Mevla hiç birimizi sağlığından mahrum etmesin. Hasta olanlara acil şifa
bahşetsin.
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
Printable View
Mevla hiç birimizi sağlığından mahrum etmesin. Hasta olanlara acil şifa
bahşetsin.
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
Bir senaryoya göre:
Çin 'de bulunan akıl, dünya çapındaki değerli firmaları satın almak istiyor ama bunu normal yollardan başaramadı. Fiyatları çok yükselenler oldu.
Bu nedenle borsa üzerinden dünyadaki ucuzlayan değerli markalar toplanıyor. Özellikle de saldırlar zaten bu hisseler üzerine oluyor...
Ortaya çıkan bu virüsün bahanesi ile petrol düşürülüp bu şirketlere ciddi zarar verildi...
Ayrıca teknoloji hisseleri de çok düştü. Bunların içlerinden de değerli olanlarını aldıklarını düşünüyorum...
THYAO gibi Türkiye 'nin dünya çapındaki değerlerine ise saldırılar tüm şiddeti ile devam ediyor. Birileri bunu ele geçirmek istiyor düşüncesindeyim...
Amîn Üstadım...
Sağlığın kıymetini benim gibi kaybedenler daha iyi biliyor...
Fakat bunu etrafımızdakilere bile anlatmakta zorlanıyoruz. Aile de dahil oluyor yer yer...
Aşağıdaki linkte veriler daha hızlı güncelleniyor. Oradan da tâkip edilebilir...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Hayırlı akşamlar sağlık ve sıhatiniz daim olsun.
Sayfasında paylaştım, buraya da ekleyeyim..
TUPRS Haftalık oluşan son dönem CandleStick - Mum Formasyonları...
http://myimages.tk/uploads/2020/3/23...0-bm-lin-1.png
Malum derin bir kriz içerisindeyiz tabi'ki önce sağlık ama hazır eve kapanmışken boş durmamak adına araştırma yapıp çalışmak lazım.
Nakitte olanlar için sorun yok bir sürü ucuzlayan hisse doldu ortalık.Fakat hissede yakalananlar bu krizdeki zararı telafi edebilecek hatta iler'ki dönemde kara geçebilecek sektör değişimlerini yapabilirler diye düşünüyorum üstadım.
Bu konuda benim düşüncem, Gübre sektörü,yenilenebilir enerji, altın maden şirketleri,bilişim şirketleri olabilir,petro kimya olabilir.
Ben Petrol sanayisini kendime seçtim ve o yönde pozisyonlarımı ayarladım...
Diğer sektörler de güzel tesbit...
Fakat bendeki sıkıntı biraz da satacağım zaman oluyor. Satmak isteyince satamıyorum. Bunun acısını çok yaşadım. O nedenle artık içerisinde rahat hareket edebileceğim hisseleri seçmeye çalışıyorum...
MRDIN 'i bile elden çıkarken hâlen uğraşıyorum. Neyse ki çok şükür artık satışlarımı bitirdim.
Her zaman olduğu gibi yine açık açık yazayım:
- MRDIN 'in 4/5 'ini satmak zorunda kaldım. Kalanlar bedavaya kalanlar...
- Yerine PETKM ve TUPRS ile bir tane de spekülatif hisse aldım. Onu burada yazmıyorum, hem riski yüksek hem de spekülatif. Çok canlar yakabilir. Benimle de spek şu anda uğraşıyor ama düşürdükçe aldığım için benim ortalama düştüğünden sorun yok. Almaya başladığımdan bu yana yeniden %50 düştü desem yalan olmaz...!!!
İstenilen ve yapabileceğim bir çalışma olursa elimden geldiğince yapmaya çalışırım...
Ben'de portföy değişikliğine gittim üstadım,dediğim gibi içecek sektörü örn.aghol,kozaa,naten,hektaş,petkim,gibi sektörlere yoğunlaştım,tüpraş'ta olabilir.
Hayırlı Günler... :wave:
Sağlık ve mutluluk dilerim...
Açılış güzel oldu, devamı da gelir inşaAllah...
1. Dalga 'nın düzeltmesinin boyutunu göreceğiz ve takip edeceğiz artık...
"2. Dalga olacak mı?" diye gözlemleyeceğiz...
Sağlıklı mutlu gün diliyorum.
https://www.tradingview.com/x/hklJpICx/
Endex'in durduğu yer manidar.
