IMF in destek vereceğinden de kuşkum var......Bence alacaklılardan traş isteyecekler...............
Printable View
Hepsi burda..sadece maske ve peruklarini değiştirdiler.
Kah;kah;kah.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
içerdeki dolar falan ilaç olmaz..
Sadece pansuman görevi görür.!
Olayı sadece döviz olarak görmemek lazım.!
Ekonomi komada.!!
Cari açık tavan yapmış.!
Her 100 birim ihracat için 70 birim ithalata bagımlı.!
Real ekonomi borç batağında..!
Bankaların nefesi kesildi.!!
Hepsi komada.!!
Mali disiplin yerlerde sürünüyor..!
Kısaca sistem çökmüş durumda.!!
Dolaylı vergiler tavan yapmış durumda.!
Tüketerek tükendik.!!
IMF sadece kredi vermiyor.!!
Aynı zamanda emir veriyor.!!
Sonuç:Bu eğitim sistemiyle geleceğimiz karanlık.!!
https://www.google.de/amp/s/www.gaze...12937.html/amp
Hemde çok büyük tusunami yolda..!!
beni en çok borcun miktarı endişelendiriyor......Geçmiş dönem krizlerde toplam borç rakamsal olarak çok küçüktü ve hane halkı birikimi çok güzel bir seviyedeydi....Şimdi özkaynak yok ve borç çok fazla.........
Benim görebildiğim Özelleştirmeler de içerideki bankalar kullanılmış dışarıdan yabancı dediğimiz adamlar para getirmemiş örnek Telekom Özelleştirmesi.......Yani stres altına girilince sümen altındakilerde gün yüzüne çıkıyor........
Güzel bir örnek
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...zandi-2408832/
Benzine zam değil, zammcıkkk yaptılar derdi rahmetli.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankacılık sağlam diyorlar `dı `ne kadar sağlammış göreceğiz, pek yakında...
Beyaz eşyadan , elektroniğe , elektronikten enerjiye Türkiyenin büyüklerinden biri daha BORÇ yapılandırması isteyecekmiş ama seçim sonrasına kalmış diye haber paylaşmıştım , göreceğiz bakalım ne kadar doğru bir habermiş, pek yakında...
Adamlar uyanık..alma ağacında büyüdüklerinden ay başında doların markın dozajını kaçırırlar, ayın ortalarında veya sonlarına doğru aldıklarını bozmaya kıyamadıklarından sağa sola borç istemeye/dilenmeye çıkarlardı..benden zaman zaman borç isteyen ve parasızlık edabiyatı yapan iki mesai arkadaşı iki ay sonra biri ev, diğeri araba almıştı, hala hatırlarım..malum o yıllarda bırak evi, araba almak bile zor işti..
Bir arkadaşım bahsetmişti; o zamanlar işyerinde böyle borç istiyen olursa direk ''markı boz, yada vadeyi boz'' derlermiş..iyi takdikmiş, ben bilemedim..:)
Peruksuzu da var.Allah kimseyi bu şekilde davul etmesin.Daha 1 ay önce,yılsonu 3.60 sonra 3.30 demiş
https://www.youtube.com/watch?v=R7Avc_7F2jw
Usd/try 4,4486 +0,0010 +0,02%
gau/try 185,103 +0,862 +0,47%
usd/zar 12,5651 -0,0083 -0,07%
eur/try 5,2658 -0,0011 -0,02%
eur/usd 1,1833 -0,0006 -0,05%
gbp/try 6,0057 -0,0001 -0,00%
Power nerede cezalı mı seneye 10 tl görecek diyordu hergün böyle artarsa neden görmesin ekranda görüyorum diyordu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Umut abi 2 yıldır farklı zamanlarda dile getirdiydi dersiniz, her ne kadar bu işin asla vede kata olamayacağını söyleyen sayın forum üyeleri olsada GERÇEKLER acıdır. Aklın yerini EGO alırsa ve o ego sahibi kişiler aynı zamanda ÜLKE de erk sahibi kişilerse olmaz olmaz demeyeceksin hele geri kalmış bir ülkede yaşıyorsan hiç demiyeceksin.
