93.25 den 13 milyon lot el değiştirdi. En azindan kötü fiyat beklentisi bitti. Bilanço ile ilgili olumlu durum enerjilerdeki satış dalgası bitince devreye girit diye tahmin ediyorum
Printable View
93.25 den 13 milyon lot el değiştirdi. En azindan kötü fiyat beklentisi bitti. Bilanço ile ilgili olumlu durum enerjilerdeki satış dalgası bitince devreye girit diye tahmin ediyorum
Şirketimiz, ANTALYA TAV SERA ADİ ORTAKLIĞI ile ‘'Antalya Havalimanı Gelişim Projesi Terminal 2 Binası Güneş Enerjisi Santrali İşleri'' için anlaşmaya varmıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 2.400.000, -Euro'dur. (İkimilyondörtyüzbin, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 70.848.000, -TL)
Rica ederim.İnsanoğlu çiğ süt emmiştir demiş büyüklerimiz.İnsan öz kardeşinden bile ne kazıklar yiyor işin içine maddiyat girince.Kendi abilerimden biliyorum.
Ben Twitterdaki o arkadaşın tweeti ile bunu fark ettim ve benim düşüncelerim bu şekilde.Güneş enerjisi sektörünün bu en canlı,daha taze döneminde zararına çalışıyor ve sürekli gaz tweetleri atıp sonra patronlar elindeki hisseleri satıyorlarsa ben bundan bu sonuçları çıkarıyorum.Siz farklı sonuçlar çıkarıp ona göre eylem yaparsınız.
Bir arkadaş da demiş ki ilk çeyrekte de fon kur farkı geliri vardır.Evet baktım var.Ama sadece 1.850.000 TL.İkinci çeyrekte bu fon kur farkı geliri 474.000.000 TL olmuş yani 256 katına çıkmış.
Bir diğer arkadaş da demiş ki şimdi balici ve kardanadam da gelir.Yani beni haset eden,bende yoksa başkasında da olmasın mantığında yazan biri olarak görmüş.Girin hektaş forumuna benim 2021 den itibaren bugüne kadar yazdığım yazılara bakın.Ben de 2022 Kasım ayında hisse zirvelerde (51 TL)iken satamayıp bugüne kadar hissede kalanlardanım.Hisse şu anda yarı fiyatında,bir o kadar da enflasyon kaybımız var.Hektaş sayfasına da gelip bizi sinir etmek için yazılar yazanlar vardı.En belirgin örneği temelreisim kodlu birisiydi.Ben iyi niyetli olarak yazıyorum diye başladığım halde bu şekilde düşünenler olabilir normal karşılıyorum
Buraya yazdığım son yazım bu
Bol kazançlar dilerim
Iyi niyetinizden kusku duyulmuyor. Ancak bu sirketin is modelininden kaynakli tahsil oynakliginin yanlis yorumlanmasi soz konusu.
Forumda defalarca GESAN'in 12 aylik bilancosuna bakilmasi gerektigi soylendi. Isler alindiginda %10-25 arasi pesinat doviz olarak tahsil ediliyor. Malzeme alimi icin peyderpey kullaniliyor. Is teslimatlari da yil sonuna dogru yapilip ciroya yansiyor.
Bu yuzden ara ceyreklerde cikan rakamlar aldatici. Twiter da rastgele insanlara bakmayip kap sitesine giderek emek vererek cok daha kaliteli bir analizi kendi basiniza yapabilirsiniz. Twiter'da bu yorum kulliyen hatali dikkatli olun.
Yil sonu bu sirket ne kadar ciro yapacak, marji nedir uzerinden bir analiz yaparak, bu sirketin fiyatlamasini yapabilirsiniz.
Ayrica Europower'dan gelen %56 civari bir katki ve yeni acilan Peak PV'den gelecek %33 civari katkilari ciroya eklemeniz lazim.
Bol kazanclar dilerim, kisa da bu hisse fiyatlamasi cok oynaktir. %15 kariniz hayirli olsun, umarim daha cogunu da elde edersiniz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
https://twitter.com/MatriksB/status/...FjWvoi01Q&s=19
Matriks bikanćoya göre 2. Çeyrek 304 milyon EFK var yanlış mıyım?
