Allah'ım yarabbim sinaniyoruz TL de degerleniyor o zaman
Printable View
Gold oz. 1,798.60 USD.
Kanada'da pek cok altin cikaran maden sirketi var.
Bunlar, USD olarak cikarma maaliyetine gore calisirlar ve siralanirlar.
Cikarma maaliyeti belli bir seviyeyi asan sirket, uretimi durdurur. Ama kapatmaz bekler, ne zaman ki, cikarma maaliyet + makul kar ederse, faaliyete kaldiklari yerden devam ederler.
Simdi sormak lazim, hangisi belirler, cop denen USD dolari mi ? Altin'in ons piyasa fiyatimi ?
Filmin duzelmesi zor
Sonradan yapilma kar garantili yollarda ve hastane vs bilimum islerde ingiliz mahkeme si
Ama Ataturk havalimani guzelim pistler yikilirken Bizim mahkemerde bu konu dahi olmadi Normal bir is demekki bu
https://eksisozluk.com/ataturk-haval...ikimi--6477810
Adam guzel yazmis
Vatan mali 2 pist i kirarken caniniz acimadi mi diye
İslamiyete nasıl bağlıyorsunuz onuda hiç anlamış değilim. altin dolardan sonra bulunmuş
Sanirim..
Ya arkadaşlar her önüne gelene cevap vermek zorunda değiliz,bir hafta evvel 100 tl ye aldığım 5 lt lik yağ olmuş 135 tl,ekşide başlık var Edirne Migros Bulgar işgali diye ama ben hala yerel markette reyon görevlisi olan çocuğa bile bu krizin kim yüzünden olduğunu anlatamıyorum adam gerçek sorumlu dışında herkese sallıyor,bunlar yetel,yetel... demeden çilemiz bitmez...
Hadi diyelim vatandaşa dövize endeksli tahvil verdi, yaz tahtaya al haftaya. Reel sektörün dış borcu ne olacak, çıkardığı eurobondlar ne olacak. Çark nasıl dönecek, devletten daha ucuza yurt dışından borçlananlar var. Ben sadece DTH a çökerim, reel sektörün borcu beni bağlamaz mı diyecekler.
Serbest piyasadan altın alanlar ne olacak. Altın alıp satmayı da mı yasaklayacaklar.
Kasa eksi eksi, ortada reel anlamda dolar molar yok zaten, sayın ki ben sizden TL borç aldım, seneye dolar kuru üzerinden TL borcunu ödersiniz dedim, aynı şey. Toplam tablo değişmiyor, adam 1929 a kadar gitmiş baksanıza.
Hazine ve Maliye Bakanı :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d00e62cc9b.jpg
O geçen haftaymıştır bugün aldım 5 lt ayçiçek yağı 145 tl
İki tane alayım dedim vermediler, reyonda çok az kalmıştı marketler yok satıyor, niye elinizde yok mu stokta dedim abi dedi haftaya 155 tl olur o yüzden müşteriyi mağdur etmemek için iki dene veremeyiz dedi. Ararın bak 155 i dedim sustu.
Abi gözünün çapanı siliyim onların yerine siz yeter yeter deseniz, çilemiz bitse. onlar yetel yetel demiycek heralde
finans sektöründe kontrol kelimesinin gecmesinın nedemek olacagını kestiremeyen
zavallılar yazarlık ve yöneticilik yapıyor bu ülkede
diyecek birşey bulamıyorum
Ekonominin en sevdiğim yönü matematiğe dayanması.Hesaba kitaba baktığın zaman üç aşağı beş yukarı olacaklar belli oluyor.Eğer olmuyorsa doğal akışa ters bizim anlamadığımız araçlar kullanılmıştır.Misal bronson krizinde dolar patladığında kura bastılar,nasıl olduğunu çok sonra anladık ,tek başına yüzde 24 faiz bile yetmemiş el altından 128 milyar dolar satılmış.Şu anda şu son çıkışta eksi rezervde 6 milyar dolar yakıldı elbet sonuç sıfır.Dolar borçlusun elinde dolar yok,elinde sınırsız basabildiğin bir para birimi ile al takke ver külah elinde olmıyan ve borçlu olduğun bir para birimi düşsün istiyorsun,ucuza dolar bulalım ki o dolarla ihtiyaçlarımızı ucuza karşılıyalım refahımız devam etsin.Bu olmaz mümkün değil,matematik bunun olmıyacağını bize söylüyor.Dolar falan düşemez.Ha gizli bir anlaşma yapılır başka işler döner o zaman başka.Berat ın yaptıklarını sonradan öğrendik.
Paranın değerini Apple belirliyor işte, yapıyor 100 dolara Çinde çakıyor sana 20.000 TL ye, dengeleyebiliyorsan dengele ticaretini...Allahın petrolünü doğalgazını yerin altından çıkarıp satıyor sana...
Yollarda, VW, Bmw, Volvo, Citroen, Ford....millet birbirini ezecek son model araba iphone alacam diye...
Sen ne yaptın...beton...
YEM harbi bu :he:
popoyu açarsan, sıraya girerler..
ver mehteri..
aman
çin çin i
https://www.youtube.com/watch?v=zEw7Sl-9yww
https://i.hizliresim.com/huehpgb.jpg
Nereden aklıma geldiyse, Avrupa icin s…. b… bir şirket olan Zeiss'i buldum.
Bu şirket malûmunuz, optik üzerine çalışan bir firma.
Türkiyede bu ciroyu yapan ve tek sektörde uzmanlaşmış kaç firmamız var?
paranızın değerini belirleyen, üretim gücünüzdür.
Sütçüler açıklama yapmış, çiğ süt 4.70 kurtarmıyor en az 5.50 TL olmalı demiş, buyur. Sarmal abicim bu, girdik bu yola bi kere, 2022 enflasyonu hedefimiz %5 diyorlar hala yaw...
Yaw ne koyacam, keserim ineği satarım, basarım dolara, şimdi onlar düşünsün. :p
Besiciler, hem sütçülük yaparlar hem çiftçilik, tekerlek dönsün dışa bağımlılığım azalsın diye, denklem kurtarmazsa, keser ineği, tarlaya da buğday eker, alır 3-5 koyun, en risksizi, alıp ununu oturur aşağıya kavede domino oynar...
Ben bir cigara içip rakımı doldurayım, malûm bu memleket ayık kafaylan kurtarılmaz.:kahkah:
faizler 18 de iken yeni yıla 15 in altında bir faizle gireceklerini ve döviz kurunun isterse a.a gitsin umurlarında olmayacagını yazmıştım
Ne biliyon kardeşim gece toplantı olup faizler enflasyon üzeri olursa ne yapacaksın.
Senin dediğinde olabilir olmayabilir.
Ara müdüru kalksın dedi mi iş bitti he çöp dolarcilar her türlü zengin oldu orası ayri
Enflasyon üstü faiz derken hangi enflasyon tüik enflasyonu mu.Eğer oysa,yok artık o yetmez hayvan terli.
şimdiki hedefleri tek haneli faiz :oleyo:
Nerede kalmıştık, memleket kurtarma aparatını doldurdum hazırım.:oleyo:
https://www.alibaba.com/product-deta...13840F2t0F2tnt
Bu ürünü sipariş versek eve teslim olur mu :oleyo: