bu gün BYD nin basın toplantısının olacağı söyleniyordu....acaba bu konuda bir gelişme var mı ??
Printable View
bu gün BYD nin basın toplantısının olacağı söyleniyordu....acaba bu konuda bir gelişme var mı ??
Öyle herşeyi BYD'ye bağlamanın doğru olmadığını daha önce de yazdığımızı hatırlıyorum, liman tıkır tıkır işliyor, varlıkları paha biçilemez kadar değerli zaten, liman 100'er metre daha büyütülüyor vs. Bu yatırım kararı elbette ekstra bir durum ama bu kadar da mevcut durumun önüne geçmemeli. Öyle BYD şöyle dedi böyle dedi diye hisse etkilecekse işimiz var valla, zaten dünya kadar olumsuzluk var bu konjonktürde.
Byd lansmanı Çinde üretilecek araçların lansmanı değil mi? Manisadaki fabrikayla ne alakası var, orda inşaat devam ediyor.
BYD, Manisa'daki fabrikada üreteceği araçları AB ye leblebi gibi satar. Onların nakliyesi de bizim limandan olur.
Pddd 51,23
Bence iyice düştü düşeceğini . Gerçi dip bilinmez ama epey düştü neticede
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o yılları ben de hatırlıyorum...o günleri hatırladıkça hala arkadaşlarımla gülüşüyoruz..üç gün üst üste sabah akaşma taban yapıyordu hisselerimiz...arkadaşlar ile kimin hissesi nasıl taban yaptı diye dalga geçiyorduk..:kahkah: ilk iki sermayemi o dönemlerde kayıp etmiştim..
borsadan kazandık şükür şimdide kayıp ve sabır zamanı...her zaman bahar olmuyor bunun kışı da var...
Aynen..batışa devam..nedir bu kadar bunda ki satış merakı..neyi satııyor..deniz hocam teknik nereye kadar satış sürecek ..diyor..dibi yok mu??
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tahtacının ayak oyunları ;mal almak için yukarı gitmesi gerekir kim buralardan mal verir;neredeyse tofas kadar çeyreklik kar yapacak şirkete(benim tahminimdir yatırım tavsiyesi değildir..)
üçüncü çeyrekte döviz kuru da %10 çıktı...egegübrenin döviz fazla pozisyonu tam 544 milyondur...sadece bu kalemden 54,4 milyon ekstra kar yazar..çok ilginç bir güzel bilanço ortaya çıkabilir...sabırla bekliyoruz..
neler oluyor tahtada arkadaşlar ?? bilançonun ayak sesleri mi bunlar ?? yoksa byd ve liman ile ilgili kap haberleri mi geliyor ?? :kahkah:
gübre önümüze tezek atmazsa her sene bu liman 30 milyon dolar kar eder tahminimce..
Sizin tuzunuz kuru..keko hoca..biz ne yapacağız??batmışız..mokun dibine kadar..[emoji23]bir el atında.temizleyin..
balık bulanık suda avlanır diyosun tahtacı yani
(Bulanık suda balık avlamak deyimi ise karışıklıktan ya da birinin çaresizliğinden faydalanmaya çalışmak anlamına gelir. Bu deyim, çıkarcı ve fırsatçı insanları eleştirmek için kullanılmaktadır)
dostum 30 milyon dolar 1 milyar tl eder...:bravo: bu tahmininin tutmasını temenni ediyorum...
şu anda yıllık 750 bin teu kapasitesinin 6 aylıkta 245 bin teusunu kullanmıştı...yıl sonunda kabaca 500 bin teu...buda kapasitesinin %65 i demektir...iki iskeleyi 100 er metre uzattığında 1 milyon teuya ulaşır...
eğer bu yıl 500 bin teuluk kapasite ile çalışacak ise ve yatırımları bittiğinde bölgenin byd sayesinde yoğunlaşması ile fuul kapasite çalışır ise ?? 2024 yılı karının iki katını byd den sonra yapabilecektir...
aldığı teşvik miktarı bile 1,5 milyar tl...vergi varlığı da 350 milyon tl olarak hatırlıyorum...kısacası potansiyel yüksek...
dikkat edilirse son 2.çeyrekte 585 milyon tl liman geliri var.300 milyona yakın gider oluşmuş.sırf limandan gübreyi konsalide etmese 240 miyon net kar yapar çeyreklik bu şirket..Kapasite 2 kat artarsa bu gelir gider bu kadar artmayacağını varsayarsak 2-3 katlanır benim beklentim büyük eggub de..
Byd olmasa bile 2 kapasite için büyük gemilerin uğrak yeri olması gerekiyor
trump amerikan başkanı seçildi..onun seçilmesi ile ukrayna-rusya savaşı biter...altın fiyatları düşer...bitcoin ve borsalar olumlu etkilenir...dünyaya biraz istikrar gelmeye başlar...global şartlarda borsalar için iyi günlerin başlangıcı...türkiyede de faizlerin inmeye başlaması ,kur korumalı hesapların çözülmesi, döviz kurunun az da olsa çıkması, enflasyon muhasebesinin yılbaşından sonra bitmesi...bunlar da içsel nedenler...bu iki nedenler ile borsa için iyi günlerin başlamasını bekliyorum ki bu gün endeks sert bir alış tepkisi üretiyor...
yavaş yavaş paranın borsaya kanalize olması ile sermayesi düşük ,hikayesi olan ve büyümesi devam eden hisselere (yeni gelecek yatırımcıların aradığı şartlar bunlar ) ciddi para girişlerinin olmasını bekliyorum...yakın geçmişte x hesabımdan ,nakitte olanlar için yeni bir hisse almak için en fazla iki aylık bir süre var demiştim...
sarı kafanın gelmesi çinli şirketlerin türkiyeye daha sıcak bakmasına yol acabilir...
günlükte 3 blok kayaya çarptı.. bu hareketi oldukça olumlu..(beyazın gelmesi ile birlikte) 58.35 üzeri daha da olumlu olur.. üzerinde kalması halinde de benim teknik analizim biter... iyi çalışmalar..
https://resmim.net/cdn/2024/11/06/DXFAob.png
https://www.akhisarhaber.net/byd-man...n-sahada/7318/
BYD, Manisa’da Üretim İçin Sahada
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kadar olumlu gelişmelere rağmen tahtadaki baskı yine artmaya başladı, 60 üstüne atmalıydı.
Bilançoda bir sıkıntı varsa belki ondandır ama çok daha olumlu gelişmeler varken bir çeyreklikle değeri mi düşer.
Neler oluyor..satışlar bit medi..bir türlü
PATRON>Bilanço, BYD vs haberleri ve beklentiler.
Bu hissede her daim böyle olmuştur. Böyle değil diyene şu soru sorulur:. Temmuz ayındaki beklenti neydi ki 85lere çıktı ya da şimdi ne oldu ki çakılıyor endekse rağmen gidemiyor. Tek faktör patron. Bu hissede olanlar umarım PATRON gerçeği ile yüzleşirler
Bunu her seferinde dile getiriyorum ama inanmak iştemiyor kimse bizde byd liman muhabbetine içerde kaldık maalesef düşer hisselerim en azından zararları telafi etmeye başladı ama bunda tık yok. Sayın MAHARAJ yok epeydir yorumda yazmıyor tatil dönüşü çıktımı yoksa hisseden
Desenize bunun ağası bizi daha Çokkk ...dövecek..kazançtan vaz geçtik..anaparamızı kurtarsak keşke..