ekonomiye doğası dışı argümanlarla müdahale başlamıştır. Bu tür tedbirler yatırımcıyı panik havasına sokar ve büyük fon çıkışlarına neden olur. Türkiye güvenli liman algısını an itibariyle kaybetmeye başladı. Fonlar bu karar sonrası türkiye deki pozisyonunu tekrar gözden geçirebilecektir.
son dönemi çok başarılı şekilde analiz eden sn devir ve sn şengöz; borsada dibin dolarda tepenin yakın olduğunu düşünüyor.
ben borsada dip çalışması göremiyorum henüz ( muhtemeldir ki yanılacağım )
dxy büyük hareketine halen başlamadı. ( ne zaman başlar bilemiyorum )
dolar / tl de yorum çok zor benim için.
http://www.bloomberght.com/haberler/...stahi-azaliyor
Japon ev hanımlarıda tl den kaçıyor
Bu gerzek japon avratların yediği kaçıncı kazık olacak, allah kimseye böyle eş vermesin insanın ocağına incir ağacı diker valla.. Bunlar için güzel bir söz var ` işini bilmeyen kasap ...çına kaçırır masat`... Şimdi birde üstüne paralarını yurt dışına çıkarırken %40 gibi ceza ödesinlerde akılları iyice başlarına gelsin gerzek yerden bitmelerin... :dvr:
Yahu daha bir kaç ay öncesine kadar Dolar/TL 4.5 olursa batar bu ülke diyenler varadı hatta sözüm ona bu goygoya kendileri o kadar inanıyordu ki Dolar için `SHORT` indiriyorlardı :kahkah: Eee! Dolar 4.5 oldu sayılır niye batmadı ülke !.. Aslında çoktan battı da batmamış gibi yapıyordu zahir... ( bu arada ülkeler batmaz içinde yaşayan ve çoğunlukla buna müstahak olan güruh batar ve tabi yanında hiç bir günahı olmayan diğer tarafta olup gerekli tedbiri zamanında almamış olanlar )
Siz uzayda yada Yunanistan da yaşıyorsunuz sanıyorum,piyasa canlı ve ticaret oluyor siz kendi mahallesini kandıran yalancılar olmuşsunuz... doların bu şekilde artmasının spekülasyon olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz...dolarla abad olunmaz onunda saltanatı yıkılır...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada İsrail Türkiyeden tarımsal ürün ithalatını durdurmuş bizim tarım bakanı Fakıbaba da bizim için yok hükmündedir demiş. Baki bu BABA `ya bir sorum olcak Türkiyede İsrailden ithal ettiği hıyar, domates vs tohum İTHALATINI durduracak mı ?
Bu kafalar ile DOLARDA yükseliş kaçınılmaz hemde öyle böyle değil seve seve !....
7 hazirana kadar 22 koca gün var.
Doların saltanatı OLMAZ doğru ama Türkiye de 550 milyar Dolar borcu dış mihraklar mı zorla aldırttı yada ASRIN lideri YANDAŞLARINA yaptırdığı DELİ DUMRUL köprülerine DOALR İle geçiş garantisini verirken buna onu DIŞ mihraklarmı zorladı ?
Dolarda yükseliş kaçınılmaz ....
Paranın degeri faizsiz bir sistemde problem olmaz,ticaretin ve üretimin iyiyse sorun yok. 1 dolar 110 yen olabiliyor....ve sorun yok niye çünkü faiz yok...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bugün bir 4.49 kusurla kadar yukarı yaptıracaklar sonra Atilla davasınında olumlu bir şey çıkacakmış ayağına aşağı çekecekler ardından da duruma göre allah ne verdiyse hedef yok battı ballık yan gider hesabı..
O halde 0 faiz niye yapmıyorlar ? AĞANIN elini tutan mı var ? Nasıl osa bankalarda parasını HIRSIZLAR yasin diye heba eden sürüsüne insan var . Bu arada FAİZ HARAM ama Antep fıstığının kilosunu bir ayda 120 Tl den 250 Tl yapanlar HELAL kazanç peşinde oluyor yerse...
Bu arada biraz daha sistemi zorlasınlar bakalım birileri ne oluyor diye uyanır amanın paramı bir şekil güvence altına alayım demeye başlarsa görürsünüz o işleyen denilen piyasaya neler oluyor.