Ya tabiki para kazanacaktır ama yapılan yatırıma göre geliri çok az oldu bugüne kadar. 700 milyon usd harcadılar . Bu parayı vesbe ye harcasalardı vesbe arceliği gecerdi
Printable View
Zorlunun genel karekteridir. Şirketi kurarken en başta küçük bir sermaye ile hepsine sahip olur. yatırımlar belli bir seviyeye gelip borç tavan yapınca, şirketi daha yüksek bir bedel ile vestele kakalar. vesbede de aynı şeyi yaptı. vestbe ilk kuruldugunda vestelin payı %15 idi. yatırım ve borçlar belli bir seviyeye ulaşınca vesbe yi karlı bir fiyattan vestel sattı.. bana göre koba nikel de hala kar edilebilecek bir seviye var ki, sadece %50 sini satmış. ileride kalan %50 yi ise çok daha yüksek fiyattan vestel satacak diye düşünüyorum.
Fabrikaya roket falan mı düştü?? Nedir durum bilem var mı
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vestel bilanco açıklayacak da temettüyü öğrenebilecez Mart ortasına geldik sonuna kadar bekledi zorlu
Ereğli’de temettüyü açıklamadan önce 28 lere kadar baskılanmıştı,belki vesbede bi sürpriz yapar temettü anlamında
Ne sürprizi bekliyorsunuz üstadim eldeki kar belli, en yüksek yüzde 80 dağıtabilir ki net 0,67 tl yapar, ki yatırım yaptıgı için oran bu kader yüksek olmayabilir.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kritik bir yerde, YTD
https://tr.tradingview.com/chart/9Ch...l=NYSE%3AW4500
https://www.tradingview.com/x/T0lYXdjH/
Şu abd de şirket kurma haberi başka hisseye gelseydi tavan giderdi.Çok net.
Bugün Vestel bilançosu ile beraber temettü kararı da gelir, tahmini üç taksitle 20 şer kuruş tan 60 kuruş temettü dağıtır,seneye mutlaka 1 lira üstüne temettü atacaktır iki senede yüzde 25 verimli temettü görüntüsü var anlık olarak, isyatririm in 1,7 liralık temettü rakamı gerçekleşirse bu fiyatlardan sabredene güzel bir ödül vermiş olur, hisse fiyatını 15 liralar üstüne atarak tabi bunlar 12 aylık hedefler bakalım akşam ola hayrola
Kur riski geçen seneye oranla 2022'de çok daha büyük. Yukarı yönlü bir kur sıçrayışı bizi ciddi kötü etkiler. TL'nin %10 değer kaybı halinde bizim haneye 200 milyon TL kur zararı ilave yazacak. Zaten yıl başından bu yana %10 üzerinde değer kaybettik. Bir şekilde kurun daha stabil hale getirilmesi lazım.
Kapasiteyi adet bazında 19 milyon seviyesine çıkartacaklar. 2023 yılı sonunda hedefleri bu. Şimdi 13,6 milyon adet kapasiteye ulaşmış durumdayız. Üretim bandında yapılan iyileştirmeler ile yakaladık şu anki hedefi. Fakat yaklaşık 18 aylık bir süre içinde ilave 4-5 milyon adetlik üretim kapasitesini arttırmayı planlıyor olmalılar. Yıllık ortalama 2 milyon civarı arttırım gerek. Bakalım 2022 çeyreklik bilançolarda görürüz etkisini. Satışlar $ bazında da artmalı.
Sn. KADRAJ,
İşyatırım mali tablolarında aşağıdaki gibi bir durum var. (2021 çeyrek bazlı gelişimi)
Yabancı para pozisyonu -420milyon, açık var. Ama hedge dahil olunca -1.900milyona fırlıyor açık. Normalde hedge yapmak, döviz açığının etkisini azaltmak için yapılır ama vesbe' de neden böyle ters yönde sapıtıyor.
https://i.hizliresim.com/7uf7j5l.jpg
Merhaba ortaklar
Portföyümün yüzde 19 u Sasa, yüzde 17 si Hektaş.Bu arsa ihalesi haberi nedeniyle elimdeki yüzde 5 Vesbeyi satıp Sasa almayı düşünüyorum.Elimde Ereğli Ttrak Aksa Froto kalacak temettüleri bana 10 sene yeter temettü dağıttıkları sürece.
Sizce Vesbe satıp Sasa almam doğru bir hamle olur mu? Sorumluluk bana aittir
Not:Vesbe 8-10 aydır sadece 6 tl den 7 tl ye gelebildi.Neden bu kadar kötü gitti ve bu devam edecek mi?Bu konuda da yorumlarınızı rica ediyorum
Portföyünüzde hali hazırda Sasa varsa ve Vesbe de hali hazırda tepkisiz aylar yaşamış ve taşımışsınız, ben olsam artık satmazdım.
Vesbe' nin dertleri klasik;
- Maliyet artışı (çelik..vs)
- Parite düşüklüğü (euro' nun dolara karşı değersizleşmesi)
- Patrona güvensizlik (yine hisse satar mı)
- Zoren ve Vestel' in dev borçları
iş yatırımın vesbe için 2022 3,6 milyar , 2023 4,5 milyar net kar tahmini var eğer gerçekleşirse hem temettü açısından hem de hisse performansı açısından oldukça memnun eder yatırımcısını. Bence 19 milyon adet kapasite arttırımı gerçekleştirene kadar güncel hisse performansını dikkate almamak lazım.
Ereğli konusundaki arkadaşlar çok hassas. Hep ereğlinin övülmesini istiyorlar. Ben biraz daha çift yönlü baktığım için foruma uyum sağlayamadım, eleştirileri de kaldıramadım açıkçası :) Tekrar yorum/haber..vs paylaşmayı düşünmüyorum.
Temettü verimi her gün değişiyor. Siz kendi maliyetinize göre hesaplayabilirsiniz. Hisse başı "Net" 0,7164TL veriyor.
Mesela benim maliyetim 18,5TL ve bu durumda temettü verimim "net" %3,9.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1004403
Çok fazla beklenti, heyecan yaratmasını istemem ama EMA8 (7,10), EMA22' yi (7,11) kesmek üzere.
Bu kesiş en son 21 Ekimde olmuş. Hisse 5,55TL
17 Aralığa kadar soluksuz yükselmiş 9,35TL
Yarın 7,28 üstüne geçip, haftayı 7,42 üstünde kapatırsak mükemmel olur. YTD...
Bu arada o meşhur 17 Aralık borsa operasyonuna da değinmeden olmaz.
17 Aralık Cuma günü, yani, 20 Aralık Pazartesi devreye alınan KKM işlemi öncesi son iş günü.
O Cuma gün içerisinde hisse 9,35' e zıpladı sonra 7,80' e çakıldı ve günü 8,17' den kapattı. O gün borsamıza bu operasyonu yapanlara haram olsun kazandıkları.
Geçen hafta bilanço bu hafta temettü miktarı gelir mi bakalım Mart bitiyor bu zamanlarda açıklayıp Mayıs da vermeye başlaması lazım
Piyasanın %150 iskontolu vesbeyi uçurmasi lazım bizim göremediğimiz bir olumsuzluk mu var çözemedim
Beyaz eşya sektörü için söylenen negatif etkiler;
- Çelik gibi hammaddelerde rekor maliyet artışı
- Ukrayna-Rusya nedeniyle çip sıkıntısı riski (6 ay stok varmış ama)
- Enflasyon patlaması nedeniyle eşya yenileme taleplerinin ertelenmesi
- Eur/Usd paritesinde hali hazırda oluşan düşüş ve fed faiz artışlarıyla doların daha da güçlenecek olması
Demir çelik maliyetler derken 5 liraya salarsan sana da para pençemde..
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"AB çeliğine damping önlemi beyaz eşyada fiyatı artırır"
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/ab-ce...20W4wzipsDwe7Q
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Can Dinçer, AB ve Güney Kore menşeli çelik ürünlerine yönelik uygulanması düşünülen damping önlemlerinin beyaz eşya sektörü ve diğer imalat sektörleri için kaygı verici olduğunu belirtti.
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Can Dinçer, yaşanan savaş nedeniyle hammadde tedarikinde ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde tedarik zincirinin çeşitlendirilmesi büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek atılacak olumlu adımların yaşamsal önem taşıdığını dile getirdi.
AB ve Güney Kore'den yapılacak ithalatı değerlendiren Dinçer, vergi düzenlemesi ve teşviklerin önemli olduğunu vurguladı.
"Hammadde tedarikinde ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde tedarik zincirinin çeşitlendirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Bu noktada, Ticaret Bakanlığımızın AB ve Güney Kore meşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik ürünlere yönelik uygulamayı değerlendirdiği damping önlemleri sektörümüz ve diğer tüm imalat sektörleri için kaygı vericidir" diyen Dinçer, soruşturma konusu ürünlerin sektörün ana girdisini oluşturduğunu hatırlattı.
Özellikle AB'den tedarik edilen ürünlerin büyük oranda üst kalite sacların üretimine girdi oluşturduğunun bilindiğini belirten Dinçer, "Ülkemizde istenilen kalitede yeterli kapasitenin olmayışı fiyat artışlarına sebep olacaktır. Sac hammaddenin beyaz eşya maliyetlerindeki oranı düşünüldüğünde, bu durumun Türkiye'nin enflasyonunu artırıcı yönde etkisi olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
"VERGİ MUAFİYETİ GEREK"
Maliyetlerin daha da arttığı bu dönemde sektörü rahatlatacak adımların atılması kritik önemde olduğunun altını çizen Dinçer, "Bu bağlamda, vergi düzenlemeleri ve teşvikler çok yararlı olacaktır. Ayrıca enerji verimliliğinin önem kazandığı bu dönemde, iç pazarda enerji verimliliği yüksek ürünlere geçişin hızlanabilmesi için KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesi, taksit sayısının artırılması, enerji sınıfı yüksek ürünlerde daha düşük faizli kredi kullanımı gibi destekler verilmesi de yararlı olacaktır" dedi.
İki cumadir temettü haberi bekliyorum bakalım bu cuma gelecek mi, piyasanın asıl merakı vestl de bu seferde verecek mi,
Akyatırım notlar (Çelik hedge olayı doğruysa çok güzel haber. Zira hrc fiyatları uçuşta)
https://i.hizliresim.com/en2t7wn.jpg
Yaz geliyor düğünler başlar artık pandemi yasakları da kalktı 2 senedir düğün erteleyenler var beyaz eşya satımlarımlarında artış bekliyorum. Bunun etkisi de son çeyrekte verilere yansır.
vestelin MORUKLARI ky laneti okunmasindan memnun , lagim cukura gidiyorlar hala para para para. Vay MORUKLAR vay.
Vesbemize ihlas muamelesi yapmasak gitmezse uzulmesek payımızı arttırmayı düşünsek 20 krs yükselince değil payımız artınca mutlu olsak ne güzel olur mis olur mis
Hocam çok haklısın da ben her an zorlu grubundan da socarın Petkim'de yaptığına benzer bir kazık yiyecekmiş gibi hissediyorum. Saçma bir his olduğunun farkındayım.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hay senin hala vermediğin temettü haberine....
Kısa süreliğine VESBE'den ayırılıp SASA 'ya geçtim. Yine kavuşacağız :)