Geçen yıl yaptığı %87,5 bedelsizi hesaba katmadan bu yılki dağıtımı hesap yaparsak 118TL Bürüt dağıtım yapmış oluyor.
Gayet iyi bir dağıtım oranı tekerine taş değmesin. #TTRAK
Printable View
Geçen yıl yaptığı %87,5 bedelsizi hesaba katmadan bu yılki dağıtımı hesap yaparsak 118TL Bürüt dağıtım yapmış oluyor.
Gayet iyi bir dağıtım oranı tekerine taş değmesin. #TTRAK
Arkadaşlar,
Bedelsiz Sermaye artırımı yokmuş. Ben yanlış okumuşum.
Herkesten çok özür dilerim.
umarım traktör dahil koç grubu şirketleri görece az temettü verdiği (ben tedbir amaçlı piyasa beklentisinin altında hesaplamalar yaparım, o yüzden bende çok şok oluşturmadı) 2024 yılında keskin ve verimli yatırımlar, satın almalar yapar.
her şirketinin kasasında çılgın bir para var. örneğin, önümüzdeki 10 sene içerisindeki hedeflerini beş sene öncesine çekecek atılımlar yaparsa kendi adıma bu temettüyü abartısız 150 lira gibi görürüm.
Paraları kakameye koyup sonra seçimden sonra temettüyü çaksaydı daha okkalı olabilirdi.
Froto, alark, tuprs gibi bazı hisseler yılda 2 ve daha çok temettü dağıtıyor. Belki TTRAK ta iki kez temettüye başlayacaktır. Hemen enseyi karartmayalım.
Bir arkadaşın yazdığı gibi geçen yıl dağıtılabilir karın % 67 sini dağıtmış. Bu yıl ise % 64,5 unu dağıtmış. Dağıtılan kar oranında küçük farklılık var. Bu nedenle ah vah edenlere hayret ediyorum. Bu enflasyonist ortamda bu oranda kar dağıtmak yine de çok iyi.
Ben asıl şubat ayı üretim rakamlarını merak ediyorum. Ocak ayında kota yazısının geç gelmesi nedeniyle satış rakamlarının eksik bildirilmesi ve bu farkın şubat rakamlarına ekleneceği söylendiği için geçen yılla kıyaslama yapmak açısından şubat satış adetleri önemli.
Temettüyü bol kepçe vermesindense ihtiyatlı gidilmesi bence doğru teşekkürler emeği geçen tüm çalışanlarımıza , sağlık ve huzurlu günler diliyorum.
Syg.
SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=BuyukPatron;6728568]Teşekkurler bilgilendirme için.
Peki piyasada konusulan tuprasin satilma gibi bir durumu var mi acaba ?
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE
ihtimal oranım 0,000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000001 bile değil
ama satılmayacak mal yoktur .
Bilanço ve temettü açıklandı, hissede ayak sürüme başladı
dağıtılacak temettü de beklentileri karşılamayınca sonuç ortada.
belliydi zaten, bilanço öncesi bile hareketleri temkinliydi
https://x.com/svkiidvcii/status/1763...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok güzel analiz. Bütün tiklerin işaretlenebildiği başka bir şirket var mı borsamızda. Hala daha bazıları tarafından beğenilmiyor olması şımarıklık değil de nedir? Bunu beğenmeyen beğendiğini söylesin de bakalım hep beraber.
Traktörün tek tartışılabilir durumu, yatırımları olabilir ancak. Kapasite artırmadığı sürece bu satış adetleri etrafında zaman geçirir. Mevcut modernizasyon yatırımları maliyetlerini azaltıp kar marjını büyütmeye devam ettiği sürece de, kar rakamı büyüyecek ve temettü ödemelerinin montanı artacaktır. Bu haliyle bile mevcut piyasa değeri (2,75 milyar dolar) dolar bazında %10-20 arası (değerleme yöntemine göre değişir) iskontoludur. Yeni kapasite artırımı yatırımı yaparsa bu direkt olarak fiyata hızlıca yansır.
Yatırımcı ilişkileri ile görüşmemde ben de kapasite konusunu sordum. % 80 in üzerinde kapasite kullanımı var ve ülkemizde traktör yaş ortalaması çok yüksek. Talepte ciddi bir artış durumunda ilave kapasite gerekmez mi? diye sordum. Talep artığında vardiyaları artırarak bu talepleri karşılama imkanıba sahibiz diye söylediler.
Traktör elimde yok ama eski şirketim oldugu için hepimizin bildiğini ortaya yazayım gözden kaçmasın.
Kapasite kısmı vardiya ile arttırılabilir şirketin dediği gibi.
Bir de büyük traktörler kar marjı daha yüksek adetsel artısları karı daha da yükseltecektir.
Onların kar marjı diger traktörlere göre daha yüksek.
İş makinalarında da büyüme gösteriyorlar.İş makinaları karı da yüksek.
Bir de maliyet azaltıcı hamleler yapıyorlar.
O da toplam giderlerde katkı sunacaktır.
Ytd
açılır açılmaz devre kesti....
Hayirdir haber mi var
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mal el mi değiştirdi noldu ? -4,5 ile devre kesti şimdi +0,06 sanırım yine devre kesti. :wu:
Biz rajon kesmeyiz devre keseriz
Froto ile en büyük farkı Froto'nun sürekli yatırımlar ile kapasite artırımları yaparak büyümesi buna mukabil Traktörümüzün mevcut kapasitesini dahi tam kullanabileceği bir talebin olmaması. Ucuz traktör kredisi verilmesine rağmen durumlar ortada. Ülke çiftçisi ne kazanıyor ki altında ki traktörü yenileyebilecek cesareti kendinde bulabilsin ? Ülkede ki traktör parkı eski deniliyor, yahu bir köy çocuğu olarak ben bu traktör yaşlarının ülkemizde hiç genç olduğunu görmedim, açıkçası bundan sonrada beklemiyorum. Olması için şirketten ari bambaşka dinamiklerin yerine oturması gerekiyor ki o da bu ülkenin kronik sorunları ile alakalı olduğu için imkansız gibi bir şey. Hasılı kelam analizlerde traktör yaşından dem vuran atıflara bakıp gaza gelinmemeli.
Tüm bunların üstüne tüm zamanların satış ve gelir rekorlarını kırdığı bir yılın temettüsü de beklentileri karşılamayınca devrede keser kafaları da keser. Zira yukarlarda zararlı var!!!
ziraat başkanın kafasını kopardılar, muhtemelen globali frontlamak istemiştir, çarşıyı karıştıracağım derken kendisi karıştı, 15K lot ne usta, senden 200-300K lar bekleriz, tırt.
TürkTraktör’ün elektrikli traktörü görücüye çıkıyor
TürkTraktör, 5-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda bir ilke imza atacak. TürkTraktör, kuruluşunun 70. yılında geleceğin tarımı için geliştirdiği elektrikli traktör New Holland T3 Electric Power’ı çiftçilerin beğenisine sunacak.
https://www.dunya.com/sirketler/turk...-haberi-719391
Sayın ric, traktör yaşının yüksekliği traktörlerin kısa sürede yenileriyle değiştirileceği anlamını taşımamaktadır. Böyle düşünen hata eder. Fakat, her yıl doğal olarak belli bir oranda traktör yenilenmesi/değiştirilmesi yani asgari bir talebin mevcut olduğu anlamına gelir. Alıcılar, traktör yaşı genç olduğunda ekonomik koşullar ve fiyata karşı daha daha duyarlı olurlar. Uzun yıllardan beri zaten tarım sektörü/çiftçiler zor şartlar altında faaliyet göstermekteler. Mevcut talep, asgariye yakın ekonomik şartlar altında ortaya çıkan taleptir. Zorunlu olmadıkça traktör yenilenmesi yapılamamaktadır. Reis! çiftçiye çok güzel teşvik, destek ve para verirse o zaman traktör ortalama yaşı düşer.
Froto'ya gelince benim de yakından izlediğim ve umut beslediğim bir şirket. Fakat elektrikli araçlarda kış şartlarında ortaya çıkan batarya ve mesafe sıkıntıları nedeniyle bazı tereddütler oluşmuştur. Froto'nun batarya yatırımına bulduğu yabancı ortakların yatırımdan vazgeçmesi belki de bu nedenledir. Sanıyorum batarya konusunda daha hafif ve uzun ömürlü yeni batarya teknolojileri ortaya çıktığında batarya ve elektrikli araç piyasası çok daha hareketli hale gelecektir. Froto'nun en önemli hamlesi Romanya'da satın aldığı fabrikadır. Saygılar,
şubat satışları : :oleyo: .......... ocakta bahsedilen durumun etkisi de vardır. martta gerçekler netleşir
Sn. Sea paylaşımınız için teşekkürler..
Syg.
SM-A536E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
muhtemelen en az bu sene kadar güzel sonuçlar alacağız. hayırlısı olsun.
Aklımızı alacak aklımızıı :oleyo:
Ytd
PΛŞΛ-ΉΛKΛП 🇹🇷
@____PASA____
#TTRAK tahmin çalışması
https://twitter.com/____PASA____/sta...50937014984955
güzel bir emek, tebrikler benzer ama portföyüme yönelik bir çalışmada ben yaptım.
oluşturmuş olduğum exel programı ile kar zarar temettü yüzdeleri ve oranlar gibi tüm değerleri hesaplatan bir program ile takip ediyorum.
traktör özelinde aylık ortalama 4500 satış adedini tutturur ise harika bilançolar gelmeye devam eder...
https://youtube.com/shorts/j1QaAvvsp...cEanDBzz_DpHVv
Tarım fuarında satılmış,
https://i.hizliresim.com/ah6w9hb.png
Oraya artı 1 satış daha yazmanızı rica ediciiim
https://youtu.be/ws34grp0SHI?si=gYscaFpdHcd6gDl4
23.10 dakikada itibaren Ttrak markaları New Holland ve Case traktörler. Konya tarım fuarı. Elektrikli traktörümüz de var
Türkiye'de elektrikli traktörü %100 yerli olarak üretip ticarileştirerek pazara sunan ilk firma Türk Traktör oldu. İşte Türk Traktör yatırımcısı olmanın gerekçelerinden bir tanesi, öncü!
https://www.turktraktor.com.tr/hakki...-da-sergiliyor