Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları swapla dışarı verdiğimizden emin misiniz?
Printable View
Bu adamlar yeterince matematik bilmiyorlar. Bu sebeple detayda asıl sorunun ne olduğunu anlayamıyorlar.
Aynı hesabı bir de 1/2 altın 1/2 dolar faizi alarak hesaplasan zararın boyu daha da belirgin olur.
Ben bütün hesaplarımı gram altına göre yaparım ama 1/2 dolar 1/2 altın hesabına da itirazım yok.
Borsada en tutucu iki tane Eurobond fonu var İşbankasından IPV ve TDG. İsterseniz getiriyi hesaplarken direk bu fonların değer artışını kardan stopajı düşerek hesaplayın.
Hahaja video gönderdiğin adamla muhabbetim var sizin gibileri sazanlamak gazlamak için 3 5 konuşuyor neyse ya crash tüm hızıyla yolda sen devam et ben bölmeyeyimSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolaylı olarak evet...Geçen bir yazı okumuştum.
https://paraajansi.com.tr/herkes-kon...ilmenin/37593/
Alıntı:
Kötü senaryo, pandemi kuvvetlenerek devam eder, petrol ve hisse senetleri piyasaları çöker ve ikinci bir 1929 krizi yaşanır. ABD ekonomisi ve dolar çöker. Dolara yatırım yapan başka ülkelerin kötümser vatandaşları Türkiye gibi çok zarar ederler. Altın ve değerli madenler yükselir. Yeni bir dünya kurulur. Türkiye elinde ABD hazine tahvili olmayan, bol miktarda altını olan ve aslında vatandaşın topladığı doları bile swap ile geri satan bir ülke olarak, DEVLET olarak bu süreçten büyük bir darbe almayacaktır. DEVLET derken hükümet ayrı, devlet ayrı bir kavramdır bunun da herkes bilincinde sanırım. Yoksa yazdıklarımın siyasi olarak algılanması tüm anlam derinliğini bozacaktır. Devlet fiziki altınını da ülke içinde tutmakta ve bu tür ekonomik durumlarda ortaya çıkabilecek savaşlar için de yerli silah teknolojisini geliştirmeye çalışmaktadır. Birleşmiş Türk devletleri pazarı ve ordusunun temellerini ise Türk Kengeşi ile atmıştır. Tarım alanında ise ne kadar engellenmeye çalışılsa da ata tohumlarına ve yerli ırk hayvanlara, köylere geri dönüş başlamıştır. Kooperatif hareketleri içinde başarı hikayeleri de ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan gelecekteki kazançların satıldığı projeler ve doğaya zarar veren her türlü maden, enerji faaliyeti yanlış bana göre… Yani devlet kötü senaryolara karşı hazırlıksız değildir ama iyi çıkarsa tabii ki bahtımıza olacaktır.
Ben bu crashçi arkadaş kadar kötümser değilim. Türkiyede crash falan olmaz, sadece sürekli devalüasyon olur diyorum. Sebep ise çok basit? TCMB nin M1 para arzının diğer MB lerden çok daha hızlı artması.
Samimi olanlar, ahlaklı olanlar varsa BİMER ve CİMER e mesaj yazsınlar; TCMB M1 para arzını azaltsın ha o zaman düşük faiz versek bile döviz artmaz! Hem para bas hem faizi düşük tut hem de döviz artmasın! Böyle salaklık olmaz!
https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m1
https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...08&d1=19201018
1/2 Dolar faizi ve !/2 fiziki Altın en iyi getiriyi sağlayabilir. Ne zamana kadar 2022 sonuna kadar?
2022 sonunda 1/2 Dolar faizini ve 1/2 Altını bozup kelepir fiyatlardan gayrımenkul alacağım.
Bu benim kendi yatırım planım; tutmayabilir! 2015 ten beri bu planı hiç bozmadım! Pişman değilim.
Sn Diproyal,
Hesabınız için teşekkür ederim.
Çok güzel bir getiri.
Ben kirada duranlar için şahsen konutu tavsiye ederim.
Yatırım için 2. ev yerine bahsettiğiniz yol da kullanılabilir.
Ucuz TL ile borçlanıp, riski bankaya atmak şahsen bana daha basit geliyor
Ytd
Gram altın tüm dönemlerde kazanıyor mu ?
2011-2015 arasında acaba nasıldı?
Ucuz kredi ile kira yerine kendi evinizi aldığınızda enflasyon sizin için bir avantaj olur.
Ayrıca aldığınız konutu da kullanırsınız, içinde oturursunuz.
Olayın iki türlü kazancı var.
Muhtemelen bankada paranız var ama kiralarda şimdiye kadar bir çok ev değiştirmişsinizdir.
Ortalama 20 yılda birde ev sahibinize yeni bir daire almışsınızdır.
Ben kirada oturuyorum 3 4 ev değişmişimdir. Kiracıysan hep temiz ve sıfır yada 3 5 senelik evleri tercih etmenizi tavsiye edeirm. Ev almaya karşıyım hele 120 hadi bilemedin 150 çarpanın üstünde ev almak bana göre yanlış. Tabi daha iyi değerlendirecek bir alan bulamıyorsan.
Her zaman derim :
100 binlik ev alacağına 200 bin
200 binlik alacağına 500 bin
500 binlik ev alacağına 1 milyon
1 milyonluk alacağına 5 milyon luk evde kirada oturmak daha mantıklıdır. Hem paran cebinde kalır fırsat yatırımlarda değerlendirir hemde daha iyi evde oturabilirsin ev eskiyince tadilatla uğraşmazsın çıkar gidersin ev sahibi yapsın tadilatını sanane : )
Evin varsa vergi ödicen 5 10 senede bir tadilat yapacaksın mutfak değiş banyo değiş balkonu kapa yok sitede yeni yatırım yapılır yok mantolama yok cart yok curt derken benim taşınma eşya emlakçı maliyetimden daha çok maliyet çıkar. ee bide amortismanı düş her sene o da benim kira maliyetim. Ayrıca ev aldınmı çakılır kalırsın kiracıysan bak yeni konut varsa yeni site hemen yapıştır ilk başta ucuzda olur 5 sene oturdunmu kaç başka yere.
son gelişmeler
6-İstanbulda beklenen yıkıcı deprem gün ve gün yaklaşıyor ,kentsel dönüşüm hızında bariz bir yavaşlama var.Bu iş neden sürümcemede bırakılıyor ?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post4779924
Herseyi oldugu gibi bu işinde b.kunu cikardik.
İlk olarak 4 katli binayi yiktik,5 katli yapip tüm maliyeti 5.kati alacaklara yiktik.
Bu tip rant ve ödeyecek kerizler bitti.
Sonra bu maliyetin bir kismini eski daire sahiplerine yansittik, malesef o ödemeyi yapabilecek apartmanlarda bitti.
Simdi ise bu daire sahiplerinin odeyecegi miktarlar baya artti( istanbul bakirkoyden bahcelievlerden bilgi dir bunlar) ve her daire sahibi bu yükün altina giremiyor.
Sonuc: patlak bir kentsel dönusum
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Otoparkı olmayan evlerin gelecekte para edeceğini düşünmüyorum. Şu anda kentsel dönüşümle otopark işini güzelleştirdik. Çoğu yerde arabayı koyacak kaldırım bile yok. Parası olan adamın evinde 2 araba var nereye sokacak bu arabaları ? Adam site yapıyor. 50 daireye 25 araçlık otopark yapıyor. Şimdiden alıcısına geçmiş olsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son faiz indiriminde sağlam nakiti olanlar ve müteahhitler kazandı.
Sağlam nakiti olan 0,64 kredi ile az pesinatla evi aldı. Geriye kalan nakitini dövize gömdü.
Müteahhit stoğunu eritti. Gelen nakiti dövize gömdü.
Böylelikle döviz ve enflasyon artmaya devam etti.
Orta direk ve altının alım gücü iyicene düştü.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rehin değil de yanlış bilmiyorsan, altından 5 kat kredi üretebilirsiniz. Bunun için altını uluslararası altın borsasına götüreceksiniz. Londra'da var uzakdoğuda var. Fakat bu altınlar Londra'dan geri getirildi. Yine yanlış bilmiyorsam Türkiye, son bir yılda dünyada en fazla altın alan ülke oldu.
Diğer taraftan bizim merkez bankası, para arzını Fed'den daha fazla arttırmıyor. 2008 öncesi Fed'in bilançosu 800 milyar dolardı. 2008 krizi sonrası 4,5 trilyon dolara çıkarıldı. Sonra bunun 500 milyarını geri çekmeye kalkınca piyasalar çakıldı. Korona bahanesiyle
2-2,5 trilyon dolar daha basıldı ve Fed'in bilançosu 7 trilyon dolara çıktı. Şuanda da haftalık repo ihaleleri yapıyor 500'er milyar dolar. Bunlar yetmeyecek ve tekrar dolar basacak. Başka çaresi yok.
Faiz arttırmaya gerek yok. Bizim faizler çok yüksek, düşürmek gerek. Fed doları bastığında bizim merkez de tl'yi basar verir piyasaya, dolar nereye giderse gitsin. Dolar çöptür.
O kendine avatar yaptığın adam kokain kaçakçısıdır. Cia'nın elemanı olarak kokaincilik yapıyordu, ters düştü. Sonra Fransız Gizli Servisiyle çalışmaya başladı, Cia tarafından nallanıverdi.
Yakın zamanda da Lütfi Kırdar'ın yeğenini nalladılar.
https://www.takvim.com.tr/yazarlar/e...firtina-alarmi
Alıntı:
Thomas Bowers, 19 Kasım'da Malibu'da infaz edilmeden 24 saat önce 4 Rus oligark, 2 Fransız, 1 Türk ve 1 İngiliz işadamıyla toplantı yapmıştı. Aynı ekip Eylül 2019'da Rodos açıklarında bir araya gelmişti. İkinci toplantı Malibu'da gerçekleşirken çok önemli kararlar alınıyordu..
2014 sonrası o kadar çok ölüm var ki, 72 çok önemli banker balkondan düşerek öldü.Alıntı:
Lütfi Kırdar'ın yeğeni! PARA SİHİRBAZI olarak bilinen Nemir Kırdar'ın en büyük sansasyonel başarısı ünlü marka GUCCİ'yi batmaktan kurtarmasıydı..
Alıntı:
Ve operasyonlar şiddetle sürecek. PARAYI elinde tutan çok kişinin güvenliği yok....
Gucci deyince, dün sosyal medyada acayip twitler vardı. Kim bilir neyin nesi?
https://i.resimyukle.xyz/y062Sx.jpgAlıntı:
Wociety
@wociety
Gucci'den sonra Balenciaga da kalıplaşmış güzellik algısını yıkmayı hedefliyor.
Bu uzun vatkalı elbiseleri siz nasıl buldunuz?
https://i.resimyukle.xyz/4K1BeV.jpg
Gülgün Hoca'nın da ilgisini çekmiş. Twitin altındaki yorumları değerlendiriyor.
Anlamadım Gülgün Hoca'nın ne yazdığını. İki cümleyle anlatabilen olursa sevinirim.Alıntı:
Gülgün Türkoğlu Pagy
@gulguntp
Şu hamleye gelen Tr yorumlarına bir bakın lütfen. Düşüncenin uygulamada ulaştığı aşamayı bu tür yorumlardan çıkarsayabiliriz felsefi ezberlerden değil: Müthiş bir katılık ve kopya Rt’ler.
Sanki bu markalar, karşıtında güzelliği örtük taltif etme risklerinin olduğunu bilmiyorlar.
Fed'in para basma dışında bir çaresi yok. Bizim Merkez deli gibi para basıyor ama Fed kadar basmıyor. Rakamlar ortada.
Bu durumda TL'de beklediğiniz devaluasyon olmaz. Burada eline bir miktar dolar geçiren, mevcut fiyatların yarısına hatta dörttebirine ev alacağını falan sanıyor.
Türkiye'de evler ucuz. Bir Passat'ın 500 milyar olduğu ülkede ev fiyatları düşmez.
Avrupa'da özellikle Almanya'da aşırı sağ güçlendi. Oradaki Türklere baskılar yapılıyor. Bu haberler Türkiyede çıkmıyor. Avrupa'dan milyonlarca Türk kesin dönüş yapacak.
Ev fiyatları çok yükselecek.
