LIDER hisse senedi dolu..
https://www.google.com/finance/quote/LIDER:IST
bugun pozitif olmus LIDER ve fon yarin pozitif gelir
Printable View
LIDER hisse senedi dolu..
https://www.google.com/finance/quote/LIDER:IST
bugun pozitif olmus LIDER ve fon yarin pozitif gelir
Size muhalifim gibi bir soylem gibi algilamayin ancak Arjantin ile kronik enflasyon disinda hic bir hikayemiz benzerlik gostermez bu cikarim iki ulkenin farkliliklarini asiri goz ardi etmek olur biz iyiyiz onlar kotu demiyorum cok farkli hikayeler
Mevcut hukumet secilir ve bu surdurulebilir olmayan modelde israr edilecegini dusunuyorsaniz ( siyasiler devam edecek diyebilir ama piyasa devam ettirir mi ) bu marjinal durumsallikta tasarruflarinizda coktan fizikiye gecmis bulunulmasi gerekiyordu bu da bir tercih ama su an gerek mevduat verileri gerek diger yatirim araclarindaki verilerde bu gozukmuyor ( *yabanci bu riski almadi ) dalgalanma ihtimalleri belirdiginde ki size de hak veriyorum su an dalgalanma var tabiki her zaman felaket senrayolari normaldir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fin kıstaslarını nerede gorebiliriz?
Peki bir sey sormak isterim. Bu fonlarin bu piyasada 2 yolu var ya yeni pay satmazlar ya da yonetim giderini arttirilar baska sanslari var mi? Dusunsene fona bugun 19.40 milyon tl geliyor ama siz 1 milyon usd amerikan hissesi ya da portfoy dagilimina gore esit alim yapmalisiniz gunluk fiyata gore ama para 950bin usd ediyor. Nasil olacak bu is adam her gun zararina sana amerikan hissesi mi alacak? Cunku gunluk gelen tlyi gidip nerden alirsa alsin gercek kur 20.50 olacak. Farki kim odeyecek?
Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar umarım hepmizin bol kazanç duaları kabul olur.(bu iş biraz da şans)
Altında pozisyon azaltma zamanı. nakde ihtiyacı olanın satması lazım. aylık mum grafikte 3 yılın zirvesindeyiz. 9 gün kaldı bu ayı 2100 üstü kapatamazsa tam teyit almış olur işiniz baya zorlaşır. ytd.
Ek 29493
https://covid19.saglik.gov.tr/
bu devletin resmi mart ayı covid raporu. 31 bin kişi yakalanmış, 85 kişi ölmüş ve covid sağlık kurulu üyesi bu bayramda sevdiklerinizle gönlünüzce kucaklaşın diyor. dikkat edin covid bitti, savaşı kazandık, artık güvenli falan demiyor. kaldı ki hastanelerde maske zorunlu, demekki bulaşma riski var. benim kucaklaştığım yakınım hastaneye gitmiyor mu? covid yav 3 sene oldu artık bayramda bari bulaşmayım ayıp olur mu diyor? daha absürt olanı artık covidden yatanlardan sigortalı bile olsa 20-30 bin lira tedavi ücreti istiyor devlet, yıllardır anlatılıyor tedbir almadıysan sen kendin sorumlusun artık diye.
valla bu ekibin saçmasapan projelerle halkın parasını çöp etmesine yıllardır alıştık da yav şu adamdaki sorumsuzluk ve zeka seviyesiyle bunlar bırak kurul üyeliğine kadar yükselmeyi, nasıl normal bir aile yaşamı sürüyor acaba? şu yazdığım 2 paragraf avrupanın nasıl gerisinde kaldığımızın kodlarını içeriyor aslında. asla kimsede yav konuşmadan veya işe girişmeden bir düşüneyim, genel bir resme bakayım, biraz vizyoner olayım, kuralları sistemi takip edeyim derdi yok. o gün keyfi yerindeyse kucaklaşın gitsin mk diyor. kültür olarak bu sorun zaten var. ama bunu düzeltmek için uğraşması gereken devlet aksine destek oluyor.
tamam insanlar bıktı zaten kimsenin birşeye aldırdığı yok, ben de kucaklaştım biraz da tehlikeyi göze alarak, ama sayenizde otobüslerde metrolarda benden başka maske takan 1 kişi bile yok. millet artık yavaş yavaş salıyor da sen niye kışkırtıyorsun? amaç ne? salgının çoktan bittiğini sanan cahille dolu ortalık.
Günaydınlar,
IJT ve YLC tarım fonları/Aktifbank, EUZ ve PAL döviz fonları/Burgan da var. Baktım MKK sicilimde hepsi görünüyor.
Bankaların iflası/ödeme güçlüğüne girmesi durumunda (özellikle aktif için son dönemde çıkan olumsuz haberler) bu fonlarımla ilgili ne gibi riskler olabilir?
Muhatabım ilgili yatırım şirketleri mi, yoksa aldığım/hesabımın olduğu bankalar mı olur?
Ödemede ne gibi zorluklar yaşanabilir?
31 mart tarihindeki mini zirvesini baz aldığımda nasdaq endeksi % 1.40 düşmüş, buna mukabil nasdaq fonlarında (AFT GUH YAY) nasdaq endeksine kıyasla negatif yönde çok fazla ayrışma görüyorum, AFT mesela aynı dönemde % 4'ün üzerinde değer kaybetti, YAY ve GUH'da da durum çok farklı değil, sebebini bilen var mı? Eposta ile bilgi istedim dönüş yapmaya tenezzül ederlerse burada paylaşacağım.
