https://resmim.net/cdn/2025/07/12/TzIqQM.jpg
Herhalde "Sap Döner, Keser Döner, Gün Gelir Hesap Döner" atasözünü hiç kaale almıyorlar, iyi cesaret.
Printable View
https://resmim.net/cdn/2025/07/12/TzIqQM.jpg
Herhalde "Sap Döner, Keser Döner, Gün Gelir Hesap Döner" atasözünü hiç kaale almıyorlar, iyi cesaret.
Erdoğan : Güçlü bir Türkiye'nin kapıları ardına kadar aralandı. Terörsüz Türkiye süreci bir pazarlığın, bir al ver sürecinin neticesi değildir." dedi "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu yolda yürümeye karar verdik." /NTV
Çok önemli veya müjdeli ne var, ben çözemedim?
Özel'e manavgat belediyesine ilişkin açıklamaları için jet soruşturma açılmış
yahu insan önce açıklamalarda gerçeklik payı var mı, emniyette buna ilişkin yapılanma var mı diye araştırırsın
ne zaman araştırmazsın, sen de olayın içindeysen..
https://pbs.twimg.com/media/Gvm7iGRW...png&name=small
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Volkswagen+Mercedes+Audi toplam piyasa değeri tek başına Xiaomi den daha az
https://chatgpt.com/s/t_687266104f98...667ab2f9150ee4
Guya silah bırakıldı komedice,amaç halkı kandırmak bunun başka izahhı yok,nerede görülmüş karanın ak olduğu...
@ICanAdvisory
Herkes biliyor; Buna rağmen, herkes çöküşü seyrediyor.
Herkes biliyor, zarlar hileli,
Herkes biliyor, eller hep çapraz bağlı.
Herkes biliyor, savaş bitti,
Herkes biliyor, iyiler kaybetti.
Herkes biliyor, dökülen kanın nedenini,
Zenginlerin kurduğu sistemin düzenini.
Herkes biliyor, anlaşmanın sahte olduğunu,
Fakirlerin hep kaybettiğini.
Herkes biliyor, aşkın bittiğini,
Ve sadakatin artık bir efsane olduğunu.
Herkes biliyor, kadının aldatıldığını,
Ama yine de sessizce katlandığını.
Herkes biliyor, sırların çoktan açıldığını,
Ağların çözüldüğünü, yalanların yıkıldığını.
Ve herkes biliyor, herkes seyrediyor bu çöküşü,
Göz göre göre gelen çürümüş gerçeği.
Herkes biliyor, paranın konuştuğunu,
Ve fakirlerin bile şimdi satıldığını.
Herkes biliyor, sistemin çöktüğünü,
Ama yine de kimse dur demiyor düşene.
Buna rağmen, herkes çöküşü seyrediyor.!!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
AKP - MHP - DEM
yakın zamanda abd büyükelçisinin ettiği lafları da düşününce bu meselenin abd güdümünde ilerlediğini söyleyebiliriz sanırım. o zaman bizim basında pek yer almamıştı ama 23 nisan'da mehmet şimşek ile abd'li mevkidaşı bessent arasındaki görüşmede abd'nin iran'ı köşeye sıkıştırma planları da gündeme gelmişti. mehmet bey üç beş bir şey atın da keyfimiz yerine gelsin de demiştir herhalde. o kadar siyasi operasyon bedava değil herhalde.
https://home.treasury.gov/news/press-releases/sb0098
yakın zamanda yaşanan filistin'in adeta ortadan kaldırılması planı, türkiye'nin güneyinden geçecek enerji koridoru, suriye'deki mevcut karmaşa, iran-israil savaşı falan derken chp'ye karşı topyekün operasyonların abd'nin onayıyla olduğu da çok net ki trump'ın mealen, içerde ne yaparsan yap ama dışarda benim dediğim olacak dediği de biliniyor. yani israil, filistin, suriye, rusya ve iran konularında türkiye tamamen abd'nin bölgedeki üssü gibi çalışıyor. karşılık olarak da erdoğan içerdeki gücünü nasıl isterse öyle koruyacak. filmimizdeki karakterlerin abd'yle olan ilişkilerine bakalım.
AKP - soğuk savaş sonrası, abd öncülüğünde palazlanan radikal dinci akımların kontrolünün kaybedilmesiyle dümen ılımlı siyasal islam ve müslüman kardeşler hareketine kırılmıştı. bunun türkiye şubesi olan akp de şeriat çığlıklarının eksik olmadığı refah partisi'nden koparak ayrı bir siyasi hareket haline geldi. iktidara gelmeden önce abd'den icazet almışlardı. o günün başbakanı ecevit abd'nin ırak harekatına destek olmayacağını ilan ettikten ve akp her tür desteği vereceklerini söyledikten sonra iktidar olmuştu. arada denge politikası yapacağım, vazgeçilmez olduğumu göstereceğim diye rusya, çin ve iran'a yanlama denemeleri olsa da dönüp dolaşıp abd'nin kucağına düştüler.