Arsa altindir, bina dikersin gümüş olur, kiraci koyarsin teneke olur.Vehbi KOÇ
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
ergün diler mi ahahahah ..... yahu rotçildleri yaza yaza bitiremedi ... her gün rotçildler aşağı rotçildler yukarı ... sonra başka bir isim
duydu wallenberg diye , bu sefer o aile hakkında , kimse bilmez rotçildlerin arkasındaki aile wallenberglerdir diye yazı yazdı.... ailenin de tarzşı bilin ama görülmeymişmiş ..... ahahah peki madem bu wallenbergler vardı sen de bunları bilmiyor muydun neden onca sene wallenbergler hakkında bir tek yazı yazmadın da şimdi yazdın ? çünkü yeni öğrendin ahahhaha ... ya 5 metrekare çalışma ofisinden büyük resmi gören üstün insan ahahhaha
Twiterda Ergün Diler'in yazdıklarını, aynı cümlelerle ve ifadelerle yayan tonla eleman var. Bakınız aynı cümleler;
https://twitter.com/s_kilinchoca/sta...7Ctwgr%5Etweet
Bir gerçek var. Yazılan insanlar öldürülüyor. Epstein'in öldürüldüğünü tartışamayız. Ya da 2014-2018 arası ölen 147 üst düzey banker, yarısı balkondan düşmüş. İşte yukarıdaki yazıda şüpheli şekilde ölen 6 kişi yazılmış. Geçenlerde Pompeo İsrail'e gitti, ertesi gün Çin'in İsrail büyükelçisi evinde ölü bulundu. Beyaz Baretlerin kurucusu Galatasaray'da ölü bulundu. Total'in Ceo'su Moskova'da otel odasında ölü bulundu.
Tonla insan öldürüldü, kim öldürüyor abi bunları? Corona sonrası tonla insan da Corona'dan gitti. Artık balkondan falan düşmeye de gerek kalmadı.
İşte Ergün Diler ve benzerleri ve bunların sosyal medyadaki tonla elemanları diyorlar ki(aynı cümlelerle,aynı ifadelerle) Rothschild, Soros, Bill Gates yapıyor. Bunlar bir şebeke, parayı basıyorlar, ülkelerde devrimler bile yapıyorlar. Darbeler düzenliyorlar falan filan.
İşte olayın saçma kısmı burası. Bu saçmalığı yayanlar Ergün Diler gibi tipler. Bunlardan bütün dünyada tonla var.
Bu işler Pentagon gibi kuruluşların, gizli servisler gibi kuruluşların özel kuvvetlerinin yapacağı işler. Yoksa Soros'un, Bill Gates'in yapacağı işler değil. Bu adamlar çoğu tanıdıkları tonla insanın öldürüldüğü ortamda, medyada her gün kendilerini suçlayan insanlara da seslerini bile çıkaramayan, zavallı bir pozisyondalar. Tam anlamıyla bütün suçların üzerlerine yıkıldığı birer günah keçisi durumundalar.
Saçma bir faiz artışı yapıldı. Açıklanan enflasyon %12. Gerçek enflasyon çok daha fazla belki %25.
200 bp faiz arttırdı. Dolar düşecek mi şimdi?
Ramazan Kurtoğlu. Bu vatandaş da yukarıdaki isim gibi Küresel Finans Elitlerini suçluyor.
Faiz arttıracaksan adam gibi 400 puvan arttırırsın. Ya da hiç arttırmazsın, doları bırakırsın gittiği yere kadar. Piyasa yeniden faiz arttırımına zorlar.Alıntı:
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
1 sa
FED merkezli finans elitleri küresel mali piyasalarda Dolar likiditesini manipüle ederek Türkiyede ki Dolar sıkışıklığını da kullanarak bulaşıcı dolar cinsinden küresel bir likidite krizini ülkemizden başlatmak istiyorlar.Çok tehlikeli bir dinamikle karşı karşıyayız.
Çok yönlü bir konuyu, kısır tartışıyoruz. Konut yatırımı yanlıştır yada doğrudur diye bir sonuca varamayız. Kişinin tercih ve ihtiyaçlarına göre değişir bu durum. Tartışmamız gereken konut yatırımı nasıl yapılır, ama bu popüler başlık altında bunu tartışmak imkansıza yakın.
Emlak yatırımı yapan her kişi kısa - orta vadede kar etme amacı ile alım yapmıyor. Finansal piyasalarda para değerlendirmek herkesin harcı değil. İnsanların % 80'i para kaybediyor.
Örnek konut yatırımı sebepleri
* Kişi para biriktirme iradesinden yoksundur, ancak borca girerek mal sahibi olur. Kar veya zarar bakmaz, sonunda malım olur diye kredi ile konut alır. Alternatif finansal yatırıma göre belki zarardadır ama bu borca girmese zaten parasını biriktiremeyecekti.
* Yönetmesi gereken birikimi vardır. Portföyün bir yüzdesi olarak konut alır. Sonuçta profesyonel fonlarda bu şekilde dağılımla yönetiliyor. Dolar yada altın artacak diye tüm portföyü bir iki enstrüman koymak hata olur
*Bu iş ile detaylı ilgilenir, 120- 150 çarpan ev bulur alır. Kısa sürede amorti eder.
