5 yil once 1.000.000$ lik garanti bankasi alan yabanci . bugune kadar elinde tutuyorsa Kar/Zarar nedir ?
2015 yilinda $ 2.7 Garan 8
bugun $ 7.30 Garan 10
bence yabanci oraninin dusmesi badem grubunun isini kolaylastirmis
Printable View
Gümüşleri satar mıydın bize Kalpıbıl.. )
Gümüşü doğruyorlar ...
https://tr.investing.com/commodities/silver
Yüzde 9 mu
Düşerkende yükselirkende altına göre marj çok fazla oluyor gümüşte
gerçekten mi, üffff tam senlik üüüleyse dragon abi, ben yancı olarak izlerim :he:
Forum komple short galiba. Çok yazık olacak..
Boğayı haftasonu kesecekler... İmza CAHO!
Deniz43 e;
"Ooo büyük yanılışların adamı gelmiş..."
Yazdım diye 5 gün hakaretten ceza yemişim... Tekrar mı yazmayı bıraksak buralara, onu mu ima ediyorlar? Ne dersiniz?
Misafir seyrederken gordum :)
ben Gumusleri satali cok oldu cons
gecmis mesajlarda aldigim zaman resim atmistim normalde yarisini 28 lerde satis geriye kalani uzun vade tutucaktim
ama bazen cok incelemek iyi olmuyor bu piyasalarda
nedenmi Malum JP gumusu topluyor yalniz Nymex de saklanirken registred ve eligible seklinde
16 larin uzerine atinca Bu jp denen dallama 30milyon ons gumusu registred den eligible cevirdi. buda benim midemi bulandirdi
bosuna cevirmemistir dedim ve gumuslerden ciktim
sonrasi malum 28 leri gordu. dolar bazinda %23 karli sekilde kapandi [kaldirac kullanmiyorum ben emtialarda]
gecen dususunde 22.xx lerden yeniden almaya niyetlendim ama 22.60 di sanirim 22.60 altinda haftalik kapanis yapan gumusu almam ben cuma kapanisini 22.60 altinda yaptigi icin vazgectim ertersi hafta yeniden yukariya atti saglik olsun dedik.
yurtdisindan 300bin$ transfer yapmistim TR ye gumus icin bekletiyordum gecen hafta 2 adet gayrimenkul aldim 100bin$ gibi bir nakit kaldi kenarda olurda ansizin asagilara gelirmi diye :) beklemedeyim yani 18 lere gelirse 100k$ bekliyor 100k $ daha transfer yapar 200k$ lik alir uzunca bir muddet tutarim
4 yil aradan sonra Viopda pozisyon acalim dedik short actik palacan hemen %10 zarari gecirdi bize stop olduk
Ama sunu belirteyim emtiada yaptigim islemler yada bist-viopda actigim islemler benim gecimimi saglayan birsey degil. gumus 18$ a geldigini farzedelim burdan alim yaparsam 10 yil tutarim bunu zaten en buyuk hayalim calisma odasinin duvarlarini kulce gumus ile kaplattirmak :):halay:
eve geldigimde 25.60 idi 1 saat gecmedi 24.60 lari gosterdiler gumusde 26.xx uzerinde haftalik kapanis olumlu olurdu.
Birtek bistek degil butun dunya piyasalari anlamsiz bir hal almaya basladi gumus ve altinin bugun bu kadar dusmesinin sebebi ne bilen duyan varmi ? ogleden sonra ekranlardan uzaktim ne oldu ne bitti bilmiyorum
genel manzarayı soruyorsan,
bence ralli henüz başlamadı.
başlaması da mantıksız olurdu.
ıscak paranın girmesi bir süreç gerektirir.
biraz nezrin topkapı gibin çalkalaması gerekir.
birinden paket mal almaya anlaşmış olsa da, çalkalama işin kuralı.
hasılı sağlam zigzaglarla, sağlam değerlere gideceğiz diye düşünmekteyim.
muhtemelen bozgurt 190 binlerden şort açıp, anekdarı palaya teslim etçek. :he:
hasılı ben agresif pozitifim.
ama beklentilerim dışına çıkarsa rakamlar, kenara çekilirim.
kol kesmek, kafa kesmekten yeğdir. :he:
sağol. aslında forundaki samimi ifadelerinizden de cesaret alarak size sordum.
Eğer 1999 aralıkta isek.,,2000 ocak 'a kadar 2 ye katlar. 2000 ocaktaysak ,birkaç gün sonra shortlayanlar forumda yazılanlardan çok daha fazla kazanır. böyle alım çılgınlığı 20 yıldır hiç görülmedi.
ama neredeyiz ??? neredeyiz? NEREDEYİZ??
Eski iz süren sistemime gore Dow yine 31100 leri görecek ama önce 30700 ve belki 30500. İki sistemi sentezledim. Pozisyonu kapatıp 31100 yeni sistemimin işleme gir dedii noktayı bekleyecegim tekrar. Belkide BIST i dowun yeni zirvesini göreceğini düşünüp tutuyorlar. Başka bir aciklamasi yok. Ama teknik olarak düzeltme için 1686 görmeli.
İyi aksamlar:)
Ve bu mesajı yazarken bugün actigim 31106 maliyetli Dow shortum 30700 den kapandi. BIST ve dow aynı anda sinyal verdi. Biri anında yaptı diğeri bekliyoruz. Son islemim bistte zaten.
Sevgiler
vay be unutulmusuz. shortcular ortaya cikiyor
2021 in olayı bence FED in Pandemide yapılan genişleme piyasayı çok volatil hale getirmiştir kademeli olarak sıkılaşma ile fiyat istikrarı sağlanacaktır demesi olacak.
Altının fiyatlaması ve Endeksler sanki FED toplantısında biraz sıkılaşma metni gelecek gibi bir hareket.
Borsada Pişmanlıkların Temettüsü Yoktur.
Altına veriyorlar, pariteye veriyorlar, endekslere veriyorlar.
Sermayenin düşmanı, milyoner avcısı, garibanın yoldaşı, işçinin emekçinin dostu, demokratların şahı geliyor.
Yürüyen ölü Biden reis geliyor. :drunk:
her seyin karsisindaki dolar endeks kafayi kaldirdimi ne var ne yok kacacak yer ariyor..
sayın gökşen
2000 Ocak ayında 4 milyar usd lik stand-by anlaşması haberini alanlar ( Bugünkü gsyh ile yüzdesel olarak 16-17 miyar usd dengi).
üstelik para da tüm dünyada değil yalnız Türkiye de olunca bir alım çılgınlığı olmuştu..
Büyük para sahipleri o basılan paranın FEDi yönetenlerin canları istediğinde geri gideceğini bilir.
ezberlemek kötü,unutmamak iyidir.
açık pozisyon sayısında sınırlı bi artış olmuş 4K kadar, haftaya 420K olarak başlayan açık poz sayısı 490K oldu, bir haftada 70K artış, pot çok büyüdü.. sağlam bi pozisyon kapama (kar realizasyonu) görmeden dönüşten bahsedemeyiz
https://i.hizliresim.com/Ra2nwC.png
dün 670K poz artışı gören ekgyo bugün 450K poz kapamaya sahne olmuş, ciddi poz artışı yaşanan iki hisse dohol ve kozal.. tabii hisse vadelilerde poz artışı başka türlü değerlendirilir, bu ikisini pazartesi short için izlemek istiyorum..
Kendi adıma söyleyim 125 binden beri nakitte bekliyorum hisse alma için😊 lakin endex satış yiyecek diye diye 154 bin gayme oldu e şimdi burdan hisse naıl alam yaff viop olayi bambaşka gerçi bosgurt dayım gibi bende 2008 den beri hisse neti bilirim ne nikler geldi geçti hatta herif kılığina girenler bile var 😊 töbe yaa neyse bu hisselerin geri gelmeside bi o kadar haşin ve gaddar olacak ama neyi bahane ederek izlicez
Adamlar surdukce short acilip yeni mazotlar geliyor . elbet birgun duzeltme yapacak ama o zamanda suan shortta israrci olanlar olmayacak
Suan 1500 lerden 1250 lere dusus olsa hisse almaya cesaret edebilirmisiniz ? pandemi baslangici dususunde gozunu karartip mala girenler yada long acanlar hala mallari tutuyorlarsa keyifleri yerinde. Ama nakitte bekleyen birisi icin duzeltme gelse dahi acabalar cogalicaktir
Tesekkurler Sn Desperado onu gordumde baska birseyler varmi diye bakiniyuordum :)
En ufak gevşemede çiziyorlar
İlk defa doğru bişii söyledin caho
Sanki bütün hisseler endeks ile paralel gidiyor :he:
aklım erdi ereli böyle bir piyasa görmedim ben.
dediğin tarihlerde dövizde sabit kur vardı.....faizler (10 milyar) şimdinin 10bin lirası olan bankadan mevduat karşılığı aylık 1 asgari ücret alıyordu.. borsa aynıydı, taktanın speklisini buldunmu mesele biterdi.
sen dediklerimi hiç anlamamışsın.
yukarıdakilerin tamamı doğru olsa bile vadeli piyasalarda hiçbir işine yaramaz.
ben seni stokçu zandımdı. yazıya döktüğüm düşüncelerim o mantıkta yazıldı.
genel bakış bu, aman diyim.
yoksa full şort niye gireyim? manyak mıyım ben. :he:
çift kişilik, doktor ceykıl mistır hard. asdas.:he:
Endex 15 bin yada 20 bin oldu ya 25 bin satış yesin o dediğiniz rakamları nerde görürüz güzel kardeşim? Neden endexe bakmayım ortam şuan o kadar şen şakrak ki herkez longdayken ben mal almam ortada 2000 binler telafüz ediliyor 155 bindeyiz nerdeyse 1555 yeni rakam belkide insanları bu aldatıyor 820 puandan burası nerdeyse 70 bin puan bunun yarısı kadar satış bekliyorum ama zamanı nı bilsem 6 aydır bekliyor olmazdim