Emlak topik uygun bence.
Printable View
EYT den alınan tazminatlar gayrimenkule mi gider borsaya mı?
Görünen o ki piyasada para inanılmaz derecede bollaşacak.
Hoş geldin 90'lı Demirelli yıllar...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
42 yasinda bile emekli olanlar varmis.
Bagimsiz olmayan Merkez Bankamizin cani sag olsun.
Belirli bir büyüklüğe gelen firma yurt dışında şirket kuruyor, karını orada biriktiriyor bence.
Şimdi eyt den emekli olup emekli maaşı ile geçinebilecek kaç kişi çıkar. Bu şartlarda emekli olanlar SS çalışır. Bloomberg de grafik vardı 2000 li yıllarda en düşük emekli aylığı asgari ücretten fazla şuan benim bildiğim babam 30 yıllık çalışmış memur asgari ücret kadar alıyor. Benim ödediğim prim üç asgari ücret aldığım eski asgari ücretten %10 fazla.
Bizim form da baya emekli olacak artık Alper kardeşim de yeni emekli artık. Parayı palaya yedirir gibime geliyor
Tavandan ödeyip işsiz bekyenlerin maaşı yüksek oluyor, dışarıdan minimum ödeme vs yapmış ise veya askerlik vs minimum ile borçlanmış ise maaş düşüyor. Toplam ödemeye değil ortalamaya bakılıyor.
3600 gün imkanından emekli olanlar çalışırken tavandan ödemiş ise iyi maaş alırlar. SGK maaş hesaplama sitesi var, oradan bakıp en avantajlı ne ise onu yapmak gerekir.
Burada öneli olan yaş hariç emeklilik şartlarını kazanmış ve işsiz olup evde oturan bir işe gireneyenler. Bunların hepsi emek olur p da 2.250.000 kişi değil en fazla 700-800 bin kişidir. Yoksa çalışanlar işlerine devam etme garantisi alırlarsa emekli olsalar bile çalışr. Çalışmayı garanti edemeyen hiç kimse emekli olmaz daha doğrusu o emekli maaşları ile emekli olamaz.
Senin nezdinde hayirli olsun diyen herkese teşekkürler abi eyvallah. Kızan buza otursun. :kahkah:
Şaka bi tarafa insanlarin 43 yaşında emekli olması komik.
Diğer taraftan bizim nesil çalışmaya başladığında kural böyleydi. Oyun başladıktan sonra kural değiştirdiler. Anayasa mahkemesi de göz yumdu.
Emeklilik ikramiyesine gelince onunla vob yapacam. Big abi şort deyince sort long deyince long. :he:
Bankaların ve bir çok kurumun emekli sandıkları var ama çoğu kişi emekli yaşına gelemeden o iş yerinden ayrılıyor, para orada kalıyor, emeklilikte bir formül ile sandıklardan SGK'ya eski primler aktarılıyor diye biliyorum.
Toplu emeklilikde bu tip sandıklara prim talebi gelebilir.
Akp'nin derin aklı kabul edilen Akit gazetesi 3 yıl önce EYT hakkında bakın ne demiş:
"1991 yılında Süleyman Demirel hükümeti tarafından getirilen Erken Yaşta Emekliliğe Türkiye sadece 8 yıl dayana bildi. Ülkeye yüz milyarlarca dolara mal olan o siyasi ‘göz boyama’nın yeni versiyonu Emeklilikte Yaşa Takılanların maliyeti ise en az 800 milyar lira olarak hesaplanıyor."
"1992 yılından 1999 yılına kadar Türkiye ekonomisine faiz yüküyle birlikte yüzlerce milyar liraya mal olan 'erken yaşta emeklilik' yeniden gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "SGK sistemini çökertir. Biz bunu yapmayacağız. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum" diyerek net tavrını ortaya koysa da muhalefet ve desteklediği bazı sivil toplum kuruluşları ısrarla kamuoyundaki beklentiyi yükseltiyor. Ancak küçük siyasi hesaplarla körüklenen EYT söylemi Türkiye için kara bir tablo vadediyor. Uzmanlara göre istenen EYT düzenlemesinin uzun vadede 800 milyar liraya malolacağı ve Sosyal Güvenlik Sistemi'ni çökerteceğini belirtiyor."
KAYNAK: https://www.yeniakit.com.tr/haber/91...li-955947.html
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Piyasa ya zam gelir otomobil e borsaya taze para girişi olur yarın roket ytd.
Emekli olduğunda bir süre asgari ücretin yarısını alacağız belki daha da azını sorunu bu şekilde çözerler.
Asgari ücrete % 55 ..... EYT tamam...... Sıra Memur a geldi..... Bakalım onlara ne verecek. Bütün bu diğerlerine verilenlerden sonra
% 50 nin altındaki bir artış , memuru çok kızdırır. Büyük bir haksızlık olduğunu düşünürler.
Aslında Çağrı haklı,zaten sizde bu yaşta emekli olma konusunda düşüncenizi belirtmişsiniz.
Sonuç;Oyun başlarken kural neyse öyle devam etmeli, sonradan kural değiştirilmez diyelim ve herkese hayırlı olsun.
Viop hakkında dikkatli olunuz.!!
YTD
İkisinin de başını tuttuk hadi bakalım gelsin paralar :D
O değil de, muhalefet de vaat ediyordu, iktidar da yaptı. Aynı 2016 aptalca asgari ücret artışı gibi popülist politikalara geri dönüldü.
Demek ki sorun siyasette değil halkta.
Sosyolojik problemler sandıkla çözülmez. Çözülür diyenler hayal görmesin hepsi aynı bi farkları yok.
By Akıl
Asgari ücrete % 55 ..... EYT tamam...... Sıra Memur a geldi..... Bakalım onlara ne verecek. Bütün bu diğerlerine verilenlerden sonra
% 50 nin altındaki bir artış , memuru çok kızdırır. Büyük bir haksızlık olduğunu düşünürler.
Öğretmen ve sağlıkçılar emekli olmaz gibi..kayıp fazla.
Öğretmen uzmanlık-ek ders ile beraber 4.-5.000 kayıp olur..sağlıkçılarda da ,performans,nöbet parası aynı şekilde..
bigshortun dediği banka hangisi?
%42 mevduata veren...Getirin o bankayı...
Demirbank mı-Ege bank mı?:oleyo:
45 yaşında adam taşı sıksa suyunu çıkartır. 10 saat özel ders verse 5000 yapar. Ne olacak abi. Olmayan çok büyük fırsat kaçırır
ülkenin geleceği yağmalanıyo, talana yağmaya ortak olmayan hesaba ortak olur.
Y ve z kuşaklarına zaten hesap girdi, imkanı olan hemen bassın dilekçeyi kendini kurtarsın.
Kamu-özelde en güzel yıllar,emeklilik hakkı cepte ikenki yıllardır.Elinde IŞIN KILICI...
Amirler, emekliliği hak etmişleri sevmez..Sesleri çok çıkar.Onlara(üstlerine) kanun -yönetmeliği hatırlatırlar.Devlet dairesinin AİLE ŞİRKETİ OLMADIĞINI BİLİRLER VE İFADE EDERLER.Onlar üzerinde HEGOMANYA KURAMAZLAR.
Benim öğretmenim,doktorum,memurum diyemezler (bu ifadeden nefret ederim)..onlar senin aile şirketinin elemanı değil DEVLETİN-KAMUNUN öğretmenidirler...
Eski bakanın bir sözü vardı.'' Bizde adamı sandalyeye oturtsan bir süre sonra kendisini BİRLEŞİK KRALLIĞIN HİNDİSTAN KOLONİ VALİSİ SANIYOR'' DİYE..
Ben eyt li olanlara kesnlikle kaçırmayın basın geçin sonra da çalışın derim.
Elenmeye kaybetmeye gerek yok.
Sadece ahlak satanlar, erdem taslayanlar, ülkenin geleceği ile ilgili saçma sapan konuşanlara kızıyorum. Susun efendice yiyin işte, gelmiş fırsat ayağa, kaçmaz.
Y ve Z kuşağı için tek çıkış mevkilerini suriyeli kardeşlerine bırakıp ülkemizi terk etmek. Yapacak bir şey yok. Çalışsan bile hiç bir şey alamazsın, hiç bir şeye sahip olamazsın artık. 1 çalışan kaç kişiye bakacak bi de üstüne nasıl para kazanacak kazandırırlar mı...
şu eyt konusunda söylenenler aslında ülke insanının düşünce yapısını o kadar güzel yansıtıyor ki..
malesef demokrasi mükemmel bir yönetim biçimi değil. oy uğruna, "benden sonra tufan" nitelikli kararlar alabiliyorsun. Süleyman Demireli kastediyorum tabiki, iki kere bunu yapmış bir kere dahi değil. devlet adamı olmak ile siyasetçi olmak çok farklı konular. Ecevite bir Fatiha okudum şimdi.
Bence memurlarda emekli olup memur olarak çalışmaya devam etme hakkı istesinler sonuçta mecliste bir kanunla çözülür.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne emekli maaşım var, ne SGK, ne de maaşım.
Burnum Kurt gibi koku almak zorunda yoksa aç kalırım.
aslında buna benzer bir şey yazacaktım da yazmayayım nasılsa anlamazlar dedim içimden, vazgeçmiştim.
kanun böyle, hak böyle diyenler var. hadi yarın kanun çıkaralım o zaman: "1999 öncesinde sigorta girişi olanlar, 1999 sonrası sigorta girişi olanlara her ay 20 bin TELE ödeyecek. Ödeyemeyen çalışma kamplarına gönderilecek." bu arkadaşlar acaba yine kanun böyle, hak verilmiş diyecekler mi :)
ah insanoğlu ah