Özür dilerim. Az önceki grafiğim başka bir topik yerine buraya konuldu.
Fark edince sildim. :(
Printable View
Özür dilerim. Az önceki grafiğim başka bir topik yerine buraya konuldu.
Fark edince sildim. :(
3 AYLIK TAKAS
https://i.imgyukle.com/2020/05/03/rHw6Qj.png
biraz gülelimmi..
https://www.youtube.com/watch?v=bTlT15f0X2o
Yani dostum iyi güzelde sanki ben dolar yukselsin ne olacak demişim gibi algılanmış.
Ha 7 olmuş ha 8 farketmiyor demek istedim.
Vakti zamanında 1 dolar 1.35 TL olup, bir dolar bir tl olacak sürecinde kamyon kamyon para basiliyordu. Hatırlatmak isterim.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Işte o kamyon kamyon basılan paralar nerede şuan..üretimde değil beton da ...arabalar da ..cep telefonlarında...
Tek dolar üretime akmadi..hepsi tüketimde buhar olup uçtu..
Ne oldu şimdi. üretime akmadığı gibi 450 milyar dolar da kucak da ödemesi gereken borç kaldı...
Sen dua et fed şuan para basıp dağıtıyor. yarın birgün tamam salgın bitti..artık basmıyorum faizler yukarı dediği zaman sen dolar i gör..çok değil abd seçimleri bitsin bu para basma işi anında sonlanacak
Valla dostum klişe olmuş artık bu laf. Paralar betona gömüldü diye. Sehir trafiğini çözmek için yeni köprü yol yapalım, sağlık sistemimiz dünyanın en iyisi olsun diye hastane yapalım, yabancı sermayeyi çekmek için konut yapıp satalim, her ilde üniversite olsun, havalimanı olsun ; ama parayı betona gommeyelim.
Kaldı ki inşaat sektörü , demiri çeliği mobilyası beyaz eşyası , camı, vs vs bir sutu sektörü peşinden götüren lokomotif bir sektordur.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tarım sanayisi kalkınamayan bir ülke..hiç bir sanayide kalkınamaz..
Hollanda 70 li yıllarda doğal gazi keşfediyor ve sırtını ona dayıyor ve batıyor..ne zaman tarıma yöneliyor hem kendini de dunya ya katkıda bulunuyor (holstein inek...bu sadece 1 örnek)
Senin yazdigin o sektörler evet ülke ekonomisine katkı sunuyor ama nihayetinde tüketim ekonomisi..
Bak bi salgın alayı kapıya kilit vurdu ..
Başka ülkeler de krize girer çivi satamazsın bırak mobilyayı televizyonu buzdolabını demir çelik sektörünü...
Inşaat ici kof bir sektör boş beleş adamların işi..
Ama gıda cayır cayır çalışıyor..
Ol tarım ülkesi dünyayı besle..hem işsizin az olsun hem de gıda krizi yaşama..
O yüzden biz senin le anlaşamayız..