MHP - cumhuriyetçi köylü millet partisi'nden başlayan yolculuk. abd'nin komünizm tehdidine karşı kurduğu ilk örgütlerden birinin siyasal temsilcisi. ruzi nazar adlı özbek asıllı cia ajanı, onun koruyup kolladığı alparslan türkeş, enver altaylı, fuat doğu gibi isimler derken önce soğuk savaş dönemi komünizmle mücadele, sonra türk-islam sentezi falan ve geldiğimiz noktada abd'nin yeni orta doğu politikasının uygulanmasında türkiye kamuoyunu uyutma, gerektiğinde ortamı germe, gerektiğinde şiddete başvurma vs. işlerini üstleniyor.
DEM - köken olarak ingiliz patentli olsa da zamanla abd'nin kanatları altına giren bir bölgesel siyasi oluşum var. ırak gibi yerlerde aşiret seviyesinde daha homojenken, türkiye ölçeğinde siyasi parti içindeki aşiret ve güç odakları arasında farklı çıkar gruplarının rekabetiyle şekillenmiş bir hareket. 90'lardan beri abd güdümünde gidiyorlar. dem ve önceki versiyonları abd'ye ne kadar güveniyor, ne kadar yakın durmak istiyor bilmiyorum ama ülkede demokrasiye dair son kırıntıları da yok etmeye çalışan akp'yle aynı safa geçerek adının hakkını veriyor :)
bu üç partinin seçmenleri, sempatizanları, üyeleri ne düşünüyor acaba? öyle bir manzara var ki sanki üçü de birlik olmuş, başka bir devletin çıkarlarını korumak için çalışıyorlar. devlet aklı arayanlar yanlış yöne bakıyorlar. biraz daha batıya doğru gidin, şöyle okyanusu falan geçin.
Geçen hafta MB rezervlerine giren 10 milyar doların kaynağı nedir?
Bu ittifak önceden haber alınmış mı?
Aşama aşama uygulanan bir anlaşma var, taraflar biliyor, biz neden bilmiyoruz?
Cihangir kardeş müsait bir zamanda bir yerde çay içelim fiziki altın gibi bir birimizi görelim
Amcamın damadı bir yazı yazmış WhatsApp tan paylaşmış biri polise yada başka yere atsa dakikasında sorgusuz sualsiz tutuklanır unutulur orada. Dedim sil bak çoluk çocuğun var. Seçime kadar temiz yatarsın dedim. Haklısın dedi sildi. Brn bunlar olduğunu sürece sosyal medyaya girmiyorum. Paylaşımın uzantısından güme gitmeyelim.
Dün benzin ve motorin fiyatları dikkatimi çekti. Bunlar EUR bazında seneler önce 1,7 EUR değilmiydi. Bence petrolü olmayan bir ülke için çok ucuz. Gabardan oluk oluk gelmiyorsa. Ha İngilize yedirmek başka bir şey. Ama ilk yapılacak şey bunu o seviyeye çekmek.
YouTube de ki videolar doğruysa Belçika Hollanda İsveç Norveç Finlandiya buradakilerin bazıları market ve sigara alışverişi için daha ucuz olan başka ülkelere gidiyor. Adamın harcadığı yol masrafının çıktığında baya kâr ediyor. Belçika da eski mahalleden arkadaşım var tütün ve sigarayı başka ülkeden alıyorum demişti. Orada elektrikli araç çok yaygın.
Bir kaç sene içinde Suriyelilerin çoğu ülkesine döner. Malum bizde 8 dairede Suriyeli var. Ağır işlerde 1/2 ücrete çalışıyorlar. Aldıkları para kira ısınma ve faturaya yetmiyor. Mecburen bir evde iki üç aile kalıyor evler de çok bakımsız. Bunlar ücretler artmazsa kesin gider yerine Afganlılar gelir. Bunlar tek bekar geliyor. Karısını kızını Afganistan da bırakıyor. Bunların eninde sonunda tecavüz taciz yapması çok olası.
Turizmde rekor üstüne rekor.
Ahanda link
https://www.sondakika.com/haber/habe...ilin-18844406/
Bazen düşünürüm, bu bölücü alçaklar ve Fetö iti başarılı olsaydı, memleketin durumu bundan daha kötü olabilirmiydi.
Hangi kafa, nasıl bir düşünceyle, yargı erkini CIA ajanı bir örgüte teslim edebildi.
Hangi öngörü ve beklenti, TSK'nın en mahrem arşivini bu fetö'nün itlerine teslim eder.
Ve hangi safnoz hala bunların vatan için memleket için olumlu bir şeyler yapabileceğini umut eder.
Akıl tutulması olur, olur da bu kadar mı olur.
Milletin ferasetiymiş.