Bu tablo doğru evet EFK olarak zarar yok
Düzelteyim o zaman Nisan-Haziran 3 aylık dönemde EFNK(Esas Faaliyetlerden Net Kâr) yok zarar var.
Ne kadar var:
340-474=-134 milyon tl zarar var EFNK olarak
6 aylık EFNK kaç TL:
340-134=206 milyon tl EFNK kârı var.(Buradaki 340 ilk çeyrek kârı,-134 ikinci çeyrek EFNK zararı)
Yani 6 aylık olarak gördüğün net kâr 680 TL var ya bunun 206 milyon TL şu yaptığı işlerden kazandığı net kâr 474 milyon TL si Fon Kur Farkı Geliri
474+206=680 milyon TL(Bilançodaki Net Kâr)
Özetle ikinci çeyrekte yaptığı işten zarar etmiş,aldığı fondan kazandığı kur farkı geliri bunu maskelemiş
Son yazım demiştim doğru.
Ama arkadaş bana yönelik bir soru sordu
Meramımı yanlış anlatmışım onu düzelttim sadece
Kimseyi inandırmak,ikna etmeye çalışmak gibi bir derdim yok.
Kimsenin kazancından ve zararından bana pay düşmüyor.Tahtacı falan da değilim sizi yanlış yöne sevkedip üstünüzden para kazanayım.Dudu ustanın deyişiyle fakir bir ky yim.
Sadece bilinmeyen bir konu vardı.Onu ben bilip de söylemezsem bilmeyenlere haksızlık etmiş olurum diyerek yazdım önceki mesajları
Sağlıcakla kalın
Canmert arkadaş bilanço okuyabilirsin ama bakış açın dar. Arkadaşlar söyledi yazilarinda bende tekrar edeyim. Bu sirket aldigi ihaleleri 3 ay içinde yapip parasini almiyor. Kimisi 6 ay kimisi 9 ay bazilari 1 yıl surebiliyor. Simdi senin bakış açınla yılbaşında 5 milyarlik ihale almış bir şirket projeler bitmediği ve fatura kesip tahsilat yapmadığı için ilk 6 aylik bilancosu
zarar yazan, çalışmayan ve de milleti dolandirmaya çalışan bir şirket oluyor. Peki işin doğrusu bu mu. Bu doğru olsa bugün 13 milyon lot karşılığı 93 küsur fiyatla patrondan 1.2 milyar liralık alim yapan fonlar salak mı. Bir tek senin paran kıymetli de milyarlık yatırımı gesana baglayan insanlarin parasi kiymetsizmi. Burada 18 aydan beri forumu takip edip gesan hissesi tasiyorum. Bir çok insan şirketle ilgili herseyi okuyup olan biteni gün be gün takip edip ona göre bilgi ve yorum paylaşımı yapiyorlar. Sen sadece bilancodaki üç beş satirdan yorum çıkartıp milleti uyarmaya çalışıyorsun. Yeterli bilgi sahibi olmadan yorum yapma arkadaş. Asıl böyle yaparak insanlari yanlış yönlendiriyorsun. Ben burada hisse cikacak yada düşecek demiyorum. Kimse yanlış anlamasin. Eksik bilgi ile yönlendirme ve şirketi kötüleme faaliyeti yapma diyorum.
Senin söylediğin sadece bir varsayım
Yani şu anda işleri yaptı,bu işleri yapmak için giderleri oldu.Ama o giderlerin karşılığı parayı henüz almadı.
Öyle bir şey olsa ilk çeyrekte de zarar olması gerekmiyormuydu.Demek ki işleri bitirip para almamak sadece bu çeyreğe denk gelmiş.İnşallah senin dediğin gibidir.Sene sonu giderler az olur eski yaptığı işlerden kestiği faturalar fazla olur.
Şu anda görünen gelir tablosuna göre ikinci çeyrekte EFNK da zarar var bunda hem fikir oldu mu?
Ama her yerde 6 aylıkta büyük net kâr yapmış diye yaygara yapılıyordu.Aslında esas faaliyet gelirleri ile ilgili net kâr ilk 3 aya göre azalmış.Fatura kesilmemiş veya başka bir sebep her neyse sonuçta insanlar bu kur farkı geliri olayını bilmiyor.Herkes bilmiyor.Buradaki bilanço zamanı yapılan yorumlara göre burada da bilen yoktu.
Ben sadece bunu düzelttim.
Diğer dediğiniz önce işin yapılıp faturanın sonra kesilmesi konusunu bilmiyorum o konu da sene sonunda netleşir değil mi?
Burada 2022 Mart, Nisan, Mayıs...... aylarında alıp hala tutanlar o zamandan beri 5 bilanço okudu.
5 bilanço okumaları sonucu 17-18 ayda bölünmeyle 5 TL'ye düşürdüler maliyetlerini.
Şimdi yaklaşık 18 katına geldiler.
Zamanında 15 katına gelmişken 9 katına düşmeyi göze aldılar.
Şimdi biri gelip 15 gün önce alıp % 15 kazandığını söylüyor ve senet hakkında negatif beyanda bulunuyor.
Bundan sonra yazacaklarım kimseye öneri değildir.
Ben bu senette gelecek gördüğüm için (kimse ile temel, teknik tartışmam) 2025-26 yılına kadar bekleyebilirim.
Ve 2 sene sonra daha az kar ederek satabilirim.
Ama kısa vadecilerin bir çeyrek bilanço değerlendirmesi yapıp 15 gün önce aldığı senedi satarak sonrasında yaptıkları Gesan analizine katılmam.
Ne güzel kar etmişler. Umarım 365/15 = 24,.. kadar kar ederler bir yıl içinde.
Ben çayımı içerim.
2025-26 yıllarını beklerim.
Yatırım tavsiyesi değil bunlar.
Kendi gerçeğim.
Her koyun kendi bacağından asılır.
13 milyon lotu patrondan alan fonlar salak mı bilmiyorum belki trend neyse ona atıyorlardır
Ama eğer bu fonlar salak değilse o zaman patronlar salak.Çok kazanacakları şirketin lotlarını bir senede ikinci kez satıyorlar.Tıpkı benim hisse hektaşın patronu gibi
Kimbilir belki patronlar fedakarlık yapıp şirkete 5 sene vadeli faizsiz borç verirler.
Ama o zaman da sattıkları lot kadar ilerideki kârlardan şahsi zararları olacak
Gerçi bunu yapacaklarını da söylemediler ama neyse
Bana müsaade
Bana cevap yazmayın konu kapansın
Herkes kendi bildiğini yapsın
Ben kısa vadeci,al satçı değilim
BIST 30 firmalarında temettü yatırımcısıyım
Gesam ve Alfasta kısa vadeli yüzde 20-30 arası potansiyel gördüm ve bir kereliğine yaptım.
Elimde gesan ve alfas yok.Alfası da yüzde 30 kârla sattım 20 günde.
Gesan ve Alfaslar Doas ve Tuprs oldular.
Negatif yorumlara açık olmanız sizin faydanıza
At gözlüğü ile bakmanın acı sonuçlarını hektaşta biz yaşadık.Bir senede paramız üçte birine düştü.Sasada da param yarıya düştü.
Hisseye aşık olmam yüzünden
Ben de kimseye al sat tut tavsiyesi vetmedim
Okuyun önceki mesajlarımın altında yazıyor
Hisse fiyatı artabilr de azalabilir de dedim.
Herkes net kâr 3 katına çıkmış diye uyurken uyandırmaya çalıştım.Aslında EFNK düştü diyerek.
Bazı arkadaşlar buna teşekkür edeceğine saldırıya geçti
Ben daha buraya gelmem merak etmeyin
Sataşma olmasın yalnız
Benim saçma yorumlarım olarak görün aldırmayın
Güzel bir satım olmuş hisse çok dayak yememiş ama patron lar ın parayı napacaklarını açıkla mamaları hoş olmadı...
Niki ni hatırlayamadım altın üye li bir arkadaş dı ilk dönemlerde her bilanço da bu fiyat etmez şöyle böyle der dururdu... Bazı arkadaş lar ne kadar eski olursa olsun büyüme hisselerini çözemiyolar...
Metehan, bu çözme ile ilgili değil.
Ego ile ilgili.
Ben gelmem deyip deyip yazıyor.
Ben daha buraya gelmem merak etmeyin
(Sataşma olmasın yalnız
Benim saçma yorumlarım olarak görün aldırmayın)
Niye aldırmayalım???
Sen yaz, biz aldımayalım.
Yok öyle bir şey.
Neyse, söz aldırmayacağım.
Bundan sonra istediği kadar yazsın.
Çay içmeye devam.
Tamam arkadaşım ben çok egolu birisiyim
Buraya da kendimi ispat etmek için,kimsenin bilmediği olayı anlatmak, gururlanmak için yazdım.
Sana uğurlar olsun
Kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş
Biraz büyümeniz lazım daha toysunuz belli ki
Ortak bir noktamız var ben de çayı çok severim.Birazdan içicem
Oyunu kuran da oyunu bozan da paradır.
Para tabloda görünüyorsa, mesele yok.Kur farkından, özsermayeden, duran varlıktan artı yazmış mı yazmış.O zaman mesele yok. Bu fiyat burda kalmaz.Yarın harekete geçmeye başlarız,kaplar yavaş yavaş gelmeye başlar.Tüm ortaklara iyi geceler...
Ben kendi adima aynen sayin rcan sizin gibi uzun vade beklentileri dolayisiyla sirkette bir sikinti goremiyorum, yil sonu bilancosunu beklerim.
2021 sonu 17 milyon dolar, 2022 yil yil sonu 35 milyon dolar net kari olan bir firma olarak GESAN'in bu ikinci ceyrek bilancosundan 2023 sonu gidisatin yilliklandirilmis bazda 70+ milyon dolar arasi olacagini tahminliyorum. Bu sekilde dolar bazinda yilliklandirilmis olarak %100 buyuyen firma BIST'te cok fazla yok.Eger bu beklenti gerceklesirse dolar bazinda yillik karini %100 artirmis bir sirket olarak ona uygun fiyatlanir diye dusunuyorum.
Ayrica yenilenebilir enerji onumuzdeki yillarda buyume hizini surdurmeye devam edecek. Sonucta bir komur santrali vesaire gibi yasam dongususunun sonuna gelmis bir sektor icin servis saglayici bir sirkete ortak degiliz. Tum dunyada karbon sertifikasiz urun satilamayacak doneme ilerliyoruz. Bu sektor icinde olmak icin en dogru sektorlerden. GESAN'da bu buyuyen sektore servis ve urun saglayan bir sirket.
Sirketin yatirimci iliskileri ve patronajindan, iletesiminden memnun olmasamda, hem finansal olarak hemde operasyonel olarak iyi yonetildigi icin tutmaya devam ediyorum.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiesi olarak degildir verilen hesaplamalarda hatalar yuvarlamalar olabilir, yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz isiginda gercekletirmeniz en dogrusudur.
Ortak satısları bitti gayet hasarsız arkasında n güzel bir haberle yeni bir kanala gırerız diye düşünüyorum...
Şirketimiz, yenilenebilir enerji alanında Arçelik ile yeni bir iş birliğine imza atmıştır.
Arçelik – Europower Enerji iş birliği ile pazara sunulacak, inovatif ve kompakt ‘'Arçelik Sunjunior'' mesken ve ticari işletmeler için hibrit güneş enerjisi sistemleri ürünü sayesinde kullanıcılar güneş panelleri ile üretmiş olduğu elektriği üretildiği andan itibaren bağımsız olarak günün herhangi bir saatinde kullanabilecektir.
Europower Enerji tesislerinde üretilen ürünler ‘'Arçelik Sunjunior'' markası adı altında üretilecek olup, Türkiye ve K.K.T.C.' deki tek yetkili satıcısı Arçelik olacaktır.
Bu haber yarın kardeş hisseleri etkilemezmi,epeydir beklenen bir haberdi.
