Düşük abicim düşük, faiz oranları enflasyona göre çok düşük , düz mevduatlar 60 olsa var ya görürsün o zaman üvey evladı, borsa tepetaklak gelir...
Printable View
ABD ve avrupa bile faizi kendilerince çok yüksek bir seviyeye çıkarmalarına rağmen faiz sebepli kalıcı sağlam bir düşüş gelmedi.
Bizim ligimizden merval de çok ciddi faiz artışı gelmesine rağmen yüzde 100 ralli yaptı. (şimdi düzeltmelerde)
Bizde de faiz artar borsa düşer çöker düşüncesini bırakmak lazım.
Ariston abi bu sohbet odalarını çok ciddiye almıyor musun? Bunlar kendini dev aynasında gören, kendini aslan zanneden kedicikler. Her söylenene inanma, avcı hikayesi gibi, piyasalarda 3-5 milyonu olan, üstüne 5 sene önce çulsusken kazandığı para ile kendisini kral zanneden çok tip var.
Bana sorsan hiç dinleme diyeceğim de, sende bağımlılık olmuş biraz...günde ortalama 3-4 saat harcıyorsun bu odalarda, öyle gözüküyor.
Tepetaklak Gelmez.
Nedenini anlatırım ama çok uzun yazıyorsun deniyor.
Ayrıca ısrarından vazgeçmezsin de.
2022 başından beri borsa çökecek çok pahalı balon diyip duran birisin..Boşver yani.
Borsa en fazla olacak olan düzeltmedir.
Haaa borsayı düşürecek şey mesela kallavi vergidir..
Var mı o yönde bi çalışma falan..
Her şeye vergi koyan hükümetimiz neden 1500 den 8500 e gelmiş borsamıza vergi DÜŞÜNMÜYOR bile..
???
Söylenenleri ayıklayabilmek lazım.
Ben çocukken harçlığımı çöplerden çıkarırdım, ne işe yarar ne işe yaramaz doğal bir seleksiyon var.
Normalde şimdiye dünya hurda ve geri dönüşüm imparatoru olmam lazımdı.
Seans odası radyo yayını gibi düşün, önemli bir şey olunca biri hemen söylüyor.
Klasik iktisat ekonomi teorileri ile para piyasalarına bakma devri geçeli çok oluyor.
Artık para kimde mal kimde..Fiyat onun istediği şekilde .
300fk lı şirket art arda 4 tavan çekebilirken senin 6 fk lı kağıdın 0.25 eksi kapatıyor günü ..
2 senedir dilimde tüy bitti eski kuralları unutun diye yazmaktan.
Ariston abi bazan sohbet odalarında ben aldım gitmiyor yada aldığım düşüyor tarzı yazılara denk gelince tamam diyorum sistemde bi anormallik olmalı deyip hemen ters poz açıyorum. Normalde sistem herkesi kazandırma prensibiyle çalışıyor ama bi anormallik oluştuğunda o gün çoğu kişi zarara uğruyor
Borsa ile ilgilenen insanların özellikleri benzer ve malsef aynı yönde hareket ediyoruz, az kişi karşı tarafta ama imkanları geniş.
Onlar gibi düşünmek zor. Kendin gibi düşünüp ters hareket yapabiiyorsan ne ala, o da bir tutar iki tutar sonra yine kaybedersin.
Bana göre en iyi yöntem momentuma katılmak ama o sırada ekran filan donuyor. Dün Tüpraş ve Eregl de para kazanacağım ekranlar dondu, aracı kurum da sat tuşu çalışmıyor, yanlış tutar girdiniz vs ilk defa karşılştığım mesajlar çıkıyor, başka bir sürü şey oldu ancak komisyonları çıkarabildim.
Kaderin üstünde kader vardır deniyor, alay edildiğimi düşünüyorum ve tüm gariplikler hafızamda ben de hesap soracağım.
Gundi gene ahaliyi gundiliyor.
Enflasyon 60 65 iken fayiz 30 oldu diye ekonomik modelelre laf cakiyir.
-%35 reel getiri dünyada nerde var.
Ahahhaah
Fayizler 65 enflasyon var ise 70 olması lazım.
Dayı aklınızı alirlar VOB yapmayın
Bankalari hsbc gelsin alsın diye bekliyorlar galiba.
Pozisyonlarda kendinize fiyat ve zaman hedefi koyun diyorlar.
1 saat içinde hareket eder dedin 2 saat olmuş ise geçmiş olsun,
Bir de stop loss noktası ve kayan iz stoplu kar al hedefi yazmalı. 1 2 kademe daha derken toplu satış geliyor düşününe kadar bu noktadan sonra satılmaz bekleyelim moduna giriliyor ama düşüş bir türlü durmuyor. Çünkü diğer insanlar da benzer ama karşı taraf daha organize.
İlhan Kesici TV'deydi. Döviz insanların alması satması ile ne yükselir ne de düşer, büyük para düşürür yükseltir dedi.
Çok önemli bir bilgi.
Borsa için de eskiden hacmi yerliler, seviyeyi yabancılar belirler denirdi.
İşc kendi hikayesiyle güzel hareket yapıyor
Millet dün sattı uygun hisse arıyor, herif de yedirme peşinde.
Pek bir şey olacağı yok gibi, pazartesi hissesi filan araştırılabilir. Tarama listesinde çıktı deyip %1-2 yükseliş ile başlıyor, herif kafasına vurana kadar 1 saatlik zaman oluyor.
hadi gari uykumuzu getirdin be abey. şöyle bir uyusak 3 saat sonra uyansak gözümüz parıl parıl parlasa. ulen bunu en son diyen mokoko olmuştu sanki. gel bari yukarılardan kalan jetonları da sallayak pala abey.
KUZU gundiye demiş ki çık dışarıya kapıyı dışarıdan kapat ..
böyle olunca ne yapsın burası halka açık bilmeyenler yeni gelenlere kendini dinletse haz duyacak yapacak bişi yok..
🔴Bakan şimşek: Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 Milyon AVRO kredi anlaşması imzaladık
📍Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada köprü görevi gördüklerini belirterek, "Bu kapsamda Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık" dedi.
📍Orta Vadeli Program'da (OVP) özellikle "yeşil dönüşüme" özel başlık açtıklarını ve kamu yatırımlarında bu projeleri önceliklendirdiklerini hatırlatan Şimşek, yurt dışı temaslarında da finansman kaynakları oluşturabilecek kişi ve kurumlarla görüşmeler yaptıklarını anlattı.
📍Şimşek, yenilenebilir enerji yatırımlarının gelecek 10 yıla yayılması yerine 3 yılda gerçekleştirilmesi halinde cari açık ve dışa bağımlılığın azalacağına dikkati çekerek, finansman kaynağı konusunda Dünya Bankasının önemli bir paydaş olduğunu dile getirdi.
Ahaaa bulut abinin kuzu kuzu dediği memed abimiymis. Vay arkadaş yaaa:he:
Ben bu kafayla bu yasa iyi gelmişim yeminle. :kahkah:
https://i.hizliresim.com/fpsx7ip.png
Yeşil daireler.
Korku imparatorluğu ile insanların borsadan soğutulduğu illallah ettirilen malın biraz da mecburen toplandığı yerler.
Kırmızı daire malın dağıtımı.2008 global krizi malın dağıtımını geciktirdi.
2000 lerin başında 0.50 1 dolarlardan toplanan mal bu sefer dolar enflasyonu nedeni ile de 1.5 2 dolar arası toplandı.
2018 başkanlık seçimi ile girilen kutudan geçen sene fışkırtarak çıkıldı.Üzerine dönüp 2.2 dolar ile bu kutu tekrar test edilip tekrardan 3 dolara gelindi.Şimdi herkesin dilinde 2 li tepe.
Olası mal dağıtım orta noktası 3.5 dolar.
Bu ortalamayı yakalaması için ise 4 dolar ve üstünü göstermesi gerekiyor.
geldi 8.666 ya şimdi günün yeni tepesini yapmanın tam zamanı beceremezse şoför atlar lastik patlar.
biz de yarım porsiyon devam ederiz ne edek pala abey
Bofa dün 2 milyar Mal aldığında endeks +2 idi bugün 2 milyar Mal sattı endeks yeşil bir çelişki var mı yalnız dün Bofa Spot'ta mal alırken dün VADELİ tarafta 6000 short pozisyonu açtığını da gözden kaçırılmamalı.
https://i.hizliresim.com/afot3zi.png
hisse vadeli hacim
EREGL ve KRDMD TEB ithalat azaldı diye portföye almış veya al demiş.
https://i.hizliresim.com/l9krepc.jpg
8,000 endeks faiz ise %40 net getiri hatta önümüzdeki günler %50 ye gebe...
yani bugün endeks alan 12,000 endeks üstünde bir getiriyi hedefliyorki burdan alsın...
işte işin püf noktası ise benjamin kaç olacak...
Dedik bofa mal tasimaz yukselis fake
Daha yeni uyandım bu yüzden hisse taşımıyorum. Dün de işlem az yaptım. Muhtemelen bu ay benim için bitti. Benim için şimşek ve ekibi sadece algı oluşturulmaya çalışılan başarıyor da. Dün araba tamiri için ve çay içmeye gittiğimde konuştuğum insanlar RTE nin fişini tamamen çekmiş durumda sadece umut veren muhalefet istiyorlar. Bana göre RTE döneminde para kazananlar mutlu diğerleri RTE düşmanı olmuş durumda.
Spot hisseler
BIST30 dışı yükseliyor.
https://i.hizliresim.com/jmv9l1p.jpg
Hakan Kara
Yakın dönemde TCMB'nin net rezervinde belirgin bir düşüş var. 4 Ağustos-15 Eylül haftaları arasında swapları da içeren net rezerv 9 milyar dolar daha eksiye gitti.
Bu tabi olumsuz bir durum, ancak arka planda KKM'nin çözüldüğünü hatırlamakta fayda var. KKM'yi de bir çeşit döviz yükümlülüğü olarak düşünebiliriz.
Geçiş döneminde gidişatı daha iyi anlamak açısından, TCMB net rezervi ile KKM stokunun farkının izlenmesi faydalı olabilir. Aşağıda KKM ve swap hariç net rezerv tahminimi kullanarak farka bakıyorum.
TCMB net rezervi eksi KKM stoku 4 Ağustos haftasında -188 milyar dolarken 15 Eylül haftasında -186,5 olmuş. Yani pek önemli bir değişim yok. Grafik neredeyse yatay görünüyor.👇
Bu veriler ışığında, KKM stok tahminlerindeki hata payı, kamu mevduatındaki hareketler ve altın değerleme etkisini de göz önüne alarak, son haftalarda nette TCMB döviz satımlarının KKM'den çözülen miktara yakın olduğunu ifade edebiliriz.
Dolayısıyla TCMB net rezervlerindeki azalışı, kaygı verici bir durumdan ziyade KKM'deki çözülmenin bir yansıması olarak görmekte fayda var.
Sanırım yetkililerin döviz satışlarının KKM'den çözülen miktarla sınırlı olduğunu söylemesi bundan kaynaklanıyor.
Öte yandan bu durum, serbest dalgalı kur sisteminde olduğumuz ve dövizin tamamen piyasada belirlendiği anlamına gelmez. İhracatçılardan toplanan dövizin piyasaya satım zamanlamasının nasıl belirlendiğini bilmiyoruz. Dövizde işlem kısıtlamalarının önemli bir kısmı devam ediyor.
Yine de mevcut verilerle TCMB ve kamu bankalarının döviz piyasasında eskisi kadar aktif olmadığını söylemek mümkün. Tam normalleşme ise ancak faizin doğru yere gelmesi ile mümkün olacak.
https://i.hizliresim.com/2414az3.png
nerde millet sattınız mı malları:)
Cuma kapanışına yakın akşam pazarı olursa bakılır.
Independent Turkish
@TurkishIndy
·
1 sa
Beyin çiplerinin hikayesi: İnsanlarda denenmek üzere onay alan Neuralink'in yolculuğu
https://twitter.com/TurkishIndy/stat...65781640569055
Felçli olanları iyileştireceği bilgisi var linkte ve omurilik yaralanmaları ile felçli hasta denek aranıyormuş.(Ayasofya belki çare olabilir)
can sıkıntısından bilgisayarı temziliyordum...
pandemideki portföye bak...
maliyet 11-12-13 :)
https://i.hizliresim.com/sqpzvub.jpg