Tabi hesabı şöyle yapın.Maaşınız seneye 12 bin oldu ama gerçek enflasyon yüzde 40 aslında siz yüzde yirmi dayağı yediniz.Aslında bugünün 8000 lira gelirli adamlarının hayat seviyesine düştünüz.Maaş 12 bin oldu ama siz bir kategori aşağıdasınız gibi.
Printable View
Tabi hesabı şöyle yapın.Maaşınız seneye 12 bin oldu ama gerçek enflasyon yüzde 40 aslında siz yüzde yirmi dayağı yediniz.Aslında bugünün 8000 lira gelirli adamlarının hayat seviyesine düştünüz.Maaş 12 bin oldu ama siz bir kategori aşağıdasınız gibi.
Kimse kusura bakmasında maaşlı kesimde kendini kullandırtmasın bir zahmet. Yazılım mühendisi baldızım geçen bizde kaldı. Aldığı maaş 5 bin . Tüm işler şirkette elinden geçiyor. Dedim ne kadar zam aldın , %15 dedi ocakta. E son 3 ayda herşey %20 zamlandı hiç fark almadın mı, yok dedi özel sektörde asla zam yapmazlar dedi.ancak sattıkları hizmete son 3 ayda %30-40 zam yapmışlar bile. Ki bende işverenim ve yaptım yarı yılda zammı. Sonuçta sattığım ürüne de hammadde vs arttıkça zam yapmak zorundayım. Dedim ptesi git konuş maaşıma % 20 zam istyorum bakalım ne diyecekler . Direk yapmış şirketi zammı çıkmasın diye.
Halen devletin açıkladığı oranda zammı alıp çok şükür diyenlerde suçu kimsede aramasın.
Sn sugosu baldızınız yazılımcı.Çok özel bir meslek çok özel bir örnek.Vazgeçilebilir adamlar vardır vazgeçilemez adamlar vardır.Yarın sizin şirketten biri kapınıza dayansa ekstra bir yüzde 20 zam daha istese adama bir bakarsınız,kafanız otomatik olarak hesaba başlar ben bu adamı işten çıkarsam aynı paraya yeni adam bulabilirmiyim bu iş bana kaç paraya mal olur hemen olayın getir götür hesabına başlarsınız.Neden çünkü siz de patronsunuz.Ama kapıya ekstra zam için dayanan adamı bir kere kafanızda kesin mimlersiniz,çünkü artık kapınıza maaş için dayanılabilir bir patron olmuşsunuzdur,diğer çalışanlarla ilgili ücret politikanız da tartışılabilir olmuştur falan.O işler öyle kolay değil,hele özel sektörün son halinde hiç kolay değil.
tanidigim 100 tane patron calisanina 500 tl zammi eli titreyerek yaparken aramizda ki muhabbetlerde gecen konular genelde audi mi alayim mecedes mi. su an ozel sektor devamli fiyat guncelliyor.tabi ben cevremdekileri biliyorum,gida ambalaj sektoru,pastaneler,cafeler vs.
Son 1 saattir TEB internet sayfasını açamıyorum. Hata bende mi dedim ama 2 ayrı telefondan da denendi açılmıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Özel sektör çalışanları genel de kamuda çalışanlara yapılan zamları gereksiz bulurlar. Oysa gerçek olan ; sabit ücretle çalışan tüm kesime yapılan zam esnafa can suyudur. Sabit ücretli, aldığı zam ile zaten tasarruf yapamaz. Hükümet iş adamlarına, esnafa vb. düşük kredi - destek vereceğine çalışanlara iyi zam yapsa , bu insanlar alamadığı ürünleri alacak, binemediği otomobile binecek, gidemediği tatile gidecektir. Böylece para gerçek manada çark içine girmiş olacaktır.
Şurdan girebildim.
https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb-internet-subesi
viop 1545 gelir mi ağalar ?
Hocam bu konuda çok haklısın, bizde aynı şeyleri düşünüyoruz çalışanlar olarak lakin her iş yeri ve her patron için uygulanabilir bir örnek olsa keşke :) Ben en son 2 yıl önce bıraktım bu muhabbetleri, zira sürekli kavga edip hiç bir şey elde edemiyorsunuz çoğu firmada. Mırın kırın edip kendi bildiklerini okuyorlar. Yani kısaca beğenmiyorsan kendine daha iyi bir iş bulursun demeye getiriyorlar kibarca. Eskiden bende çok yapardım bu konuşmaları. Hatta bi ara komple departman olarak gidip konuşalım bireysel bir şey elde etmek zor dedik. O na da tabi herkesin maçası yemeyince gene havada kaldı. :evil: Kısaca özel sektörde aynı halt devlet de aynı halt, bu düzenin heryerde düzdüğü malesef hep işçi oluyor :oleyo:
Dünyada hiç bir şey sebepsiz olmuyor. Geçen perşembe etimesgut devlet hastanesinden 2. aşı için randevu almıştık. Cuma akşamı baktık ki aile hekimliğinde de verilmeyen randevu açılmış ve hastaneyi iptal ederek eve yakın olan aile hekimliğinden aşı randevusu aldık. Bugün saat 14 de olan randevuya 13:30 gittiğimizde beyan formunu doldurarak beklemeye başladık. Bir kaç insan içeride görevlilere bir şeyle soruyor ve homurdanarak gidiyordu. Genç bir kızla hemşire arasında bağırışma olunca anladık ki aşı kalmamış. yahu girişe bir yazı asın insanlar boşa form doldurmasın, beklemesin. Hemşire özür dileyeceğine sistemin hatası bize ne, olmayan aşıya randevu vermişler felan konuşuyor. o zaman randevusu olanlara birer sms neden atmadınız ? Her boka sms atarlar ama işe yarayacak bir konuda herkes salağa yatar.
İlçe sağlık müdürlüğünü arayarak bu nasıl iş dediğimde - haklısınız, bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Yarın sabahtan şansınızı bir daha deneyiniz - diyorlar. Loto çekilişi gibi.. Televizyonda çıkıp bir de vatandaşı aşı olmuyorlar diye suçluyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi.
MEMLEKETTEN YENİ MANZARALAR
Dünyada hiç bir şey sebepsiz olmuyor. Geçen perşembe etimesgut devlet hastanesinden 2. aşı için randevu almıştık. Cuma akşamı baktık ki aile hekimliğinde de verilmeyen randevu açılmış ve hastaneyi iptal ederek eve yakın olan aile hekimliğinden aşı randevusu aldık. Bugün saat 14 de olan randevuya 13:30 gittiğimizde beyan formunu doldurarak beklemeye başladık. Bir kaç insan içeride görevlilere bir şeyle soruyor ve homurdanarak gidiyordu. Genç bir kızla hemşire arasında bağırışma olunca anladık ki aşı kalmamış. yahu girişe bir yazı asın insanlar boşa form doldurmasın, beklemesin. Hemşire özür dileyeceğine sistemin hatası bize ne, olmayan aşıya randevu vermişler felan konuşuyor. o zaman randevusu olanlara birer sms neden atmadınız ? Her boka sms atarlar ama işe yarayacak bir konuda herkes salağa yatar.
İlçe sağlık müdürlüğünü arayarak bu nasıl iş dediğimde - haklısınız, bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Yarın sabahtan şansınızı bir daha deneyiniz - diyorlar. Loto çekilişi gibi.. Televizyonda çıkıp bir de vatandaşı aşı olmuyorlar diye suçluyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi.
Yarın itibarıyla Otogaza 17 kuruş zam yapıldı, artış pompa fiyatlarına yansıyacak
Pompaya yansımayaydı iyiydi.
Sn. refaba , sizin grafiklere göre dövizdeki hareket sahte mi , gerçek mi ? 12 Ağustosta 100 baz puan yükseliş doları elde patlatır mı ? Yani yükseklerden gelen ses ile aşağıdan esen rüzgar arasında millet patates olabilir mi ?
Adam gazetedeki köşesinde asıp kesiyordu işi bilmiyorsunuz diye, al buyur yap bakalım dediler icraat sıfır.
Türkiye'nin özeti. Lafa gelince üüüf üf. İş yapmaya gelince bzt.
site de bir sıkıntımı var kimse yzmıyor
Erdoğan: Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.
Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır
DXY
Maalesef 5 nci dalganın alt sayımı net değil, öyle de olabilir böyle de..(kırmızı/sarı)
Aynı şekilde düzeltmenin (düşüş) C dalgasının iç sayımı da karışık(?), sayamadık bir türlü..
Dolayısıyla ana yapıdaki 3ncü dalganın başlangıç dalgası gibi görünen bu uzatan 3 lü itki 1/3 olmalı, ana yapıdaki karakteri gereği de 2 nci dalgası kısa kaldı gibi...Ama flata da dönebilir RSİ biraz daha yolu var ama tepeye ulaşmak üzere diyor..
Bittiyse düzeltme bir ZZ ile, bu son minik yapı iç içe itkilerle uzatması ve benim tabirle zıbıtması gerekir..
Bunu yaparsa altın <1675 mortingen strasse demektir..
Bütün gelişmekte olan ülkeleri zor günler bekliyor demektir, DXY düşerken bile zıbıtan bir parite, DXY yükselirse ne olur el göz yordamıyla bakılabilir iki altta..
Fadıl takipte...YTD
https://www.tradingview.com/x/i6Ly30td/
https://www.tradingview.com/x/uoE0t7Ye/
EUR/USD'de 1.20 üzerinden EUR boşaltıp dolara geçenler sağlam kar yazacak 1.10 civarına inerse yeniden.
Gelirse oralardan EUR alırım bir miktar.
ytd
Öte tarafta, hafif bronzluk iyidir..
No comment..
https://sarkac.org/wp-content/upload...05-768x561.jpg
TURGAY YILDIZ
@turgayyildiz965
· 10 Nis 2020
Yaşam ölümün Truva atıdır...
Bu forum miadını tamamlamış ! Herkes '' ne olursa olsun bu ülkede artık dövizsiz uyunmaz '' moduna mı girdi ? Yada '' Zaten yanmışız, artık dolar artsa ne, düşse ne , si.imden aşağısı kasımpaşa '' modunda mı ?
merkez ppk toplantısı öncesi bile heyecan yok. Erik hasadı bitti. şeftali , elma- armut devam ediyor. Cayır cayır yanan ülkede dolar konuşmak kumda oynayan çocuk eğlencesi gibi... En iyisi Reha Kaya gibi etli butlu işlere yönelmek galiba. Hiç değilse akıl ve beden sağlığına faydalı işler yapılmış olur.
Sayın ressam,
bu bölümde dolar alım satım trade işlemi yaptığını söyleyen çok az kişiden birisiniz.
Ben dahil bazılarımız faizde durmak yerine inanç veya vade sıkıntısı olmasın diye dolar alıyor ve bekliyoruz.
Kendi adıma söyliyeyim dolar alıp uzun süre bekleyince maliyet hesapları karışıyor, satış kararı vermek zorlaşıyor.
Borsacı tabiriyle uzun vadeli yatırımcı oluyoruz.
Hesaplamışlardır hesaplamasına da....
Hangileri vaka sayılır, hangileri ölü sayılır, onu tam 'şaapmaya' çalışıyorlardır.
Yeni bir kazanç kapısı bulduk sanırsam, 3 milyar EURO 5 yıllığına...iyi para...daş atıp ta kolun mu yoruluyo..:p
Karışır gider onlar halkın içine 5-10 seneye..:cool:
Kayıtlı İşsiz Sayısında Eylül 2019'dan itibaren keskin bir düşüş var. Üniversite taban puanları düştüğüne göre, bu oran daha da düşecek görünüyor.:cool:
https://i.hizliresim.com/loabuwt.PNG
https://fred.stlouisfed.org/series/LMUNRLTTTRM647S
Arkadaş madem kayıtlı işsiz sayısı keskin düşüyor, o halde işsizlik fonu da neden keskin düşüyor dediğimizde ise;
fred deyince aklıma geldi bakayım dedim, ne M1'de, ne M2'de paranın devir hızında iyileşme yok.
https://fred.stlouisfed.org/series/M1V
https://fred.stlouisfed.org/series/M2V
Esnaf ağzıyla söylersek:
Para dönmiye yeğenüm.