Rahsan affi
Salin herkezi yav
Freedom for free
Bu arada İP tespiti yapma kanuni is degildir kanun yapici degilsen
Printable View
mb, vf ve hazine ile, zaten iyice içine kapanmış piyasada kendilerince güzel iş çıkarıyorlar; örtülü çıpayı nereye kadar savunacaklar bakalım...
2001 de kamu bütçe açığıydı asıl dert. şimdi ise iflasları önlemek ekonomiyi bir şekilde yüzdürmek adına sürdürülemez bütçe açığına gidiyorlar..
bu arada, tarihte duyunu umumiye gibi bazı kavramlar var meraklısına :)
faiz fiyatlamasını yapmaya başladı.
biz yine de inatla TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN demeye devam edelim nasıl NE MUTLU TÜRKÜM ibaresini kaldırmaya,silmeye,unutturmaya çalışdılar beceremediler ise...inadına bize var olan değerler le yaşamaya devam ...dostlarım bu arada bol kazançlar (winter is coming ytd-std)
tr 2 yıllık tahvil 17,76 18,76 -5,33 18,04 17,76
tr 10 yıllık tahvil 16,80 16,80 0,00 17,01 16,80
tr 5 yıllık tahvil 16,85 18,02 -6,49 16,85 16,83
f35 lerde Dolari hic etkilemedi. Tahvillerde de bugun ciddi bir dusus var.
Ya biz hicbir bok bilmiyoruz ya da bizim dusunemedigimiz bazi seyler var
Ancak dolar artik kabak tadi vermeye basladi.
Aynen öyle hocam o kadar habere bile tepkisiz kaldi faiz indiriminden pek bisey beklemiyorum sahsen kademeli inicek diyorlar zaten yandas ekonomistler kademeli artar mi bikip satar mi millet muamma artik yarin cikip abd ile gül atilsa saga sola dis iliskiler gerilmicek tablosu verilse fed indirimiyle 5.50 yolu acilir kisa vadede tek tetikleyici reisin sanina yarasir 500bp seklinde faiz indirimi :) onuda sanmiyorum ama bi yanimda bunlar 600bp indirim bile yapar diyor :)
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, iradesi dışında istifa ettiğini belirterek,"Sayın Cumhurbaşkanı benden başbakan gibi görünmemi ama hiçbir şeye karışmamamı istedi. Bu da beni istifaya götürdü" dedi.
Bunlarin kafasinda muhtemel su senaryo var.
Faizleri ciddi sekilde dusurecekler. Artik allah ne verdiyse 300 - 400 - 500
Tabi buna istinaden mevduat ve kredi faizleri de dusecek
Normal sartlarda dolara talep artar ve yukselir
Ancak diger tarafta bu kez dusen kredi faizleri insanlarin istahini kabartabilir ve dolar satip likitide yaratmak isteyebilir
ABD den baska ne tarz bir olumsuzluk gelecek bilemiyorum.
S400 dedik fos cikti, f35 dedik o da fos cikti, yaptirimlarda fos cikti.
Zor bir surec dolarcilar yani bizler icin.
Simdi bakiyoruz teknik olsada enflasyon 15.xx kusurlerde
Gosterge faiz 18 altina geldi.
Politika faizi ise 24
--------------
Burada bir dengesizlik var. Politika faizi gosterge faizinin az yukarisinda ya da altinda olmali.
Bu da 17 - 19 arasinda bir yerde olmasi gerektigini soyluyor.
--------------
Gösterge faiz suni, Çoğunlukla hazine ile sözleşmeli piyasa yapıcılar , kamu bankaları ve bağımsız olmayan işlemciler (bes fonları,işsizlik fonu v.b) ile fiyat oluşumu gerçekleşebiliyor.
Yabancı oranı çok düştü. Yeni katılım yok gibi.
O nedenle düşük enflasyona ulaşabilmek için önden gerdirmeli bir para politikası dengesi için gösterge faiz yanıltıcı olabilir.
geçen seneden bu yana yükümlülüklerde 3 milyar dolarlık artış var.Yani ödememiz gereken rakam azalmıyor artıyor.MB nin 17 milyar zarar ettiği söyleniyor.Kur artışı sırasında satıığı dövizlerden totalde kar da yazsa sürdürülebilir değil.Sabırlı olan kazanacak bence.
faiz düşüşüne neden bu kadar önem veriyorlar anlamıyorum.Ödenmesi gereken boçrç miktarı var.çevirmeye kalsan risk pirimin yüksek.Bir noktada fonlama sorunu çıkabilir diyor fitch.Biz de herkes faiz indirimine odaklanmış. 400 milyarlık kurtarma paketi için yeniden yapılandırmaya bazı bankarın sıcak bakmadığını söylemiş Atilla yeşilada.Yani çok daha ciddi durumlar var.
500 baz puanda 5,85 üstüne atsın öpüp başımıza koyalım. Adamlar dalgalı kur rejimini bitirdi gitti. Canları isterse arttırıyor onuda boğa tuzakları için kullanıyorlar ki 1 yukarı dikme barı 40 tane düşüş barıyla sündürüyorlar. Buda işte bütün grafiklerde alçalan kama yaratıp duruyor son 3 aydır.
yahu daha gecen gun yazdim , eylule kadar heyecan yapmayin dedim..:)
5.75 den bana da cuzi bi miktar dolar kilitlediler lakin sorun degil , bekleriz..:)
25 inde saat 13.45 civari dolari yukari surerlerse satin cikin , baski yiyip asagi dogru bi hareket yaparsa komple toplayin, cb cikip konusursa eger 25 inde veya bi oncesi tekrar guncelleriz kendimizi..
at pazarcisi trump f35 ureten firmanin ceosu galiba, dunden cikardigim tek sonuc bu; geri kalan surec icin avrasyacilar ruslari yalamaya baslamis diyebiliriz..:) ytd
ulkeyi dogu perincek yonetse anca bu kadar olurdu , 15 temmuz 2016 dan bugune kadar reis degil dogu perincek agam yonetiyor ulkeyi galiba..:)
Yunanistan , rum kesimi vs. bunlar Türkiye nin en güçlü olduğu dönemde adaları silahlandırmadımı ? F35 sahibi olmaları bir şey değiştirmez. Biz yumurta kapıya gelene kadar laylay lom havasında olan bir milletiz. En son kertede füzelere, tanklara çıplak vücudumuzla karşı koyarız. Kimse bizi tutsak edemez. Özgürlük timsaliyiz !!
Rum kesimi demisken su adamlarin memleketine bir gitme niyetim var ama prosedur cok yorucu ve tam olarak nasil yapilacagini bilmiyorum.
Malta dan direk oraya ucak var. Esim ve oglum icin problem yok. Onlar zaten Malta vatandasi
Benim oturum iznim olsa da Turk oldugum icin vizeye tabiyim ve bunu Malta dan alabilir miyim bilemiyorum
Su gunlerde en cok istedigim seylerden bir tanesi su Malta ya THY disinda bir firma ucsun
Cok nefret ettim kendilerinden, ne ucaklarina binmek istiyorum ne de gormek.
Ama mecburen binmek zorunda kaliyoruz.
Tengri olsaydı hemen anket yapardı. Bence merkez 500 baz puan faiz indirecek....
Forumdaşlar, yurtdışından bir yatırımcı Türkiye'ye dönen F35 pilotunun tutuklandığını iddia ediyor.
Ben iş nedeniyle piyasadan biraz uzak kaldım.
Böyle bir durumdan haberdar olan var mı?
Zaten piyasada yaprak kıpırdamaması koruma kalkanı sağlıyor. Piyasa bir de kıpraşmaya başlarsa duramazsın.
Ekonomi denize düştü yılana sarılmış gidiyor.
Yılanın sırtından atladığımız zaman da boğulma tehlikesi var.
Ya yılan ısıracak ya denizde boğacak
Seçim yapmak zor.
Valla üstat bu işsizlik ve resesyon hükümete oy kaybettiriyor.Bence en kötü senaryo bu onlar için .Faizi sert indirecekler bence . Mecburlar.Babacan yeni parti kurup seçime girmeden piyasayı canlandirmalilar..Yoksa iktidarın işi zor.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya Su35 verelim demis.😀
Anket Sonuçlarını Gör: TCMB Faiz Kararı Ne Olur?
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=36549
Anket zaten var.
Şimdi bana Tengri sensin demeyin de :hah: