5 yıldan daha uzun süreli fon getirilerine nereden ulaşabiliriz arkadaşlar?
Printable View
5 yıldan daha uzun süreli fon getirilerine nereden ulaşabiliriz arkadaşlar?
investingde var bazı tanınmış fonlar misal AFT https://tr.investing.com/equities/ak...ech-foreign-eq
bazı kurumların web sitelerinde de oluyordu eskiden ama genelde kuruma mail yazarak istemek gerekiyor. sorun çıkarmadan yolluyorlar zaten.
yarın 18 Nisan tarihinde verilen hisse senedi fonu satış emrinin parası, 20 Nisan perşembe mi yoksa 24 Nisan pazartesi mi hesaba geçer?
Üstad şu siteden kontrol edebilirsiniz,
Syg.
https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_karsilastirma
cicibici portföy'ün birinci delişmen fonu icad pek bir rahvan gidiyor , grafik lineer... orta - uzun vadede mevdu alternatifi olarak risk 3 R3 ...
ayriyetten tam yerine rast geldi manzara koyduk;
ünlü&jo 'nun suç ve süha delişmen fonlarının yılbaşından gayri performanslarında ezikleme var, hoş değil...
Serbest piyasayla resmi kur arasındaki fark ne zaman kapanacak? Seçim sonrası ikisi birleşir mi yoksa bundan sonra böyle mi gideceğiz.
Ayrıca fx piyasası da serbet piyasa ve dolar orada 19,38.Yoksa 19,38'i devlet belirlemiyor, serbest piyasada oluşuyor bu fiyat ta.
Ama iş fizikiye gelince dolar 20 lira.
Yani ortada bir de sanal dolar mı var.
Kalan son parça ile de mjb alayım diyorum, bunun çoğunluğu "yabancı borsa yatırım fonları" olarak gözüküyor diğerleri "kamu dış borçlanma araçları"
mjb de reponun etkisi ne kadar oluyor bilemiyorum da son bir ay mjb biraz daha iyi getirmiş, tabi bunun yanında son 3 ay eksi getirmiş diğerleri artıdalar, ileride hangisi nasıl olur göreceğiz artık.
Re-pie ikinci değişken RIK iyi başladı gibi arkadaşlar, biraz alınabilir
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Voltran olusturalim desek gelecek icin. RIK , HVU , HJB olabilir sanki. Usd den geride kalabilirler. Usd stabil olacak olsa 3 unu gozum kapali alirdim. Voltran gibi 5 aslan gerekli . 3 adet bulduk belki de :) HVZ ve GZN de yakisir gibi yanlarina. Bilemedim.
Su linki kopyala, arada bisiler cikar nasil olsa..
https://twitter.com/search?q=twitter...t_search_click
RIK gelecekte pozisyonunu değiştirecektir izahnameleri şuan ki pozisyonlarına izin verse de stratejileri %70 kadar yabancı yatırım araçları ile çalışacağız diyor yatırımcı bilgi formunda.
Servet bu fon EUR ile alınıyor diyorsun. Detaylarını biliyor musun? Çünkü fon fiyatı ve getirisi tl bazında. Örneğin 1000 EUR lık bu fondan aldın ve bir müddet sonra sattın. Para hesabına euro cinsinden geçmesi lazım değil mi? Öleyse kur hesabı MB nın ilan ettiği fiyata göre mi hesaplanıyor? Bu konuda bilgin varsa açıklarsan bizi aydınlatmış olursun.Bol kazançlar
Bende yabancı yatırım araçları diye bekliyordum ama %70 viop %30 hisse ile başlamış Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alış valörlü 1 gün olan fonlarda bugün girilen alım emri 20.04.2023 de mi gerçekleşiyor yoksa bayramdan sonraya mı kalıyor
IPB ısrarım nihayet meyvesini vermeye başladı son bir yılllık getiride birkaç banka endeks fonu ( GOH ICF ZJL) dışında bütün HSYF leri geride bıraktı.
Yabancı finansal enstrüman ( eurobond, döviz, yabancı hisse taşıyan fon vs. ) ya da altın taşıyan tüm fonların pay fiyatı TCMB gösterge kur üzerinden belirleniyor ve bu yatırımcıların tümü şu anda kapalıçarşı ve resmi kur arasındaki fark yüzünden muazzam zarar görüyor.
Çok haklısınız. O da madalyonun öbür yüzü.
Ama ben kişisel olarak bu dolar fiyatının da bu kadar süre baskılanıp sürdürülebileceğini, enflasyonun onda biri merkez faizinin sürdürülemeyeceğini düşünüyordum. Günden güne uluslararası finans kurallarından uzaklaşıyoruz. Umarım kısa zamanda normale döner.
Kisa vade arbitraj yapilmasa bile piyasa gercektir eninde sonunda degerler piyasaya yakinsar farkini kapatir bu ekran kuru alim icin firsat bile olabilir
Misal ons altin dusuyor altin fon olcutu degerlemeleri bist kyd altindaki deger de resmi kur uzerinden hesaplaniyor al sana cift yonlu alim firsati
Yeterki firsatlar gorulmek istensin aslinda gozumuzun onunde
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merkez bankasınin açıkladığı kur ile serbest piyasa da oluşan kurun dengeleneceğine ilişkin çıkarım doğru olmayabilir. Arjantin'de yıllardır çifte kur var. İnsanlar buna alışmış durumda. Bu hükümet devam ederse aynı ekonomik politikanın devam edeceği açıklandı. Uzun süre bu şekilde bir kur oluşabilir.
Bugün için resmi kur ve serbest piyasa kuru diye bir şey yok.
Bizim ekranda gördüğümüz kur serbest piyasa kuru.
Kapalıçarşıda uygulanan kur ise fiziki döviz kuru.
Yoksa MB'nın belirlediği sabit döviz kuru diye bir şey yok.
Yani ikili kur tuhaf bir şekilde serbest piyasa kuru ve fiziki döviz kuru şeklinde oluştu.
Borsada işlem goren ve fiziki döviz seviyesi ,kurun gerçek değerini yansıttığı için normaldir ,esitlenmesi beklenmesi zaman alir
Farklı dolar kurları ile ilgili, eski bir twit aklıma geldi, Arjantin dolar kurları,
https://twitter.com/e507/status/1208837608614309888