https://s12.directupload.net/images/210131/k4nm4de3.jpg
günlük takas
Printable View
Short sıkıştırma ve birde Gamma Squeeze varmış...(öğrenelim)
Bir gama sıkışması işleri bir adım daha ileri götürür ve temel hisse senedi üzerindeki açık opsiyon pozisyonları nedeniyle
ek hisse satın alma faaliyetini zorlar. GameStop'un ( NYSE: GME ) hisse fiyatındaki son zamanlardaki ani yükselişin
büyük bir kısmının arkasında bir gama sıkışıklığı var .
https://www.fool.com/investing/2021/...gamma-squeeze/
Holger Zschaepitz
@Kafadergisi
Reddit ordusu bu hafta küresel mkt sınırında 3,7 trilyon dolarlık tahrip etti, bu hafta #Almanya'nın GSYİH'sine eşit , çünkü Hedge Fund'ın kısa sıkışması bulaşıcılık yaratıyor. Serbest Fon, kısa faaliyetlerden kaynaklanan zararlarını karşılamak için uzun pozisyonlarını satmak zorunda kaldı.
Harika özetlemiş Özgür Demirtaş.
Reddit'çilere brova. Bu büyük balinaları hizaya getirmeye yeter.
Redditçilere bu yüzden destek veriyorum.
https://i.hizliresim.com/kFSYFB.jpg
gevezelik yapayım:)
borsanın dışında gerçekten bişey bilmiyorum.
amma,
iş borsaya geldimi biraz bilirim.
Sorduklari burda abi
https://www.cmegroup.com/clearing/op...y-notices.html
Olay tamamen reddit değil..
Reddit dekiler 198M hisse hacim yaptıramaz..
Michael Burry den tutun da elon musk a kadar olayın arkadında başka işler başka kuyruk acıları var.
İşin ilginci Bu M.Burry bi zamanlar tesla hissesini de short luyordu..
Yine işin ilginci bu elon musk da hissem pahalı dedikten sonra kağıt 10 kat daha gitti..
Hissenin sahibi pahalı diyor biz buna inanıp short açıyoruz sonra 10 kat gidiyo hisse..
ELON baba da sütten çıkma ak kaşık değil yani..
Ayrıca Trump cu idi yanlış hatırlamıyorsam..
Aynen başkan redditciler olmasa olay bu raddeye gelmezdi veya gelirdi bilemiyoruz ama sonuçta dolasimdaki hissenin 1.4 katı kadar hayali hisse short yapmışsın bi insan durur düşünür b.ka sorarsa nasıl yerine koyarım diye...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mümkünse FDOW sabah artı olsun.Cuma gecesini hiç yaşamamış sayalım.
Batak firma diye baktılarsa..
Batarsa hani sıfıra kadar short gerçekleşmiş olacak idi..:oleyo:
Yine işin arkasında para var yani..
Birileri birilerinin açığından sağlam para yaptı halk yığınlarına şirin gözükme çabasındalar..
M.Burry açıkcıdır mesela..
Ama halka lanse edilen açıkcıları ezdik işte piyasalar özgürlük kahrolsun elinde hisse olmadan satanlar ..
Bunlar yüzünden kaybetti hep ky falan..
Açık olmaz olmazıdır piyasanın..
Sen hisse aldın çıkacağını düşünüyorsun..
Bense firmanın batık olduğunu düşünüyorum..
Ama bana poz alamazsın diyorlar...
Bir diğer sıkıntısı da açık olmazsa bizde de olduğu gibi hisseler 20 30 50 kat gider..
Hem oradan alanlara çok pis girer hemde biraz sonra piyasada likitide azalır..
O fiyatlar kimseye cazip gelmez çünkü..
Flatim.cuma mesajımdaki düşen trent direncinde short acarim demiştim.1510/1500 arası...onun için yükselmesini isterim.
Beşiktaş-Trabzon güzel maç oluyor.
piyasalar bilgilerin (information) ve yorumlanmasının çarpışması..
yavaş bilgi akışı olan yerde reaksiyon zamanın fazladır.. ama hızlı bilgi akışı ve strateji değişikliği olan yerde reaksiyon zamanı oldukça kısadır hızlı hareket etmen gerekir..
toplumsal reaksiyon olarak alkışlanan reddit ve türevlerinin bence son tahlilde başarı şansları yok/az.. bu kadar fazla kişiden oluşan topluluk internet üzerinden ne kadar hızlı organize olurlarsa olsunlar "yeterince" hızlı olamayacaklar..
finans dünyası bu reddit kroşesine hazırlıksız yakalandı ama bir sonraki sefere hazırlıklı olacaklar..ben kişisel olarak sürü hareketi ile ilgilenmiyorum kendi çıkarlarım gereği en uygun hamle ne olursa onu yapacağım.. pahalı gördüğümü satacağım ucuz bulduğumu alacağım nette sıfır piyasa riski hedefi ile..
https://www.investing.com/equities/g...orp-commentary
Yorumları okuyorum.
En güzel cevabı piYasalar verir..
Herdaim herkese ve her keseye göre..
❤✔
İMZA.
Daha 1.9 trilyon dolar basıp dağıtacaz deniyor..
FED in bilançosu 10 trilyon dolarlara yaklaşacak nerede ise..
Şu an tesla nın bilançosuna bakan açığı yapıştırır..
Ama işte yapamıyor..Neden..Çünkü DOW da şirket patronlarının dönüp kendi hisselerini alıyorlar..
PD leri şişiyor ama hepsi kağıt üzerinde tabi..
Birileri bu balonu gördü aslında amaç FED i öyle yada böyle oyuna sokmak..
FED uzunnn süre daha faizleri sıfıra yakın tutacam diyerek kendini fena kilitledi..
Yani birileri (bence ) çok fena kan kokusu aldı..
Bu reddit olayı üzeri taşacak kadar dolu masayı ilk sallayışlar..
Pek bişi dökülmedi..
Büyük başların ayaklarına basılmadı henüz fazla..
Ama mesela petrol de böyle bi fiyatlama oluşursa..
200 dolara çıkarsa petrol?
reddit ci tayfayı alkışa devam mı edecekler..?
Ki petrol eksi 20 doları vurduğunda geçen nisan ayında bir yazıda yakın zamanda 200 doların üstünü bekliyorum demiş idi birisi..
Petrol 200 dolar olması borsalarda yeni ralliler görebiliriz yanlismi dusunuyorum
1973 petrol krizinde dow yüzde 50 değer kaybetti idi..
Petrol yükselirse enflasyon uçuşa geçer..
Mesela bizde benzin 20 tl ye fırlar..(enflasyonu sen hesapla..)
Enflasyon yükselirse FED faiz artırmak zorunda kalır..
FED faiz artırırsa çöp tahvillerden başlayarak müthiş bi nakite dönme çılgınlığı başlar..
ki çöp tahviller şu an 20 trilyon dolar ..
Buradaki olası bi satış dalgası devlet kağıtlarını da vurmaya başlar..
Mortgage krizinde 2008 de AAA rating li mortgage lere kadar geldi dalga nerede ise..
1.9 trilyonluk paket çok daha düşük olabilir. Siyasetçilerin motivasyonu kalmadı. Piyasanın motivasyonu kalmadı. Ortada havuç yok. Ortada havuç yoksa kendin çalıp kendin oynayacan demektir. Adamlar bu durumda satıp kenara çekilmeleri daha rasyonel değil mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizde de bitcoin çılgınlığı yakında başlar. 1000 dolar yatıran adamın hesabına aylık 1000 TL yatırmış. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar.
Yarın çoğu kağıt devre keser
Neye istinaden? Hangi haber veya gelişmeye göre? İşkembeye göre mi yoksa
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soluksuz 1720 ye çıkan endeks düzeltmesini bu hafta tamamlar, dip oluştu artık buralarda. Pazartesi salı testere modu, çarşambadan itibaren roket modu. Şubat vade xu30 1800+ beklentim.
Henuz öyle bir görünüm yık tepeler düşüyor, dipler de düşüyor. Yarın 1590 lar geçilemez ve kapanış 1550 ve altı olursa başka şey konuşulur, 1630 lar denenir ve 1580 altı olmazsa başka şey konuşulur. Bir şey demek için erken bana göre.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün öğlen tüm emirleri girdim hocam. Yarın sabah hafif eksi açıp sonra yukarı giderse benim adıma on numara beş yıldız olur, böylece ortalamayıda iyileştirmiş olurum. Yarın vadeli xu30 1600 üstü bekliyorum. Yani sizin ikinci senaryonuz benim beklentim. İlk senaryonuz gerçekleşirse stoplarım hiç düşünmeden. Geçen hafta bir miktar zarar yazdık, temkinli olmakta fayda var.
Burda bazı pozisyonlar yazılıyor ediliyor. Genel endeks seviyesine yorumsuz kalırım ama pay vadeliler gerçekten 1:1 kaldıraçsız bile poz alınınca riskin cok olduğu enstrümanlar. Türkoğlu idi sanırım geçen yazan, üç tavan veya taban yesen terste, teminatın kafayı yer adama Allahını şaşırtırlar. Full girene zaten akıl fikir diliyorum. Ben 2 kaldıraçı geçmem. Endeks vadeli buna dahil. Açgözlü adam donunu er geç buraya bırakır net. Donu kaptırsa gene iyi daha önemli şeyleri kaybetmek de var işin ucunda:)
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pay vadeli poz miktarı abartılırsa evet ciddi problem olabilir..
ama ciddi strateji zenginliği katıyor.. zaten bu nedenle önemli bazı kagıtlarda çok fazla açılmış pay vadeli var: mesela garan şubat vadede 350 bin civarı açık kontrat var.. 35 milyon lot eder.. cari rakamlarla 350 milyon tl.. bu kadar pozu açanların bir bildikleri var.. bilmeyenlerde var elbette :) ama onlar zaten ayrı bir vaka..neticede 350 bin kontrat, üstelik daha vade başındayız..
şöyle düşünün. endeksin içinde ağırlığı %8 diyelim.. rakamları güzel örneklemek için böyle seciyorum, 100 endeks kontratın varsa buna karşılık en fazla 8 tane garan "eşdeğer kontrat" olsun, yani parasal büyüklüğü endekse eşdeğer..8 eşdeğer kontrat 8*16 = 128 pay vadeli garan kontratı demektir yaklaşık..
ikisi genelde aynı yönde gittiklerinden eğer sen garanda short pozda yakalandıysan endeks long pozların zararı azaltmana faydalı olacaktır zira daha fazla endeks kontratın var.. riskini ayarlayarak istersen %10-12 gibi garan oranına çıkabilirisn ama her endeks kontratın için bir garan eşdeğer kontratı açarsan (%100) o zaman risk daha fazla olacaktır elbette..
benim pay vadelilerde gördüğüm en büyük problem bazı önemli kagıtların kaldıraçlarının düşük olması.. hadi pgsus kozaa filan bunları anladık yüksek teminat (düşük kaldıraç) isteniyor teminatlandırmada ama garan için şu anda 6-6.5 civarı kaldıraç gülünç..
bankaların 3 tanesini sürekli, eregl krdmd kchol filan sürekli, endeks kontratı sürekli kullanıyorum.. kaldıracı en kötü olanlar şu anda bankalar kullandıklarım arasında, 6-7 bandındalar.. endeks 9.5, krdmd 8, kchol 9 'a yakın, gibi. kaldıracın düşük olmasını istemiyorum zira (getiri / risk) oranımı azaltıyor, riskim değişmediği halde, zira (getiri / teminat) oranım düşüyor.. nedeni de teminatın artması. Türkçesi kapitalimi efektif kullanamıyorum. önemli kagıtlarda ve endekste en az %20-25 civarı kaldıraç artışı sağlamaları lazım..
Arkadaşlar merhaba,
Lütfen kağıtlarınıza blokaj koydurunuz. Açığa satışçılar kağıt bulamasın.
E-yatırım ı indirip e-devlet şifresiyle giriş yapabilirsiniz.
https://www.mkk.com.tr/tr-tr/Yatirim...YATIRIMCI.aspx