey bilmezler. Ama bu sayede %35 çıkıyor oyları halen anketlerde.
Geçen fransaya ve hollandaya nazi benzetmesi yapması danışmanlarının tarihten de bi haber olduklarını gösterdi.
Cidden böyle büyük bir ekonomik potansiyeli olan bu kadar genç nüfuslu bir ülkenin bu şekilde yönetilmesi çok üzücü.
döviz kurunda oynaklık ve volatilite arttı demiş mb başkanı. 'eksi büyüdük. fiyatlarda güncelleme' gibi kelime oyunları. ''oynaklık'' diyince sanırsın ki iki yöne de sert sert gitti geldi falan.
Şu an açıklamalar, saçmalamalara bakılırsa ömür boyu kur artacak gibi hissediliyor, ne kadar kasvetli bir dönem.
Beni üzen, hiç kimsenin de çıkıp ne yapıyorsunuz demiyor olması. Tobb, tüsiad uyuyor, avrupa ile işler kötüleştiğinde kendileri kaybedecek, stabil olmayan kurla iş yapamıyorlar, çalışanları her geçen gün daha mutsuz, verim kalmadı. Korkup pusmaya devam ediyorlar.
Uluslararası kurların oluşumu ülkeler arasındaki enflasyon oranları arasındaki farklardır. Bizim enflasyonumuz yıllardır kasıtlı yanlış hesaplanarak düşük gösterildi, kur da MB nin rezervleri tüketme pahasına belli bir bantta tutuldu. Şuan enflasyonun %35-40 olduğu herkes tarafından kabul edildi. Şimdi yilların bu farkı kapanacak ve sonrasında da reel enflasyon kadar her yıl düşe kalka giden bir kur göreceğiz. Enflasyon reel anlamda gerilemeden kurun artışı da normal görülmeli. Ben kendime 2 ay önce neden döviz varlıklarımı daha fazla arttırmadım diye kızıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi