[emoji38][emoji2]
ikna edilmişlerle HEDEF'e gidilmez. HEDEF'e inanlarla yola çıkılır.
Printable View
Konut işlm var,1-2 konut fedadan bir şey çıkmaz,zaten işler kesat şu an,portföyümü eskiden %50+50 yapardım,bunu krizlerde %25'e kadar çekiyorum,şu an 35 yaptım,bu risk işi değildir matematik işidir,iktisat teriminde mali cebirdir,bol piyasa takibidir,bu iş yapılırken,önce iç durum,sonra dış durum incelemesi yapılır ona göre hareket edilir,iç önemlidir,çünkü bizdeki idareciler çok açık verip bol keseden atarlar,onların yorum konuşma anlarına göre pozisyon alırım,genellikle tutar,65 yaşında olduğuma bakmayın,eski milli sporcuyum 3 lisansa sahibim,önemli olan beyin cimnastiğidir,beyin ne kadar dinç kalırsa nöronlarda yenilenir,hücre ölümleri yavaşlar kuantuma göre,buna enerji kontrolüde denir,neyse konu uzun...ben fanatik borsacıyım,işim bu,yani hobi,aksiyonu severim,bu heyacan verir,bazıları sen egonu tatmin ediyorsun der,o kadarda değil,ben kazanırken arkadaşlarımında kazanmasını isterim,bir ara TH denen bir arkadaş vardı,FB-GS'a takılırdı,şu anda Halk cafeye takılıyor,eski foncu ve emlakçı,ben emlakçı değil konut işine bakarım,eskiden çok fon batırmış İngiliz işbirliğiylen,oda benim gibi iktisatçı,ama onun iktisat terimi benden iyi,sadece borsada o sabit kafalı uzuncu inatçı,trade işini bilmez,bazen beni tarif eder trade için,adamın her dediği çıkıyor der,ben onun gibi detaycı değil ampirik hesapçısıyım,çünkü borsada detay çoğu kere ters işler,neyse,bugün ben 15+15 yaptım,yani 30 puan demek toplamı,257+30=87,tavan neydi 2.79,ben ise 2 işlemde tavanı aştım,çoğu hisselerde bunu yaparım,30 hisseleri ağırdır,anlık değildir,endexlen paralel gider,onlarada takılırım,ne zaman borsa sert düştüğünde,dibi buldumu döviz vs nakit onlara aktarırım,çünkü günlük real faiz çok düşüktür,ama borsa sert düşüp tekrar yukarıya çıkma ihtimali yüksektir geçici olarak,reel faizin getirisine göre 3 misli kazanırsın...Ahmet Mergeni takip etmenizi öneririm,adam makine mühendisi,ama iyi bir borsa simsarı danışmanı,ben iktisatçıyım,makine mühendisliğim olmasa bile iyi bir makine elektronik ustasıyım+herşeyi tamir ederim parçasını bulursam,bulamazsam bir şey uydururum,elimde her alet,devat vardır,sanırım meziyetlerimi öğrendiniz,sanırım bu kadar detay yeterlidir,daha bunu bilimselliği,bilinmeyen vsleride var,sayfalara yazdıklarıma bakarsanız anlarsınız,gerçi forum eski forum değil,çünkü eski bilgilere ulaşmak çok zor,önceki forumda yönetimlen papaz olmuştum beni aforoz etmişlerdi,peşi malum forum gümlemişti,zaten şu an bie zor duruyor ayakta,gümleme sebebi enerji kontrolü ile ilgili,o bana kalsın:wave:
sn refaba,
bu halkbanka takılan trendhound un mantığını anlamıyorum. halk forumunda daha önce çok kere yazdıklarını okudum.yazıştığımda olmuştur önceleri..Ekonomi hususunda genel bilgi düzeyi son derece iyi kaliteli biri.. ancak dediğiniz gibi nedense çok uzun vadeci. ve bundan dolayı fırsatları kacırdığını hatta kaybettiğini düşünüyorum. şu an halklarını hala tutuyor mu bilmiyorum. ancak ben olsam çok kere al ve sat satmıştım. çok fırsatlar verdi çünkü.
diğer yandan bugun afyonda yaptığınız duble vuruş için sizi tebrik ederim.umarım devamını da aynı şekilde başarıyla yaparsınız. ben ise 2,55 ortalamayı 2,66-2,72 aralığından kademeli çıktım.tekrar 2,60 altına gelince endexden çekindiğimden geri almadım.
-pişman da değilim ama. şunu da belirteyim.bugun yaşanan çıkışı bugün beklemiyordum.sürpriz oldu.ama iyi oldu. umarım herkes kazançlı çıkmıştır. syg.
Değerli insan refaba gerçekten bu işin pirisiniz tebrik ediyorum, ayrıca dürüstçe sattığınız rakamı belirttiniz şükran larımı sunuyorum.ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyler refaba yi feyz alin o twetterdaki SPK dan ceza yiyenlere benzemez.
ikna edilmişlerle HEDEF'e gidilmez. HEDEF'e inanlarla yola çıkılır.
sermayesi 398 milyina çikmiş bugun itibariyla.Defter degeri 6 .22 bayagi yukselmiş.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dow cakildi beklegimiz gibi
Hadi bakalım hayırlısı olsun spek efendi petkim hissesinde küçük yatırımcı bitti zararı göze alarak benim gibi küçük yatırımcı çıkacak yol arıyor AFYON çimento alan şansını deneme olarak insanlar yol arıyor
3 aylık takas
https://i.imgyukle.com/2020/05/02/rYWAg8.png
Arkadaşlar bedelli öncesi benim hatırladığım 4 civarı pd'si vardı (hatırlayan varsa yazsın lütfen) , şimdi 6,22 görünüyor, halbuki sermaye artırımı sebebiyle 4 den aşağı düşmesi gerekiyordu, aceba bedelli süreci henüz bitmediği için mi pd 6,22 görünüyor, fikri olan var mı.
Sermaye artış oranına göre fiyat da oranlandığı için PD/DD oranı değişmez normalde. Ancak bedelli öncesi özellikle borsanın korona etkisiyle düştüğü dönemde kağıt şu anki fiyata oranla 1,40 civarı fiyatlardan yükseldi. Bundan dolayı kağıdın fiyatı o dibe göre neredeyse 2 katı yükseldi. Bundan kaynaklı olarak PD/DD değeri yüksek. Sermaye arttırımının bildiğim kadarıyla bir etkisi olmuyor yani buna.
Keyifler yerindemi:wave:
Ne olur dayi buna tavana gider miMI 9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cumadan cıkmıştım, bugün bizi izlemek Size bol bol kazanç var. Hepinize bol kazançlar dilerim arkadaşlar...
Tavana dayadı,tavan 2.94...Tavan olayına pek takılmayın,önemli olan alım,satımdan kazancınız !!!
Sayin refaba
288 hedef gecilidiginde girafiksel olarak nereleri göre biliriz sizce
3 hesabı yapmıştım,aşağı yukarı görüldü sayılır bu tavanlan,elimde 3/1 kaldı,oda tahmini 100 K yapar,pek fazla riske girmeyi sevmem,ama risksizde borsada kazanılmaz,yeterki alınan satılan yer iyi belirlensin,hedefim 3 benim,artı yukarısı ne götürür onu bilemem,elimde ucuzdan aldığım hisseler vardı,çoğu ben sattıktan sonra %50-300 arası pirim yaptı,ama benim için fark etmez,anında sattığım hissenin karşılığında bir başka hisse alırım,mesela bugün borsa sert düştü,çoğu hisse sportiflerin haricinde geri geldi,sanırım anladınız...ytd.
afyon çimentolara fitili ateşledi hepsi gidiyor..ytd
Çimentolara prim yaptıracak bir haber kokusumu aldılar acaba. Hepsinin hareket etmesi için böyle bir haber lazım.ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sizin açınızda yazık oldu,keşke hepsini çıkmasaydınız,kademeli satış yapıp geride benim gibi 3/1 bıraksaydınız iyi olurdu,afyon bu macerası bir başka olur,ilk 2 macerada yoktum hisse fiatı çok yüksekti,600 tl olan isse 2 milyon üstüne atmış 2 defa,yani 2 milyon yapıp bölünüp tekrar 600'e inmişti,tekrar 2 milyon yapıp bölündüğünde 50 görülmüştü,2 hisse mevcuttu o zaman E-Y,E500-Y220,o zaman çoklarını uyardım Y alın diye,birleştiler 50 görüldü peşinden,500'den alnaların zararını siz hesaplayın,40-50 arası gitgel yaptı,sonra birden 200'e dayandı 50 bölünüş hisse 4 oldu,elimdekileri 75 cıvarı okutmuştum bölünmeye girmemiştim,serbest marjda 31 yaptı,bu gelmiş geçmiş en büyük tepe noktasıydı,ama kimse ne alabildi,nede satabildi,tekrar 6 görüldüğünde anca hisse rahatladı,gerisi malum,3-9 arası gelgit ve şimdi bedelli,rakamsal olarak hisse endexse göre ucuz gözüküyor,yani yeni macera olarak,petkimde böyle yapmıştı,bilen varmı ilmiyorum,petkim 14 tl'den 280 yapmıştı,200 üzeri satmıştım,o zaman ortacı zuncuydum,bu 2000 öncesiydi, bunun tepe noktası bölünüşe göre 10 üzeri,buda 30 üstüne denk geliyor eski rakamca,orayı tekrar görüp görmeyeceğini kimse bilemez,ama bu hissenin 3 üzerine atacağı belliydi,çünkü bundaki eski oyuncular geri dönmüş gibi,yeni hedefler neyi gösterir bilemeyiz,tabiki ülkenin ekonomik şartlarıda önemli,sıfırı tüketmiş bir ekonomimiz var,bundan sonraki süreçler çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir,zaten benim gayemde buna göre al,sat yapmak,uzun süreçte neyin olacağını kestirmek çok zor !!!
Hacim TL :
236.423.057
Hacim Adet :
82.940.467
Borsanın sert düştüğü yerde tavan çekmesi güzel bir şey,hacimde destekler nitelikte...Yeni yükselen hisselerde pek tehlike yoktur,doyum noktasına ulaştığında kaçmanızı tavsiye ederim,zaten ısrarlan 2.30-60 arası alımlara dikkat çekmiştim,bedelliye girenlerde iyi kar yazdı R satın alanlarda öyle,ben girmemiştim,R satın alarak girdim,herkese bol kazanç:)...ytd.
Doyum noktasi kac refaba abiMI 9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sahsen dış piyasalardan dolayı sattım endex bozuyor, afyonda altında kalır diye düşünüyordum. Yanılmışım, afyon ve çimento sektörü bugün ciddi prim yaptı.Afyondan karla çıktım ve benden alan benden çok kazansın.
eskiden rallide en son çimento sektörü hareket eder ve çimentoların tavan kapatıktan sonra selale başlardı diye aklımda kalmış. herkese bol bol kazançlar topic takibimde...
tavanda kaç lot alıcı var acaba? ekran görüntüsü atabilecek arkadaş var mı?
1000 er lot alış yazalım.
Takas ve alici pastasi atacak yok mu kim alici bugun ayrica bedellide ruchanlari hangi kurum topladi bilgisi olan var mi
Daha once gunes sigorta bedelli olayina gitti bedelli yaparken hisse 1.57 lerden 1 tl dustu nedelli de talep olmadi ve kendisi almak zorunda kaldi o zaman aldigiklarininsimdi 3.5 liradan millete satiyor o zaman cakamadim olayi ben aldim ama erken ciktim..
Petkimdeki zarar çıkıyor hadi spek böyle devam et küçük yatırımcı yı üzme
1.256 bin adet pay kullanılmamış. bu çok ama çok miyi bir rakam!