jak kamhi 95 yaşında ölmüş...
Printable View
jak kamhi 95 yaşında ölmüş...
dowun serbest düşüşünü seçim sonrasına denk getiriyorlar.
trump seçilemezse
parti bitti olacak.
Uygur Türkleri için 39 ülke çine çağrı mektubu gönderiyor lakin turkey korkudan imza veremiyor..?
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/3...ok-306634h.htm
4.7 milyon kamu çalışanının yaklaşık 2.5 milyonu 2002 sonrası işe alındı. Bunları aileleriyle birlikte en az 3 kişi olduğunu varsayarsak 7.5 milyon oy toplamına ulaşılıyor. Sarayda CB alkışlamak için bekleyen heyecandan içleri kıpır kıpır olan bir de 50 bin muhtar var, bunları da ekleyelim hesaba. Yine şu an 250 bin kişi olan ve en az 100 bini 2002'den önce Diyanet görevlisi olanlar da CHP'ye oy atacak değiller. Kırılmaz bir oy-iktidar döngüsü oluşmuş durumda.
Sn Cauti
Vadeli pasta konusunda görüşünüz nedirSM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya da bu iktidar gidip yeni bir iktidar ile adam gibi bir ekonomi politikası izlenmez, üretim ekonomisine geçilmezse (bu iktidar ile olmayacağı açık), ya da okkalı bir faiz artışı yapılmaz ve kısa süreliğe yükselişe ara verilmezse (yükselişin durması değil, kısa süreliğine duraksaması) dövizde yön hep yukarıdır.
Aksini düşünmek bile abesle iştigaldir.
sizce araba almak için uygun zaman mı?
-ben uygun olmadığını düşünüyorum.
araba fiyatlarını 2 unsur tetikledi.
coronadan dolayı üretimde azalma ve coronadan dolayı toplu taşımanın tercih edilmemesi ve özel araca rağbet.ARZ AZALDI-TALEP ARTTI..
bu 2 unsur araba fiyatlarının reel olarak çok artmasına sebep oldu.
salgınların 18 ayda bittiğini göze alırsak, şu zamanlarda bu fiyatlardan araba alan acaba zirveden mi almış olur?
ATLADIĞIM BİR KONU VAR MI?
üretim ekonomisi iyi güzel ama ülkedeki pek çok yer ekonomik olarak aktif değil..
ilk yapılması gereken nufusun anadoluya dagıtılması..
nasıl ki bölgesel teşvikler var fabrikalar için.. aynı mantık.. devlet yardımı almak istiyorsan anadoluya gideceksin.. istanbulda devlet yardımı alıp sistemi kilitlemek olmamalı..
nufus dagıtıldıktan sonra büyük şehirlerde düşecek olan yatırım ihtiyacı anadoluya kanalize edilecek, ve ayrıca buyuk sehirlerdeki verimlilik artışı (trafiğin azalması vb) genel resimde büyük bir momentuma neden olacaktır..ondan sonra çok rahat üretim ekonomisine geçilir.. çalışmayana para verilmemeli.. anadoluda pek çok fırsat var..
diğer yandan.. gelen iktidarın oy deposu olması nedeniyle çalışmayanlara para vermesinin önüne geçilmesi için vergi reformu olmalı.. herkes beyanname vermeli..
araba fiyatları ile arz talebin alakası ?? zayıf..
araba yurtdışında 20 bin dolar diyelim.. coronadan sonrada aynı rakam.. öncesinde de..fazla değişmedi..
ne değişti peki ?? ÖTV.. TR de 20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyorsa bunun nedeni kdv + ötv dir..
bu ilkel zihniyetin israfını finanse etmek için uydurduğu zulüm vergisi..
artışın tek nedeni budur..
ve zulümdür..
Atladığınız konu sürekli arttırılan vergiler. 3 araba alıp, 2 sini devlete hediye ediyoruz. Batık ekonomide vergileri azaltmayacaklarına göre fiyatların zirvede olup olmadığı tartışılır.
Saniye farkıyla siz önce göndermişsiniz cevabı. :bravo: :yes:
Dakika farkıyla da cevap gönderen olmuş. Yaşlılık işte, Yavaş kalıyorum. :kahkah:
Bu ay traktör satışları arttı dendi. O da bir yatırım sayılır fiyatlar çok artmadan alalım diyenler var demek ki.
2020 satışları 2019 ve 2018 üzerinde 2017 altında gibi.
https://i.hizliresim.com/IxJInU.jpg
araba hastalıktır...kaşıntı yapar....almadan da o kaşıntı geçmez...piyasa miyasa hikayedir. kafaya koy yeter.
haberleri izledim .ALTIN şu kadar,dolar şu kadar arttı, diyor.
''ama en fazla kazandıran araba oldu'' diye gaz veriyor.
ocaktan beri %75-80 artmış.
en fazla kazandıran YATIRIM diyor.
Bir miktar arz talep ilişkisi var
İnsanlar vergiler ve kur artınca 2. ele koştu.
Ayrıca pandemi sebebiyle sıfır araba bulamayanlar da 2. Ele koştu
Sonuç , arz sabit talep yüksek ve fiyatlar yüksek oldu.
Sahibinden e gir ve ikinci elin sıfır arabadan bile yüksek olduğunu görebilirsin
Sonuçta pandemi geçince 2. El ucuzlar
1 sana 1 Devlete mantığı bitmedikçe ve kur arttıkça bu yeni formülasyonla araba fiyatları nasıl inanılmaz yüksek fiyat çıkmazına girecek göreceksiniz
haklısınız.. ama yok derken zayıf demek istiyoruz.. sektörde o kadar yuksek rekabet var ki bu nedenle oluşacak arz talep kaynaklı fiyat dalgalanmaları Türkiyede önemsiz.. ana unsur ZULÜM vergisi olan ÖTV.. bir arabanın üzerine 1 yerine göre 2 tane daha para vererek resmen soyuluyor vatandaş bu ilkel zihniyet tarafından..
bu söylediklerim birinci el içindi.. ikinci el içinde fiyatların artması benzer neden.. birinci el ötv nedeniyle artınca ikinci elde aynı nedenle artıyor.. abd de yaşıyor olsak 3000-4000 dolara gayet iyi ikinci el araba buluruz.. orada bu ÖTV zulmü yok..
Hamdolsun Uygur Türkleri umrumuzda değil. Tek derdimiz Arap din kardeşlerimiz. Onlar için canımız feda
Akşamın bu saatinde bile dolar düşmüyor (düşürülemiyor) ise sabah 7.90 üzerinde gözümüzü açarız.
Borsaya TL ile bakmaya devam. :kahkah:
Işın özü dönüp dolaşıp adil bir gelir dağılımına geliyor. Vergi gelirlerinin büyük bir kısmı tüketim uzerinden alinan vergilerden oluşuyor. Araba fiyatlarının düşmesini beklemek ile rakı fiyatlarının düşmesini beklemek aynı şey. Fiyatı artipta düşen ne olmus bu ülkede.(les borsamız haric) En çok 2 sene fiyat artmaz sonra pat yüzde 40 zam yaparlar olur biter
ataldığınız şey ötv nin araba fiyatına etkisi c segmentte %15 falan.
oysa c segmenti 1 arabay son 1 yılda %65-70 zam geldi.
ve bunun içerisind edaha dövizden gelen artışın tamamı eklenmemiş durumda
dolayısı ile ocak ayında raba fiyatlarında ki rakamları görünce şok olacaksınız
hep aynı örneği veriyorum
ford focus 2019 model titanium tam otomatik dizel kış paketli arabanın geçen yıl ekim fiyatı 189.000 tl bu sene şu anda 321.000 civarı
ocak ayında fiyatına bakalım kaç olacak
geçen yıl adam ekimde 210.000 tl lik kugayı 193.000 e verecekti eşim yüksek ve bbüyük kullanamam dedi almadım arabanın bugün tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 404.000 tl
kur değişimleri ayrı bir arguman..
fiyatı dolar olarak düşündüğünde daha rahat konuşulur.. o focus tarzı araçların hepsinin gümrük girişi bir dolar muadili fiyatı var..mesela 20 bin dolar civarı.. onun üzerine %100 koyarsak aşağı yukarı TR de satılan fiyatını buluruz..40 bin * 8 = 320 bin
Discovery Channel'da çok araba restorasyon serisi vardı şimdi azaldı.
Vergiler bu şekilde giderse bizde de eski arabaları tekrar canlandırma işi yaygınlaşabilir.
Pert arabalar da onarılıp satılıyormuş talep de varmış.
https://i.hizliresim.com/N8j1Yo.jpg
Reklam facebook'tan geldi. Alman isimli bir firmanın reklamı.
Yani 150bin dolara vatandaşlık satıyoruz. 4 yıl kiranın %10unu da bonus ödüyoruz. Aracıya da komisyon ödüyorlardır.
Her yıl onbinlerce gencimizin dışarıya kaçtığı ülkeye vatandaş satın alıyoruz.
Ben bunları gördüm içlerinde yaşadım. Başakşehirdeki sitelerde lise- üniversite çağındaki ve diğer çocuklarıyla gelmiş arap, afrikalı, asyalı aileler.
Hem çocukları mükemmel okullarda okuyor, hem de bir sorun olursa memleketinde bir yurdu daha var.
Yazık...
Bizden gidenler bir daha gelmez. Onların boşluğunu da bizden sonraki nesil hissedecek. Acıyla, cehaletle, yoklukla...