Bakacaaaaz Pala efendi bakacaaaz.
https://youtu.be/o-PAxD21X5Q?si=DUBzMxsCShATA87o
Printable View
Bakacaaaaz Pala efendi bakacaaaz.
https://youtu.be/o-PAxD21X5Q?si=DUBzMxsCShATA87o
Günaydýn millet.
Borsa ve dövizden kazanana yüzde 40 vergi yolda...
Bankada döviz hesabý olan, Hazinenin dövizli kaðýtlarýndan alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceði verginin yüzde 40a kadar çýkarýlmasý için Hükümet hazýrlýk yapýyor.
https://x.com/HaberReport/status/172...675540497?s=20
bizim altýnada el atarmý þimþek...:Sad:
Mehmet Þimþek geldiðinde ilk gün demiþtim. borsadan daha önceki döneminde yerliden %15 stopaj alýyordu, yabancýya sýfýrdý.ben borsa getirilerine stopaj getirilmesini normal karþýlarým. Son 3 yýlda borsadan muazzam para kazanýp zengin olan bir kitle var ve sýfýr vergi ödedi.
Vatandaþý Borsaya kanalize etmek için bunca çabadan sonra vergi yükselteceklerini sanmýyorum
haber spekülatif geldi bana
alamazlar öyle bir karar þu anda bütün paralarýný borsadan aklýyorlar
Delilerin Delisi
@delilerindelis
Ýþin aslý; eski futbolcularý tokatlýlayan Seçil Erzan önce Fatih Terimi dolandýrdý, Terim futbolcularý bu dolandýrýcýya postaladý, o da bu açgözlüleri soyup Terimin paralarýný geri ödedi. Terim de bir þekilde bu insanlarýn dolandýrýlmasýna aracý oldu
Müþtekilerden Ýsmail Ýbrahim Çaðlar: Seçil Erzan, bu fondan Fatih Terim'in 20 milyon dolar kâr elde ettiðini söyledi.
Futbolcularýn dolandýrýldýðý Fatih Terim Fonunun dolandýrýcýsý Seçil Erzan yalnýz deðil. DenizBank yönetiminden insanlar da var. Bu arada Ali Yörük paranýn çoðunu Bulgaristana çýkarttý boþuna evleri aramayýn
Borsaya bir vergi gelirse,bence stoppaj þeklinde deðil 2000'li yýllarýn baþýnda olduðu gibi, menkul sermaye iradý vergisi olarak beyanname þeklinde olur.Çünkü beyannameden yurt dýþý yerleþikler muaf oluyor .
Daha önce bu beyannameyi veren bir kiþi olarak,bilmeyenler için kýsaca anlatayým.Dönem içinde zarar edilen iþlemler, kar elde edilen iþlemlerden düþüyor,belirli bir tutar muafiyetten sonra, elde edilen kazanç tutarý gelir vergisi dilimlerine göre vergilendiriliyor.
Prensip olarak ,tüm geliþmiþ ve uygar ülkelerde olduðu gibi,18 yaþýný dolduran herkesin vergi beyannamesi vermesi ve her türlü gelirin vergilendirilmesi gerektiðine inanýyorum.Ancak bu þekilde vergi adaleti saðlanmýþ olur.Unutmayalým ki birisinin kazancýndan vermediði vergi,diðerlerine daha yüksek vergi olarak yansýyor ve bu hiç adil deðil.
Ýstersen iþbanký çizeyim tavana kadar dayu, istiyon nu :)
ama ne yapacaksan DAX açýlmadan yap... dax açýldýktan sonra patlar burasý
Akþam o dallamaya yazdým tek cümle yaz yarýn ki borsa için ....tüydü.....ben ne demiþtim.....viop eksi makas yazdým bugün için......
yanlýþ hatýrlamýyorsam daha önce stopaj þeklindeydi hocam. Yatýrým hesabýmda zarar ve karlarý mahsuplaþtýrýyordu dönemsel olarak, öyle hatýrlýyorum. Stopajýn istisnasý hisseleri 1 yýl tutanlara vardý sanýrým.
ama dediðiniz konu çok önemli herkesin istinasýz tüm gelirleri için beyanname vermesi ve sistemde kayýt dýþý 1 tl bile olmamasý bu ülkenin tek kurtuluþ yoludur. Ama bunu baþta siyasetçiler istemez.
Stoppaj uygulandýðý dönem de oldu ama öncesinde menkul sermaye irade vergisi olarak Mart aylarýnda verilen beyanname vardý.Aracý kurumlardan yýl içindeki islemlerimize iliþkin kar/zarar durumunu gösteren ekstreyi alýp, vergi dairesine verdiðimiz beyannameye ekliyorduk.
Beni asla yenemeyeceðini biliyon deðil mi memedabi :)
Teknik diye biþii yok. Dansöz gibi dönerim sen dönemen
Vob yapman batarsýnýz :drunk: