6,6721 +0,0379 +0,57%
Printable View
6,6721 +0,0379 +0,57%
Yerli otomobil üreteceklermiþ??
16 yýlýr bi bok yapmayanlar.!!
Bu zihniyet el arabasý üretir.!!
Bok taþýmak için. .!!:kahkah:
Ýþin özü ihracat yapanlar bundan sonra türk parasýný koruma kanununda dün bahsettiðimiz teblið ile vergi dairesine verilen ek yetki ile denetlenecekler. Þöyle ki ihracat alacaklarýný 180 gün içinde tahsil etmeleri VE yurda getirmeleri þart koþuluyor. Ayrýca bu paranýn minimum %80'ini bankalara yatýrmalarý þart koþulmuþ. Yani bu parayý bankadan çekmeleri kasalarýnda ya da evlerinde saklamalarý yasaklanmýþ. Vergi dairesi bunu takip edecek ve aksi bir þey görürse ceza kesecek.
Resmi gazetede bu sabah yayýnlanmýþ.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180904-2.htm
Faiz artýþý istemeyenler liste tepesine Rte yazalým ve anketi kapatalým bence.
2001 krizinde,Tofaþ 3tl ye kadar inmiþti,ortalýk bugünkü gibi dolar bazýnda amanda aman ne kadar ucuzlamýþ diyenlerle doluydu.Bende gaza gelip elimde ne varsa Tofaþ aldým.Ben aldýktan sonra hala düþmeye devam etti, 0.89 tl kadar düþtü .Sonuç tabiki hüsran...yazdýlarim size bir fikir vermiþtir sanýrým...
Anlaþýldý piyasa eþeðini saðlam kazýða baðlamak istiyor...
Ne demek istiyorum?
Olurda merkez yan çizerse diye 13 Eylül e kadar dolarý gýdýklayacaklar...
Merkez rehavete kapýlmasýn diye...
Yalancý yalancý sana kimse inanmaz diyorlar...
Faiz artýþýný gözümle görmeden,dolar kýlýcýný boynunun üzerinde salllamaya devam edeceðim diyor piyasa...
Günün Atasözü:"Tedbirsiz helaya oturan,domalarak taþ arar"
saygýlar/baþarýlar
Þu an için TL'ye çevirme zorunluluðu gibi bir þey görmedim.
Ayrýca ihracat ödemeleri bankalarca açýlacak özel bir hesaba gelecekmiþ ve banka bu hesabý 90 gün içinde otomatik olarak kapatarak vergi dairesine kapatma yazýsý gönderecekmiþ.
Çok kabaca anladýðým ihracatçý ödeme olarak aldýðý dövizi 90 gün sonra daha *serbest* bir hesaba alabilecek ve parayý bankadan çekerek kasasýna koymasý mümkün olabilecek. Ama bu son kýsýmdan çok emin olamadým.
Çok açýk söyleleyim ihracat yaptýðýmda eðer ödemesini baþka bir ülkeye damlatmamý engelleyecekse damlatýlacak o kýsým kadarýný diðer ülkeden ihracat yapma yoluna gidebilirim. Bu ciddi bir risktir ve devletin bu riski nasýl görmezden geldiðini anlayabilmiþ deðilim.
Bankaya yatýr deseydiler yine iyi, TL'ye çevireceksin diyor. Yani hem ihracat, hem ithalat yapýyorsan iþin nanay, ihracat yapýp ülkeyi kalkýndýrma demek istemiþler.
MADDE 3 – (1) Türkiye’de yerleþik kiþiler tarafýndan gerçekleþtirilen ihracat iþlemlerine iliþkin bedeller, ithalatçýnýn ödemesini müteakip doðrudan ve gecikmeksizin ihracata aracýlýk eden bankaya transfer edilir veya getirilir. Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemez. Söz konusu bedellerin en az %80’inin bir bankaya satýlmasý zorunludur.
Merkez Bankasý yayýnladýðý raporda;
-Doðruluk mu?
-Cesaret mi?
Oyununa baþlamýþ gibi...
Ben tebliðde TL'ye çevirme gibi bir kural göremedim. Hýzlýca baktým atlamýþ olabilirim , hangi maddede yazýyor?
Ekleme: OOOOO pardon, hýzlýca okuyunca bankaya yatýrýlmasý gibi okuduðum cümle BANKAYA SATILMASI imiþ.
Oha. Olacak iþ deðil. Bu sermaye sýnýrlamalarýnýn baþladýðýna iliþkin öncül bir iþaret olabilir.
Tek ve net amaç gelen dolarlarýn TL’ye çevirilmesi..
Alýntý:
Rus otomobil üreticileri, Türkiye'yle ticarette dolarý býrakýyor.
bakýn bu güzel bir haber, bundan sonra rus mercedesler, audiler daha ucuza gelecek, biz zaten hep 50 rublelik alýyorduk otomobili de.
Evet satýlmasý kelimesini yatýrýlmasý diye okumuþum yeni gördüm. Tam bir garabet. Ben gönüllü olarak ihracattan gelen parayý TL'ye çeviren bir insaným. Ama bunu zorunlu tutup sermaye kontrolü uygularsa sodyum hidride (NaH) yatrýrým. Ürünlerim teknolojik ve bir europalete sýðýyor, gider diðer ülkeden ihrac ederim.
ayýlarýn ayak sesleri geliyor gibi geldi kýsa bir süre ezip geçebilirler sanki
Sihirli sayýya ulaþtýk 6.69
Bende tebliði anlamamýþým bu netameli bi teblið o zaman
Brezilya'daki bir arkadasima iki sene once Euro gondermem gerekti. Western Union uzerinden gonderdim. Orada Real'e resmi kur uzerinden cevrilip oyle teslim etmisler. Ne sacma is demistim. Simdi biz de ona donuyoruz sanirim.
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç sanmýyorum. DTH yaptýðýnýzda banka sizden parayý satýn almaz, borç (ödünç) alýr. Ayrýca ticaret yapanlar bilir, ihracattan gelen döviz her zaman löp diye DTH'a baðlanamaz, iþletme sermayesi ,yeni ham madde alýmý, maaþ ödemesi,yeni yatýrým, ihtiyat akçesi ve bunun gibi birçok kalemde döner. Evet bir kýsmý vadeli baðlanýyor olabilir ama TL'ye çevrilmesi kesinlikle zorunlu tutulamaz, tutulursa neler olacaðýný bire bir görürüz.
gerçekten bu tür þeylerle durdurabileceklerini düþünüyorlar mý.. varmý dünyadan bi tane bile bunun tek bir örneði.. tek bi tane tutabileni...
hani bizim meþhur beton yatýrýmlarýmýz... yol, köprü, metro, havaalaný, enerji vs...
çýkarsalar ya bi kanun, hepsini TL'ye endeskledik, sabitledik diye... dolar, euro kullanmýyomuþuz ya hani..
he bu arada bebeðiniz çocuðunuz varsa tembihleyin çiþini tutsun, fena geçi....ler.....
Dolar daha çok dalar güzelim Ülkeme bu kafalarla:vk:
Merkez in icratýný bir görelim bakalým neler olacak.
Þahsi kanatim 19,25 e artar faiz diye
2. kanatim ayný kalýr
piyasa uzmanlarý %21 leri bekliyor bu bile kesmez ortalýðý
Artýk tren kaçtýðý için þakkadanak %35 çeker olmadý baktý ortama þakkadanak %15 daha arttýrýr
Bakýn bakalým o zaman dolar ne olur yerden toplarýz derim.:(
Hiç biri bizi ve geleceðimizi kurtarmaz geçici bunlar.
Yapýlacaklarý yüzbin kere yazdým.
Ben dünkü tebliðde (3.9.2018, Türk parasýný koruma kanununda vergi dairelerinin yetkilendirilmesi) bunun kokusunu almýþtým ama forumdaþlar pek üzerinde durmadýðý , hatta sitem edenler olduðu için konu kapanmýþtý. Zaten tartýþsaydýk ta ne olacaktý, deðiþen bir þey olmazdý.
Yeminle merkez içine etti viopun dolar artýyor makasý 600 e çekti þerrolar ulan sabah 850 pipse çekmiþti resmen kar eritiyýrlar daha ayýn baþýndayýz yahu.
Bildiðimiz merkez short tarafýna yüklenince piyasada ki makasýn içine etti shortçularýn aylýk karýný eritti geldi çýkýþta bizim karlarýda hallediyor maþallah hayýrlý iþler merkez.6,75 eylül vadeli 6,69 spot ulan ayýn 4 ü 600 pips makasmý olur kitapsýzlar
Forumdaþlar çözümü buldum, Þimdi ihracattan gelen dövizi TL'ye çevirmek zorundaysak, Gidip ayný miktarda þahsi hesabýmýzdan firmanýn hesabýnda TL'ye dönen meblað kadar döviz satýn alacaðýz. Böylece satýlan döviz bir þekilde hedge edilmiþ olacak.
Ancak bu yöntemdeki tek problem TL'ye çevrilen meblaðýn 2 katý kadar sermaye ihtiyacý doðacak. Özellikle þahsi olarak elinde TL bulunmayan sermayesi zayýf firma sahipleri daha da zorlanabilir. Yani çok saçma bir kanun olmuþ sermayesi zayýf olana daha da yükleniyor. Yazýk.
https://www.bloomberght.com/haberler...-idlib-i-vurdu
Rusya, Ýdlib'i vurdu.
yüzeysel mi yoksa peþine karadan harekat olacak mý
olursa vay halimize..
Bu denli önemli bir kararnamede böyle bir hata yapýlmasý veya yanlýþ yazýlma ihtimali pek wishful thinking ile ifade edilemez. Sonuçta bu ölü ozanlar derneðinin kuruluþ bildirgesi deðil.
Bir de þöyle bir gariplik var. Þimdi ihracatçý þu aþamada Türkiye'nin can suyu, kalbi beyni, tek kurtuluþ enstrumaný. Can suyuna bunu yapan can suyu olmayana neler yapar.
https://pbs.twimg.com/media/DmO7z-hW0AES2W9?format=jpg
TCMB'nin Aðustos ayý fiyat geliþmeleri raporunda, döviz krizinin etkilerinin ve enflasyon artýþýnýn süreceði görülüyor.
Hiperpower enflasyon..!!!
Hiperpower stagflasyon.!!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda..!!!
Makasý 500 pipse düþürdü ulan utanmasanýz eksi yapýn bari ********ler