Kuşlu sitede bir tartışma başlamış gidiyor, Arçelik işbirliği hakkında, Üstad denilen birisinin paylaşımı ortalığı karıştırmış, şirket sahibi ile temel atan ve en üstten satış yaptıktan sonra pay satışı haberi gelmesi sonrasında en uygun yerden Europower haberi gelmesi öncesinde Karanlık odadan Tavan ile çıkması sonrasında şirket hakkındaki tüm olumlu düşüncelerimi kaybettim, 1 yoldan fazla biriktirdiğim tüm hisselerimi satıp geri dönmeyeceğim, herkese bol kazanç
Benimde kafam karıştı,sen 93,25 den 13 milyon lotu birilerine satacaksında o satıştan 2 gün sonra hisse 84,65 lere kadar düşecek,bu kadar parayı yatıranlar çok saf bizde inandık,bence daha güzel haberler gelecek,anlaşma öyle galiba alana garanti vercenki o fiata inanıp alsın,önümüzdeki günlerde daha güzel haberlerin geleceği beklentisindeyim ben,yoksa 13 milyon lot 1,2 milyar yatıracam 2 gün sonra 300 milyon civarı zarar edecen akıl alır gibi değil,belki rakamlarda yanlışlarım olabilir ama 3 aşağı 5 yukarı böyle hesapladım.
Haklisiniz sayin ikonia, bende biraz kuslu sitede tartismalara goz gezdirdim. Patronajin bu kadar dibe gidecegini dusunmezdim, maalesef cogu kisinin ima ettigi gibi bir insider kokusundan suphelenmek hakkimiz. Sirket yonetimi artik bir seyler yapmali, susarak bu sekilde konuyu kapatamazlar.
Acik bir sekilde GESAN'da kucuk yatirimciyi dograma plani var izlenimi edindim. Acikcasi son uc aylik donemde trendi kacirdik, tam bilanco hareketiyle ziplayacakken patron onumuza mal yigdi. Bunlar yatirimci dostu hareketler hic degil. Ancak arka plan da ne var onu ogrenmeden cikis yapmayacagim, ofkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum.
Ben biraz daha devam edip, gidisata bakacagim. Son 10 gunde olanlar son derece kafa karistirici.
Kuslu sitedeki hustadimiz 70 bin kisilik takipcisine cok ucuz bir sekilde GESAN icin negatif algi yapmaya calisip sonra yuzune gozune de bulastirmis. Aldigi tokat gibi cevaplara dayanamayip, bazilarini engellemis.
Dini referanslari da kullanarak insanlari somuren bu insanlardan uzak durmak lazim.
Birkac yil once benzeri isleri Hubvc'de yapanlar vardi. O tayfada milliyetci referanslar kullanirdi.
Bundan onceki mesajlarimda da dile getirdigim gibi bu gibi insanlardan uzak durun, kendi analizlerinizi uretecek noktaya gelin, yoksa bu gibi insanlarin arkasindan soversiniz, degmez.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz isiginda aliniz.
aynı kafadayım. kimse 1 milyardan fazla parayı özel bir bilgi güvence teminat gibi bir şeyler almadan getirip de gesan patronlarına vermez. vardır illaki bir hesap beklenti. hatta daha ileri gidiyorum malı alanlar daha fazla istemiş olabilir , piyasadan uygun fiyatlı toplasınlar diye kasıtlı olarak paranın kullanılacağı alan paylaşılmıyor, yatırımcının morali bozulup ssatması isteniyor olabilir. yoksa daha önceki satış çok daha şeffaf ve detaylı bilgiler paylaşılarak yapılmıştı. o zaman bunu yapabilenlerin şu an yapmamasında kasıt var bence. yani kötü niyetli patronların iyi çalışan şirkeitne ortağız .
Tam trade hissesine çevirdiler, güzelim şirket ne hale geldi.Önümüzdeki günler yeni haberlere gebedir diye düşünüyorum, artık taban belli oldu. İş bankasındaki hisseler iş yatırıma virmanlanmış bu arada, bununla birlikte halka açık sermayenin en büyük payı iş yatırıma ait oldu.Çok fazla ayak oyunu oynandı bakalım neler olacak.
Kanaatim bu hamur daha çok su götürür.
Akbabaların ağustos ortalamaları 95 li rakamlar, 80 ler şuan için zor gibi.
İşytrm günlerdir EPWR topladı, bugün ise yüklü satış yaptı.Bir bilgi akışı devam ediyor herhalde şirket ile aralarında.
Yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Satılan lotlar fonlara geçmiş. Uzun vadeli tutarlar muhtemelen. Tehlike ve satış baskısı geçti diyebiliriz
Selamlar ortaklar. Maliyetim cok dusuk degil ama yaklasik bir senedir Gesan dayim. Beni RTA forumundan taniyanlariniz vardir belki. Orada yapilan ayak oyunlarini gördükten sonra midem bulandi ve forumlarda yazmamaya karar verdim. Çünkü sirketle ve trendle ilgili ne kadar arastirma yaparsaniz yapin sonucta is patronda bitiyor. Forumlarda yazip birini istemeden yanlis yonlendirme korkusuyla kimsenin gunahina girmek istemedim. İki liralarda yazmaya baslayip 20 liralarda birakmistim. Tek tesellim bu. Sonra tahta 60 lara gitti.
Kac gündür kendimi yazmamak icin zorluyorum ama Sn. Hissedar in yorumundan sonra dayanamadim ve yazmaya karar verdim. Ben de kesinlikle bu şekilde düşünüyorum. Son günlerde sürekli Gesan üzerinde algi yaratilmaya calisiliyor; gerek forumlarda gerek sosyal medyada gerekse tahtadaki hareketlerle sanki özellikle Gesan sattirip Europower aldirmaya calisiyorlar gibi bir kanaatim oluştu.
Özellikle bugün tahtayi cok yakindan takip ettim Euro tavandayken millet Gesana yukleniyor diye adeta tavan bozdurup gelenlere kapiyi actilar. Yani Europower alamiyoruz diye Gesana yuklenmeyin buyurun Europower alin dediler resmen. Cok kiside eminim Gesan bozup Euro ya gecti bu da cabasi. Euro tavana kilitli kalsaydi kimse elindeki maldan olma korkusuyla Gesan satip Euro kuyruğuna girmezdi.
Bir oyun, bir sey var bu cok net görülüyor. Daha ne kadar bizi aptal yerine koyacaklar bekleyip bakacağız. Hiç acelem yok buradaki cogu kişinin de uzun vadeci olduguna eminim. Sabirla bekleyecegiz. Tren kalkacaksa bizimle kalkacak..
İyi geceler dilerim.
Baskı demekki fonlara satıma planından olduğu anlaşılıyor hiç bi fon da bu kadar hisseyi yüksekten almak istemez işingerceği.. Kontrol matikte aynı şeyler olmuştu bekleyenler güzel kazanç lar elde etti...o dönem bende ordaydım...
OSB'lere %10 yenilenebilir zorunluluğu planlanıyor.
Zorunluluk İklim Kanunu ile getirilecek:
[/I]
https://yesilekonomi.com/osblere-yen...yor/#b15921730
Takaslara bakinca ilk on kurumun orani %80'e yaklasmis. Yabancilarin 10 milyon civari lotu var. Yatirim fonlarinin 15 kusur milyon lotu gozukuyor.
Hisse toplanmis izlenimi edindim, kucuk yatirimci orani muhtemelen olabildigince dusuruldu. Canlari cektiginde yukari surmek bu gruplarin elinde gozukuyor. Bakalim nasil bir yol izleyecekler. Acikcasi benim bu zamanlama konusunda hic bir fikrim yok.
Takas analizi cok bildigim bir is degil tamamen bir egitim calismasi, o yuzden ustadlar sizlerin de fikirlerini almak, isterim benim yogunlastigim nokta temel analiz tarafi.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Hafta sonu faaliyet raporunu okudugumda cok fazla sayida BS (Brisih Standards) atifi var ve ozellikle bu BS'in korfez ulkeleri, Katar, Birlesik Arap Emirliklerinde uygulandigi, GESAN urunlerinin ve hizmetlerin bu ulkelerin standartlarina uyumu icin bazi calismalarin bittigi, kalanlarin ilerleyip sona yaklasildigindan soz edilmis. Buradaki ihaleler icin hazirlik olarak algiladim, dogru olabilir veya olmayabilir. Ayrica Ilgiltere'de buyuk bir pazar, orasida ikincil olarak hedefleniyor olabilir, tabii bunlar su asamada tamamen varsayim, izleyip gormek lazim.