Hala Temmuz'da faizler inerse, borsa toparlar diye düşünüyor.
Sandık gelirse diyor.
Şaşarım bu saflığa.
Reha Başkana gelsin..
https://www.youtube.com/watch?v=l2Q2...inalScoreMusic
Turistlerden parayı döve döve alıyorlar.
Ahanda link.
https://www.ntv.com.tr/amp/turkiye/m...i0We1VgdVWt5CA
Âl-i İmrân Suresi 37. Ayet
Elmalı'ı meali.
Bunun üzerine rabbı onu güzel bir kabul ile kabul buyurdu ve güzel bir surette yetiştirdi, Zekeriya'nın himayesine verdi, Zekeriya'ya onun üzerine mihraba her girdikçe yanında yeni bir rızk bulur, ya Meryem! bu sana nereden? derdi, o da Allah tarafından, derdi: Şüphe yok ki Allah dilediğini hesabsız rızk verirmiş buyurulur..
--------------
Güzel bir surette yetiştirdi cümlesini, bir bitki gibi, bir nebat gibi yetiştirdi diye çevirenler var, bunu bir çiçek gibi yetiştirdi demek yerine sanki bundan kaçınmışlar nedense.
Enbiya 91.Ayet.
Elmalı'lı meali
Irzını koruyan Meryem'e ruhumuzdan üflemiş, onu ve oğlunu, âlemler için bir mucize kılmıştık.
---------------------------
İş'te bu yüzden hırıstiyanlar, Hz.İsa Allah'ın oğludur diyorlar.
Kavga da bu noktada başlıyor.
"Marmaris'te turistleri pencereden atlayıp yerde tekmelediler"
NTV 'nin yazdığı cümleye bak , "turistleri pencereden atlayıp"
Sizin beyninizi sevsinler..
Bunu aytunç altındal çok iyi anlatıyordu,çoğu bilgileri rusya ve vatigandan elde etmişti,peşi ölümlen noktalandı,vatigan gerçekleri pek çörmek istemez,anında defterini dürer,bir düzen kurmuşlar öyle giderler,günahsız bebelere günah yüklerler sonra vaftiz ederler,bunada tüm hristiyan alemide inanır diğer dinleri es geçtim,zaten kökeni hep ayni,kök bile şaibeli...
https://resmim.net/cdn/2025/07/14/TvnI68.jpg
Böyle bir dangalıkla mücadele etmek mümkün değildir, 10 metreyi 10 kilometre yapana ne diyebileceksiniz?
Ayrıca o akrep 10 km. yürüyemez de, karınca sağ kalacakmı yerinde duracakmı, bunlara cevap verdiğim için Allah benim belamı verecekmi?
Ben bu tarz bilgileri derinlemesine bilmeden yaymanin eğer cahillik değilse , ters manipülatif propaganda olduğunu düşünüyorum. Yüzde doksanı scientific american gibi dergilerden ceviridir.
Mucize aramak esasen aptalligin nirvanasidir.
Dün aksam Satürn un uydusu Titan i izledim animasyonla (stargaze) üzerinde deniz ve plajlar var ama su değil metan denizi yağmur da metan olarak yağıyor. Yani her bilgi çok acayip ilginç.
Bir de burada hiç gereği yokken bazen siyasi bazen dini bilgilerle firtlayan Tınaz gibi manipulatörler var , bu adam bir servise çalışmıyorsa çok şaşiririm . Hristiyanlik, Müslümanlik arasındaki fark buranın konusu mu , bu adam ne amaclamakta? ne yapmak istemektedir. ? Halkı din ile bölmek amacında mıdır ?Kanada gizli servisi buna kaç para ödemektedir ? :evil: Hayiiiinn.
.....
Allah bir bilgiyi sorgulamadan dolayi bela vermez bence , ahmaklık da bir beladır, böyle düşünürsek Allah bu ülkede pek çok kişinin belasını baştan vermiştir zaten , sonradan vereceği hariç. :kahkah:
ONS altın 3360,altında çift etki dolar endexli olduğu için.
Dolar 40.2 üstü...dolar hareketli
Euro 46.9 üstü.
Bizim ülkemizede var ülkeyi idare ediyorlar büyük cinsinden,TC Atatürkçülüğe ve ilkelerine karşılar,dışarıdan aldıkları talimatlan hareket ediyorlar,bunların hissi hareketi yok talimat aldıkları için,kendilerince bir sistem peşindeler,kahraman olmak için halkın gözüne girmek için darbe düzenlediler,yarın kutlamaları var,darbecikte sokağa çıkanlara bile benmi dedim size çıkın diye aynen mavi marmara gemisini gönderdiği gibi,bunun dediğini tersten okuyacaksınız,ama çok kurnaz devamlı dini kullanır,yaptığı hırsızlıkları CHP'ye yamama peşinde devamlı,Akrep diye belirttinizde bende büyüğünü belirttim...