HBK gecen yil 53 kurustu, bu yil 82 kurus.
30 kurus net kar payi verir mi ?
Printable View
HBK gecen yil 53 kurustu, bu yil 82 kurus.
30 kurus net kar payi verir mi ?
Bilancoya bakmadim ama bu ceyrek 7 ml mu kar etmis??? Finansal geliri bile bundan fazla olurdu. Bit yeniği var ama Neyse sabah ola hayrola bilancoya bakariz yarin.
Bizde 125-130 ml civari gelir diyorduk yani Fk 8.20 oldu su ortamda umarim 5-6 fklara düşureyim de mal toplayayim derdine girmez.
Ciroda sikinti yok net satış 363 den 511 ml na çıkmış. Ceyreklik 148 ml satışla en fazla satış yaptığı ceyrek olmus. Gecen ceyrek 121 ml du.
Satilan mamuller maliyeti 280 ml dan 413 mlna çıkmış. Gecen ceyrek 100 ml ken bu çeyrek 133. Satislar %22 civari artarken maliyet %33 civari artmış.
Maliyet neden bu kadar artmış anlamadım. Stoklarda gecen çeyreğe gore 7 ml arti var. Onumuzdeki uc ayda 62 ml kredi odemesi var.
Teneke üretimi 10.123 mldan 14.380 ml na çıkmış ceyreklik guzel bir artış var uretimde önümüzdeki ceyrekler için onemli bence de.
Bu 3 ayda 9 ml civari bina/tesis/makine/cihaz alimi yapılmış.
Yurt dışı satışlar onceki ceyreklere paralel degisen bisey yok.
Hangi bolgelere ne kadar satış yapıldığını bu ceyrek yine koymamışlar.
Yani bilancoda net kar olumsuz algilanacak muhtemelen onumuzdeki 3 aylikta da bir cacik olmaz sanirim. sonrasi toparlar diye düşünüyorum.
Bana sorarsaniz 5 Fk Doas varken millet niye bunu alsin derim piyasa bu tarz tahtalardan yana değil sene sonuna dogru belki rağbet gorebilir. Tahtaci var o yukari surer desek o da görünmüyor. Secime kadar ve sonrasi bir sure heralde bu tarz tahtalarda mal toplarlar sene sonuna dogru hareketler başlar.
Bntas ta en büyük sorun temelcilerdi onu da bu bir iki ceyrek dokmeye calisacaklar sanırım.
Bugün ilginç hareketler yapiyor yukari cekip mal dagitmiyordur umarim. Acikcasi ilerleyen haftalarda 5.50 5.60 a tekrar degebilecegini düşünüyorum ama hep bekledigimin tersini yaptığı için yukari surse de şaşırmam.
Sahadan yeni bilgi sarkap 80 adet 18 lt palet teneke fiyatina gecen ay zam yapti 5100 den 6300 e çıkardi. 256 adet 5 lt 7100 den 7500 e çıkmış onda cok artış yok. Bntasla 18 lt de rekabete dayanamadi heralde:) Şirketler son çeyrek karlar düşünce muhtmelen fiyat artislarina gitmiştir. Sanirim bu donemlerde cirolara bakmak daha mantikli Bntasa bu acidan bakarsak son ceyrek hem uretim hem cirosu bence guzeldi. 2023 ilk ceyrek uretim ayni hizda devam ederse guzel olur. Kendimce Bntas 2023 ciro hedefim 700 ml. Net kar için birsey diyemiyorum. 200 ml kasada para varsa yuzde 25-30 faiz oranlariyla sadece faizden iyi miktar gelecek. Gerisi şirkete kalmış beklemeye devam. Umarim su yeni yatırım işini bir once netlestirirler.
Yine değişik hareketler...
https://www.bantas.com.tr/2023/03/06...u-calismalari/
Dolgu çalışmaları yapilan arsanin fotoğrafını paylaşımlar sitelerinde. Cok hizli ilerliyor Masallah!! baya toprak dokmusler:)
GCM yatirim 3.77 den almis 12 tl hedef veriyor 9 tldan satamamislar elde kalmış sanırım:)
Hedef (TL)12
Yükseliş Pot. %51
Portföye Giriş2022-06-16
Portföye Giriş Fiyatı3.77
Kar / Zarar80.37
Geçen Süre (Gün)266
BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. nin 27-04-2023 11:00 da yapılması planlanan Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin toplantı çağrısı Elektronik Genel Kurul Sistemine eklenmiştir. Söz konusu çağrıya mkk.com.tr adresinden erişebilirsiniz.
Mesaja ilişkin eklenmiş dosyalar bulunması halinde www.mkk.com.tr e-Yatırımcı uygulamasından izlenebilir.
Tinaz gelmese bntasi unutmustum [emoji13]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Goy goy yapiyorum her tahtada oldugu gibi burda da yukaridan satip asagidan toplayacaklar bezdirecekler surundurecekler. Piyasa bu yapacak bisey yok. Ayak uydurabilirsek ne ala. Sirket yeni arsaya yapilacak yatırımı açıklasın işler biraz hizlansin o zaman birseyler olur gibi. İlk çeyrekte bilanco oyunlarıyla 10-15 ml arasi net kar gelecegini düşünüyorum. Ekstra bir haber bir olay olmadikca seçim donemiyle de toplama sezonu temmuz ağustosa kadar devam edebilir bence.
Persembe cuma bilanço gelir. Açıkçası bilanco tahminleri zor. Gecen çeyreğin biraz uzerinde gelir 15-20 ml arasi desemde 5 ml da gonderir bunlar 35 ml nda. Degerleme raporunda olusan farkin vergi odemesi nasil olacak açıkçası net bilgim yok ama Kasada var 190 ml para 150 ml faize koysalar en az 3 ayda 10 ml burdan yazar bakalım neler olacak...
Bence hammadde almış olabilir, bilançoda stokların arttığını görebiliriz.ONEPLUS A6000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sene de ekim kasıma kadar stoktu oydu buydu gececek bu hissede bence en iyi ihtimal ekim ve sonrasinda yeni zirve görebileceğiz. Yok yeni arsayı capaladik, idari binayi yeniledik, grafik bölümüne takla artırdıkla oyalanip dururuz. Yapcak bisey yok yan tahtalarin çoğu bu halde en azindan at degistirmek isteyene fırsatlar var. Patron ne zaman gideceğini biliyor gittikten sonra da yok yeni arsaya şunu yapacağız yok suraya ihracat yapacağızlarla mallarını dagitacak birilerini bulur bizde o zamani bekliyoruz sabırla.
Paraşütsüz düşüyor. 4-5 ay da yarı fiyatına düştü neredeyse. Aslında temeli sağlam küçük kağıtlardan . Ben de yok , izliyoruz bakalım.
1 ayi gecmis ne kap var ne hareket. Ne yazan var ne cizen bir ses vereyim dedim. 10 gün içinde bir kap atar sirket arsaya ait gelismelerle ilgili heralde. Ya da bir forklift idari binaya bilgisayar aldik falan:)
Usd grafik diplerine yakin geziniyor onumuzdeki surecte bir hareket gelmesi lazım.
Sonunda kap geldi sevindirici olsa da nasil bir yatırım yapilacak hala belirsizligini koruyor. Bakanliga gonderilen evraklarla ilgili süreç nasıl isliyor bilen var mi acaba ne kadar surecek bu yatirima başlama hikayesi
Usd artiyor diye artiyor iste. Usd grafikte diplerde geziniyor. ihracat orani da düşük fazla talep görmüyor simdilik hacim de yok. Bayram sonrasi bir seyler olur mu yoksa 3-5 ay dip taramasi mi yapariz bilemiyorum ama sıra buna en sonlara dogru gelecek sanırım.
Hala prim yapmis sayilmaz ama sosyal medyada cok dilleniyor patronda kediyle oynar gibi oynuyor. İster misiniz kasadaki parayi stoklara bassin aa para kalmamis, yeni yatirima para lazim kredi faizleri yuksek diyip yatirimcidan bedelliyle para toplamaya çalışsın:) İhtimal düşük Kasaya yillik 100 ml net nakit girerken bunu yaparsa soverler adama :)
Bu ceyrek 180 ml civari ciro bekliyorum net kari sallamaya gerek yok yuzde 12-15 kar marjina gore hesabimi yapiyorum gerisi makyaj oluyor. Önümüzdeki 3. ceyrek hasat sezonu ve zamlar derken 230 ml ciroyu zorlar bence. Yani 2024 1mr ciro rahatlikla yapabilir ve 120-150net kar gelebilir. Yeni yatirim hikayeside seneye aciklanirsa piyasa 10 fk ustune rahatlikla atar diye düşünüyorum. Bence hala ucuz Usd olarak bakarsak zaten fiyat diplerde. Yan tahtalar hareketleniyor ve ucuz hisse sayisi yavas yavas azaliyor buraya da sira gelecektir..
Ne ucuzu kardeşim bedava.....hem de kağıt ambalajlarında bir PD dd yerine bir bak. BU DA AMBALAJ DEĞİL Mİ....HEM DE METAL AMBALAJ
Eksik bakiyorsunuz bence tek başına Pd dd birşey ifade etmiyor. Söylediğiniz firmalar Bntas gibi yeniden degerleme yapsalar Pd dd ne olur ona bakmak lazim. Yatirim hikayesi var ama daha bina yapacakta makineleri alacakta kuracakta derken 2025 ten once olmaz o is bence. Patronlar paralari kur korumali faize yatiriyordur muhtemelen. Burda da mali bedava yapmamak icin yuzde 40-50 yukari cektiler tahtaları. Devami dolarin hareketi ve bilancolara bağlı. Birde paranin bu tahtalara akmasına bakar ki oda Ekim Kasimdan once zor bence
Arkadaşlar bende 7399 lot var %250 bedelsiz onaylanırsa ne kadar ödeme yapmam gerekiyor. 2.5×7399=18 bin 497 tl diye hesapladım. Doğrumu acaba?
Yurtdışı iş anlaşması yada bir ortaklık gelebilir son birkaç aydır müthiş baskı var... elbette bir hikmeti vardır...ya nasip.... borsadaki diy ambalaj sektöründe en ucuz oranlarda
Gelmez yabanci o bu gelecek olsa onden fiyatlar. yıllardır yatırımcıyı bezdirmis hisseye alim gelmiyor ki faaliyet raporunda yazan şeyleri bile Kap haberi olarak gonderiyorlar. Sen once bir seffaf ol yatirimci gelir. Yeni bir teknik ogrendik uygulamaya başladık duruma gore ilerletecegiz diyorlar. Ne yeni alinan arsaya ne yapilaacagi ile ilgili ne de bu fuarda tespit ettikleri gelisme ile ilgili hangi alanda ne yapilacak net birşey yok. Velhasil zor hisse sadece kazanılmışlarla kendimi saglama almak icin ekleme yaparim sonucta usd dipleri 6-6.5 tl. Ama bu hisseye belli bir donem girip cikmak lazim asla yatirimci dostu uzun vade tasinacak bir hisse degil. Bunlar benim dusuncelerim soylenilen gibi yabancı ortak olur baska bir haber olur 5e 10 a katlar bilemem tabi.
Tenekeciye kim ortak olsun sanki ARGE yapıyorlar
Bence bu elestiriler cok mesnetsiz ve insafsiz.
Yıllardır yatırımcıyı bezdirmis hisseye alim gelmiyor ki faaliyet raporunda yazan şeyleri bile Kap haberi olarak gonderiyorlar. diyor, bu rasyonal bir elestri mi simdi.
Tenekeci diyor, asagilamak icin, tenekeci degil amblaj firmasi.
Marmara Birligin ihalesini alabilen bir sirket.
Cesitli boyutlarda kac adet teneke kutu imal edip gununde teslim etmis bir gozunuzun onune getirin ve 17 Kg'lik 50 tane kutu gondermis biri olsaniz dikkate alacagim da, gonderebileceginizi sanmam.
Zeytin, Zeytinyagi, Beyaz peynir uretimi bu topraklarda hayati onemde ve her gecen gun daha onemli hale geliyor. Bu kadar devamliligi olan bildiginiz kac sektor var.
Elden geldigince enerji ve doviz bagimliligina azaltmak icin elden geleni yapiyorlar.
Bu hisseyi tutan pek cok yatirimci var, bos bos yazilarla milletin moralini bozmayin.
Şirket seffaf değil bu net. Yatırımcısina ne kazandırmış bunca zaman? Son 5 yilda uzun vade alipta memnun olan var midir? Ben mesnetsiz ve insafsiz olarak görmüyorum bu sizin düşünceniz ve şirketi kucumsemiyorum. sirket borçsuz kasa da para var yatırım yapip buyumeye çalışıyorlar su fiyatlar alim icin uygun onu da söylüyorum ama uzun vade taşımak için uygun degil bence bu benim görüşüm. Ha siz yeterince mal varlığınizla emeklilik hayatinizi yasarken sizin için dogru yatirim olabilir. Benim lafım sirketin seffaf olmamasina ve fiyatlama hususunda borsa tarafındakilere.
Burada taşıdığım küçük miktarda ki parayı önce isfine sonra vakfn yatırdım...Şimdi yine burada 7 civarında tekrar mallandım...
Tek beklentim tüm hisseler eski zirvesini geçmiş bu daha eski zirvesini bile denememiş...2 li tepe yapacağını düşünerek taşıyacağım...Hedef 9 bana yeter....
Ha birde sorayım o zaman bu haberi neden faaliyet raporundan once Kap a bildirmediler ve simdi gonderdiler. Biri bu onemli gelismeyi bildirmedikleri icin sikayet etmis olabilir bu bir neden ama ben öyle olduğunu sanmiyorum. Daha once soyledigim gibi ben yazdim diye alan satan olacagini zannetmiyorum sosyal medyada yeterince pazarlayan var zaten.
Adamın bilançosuna baktığımda ciro artışı güzel ama maliyetlerde çok hızlı yükselmiş..Bu bir handikap...Bu yatırımlarla maliyet düşebilecekler mi!!! Bakanlıktan ne zaman onay çıkar falan...
İkinci handikapı halka açıklık oranı çok yüksek...Bunun %50 altına gelmesi lazım...
Tahta yaklaşık 1 yıldır takibimde tahtacı adam dikmekten yorulmadı a.q Tuttuğunu dikiyor...Kendinden başkasının Trade etmesine de izin vermiyor...
Çok pozitif bir şirket değil...Ben paraları biralara gömmüşüm a.q :oleyo: Küçük bir miktarıda dedğim gibi gir çık yaparak para kazanmaya çalışıyorum...
Dipnot olarak hisse döviz bazında Halka Irz operasyonunun altında işlem görüyor.Bu zamana kadar kazandıklarına rağmen....
Neyse syn Tınaz mı yoksa diğer arkadaşlar mı haklı zamanla göreceğiz...
https://i.hizliresim.com/59vk34f.png
Uzun vadeli grafik...Adam milleti ütmekten yorulmamış...Belki yatırım veya yabancı ortak falan tahta yatırımcısının yüzünü güldürür..Ümit fakirin ekmeğidir ...:drunk:
Bana 9 yeter :oleyo:
Kırmızı çizgi halka arz fiyatıdır...
Eski dostlar cali arkasından izlemektedir galiba.bol kazançlar ytd
Geçen yıl bilançoyu son çeyrekte bozdu...Bu yıl ciro çok güzel ama karlılığa hiç katkısı olmamış..Ayrıca eldeki parayı resmen enflasyon karşısında erisin diye %15 faizle değerlendiriyormuş...Kar eden tüm şirketler ciro artışını karlılığa da yansıttı...
Yatırım işini de oldukça ağırdan alıyorlar...
Bana göre kağıt değil ama vur kaç için girmişim...9 tepesine yaklaştığında ben karımı alır cebime koyarım...