* Piyasa takibi yapmayı sevmiyordur, ev alır unutur karına zararına bakmaz. Çoluğu çocuğu için alır.
* Kişi kiracı olmayı tercih etmez, maliyeti ikinci planda tutup kendi evinde oturmayı tercih eder. ( Kiracılar sitelerde genel kurula katılamaz, mülk ile ilgili bir insiyatifi olmaz, çalışan personel kiracıyı dinlermiş görünür ama dinlemez,geçici düşünür. Mal sahibi çık dedi diye kendisinin, ailesinin, çocuğunun düzeninin bozulmasını istemez. Tabii ki kiracı olmanında avantajları var ama bazıları içinde bu bir dezavantaj. Tartışılacak bir mevzu değil, kişisel bakış açısı.
Örnekler artabilir. Bu alana yatırım yapana ne çok akıllı nede aptal diyebiliriz. Ama bu alana yatırım yapmak yada ev alma ihtiyacı hissedenlere, alımın verimli olması için nasıl hareket etmek gerekir onları konuşmalıyız.
Saygılar,
Arkadaşlar, hiç bir şeyi hobi veya fobi haline getirmeyiniz. Konut her aile için yegane ihtiyaçtır. Barınma önceliği olan bir konudur. Çok düzenli geliri olan birisi bile bir saatte yoksullaşabilir. ( bunu detaylandırmak istemiyorum, herkes anlar sanırım ) Ailesine oturacak bir konut olduğunda kafası dinç olur.
Benim gibi gezgin ruhlular ise kiracılığı sever. Lakin bir kenarda kirada dairem de olur. Kazancımı güncel yatırım araçlarında dinamik olarak değerlendirmeyi severim. Yaşım müsait oldukça böyle gider. Ama sağlık sorunları başlayınca, piyasayı takip edemez olunca sabit getirili yatırımlara geçerim veya konuta bağlarım. Önemli olan düzenli gelirin olmasıdır.
600 baz puvan diyor. Haklı yani, 200 bp çok yanlış bir hareket. İşallah bir bildikleri vardır.Alıntı:
Jeremy Brown
@George54576233
@tashecon
adlı kişiye yanıt olarak
@r_x_p_u
@t_oncu
I agree with you Tim that 200 bps is not good enough. If I were to decide, I would make a 600 bps rate hike today...Savers need real interest...
Belki de memleketi yönetmekten bıktılar. Artık yeter, biraz da muhalefet yönetsin dediler.
Ya da hiç yönetmediler, 20 yıldır biz ''mevcut iktidar bu ülkeyi yönetiyor'' sandık mı? Sandırıldık mı? Kim bilir?
Yanlız son seçimlerden 1 hafta önce bir olay yaşandı. ''Bayburt'lu Yusuf'' olayı.
https://www.youtube.com/watch?v=jOHFEsEk4CI
İstanbul'u İmamoğlu'nun kazanacağını, bu videoyu gördükten sonra bu foruma ve diğer foruma yazmıştım. Belki 30 yıl sonra İstanbul'un devri çok önemli bir olaydır. Bu devrin yumuşak bir şekilde olması kolay değildi. Çünkü, pek çok rant alanı oluşmuş, bu rantı yiyen aileleriyle beraber belki 1 milyon kişi vardı. En son büfelerin kirası 15.000'e çıkarılınca, aileleriyle birlikte tonla insan protesto gösterileri yaptı,geçen gün. Taksiler var, vakıflar, dernekler, tonla sivil toplum kuruluşu, pek çoğuna dokunulmuş değil.
Bence Bayburtlu Yusuf'a çok şey borçluyuz.
https://www.haberyuzdeyuz.com/images...6859_cefa9.jpg
Bir daire parası.!!!!
Öde babam öde.!!
Kasap et derdinde koyun can derdinde.!!:oleyo:
Adaletin batsın dünya.!!!
Eski şarkı .!!!
İmzama taa 2011'de yazmışım, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner..
İnsanlarda saçma bir davranış var, bir şey yükselirken hep yükseleceğini, düşerken de hep düşeceğini sanmak.
2015 öncesinde ben dahil herkes konut fiyatlarının sürekli yükseleceğini düşünüyorduk. Daha da yükselecekti, sonra daha fazla, sonra daha fazla.
Sonra birden hesap döndü, evlerin değeri düşmeye başladı. Dolar karşısında, altın karşısında, patates soğan karşısında falan hep düştü, düştü, düştü. Ve yine ben dahil birçok kişi daha da düşeceğini sandık..
Önceden 100 bin dolara el değiştiren dairenin bir sonraki seferde 55 bin dolara el değiştirdiğine şahit oldum. Fakat bir türlü benim beklediğim 30 bin dolar seviyesine düşmedi.
Forumda 30 kira çarpanıyla ev alacabileceğini zannedenler bile türedi. :)
Biraz mantıklı olmak gerek. Trendin fanatiği olmamak gerek.
Bunun bir döngü olduğunu, ve hiç bir şeyin sonsuza kadar çıkmadığını veya düşmediğini artık öğrenmek gerek.
https://www.youtube.com/watch?v=l-knwwD-PZc
Valla hesap öyle bir dönüyor ki, şaşıp kalıyorum.
Sahibinden com'da bir sürü satılık otel ilanı var.
Satılıklar öyle çok ki, emlakçı başına birçok otel düşüyor.
Emlakçılar tek tek ilan açmak yerine artık "elimizde çeşitli lokasyonlarda 4 ve 5 yıldızlı oteller mevcuttur" diye genel ilan vermişler.
O orman yakıp otel diken çakallar eminim büyük karlar elde edeceklerini falan düşünüyorlardı.
Grup Gün Doğarken'in bir şarkısı vardı. "Her şey bir süre" diyordu.
"Her şey bir süre gider.. Bir süre sonra biter.. "
Benim favorimde de altınmadeni var altın 100$düştü bunun fiyatı aynı.
Bunlara değer biçmekte çok zor iş. Başlı başına bir meslek olmalı heralde maden ekspertizliği gibi
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...61830862/detay
Doların değer kaybettiğini hesaplamıyorsun. 10 sene önceki doların alım gücüyle bugün bir değil. Yani 30 değil belki 20 bin dolara düştü o evler eski dolarla kıyaslarsan. Mike Maloney'e görede daha henüz düşüşün başındayız. Daha dur emlak dibe çökecek. Kazanın doğurduğuna inanan insanlar bir gün öldüğünede inanmak durumunda kalacaklar.
İstanbul depreminde avcılarda 10 bine evler satılıyordu kimse yüzüne bakmıyordu yeşilköyde evler 3/1 fiyatına düştü kimse almadı. Sonra ne oldu evler fırladı gitti. Döngü işi bu ev fiyatları düşüş trendinde. Fed para bastı ama paranın volatilitesi sıfır. Basılan para borsalara ve emlağa gitti onları şişirdi. Dur bi piyasalara girsin enflasyon patlasın dolarda %100 %300 hiperenflasyon göreceğimiz zamanlar gelecek .
Sn djoz su sayfada yorumlarını en dikkatli takip ettigim üyesiniz , keşke Ankara'da olsanız da yüzyüze tecrübelerinizden faydalanmak için bı çay kahve ismarlasam diye aklımdan geçiriyorum zaman zaman😁. Teşekkür etmek için paylaşayım dedim.
Merhaba arkadaşlar. Ev sahibimle (önceden tanıyordu birbirimizi) 2019 Eylül ayında 5 yıllık güvene dayalı bir anlaşma yaptık. 4 yıldır aynı evde oturuyordum herhangi bir kira gecikmesi yada ödememe durumu olmadı. (kamu personeliyim). Ev ve Kira fiyatları artınca anlaşmanın üzerinden 10 ay geçmişken (kirayı arttırmaya yüzü tutmadı sanırım. Zira 10 ay önce zaten arttırmıştı kendi istediğine getirmişti kirayı) Evden çıkmamı istedi. Acil olarak çıkmam için baskı yapıyor. Ev satın almayı düşünüyorum. Bunun için 2021 Ocak ayına anca hazır olurum mali olarak. Ortalama 4 aya ihtiyacım var. Birkaç cevaba ihtiyacım var.
1.Resmi yollardan beni çıkarması ne kadar sürer (Kirayı düzenli ödüyorum. Henüz restleşme durumu olmadı).
2. Paramın hazır olması Ocak ayını bulacak ama diyelimki şimdi bir ev buldum. Adama kapora vermeden önce ev sahibinin evi anlaştığımız fiyat üzerinden anlaştığımız tarihte bana satması için Noter den falan yaptırabileceğimiz resmi bir işlem var mı acaba? Süre uzayınca fiyat değiştirenler oluyor.
3.Yaklaşık 200 Kira çarpanı olan bir evi yarı peşin yarın kredi ile almak şu an için mantıklı mı?