burgan iyice düşürmüş 100k olduğu için mi acaba? geçen hafta 26.25 veriyordu, cuma günü dönüşüm var bu oranı verirlerse kabul etmem nkolay bono alırım.
Printable View
Ben arkadaşlara haksızlar demedim..
Tam tersine doğru da çıktılar..
Benim merak ettiğim dolar yüzde 5 10 düştüğünde hepsi sözleşmiş gibi yazmamaya başlıyor..
Yani misal neden birisi bugün gelip crash otobanda dikkat edin demiyo..
Adım gibi eminim..
Yarın dolar 6.05 i yaksın
Turbun büyüğü heybede yazar..
İçerik değil sorguladığım..Zamanlama..
Aklıma bu geldi :)
https://eksisozluk.com/dolar-dustukc...ksici--5293843
İmf yerel seçimden sonra. Global kriz için de warren buffet ve diğer para babalarının likite geçmeye başladığını söyleyeyim. Zamanını bilsem parayı koyacak yer bulamam:) altının 10 senelik döngüsü için zaman geldi geçiyor. Geçen hafta 1180 dolardan alamadım şimdi bön bön bakıyorum. Sen ne diyorsun altın için?
Bugün eğer bankalar faiz konulu toplantı yapıyorlarsa banka içinde, yarın oranlarda bir güncelleme olacaksa bu aşağı yönlü olur bence...
TAHVİL SON DÜN % YÜKSEK DÜŞÜK
2 YILLIK TAHVİL 26,60 26,80 -0,75 26,77 26,60
5 YILLIK TAHVİL 22,07 22,98 -3,96 22,76 22,07
10 YILLIK TAHVİL 18,27 19,06 -4,14 18,73 17,93
ciddi düzelmeler var aşağı yönlü önceki haftaya göre...
USD de 5.79...Oradan çıkan para TL olarak bankalara gelmeye çalışıyor...Bankalar doydu TL ye bu aralar...TL faiz vermezler...
mesela ben kırk yılın başında bir kasko yaptım dolar paraşütle inmeye başladı :) 6.30 ortalamam var ama hala yazıyorum :) ama turpçulardan tık yok :) şimdi de yazın ki heybede kaç kilo turp var görelim :)
Altını ben yakaladım şans eseri oldu ama fx de longdayım ons ve gumuşde..1164 dolardan taşıdığım var altında poz.
Dolartl de kafam karışık .Vadeli mevduat persembe gunu bitiyor ,dolar 5.50 olmayada yakın bir parça ordan yakalarmıyım derdine düştüm ..Yada hazır oranlar fena değilken yine aylık yapıp doların düşmesinmi beklesem ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3,9-4,9-5,5-7,4-6,6-6,3-5,7 bunu beraber yaşamadık mı, yarın ?. Çok bilmiş gibi ben, lira değer kaybederken size kafayı takmayın demedim mi, 100% lira mevduat işinden vazgeçtim. 9 Kasım'dan beri dolar, avro, gr. altın, bono ve lira; her telden. Sizden de çok özür dilerim. Sn. umutabi, Sn, GE90, Sn. xrpu, Sn. british, Sn. Occhiali, Sn. alenichev, Sn. enki, Sn. Dow Jones ve unuttuklarıma teşekkür ederim.
Taze oran buyrun ;
1 m+ için Halkbankdan %26 oran verdiler bugün için
FED faizleri artirmak zorunda oldugu icin artiriyor.
Eger bunu yapmaz ise ekonomik aktivite bozulur ve bugune kadar ki cabalar bosa gider.
Muhtemel FED 2020 de faiz artirimini durduracak
Abd de ne zaman 2 yillik tahvil faizi 10 yilligin uzerine cikar o zaman resesyona girmis demektir.
daha öncede yazmıştım enparayı faizden sömüremezsiniz.ufak tefek eft faizsiz taksit gibi olaylarla sömürebilirsiniz.
yüzde 2 verse ne farkeder.adamlarınki göz boyama haşna fişne..😁
O kriz gelecek zaten. Bunu engelleyemezsiniz ve bu eski krizlerden daha beter olacak.
Mesele ecb ister istemez onlarda faiz artirmak zorunda kalacaklar cunku enflasyon yukseliyor ve daha fazla genislemeye devam edemezler. Ayrica fed ile arasinda ki faiz makasi aciliyor.
Bazilari global kriz olursa yeni bir qe olacagini dusunuypr ama bu gercekci degil. Bu krizin sebebi zaten o genislemeci politikalar. Kuresel borc artik surdurulemez noktaya ulasti
Mesele sp500 endeksinde fiyat kazanc orani 35 lere vardi. Bu oran tarihte sadece 2 kez goruldu. Birincisi 1929 buhrani oncesi ve digeri ise dot.com krizinden once.
Krizde en iyi yatirim araci altindir. O da kipirdanmaya basladi. Dunya artik kendini buna hazirliyor. Korumacilik artti.
Paraya ulasmak her gecen gun zorlasiyor. 30 yildir resesyonda olan japonya bile yavas yavas piyasaya para vermekten vazgeciyor
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar 5.76
Duyanlara duymayanlara [emoji23]
Akbank 24
Finansbank 23.50
+250 bin tl :28:
Merkez bankalari krizlere hazirlanmak icin belli zamanlarda altin stogunu artirir. Bazen haber cikar merkez bankasinin altin rezervi azaldi diye. Cunku muhtemel ihtiyacindan fazla bulundurmustur ve buna gerek kalmamistir
2015 den once bir cok merkez bankasi altin rezervlerini artirmisti, cunku trumpin gelisi ile piyasalarin bozulacagini dusunuyorlardi.
Abd'nin yılda 600 milyar dolar ithalat yaptığı çine gümrük vergisi uygulaması bu ürünlerin fiyatını otomatikman yüzde 20 artıracak ve enflasyonu fed bile engelleyemeyecek. Birde petrol fiyatını tutamazlarsa kriz 2020ye kalmaz bence. 2 yıllığın faizinin 10 yıllığın üzerine çıkması resesyonun nedeni değil sonucudur.
Resesyonun nedeni demedim ki. Resesyon zaten bir sonuctur.
Kriz 2020 de de olacak demedim. 2020 de fed faiz artirimini sonlandirir dedim. Projeksiyonlari bunu gosteriyor
Sadece su olabilir. 2019 da 3 kez faiz artirmazda 2 kez artirir ve 2020 de bir kez artirir ve son bulur.
Az önce enpara aradı, hiç açmadan kapattım. Uzun süre kullanmayınca sizi özledik tarzı mesaj, e-posta gönderirler, neden kullanmıyorsunuz diye sorarlardı. Ben de rekabetçi oran vermedikçe aşkımız sönüyor, tekrar canlanması için oran cazibesini kullanın diyordum. Hala mevduatcıyı küstürmeye devam ettikleri için bu defa açmaya bile gerek görmedim.
Bugün ücretsiz eft için global genç hesabı kullanacaktım fakat bi baktım %25 faiz ile döndürüyor , 6 ay önce kullanıp süresini de bitirmiştim . Süresi bitenler kontrol edin bence marifetlide de aynı şey olabilir yarın mt ile görüşüp bilgi alacağım .
faizlerin durumu kötü gibi ayın 22 sinde dönüş var aktiften 175 k için uzun bi vade belirleyeyim ne olur ne olmaz.
eee belliydi dediydik hatta dolar dustukce faizde duser diye .. dolar daha fazla bile durmus buralarda yurtdısı piyasalar 2 hafta evvelki en yuksek seviyelerinde olsaydı muhtemelen 5.40-5.50 arasına da inerdi ...enflasyon da muhtemelen yuksek gelmez sebze meyve marketlerde dahi fiyatları inmis durumda . .uzun baglamakla iyi yapmısız .
e belliydi bağlayan bağladı nedir yahu
liseli ergenmiyiz neyiz.tamam bi kumar gibi faizler aşağıya indi.yukarıda çıkabilirdi o zamanda aynı şeyleri yazabilecekmiyiz.bırakın ego kasmayı işimize bakalım yolumuzu bulalım.