1,5milyon₺ için
teb 46
fiba 46,5 veriyor
Cebtteteb 32 güne 2milyona kadar 52 verirken şube sacmalamis
Vakıf 32 güne %50 pazartesi valörlü %51 dedi
şu faiz furyasında mevduatta rekor % kaç oldu? kkm dönüşleri hariç.
zaten 7,5 stopaj getirerek getiriyi törpülemişlerdi
şimdi oranlar da düştü
iyiden iyiye net getiri 42 ye denk geliyor
Ben yerel halk olarak bir şeyler deniyorum bakalım. Yar edecekler mi 😏
Hayırlısı bakalım. Öpülürsek de öpülürüz. Ağaçtan tekrar yaprak kopartır, gerekirse daldan da mızrağımızı yontarız. Biz bu yola kefenimizle çıktık. Devlet büyüklerimizi yedirmeyiz
Dikkat edilirse tastamam aynı plan devrede. Doları bir süre sabit tutar gibi gözük. Faizler görece yüksek olsun. Milletin elinde dolarları satmasını sağla. Faizleri çaktırmadan düşür. Doları baskıya devam. Millet uyanmasın. Sonra önce hafif hafif sonra biraz daha hızlı en sonunda daha da hızlı doları yürüt. Millet dönüş de leş faiz ile karşılaşsın dolarda da makası aç. Geçmiş olsun mendil salla arkasından .2015 den beri bu plan sayamadım kaçıncı defa yürürlükte.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...88044028330263
Alıntı:
Türk Lirası gecelik referans faiz oranı-TLREF 52,9900 (Önceki 51,0183)
Erdoğan yine 'yastık altı' dedi: Ön yargılar hala kırılmadı
İslami Finans Zirvesi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, servet eşitsizliğinin tarihi bakımdan en yüksek seviyeye çıktığını söyledi
Ekonomiye yönelik değerlendirmelerinde bir kez daha yurttaşın yastık altı birikimine vurgu yapan Erdoğan,
"Yastık altını ekonomiye sokmak için çağrıda bulunduk. Kurumlarımız toplumu ikna edici finansal ürünler geliştiremedi.
Ön yargılar hala kırılmadı" diye konuştu.
Süt ürünlerine yine zam gelmiş.
3 harfli marketlerdeki fiyatlar artmış.
3 litrelik yoğurda 5 tl eklemişler.
Hani düşecekti bu enflasyon.
Bu nasıl bir müslümanlık...
Urfada sadece 2024 yılının bir kaç ayında JANDARMA sayesinde 2400 yeni kaçak trafo ele geçirilmiş.
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
Bir trafo 100 evin elektriğini karşılıyormuş.
Urfa en muhafazakar kentlerden ve AKP ye en yüksek oranda oy veren bir kent.
Elektriği çal, camiye git namaz kıl....
Bu nasıl bir ahlak anlayışı....
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
Bankaların borç çevirme oranları YÜZDE 140 a ulaşmış...
PANİK YOK...
bu senaryoyu destekliyorum, mendil, halay :halay:
o zaman da tarihi bilemedik, tarihi bilemesekte görünen köy ortada
şu an kur 36,25 try olmalı
işte o an gelince
iyi senaryo 20% devalüasyon hedef öngörüm 1$=43,50try
kötü senaryo 80% devalüasyon hedef öngörüm 1$=65,25try
söz uçsun yazı kalsın
küsüratlı sayı vereyim de attığım belli olmasın
bakalım ne zaman 100try olacak
fiziki candır
FETÖ firarisi Akın İpek, İngiltere'de zenginler listesinde!
FETÖ firarisi olarak İngiltere'de yaşayan Akın İpek, The Sunday Times'ın "Birleşik Krallık'ın En Zengin İnsanları" listesinde ilk 100 içerisinde yer aldı. Şirket değerinin ve kazancındaki artışın da paylaşıldığı listede, İpek'in sahip olduğu toplam servet dudak uçuklattı.
Akın İpek'in servetinin toplam değeri 2 milyar 185 milyon Sterlin olarak açıklandı. Türk lirası karşılığı ise 89 milyar 336 milyon 215 bin 900 TL ediyor.
Yerlilerden döviz bozup faize yatiran görmedim , primli kkm yapıyorlar yüksek paralilar , bir nebze kur garantili faiz alıyorlar
ddkkm primine ve tl oranına bağlı kısa vadede bir miktar yapılabilir bence. 3 hafta önce garanti %6 net prim %40 kur koruma oranı verdi. onu devam ettirdim. ama 3-4 gün önce deniz ddkkm dönüşüne %2,5 mu ne prim verdi. tl'ye geçişte 100 gün vadeye %61. onu tl ye döndüm. 100 gün sonra tekrar dolara geçmek niyetiyle. ha bu 100 gün içinde sağlam deval olursa sıç, o başka.
aptallık falan.. olmamış..
hangisini düzeltsem bilemedim..
1) oran %51 değil yüzde %61
2) neti %47 değil %56,5
3) ddkkm'de "dolar bazında faiz getirisi" her halükarda %40 olmaz, kura bağlı olarak %0 da olabilir, sadece prim alıyor olabilir, şu sıralar USD cinsi fon getirileri %4-5 lerdeyken %2,5 primle avunmaya çalışırsınız.
4) her türlü mevduattan iyi demek yanlış olur. onu demeyelim lütfen (bkz 3)
anlaşılsın diye bir tabloyla anlatayım.
örnekleme için diyelim ki..
ikimizin de 100.000 USD miz var ve kur bugün 32,20. bu dolarlarla...
siz...
%40 kkm faizi ve %2,50 primle 92 gün ddkkm yaptınız..
ben...
cümle alem yabancı, bıyıklı yabancı için oluşturulan şu ballı börek carry trade ortamında peşlerine takılıp, ddkkm'den TL ye dönüp %61 ile 92 gün mevduat yaptım..
vade sonu dolar ne olduğunda dolar bazlı getiriler ne olurun karşılaştırması şöyle..
https://i.hizliresim.com/c6pkn68.png
92 gün vade (ağustos sonu) için tablo der ki..
dolar 34 olursa,
siz "dolara" yıllık %19,40 alırken, ben % 32 alırım..
dolar 35,45 olursa
siz dolara yıllık %2,50 (prim) alırken ben %15 almış olurum.
dolar 36,55 olursa.
o zaman tapi oluruz...
peki doların ağustos sonu 36,55 tl olması için ne gerekiyor?... TL nin önümüzdeki 3 ay boyunca her ay bir önceki aya göre %4,3 değer kaybetmesi, başka değişle 3 ayda %14 değer kaybetmesi gerekiyor.
olur mu?? tabi ki olabilir. kur 40 da olabilir 50 de. yine gelgel yapılıyor olabilir. benzer neler gördük daha önce. ama bu sefer bıyıklı bıyıksız yabancıyı öyle böyle değil fena dolandırmış olurlar. hem de bu kadar döviz dilenirken. buna cesaret edeceklerini pek sanmıyorum.
umarım anlaşılmıştır.
Akbank faizi 32 gün 51 bunu baz alarak yaptım yukarıdaki yorumu 61 i 51 olarak görmedim merak etmeyin
tamamdır sn bahri, benim alınganlığım olsun. kırdıysam özür. mesajımı editledim. saygılar.