Yakin donemde korfez ulkeleriyle yapilan devlet ziyaretleri ve yenilebilir enerji anlasmalari malumunuz. Ingiltereyle yapilan serbest ticaret anlasmasida gecen yil imzalandi.
Ayrica enson MARBAS araci kurumundan Yasin Ozdemir'in gecen Cuma gunu 25/08 GESAN gezisi olmustu.
https://twitter.com/degerysn/status/1695093419373203956
Yukaridaki linkten 'X' sitesindeki twite ulasabilirsiniz. Yasin bey notlarini Sali gunu paylasacaklarini soylemis.
Yasin beyin en son cumleside asagidaki gibi.
"Patronun son olarak; Burası küçük Dubai demesiyle bitirdik ��"
Bundan sonra noktalari birlestirmeyi size birakiyorum.
Ayrica bu notlar aciklanmadan yeni bir Kap gelir mi diyede dusunmek mumkun.
Yukarida yazilanlar tamamen dusunce eksersizinden ibarettir, yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz cercevesinde aliniz.
Tahminimde yanılmamışım... Europower önümüzdeki süreçte Arçelik'in uluslarası satış kanalı üzerinden muhtemelen oldukça fayda sağlayacaktır. GESAN - Europower - Arçelik iyi bir sinerji yakalanacaktır. Sadece sunjunior değil, muhtemelen ilave ürün satışları da GESAN'a artı katacaktır.
Ancak borsadaki çalkantılı süreçte şirketlerin mevcut çarpanları da gözönüne alındığında dikkatli olmakta fayda olacağı kanaatindeyim. Son dönemdeki patron hisse satışı, fona aktarım bile olsa artık yatırımcı da can sıkmaya başladı. Olumlu veya olumsuz şirketin daha şeffaf davranması gerektiğini düşünüyorum.
Son dönemde kuşlu sitedeki şirket özelinde bir takım fenomenler üzerinden insider olayları dönüyor gibi bir algı oluştu bende. Belki ben yanlış hissediyorumdur, ancak durum bu benim açımdan. Ve oldukça olumsuz benim için.
O sebeple şahsi düşüncem dikkatli olmakta fayda var. Tamamiyle kendi şahsi düşüncemdir, asla al-sat-tut tavsiyesi değildir.
Selamlar, saygılar herkese...
Arkadaslar Keko nerelerde ?> en son CWENE de gordum, onun analisleri sayesinde CW guzel bir kar ediyorum
ama galiba o her seyi satti ev felan mi aldi ? son portfoyunu bilen var mi ? adam iyi analiz yapiyor ve durust
patron satisi , hisse devri .. gibi 5-6 aylik turbulans yasatacak seylere bence hic takilmayin. su surecte turkiyede para bulmak imkansiza yakin, mecbur kaliyolar , benimde sirketim borsaya acik olsa, bende bu yolu izlerdim.. en guzel kredi bulma mekanizmasi
sirket agresif buyuyor , uretim yapiyor, paraya cok ihtiyaci var , yapacak bisey yok, gesana 5-10-15 sene sonra bakmak lazim derim
gelip burda diyecekler ,ilerde 10 sene once Gesan alan soyle , boyle :):)
hade yaa !!!
gec kaldik tavan olmus
Europwer gelen kaplarin sanki GESAN faydasi yokmus gibi hareket ediyor hisse, neden :(( bizimde tavan olmamiz lazim, sonucta Matrushka sirketimiz o
EUROPOWER KAP
Şirketimiz, Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’ne (KEDS) ‘’Metal
Clad ve Modüler Hücre’’ satışı gerçekleştirmiştir. Satış bedeli vergiler hariç 849.600
-Euro’dur. (Sekizyüzkırkdokuzbinaltıyüz, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile satış
bedeli 24.400.512, -TL’dir.)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
MARBAS GESAN/EuroPower ziyaret notlari.
https://marbas.com.tr/haber/gesan-eu...ti-notlarimiz/
Ben genel olarak olumlu buldum.