Amerikan meclisinde NASA nın neden modern film teknikleri ile halkı kandırdığı sorusu soruldu.
https://twitter.com/4Mischief/status...123514368?s=20
Merhaba kolay gelsin. İlk defa fon alacağım. Koç iştirakleri fonu olan yas fonunu alacağım. Bu gon dışında koç iştirak fonu var mı? Ben tefasa baktım göremedim ama sormak istedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KUB son bir yıllık dönemde alıştığımız performansından çok uzak kaldı, fonda yönetim değişikliği mi oldu bilen var mı?
- Katılma payları A grubu ve B Grubu olarak iki gruba
ayrılmıştır. A grubu tüm yatırımcılara, B grubu ise sadece
Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen
emeklilik yatırım fonları ve Yapı Kredi Portföy Yönetimi
A.Ş. Fon Sepeti Şemsiye Fonu’na bağlı yatırım fonlarına
satılabilir.
- Fon katılma payı alım satımının yapılacağı para birimi
Türk Lirası(TL)’dır.
Bu konudaki istisnalar ve diğer detaylar için iseAlıntı:
- Hisse senedi yoğun fon niteliğine sahip fonların katılma
paylarının ilgili olduğu fona iadesinde %0 oranında stopaj
uygulanır.
formun “Önemli Bilgiler” bölümü incelenmelidir
arkadaşlar garanti bankası üzerinden hisse senetleri işlemlerini yapıyorum... ancak ordakilerin ilgisizliğinden şikayetçiyim... ziraat yatırımla çalışan var mı aramızda? ve memnun mu? ya da başka bir banka önerisi olan var mı?
hocam garanti akbank ve ing'den uzak durun üçü de şakasız müşteri düşmanı bankalar. ziraatte ben çok memnundum ama robotik işlem yapılamadığı için halkyatırım'a geçtim. o da fena sayılmaz. çalışanlardan bir kalifiyelik hiçbir bankada bekleme, ama işi biliyorsan aksamadan tıkır tıkır işler herşey. bankalar konusunda devlet daha iyi şu anda. özel asgari ücrete adam çalıştırıyor mt olarak çalışanların çoğu bankacılık mezunu bile değil artık. hele garanti, bana kredi kartı yollayıp sözleşme hileleriyle beni soyup soğana çevirmişliği var vaktiyle, uzak durun.
bloom hergün çift kur oluştu dövizi bankadan ucuza al, döviz bürosunda pahalıdan sat arbitrajdan mangırları cebe indir fıstık gibi muhabbeti yapıyor 1 aydır ağzını yaya yaya, bugün bankaları ve döviz bürolarını gezdim banka satışta en düşük devlet 20.55'e satıyor, bürolardan da en yüksek alan 20.10'dan alıyor, al sat yapsan 40 kuruş zarardasın yani, hani nerde kar? bu şekilde ben piyasa farkı arbitrajdan para kazanıyorum diyen varmı? varsa nerden?
teşekkürler... peki virman ücretleri hakkında bilginiz var mı? atıyorum 10 milyonluk hisse portföyünün tamamını taşısak ne kadar ücret alıyorlar? ben bankanın sayfasında bulamadım... sormak da istemiyorum onları arayıp... karar verirsem direkt talimat vermek istiyorum... virman ücretleri topluca portföy başına mı yoksa meblağ olarak mı ya da hesap sayısı olarak mı hesaplanıyor hiç fikrim yok...
fona falan yatırma yok yahu. bankada sıradan bir mt kadın şubenin müdavimi ünlülerle dostluk kurmuş, öyle acayip bi fon biliyorumki parayı nakit getirmeniz lazım demiş onlar da çantayla getirip teslim etmiş kendi elleriyle bi güzel: ) o da parayı çalmış. bu futbolcu tayfasına yatırım fonu nedir diye sorsan içlerinden bilen 1 kişi bile çıkacağını sanmam. düşün ki yatırdıkları para kaç lira oldu 6 ay arayıp sormamışlar bile. ve bunlar milyonlara hükmeden adamlar!..hadi futbolcu anlamaz diyelim(ki bence bu devirde yatırım fonu nedir anlamamak için cahil olmak gerekir), içinde iş adamları da var yahu..
he yav götürüsü iyiymiş diyelim: ) kadın kafadan kontak galiba, düşünsene fatih terimi çarpıyorsun sonra da babanın bankası gibi mesaiye gelmeye devam ediyorsun: ) hani yutdışına kaçarken yakalanmış olsa bi mantığa oturtucam: ) saçmasapan bir rüya gibi yaşananlar, memleketin gidişat kötü..
bu burada dursun lazım olur...
[IMG]https://i.hizliresim.com/anagjeh.png[/IMG]
Arkadaşlar daha once sormuştum.kimseden yanit gelmedi. Tekrar soruyorum. Fonlarin kistaslarina nereden ulasabilirim? Fon dagiliminda bulamadım.
2021 yilinin basindan beri herhangi bir degisiklik yok
Fon kistasi bist kyd 1 aylik usd mevduat olsa da genelde pozisyonlari yabanci varlik tarafi oldugu icin ( 50 yabanci hisse senedi + etf - 25 yabanci öst ) yurt disi tarafi cok yatay gitmedigi sureclerde hep kistasini gecmistir
6 aydan uzun vadelerde yabanci hisse senedi ( örnek TMG ) gibi getiriler sunuyor
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tamam buldum . Teşekkürler herkese