Dişine bir kere kan değdi o namussuzun. Taa 125.xx li rakamlarda yukarda mal çıkmak derdinde olduğu belliydi. Üzgünüm. Ama söylemezsem çatlarım. O namussuz var ya; gözünü 59.xx lu rakamlara dikmiş. Birçok tahtada para bırakabilme becerisini gösteren ben bile anladım valla. PETKM hala gözüm üzerinde. Tek tek uzak mesafe atışları denemeleri yapmama rağmen ne kadar zarar olursa olsun deyip pozisyon taşımaya cesaret edemedim. Düşüşe rağmen hala nakit pozisyonumu koruyorum. Şu meşhur COVİD-19 tanıma kitini yapan laboratuvarın sahibi olan holdingle bugün itibariyle vedalaştım.
Banka...
Anasını sattığımın, Türkiye nin en çok müşterisine ve en çok kredi kartı olan banka olmasına rağmen hala gözü aşağıda. Çok şükür sadece 1000 lot almışım ki yoksa kafayı yedirtirdi. Ben ki 1 sene pozisyon taşımaya eyvallah ederim. Ya nası bir tezgaha geldi xu100.
Açık konuşmak gerekirse bugünkü yükseliş tepki mi yoksa Sevgili Dandakan abimin en son attığı grafik gibi daha yeni başlıyoruz zevk almaya bakın mı diyecek bunu 1-2 vakte kadar anlayacağız.
Sevgili abim, bu hafta oturdum bol bol film seyredince, bu aslında üst akıl olan gerizekalıların sahip olduğu Holywood ta bizler için hazırladıkları geleceğin portresini çıkartmaya çalıştım. En kısa vademiz 3 gün olan bizlere uygun bir hisse bulamadım. Gelecek için yatırım yapan bu deyyusgiller üstadım T/A nın dediği gibi
düsturundan yola çıkarak, piyasalar darbeyi yedi. Dolar ahım şahım yükselmedi, Altın göreceli olarak aşağı düşüş eğiliminde, BTC, ETH oda farklı değil, yani coin işinin de suyu çıktı
Polisiye filmlerinden bir anektod "Parayı takip ederseniz gerçeği bulursunuz"
Eeee bu para nereye gitti abi. biri bu sorunun cevabını versin bari.
Diyeceğim o ki; daha henüz iş bitmedi.
Daha bunun mücade aşaması sorunlu..
Politika olarak devlet bu konuyla başedebilmek için; şahsi görüşüm, yani uygulamalardan edindiğim izlenim.
İngiltere gibi bütün vatandaşlar virüse karşı bağışıklık kazansın diye ortalığı karıştırmayacak. Daha uzun bir zaman dilimine yayarak virüsün toplum içinde yayılmasına müsaade edecek. Yoksa sağlık sistemi çöker. Bu da onarılmaz başka sorunlar çıkarır. Ekonomik olarak zaten durum vahimken birde virüs yüzünden ortaya çıkacak olan iş gücü ve insan kaybı onarılmaz yaralar açar. Daha itinalı bir şekilde yavaş yavaş . Bu kabul edilebilir bir gerçek.
Sonra?
Kalan sağlar bizim yola devam
Doğru söylüyorsun Selim,piyasalardan o kadar para çıktı,üstüne üstlük herkes para basmaya başladı paralar nerede.
Paralar şuan bence nakit keş olarak bekliyor,öncelikle tüm piyasaların dip oluşumunu tamamlaması gerekir ancak ondan sonra piyasa kendine yön verecektir.
Faizlerin sıfır olduğu ortamda,piyasalar alıma geçtiğinde,Petrol,altın ve hisse senedi piyasalarına yönelirler diye düşünüyorum.
Tabi ilk olarak kendi Ülke senetlerini alırlar,o sırada bizede artan kırıntılar kalabilir.
Sağlıklı ve güzel bir gün olsun inşaAllah...
Yine dandikler hızla tavan olmuş...!!!
Bu iyi bir şey değil. Demek ki daha kötüsü var...!!!
Günaydın,sağlıklı mutlu gün dilerim.
#XU100
Geleceğe ilişkin endişeler, piyasaya olan güven kaybı nedeniyle her
yükseliş çabası satışlarla akamete uğruyor.
https://i.hizliresim.com/J2U0CM.png
Sağlıklı ve mutlu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Hayırlı Cumalar...:wave:
Cuma 'nun hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
19-26 Mart 2020 Performans Analizi
https://i.hizliresim.com/8TpFdJ.png
Kanımca doğru soru "düzeltme bitti mi" değil, "tepki sona erdi mi" olmalıydı.
Grafik; "Pencereler kapandı, kanarya kafesinde kaldı" diyor.
https://i.hizliresim.com/RtyF9v.png
değerli başlık takipçisi abilerim. Merak ettiğimi bir konu var. Acaba
Yüzdesel değer olarakta olsa şu an ki pozisyonlar nedir
Nakit ?
Hisse ?
Faiz ?
dolar-euro ?
BTC
Buradan ne elde edeceksiniz diyebilirsiniz. Gerçi bu büyük bir araştırma sonucu olmasa bile yaşadığımız süreç hakkında nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuza bakış açımızı ortaya çıkaracağını düşünüyorum.
Zaten bütün gün evde oturmuyorsunuz. Biraz beyin jimnastiği yapalım. Gelecek öngörüleriniz neler, mesela COVİD-19 salgınına bakışınız nasıl?
Toparlanma süreci hakkında fikriniz neler, en azından acil alışveriş için dışarı çıktığınızda çevrenizde görüştüğünüz esnafların fikirleri neler
Yahu oturmaktan sıkılmadınız mı
Evde hanımla kavga etmeden durabilen var mı?
:rtfm:
İyi geceler... :)
Bizim burada vereceğimiz bilgilerle bir sonuç çıkması mümkün değil. Katılım da az olacağı için sonuçlar anlamsızlaşabilir...
Yine de ben kendi adıma konuşayım:
Çok şükür evde hanımla bir problemimiz yok. Zaten tecrübeliyiz. 10 yıldır evdeyim...
Pozisyon olarak ise:
- %100 hisse desem yalan olmaz.
Sadece acil nakit ihtiyaç olabilir düşüncesi ile bir miktar nakde geçtim. O da daha sonra hisse almak için değil, olası bir ters durumda hayata devam edebilmek için tedbir diyelim...
Ben bu olayların kısa bir süre içerisinde aniden bıçak gibi kesileceğini ve insanların çok çabuk bu günleri unutacağını düşünüyorum...
Fakat ileriki bir zamanda; yaklaşık 1-2 yıl içerisinde; daha şiddetli bir dalganın geleceğini düşünüyorum.
Not: Devamında çok uzun bir yazı yazmıştım ama sonra silmeye karar verdim.
17-27 Mart 2020 Kapanış Farkları % 50 yi Aşan Hisseler
(Bir köşede bulunsun. Belki ileride faydası olur.)
https://i.hizliresim.com/j6gJ3p.png
İyi Günler... :wave:
Söz verdiğim gibi XU100 için yaptığım çalışmayı sizlerle de paylaşmak istiyorum...
Birçoğumuzun elimde yeteri kadar eski veri olmadığı için bugüne karar verirken geçmişi göz ardı edebiliyoruz. O nedenle ben size bu filmi en başından beri anlatmaya çalışacağım. Yakın geçmişe bakarak bugüne karar vermek hataya neden olabilir...
Aşağıdaki grafik en geçmişe dayanıyor. Oluşan kanala ve hareketlere dikkat edersek:
- Mükemmel ve muntazam bir kanal içerisinde 10 yıllık bir hareket görüyoruz...
- Arada oluşan 1998 krizi ufacık kaldığı için dikkat çekmiyor...!
- 2000 zirvesi ve düzeltmenin bitişi mânidâr bir noktada olmuş...
http://myimages.tk/uploads/2020/3/29...seri-log-1.png
Şimdi biraz daha zamanı ileriye sarıyoruz ve 2000 - 2010 arasını inceliyoruz...
- Aşağıdaki graiğe baktığımız zaman bu defa 2008 krizini devasa boyutlarda görüyoruz ve 2010 virvesi cılız kalmış.
- Ben bunun nedenini; 2008 krizinin çok derin olmasına ve akâbindeki yükselişin olması gerektiği gibi aşırı ve anî olduğunu ve bunun sonucu olarak dikkat çekici bir zirve yapamadığına bağlıyorum.
- Eğer 2008 krizinde bu kadar çok düşmeseydi, 2010 zirvesi çok çok daha yukarılarda olacaktı.
- Dikkat çeken şey: tepelerin artık çok fazla yükselmemesi...!!!
http://myimages.tk/uploads/2020/3/29...seri-log-2.png
Aynı mantıkla şimdi günümüze bir bakalım: 20102-2020 arası...
- Tepelerdeki yükseliş her nedense bir türlü kendisini belli edecek seviyede keskin değil...
- Aslında bir problem olduğunun işareti verilmiş...!
- Yine bir kanal oluşmuş ve bu defa ki kanal da çok ilginç...
- İşin ilginç tarafı 2000-2010 kanalının 2018 yılındaki düşüş ile kırılım gerçekleşmiş ve 2020 zirvesi ise bu kanala ancak tekrar değebilecek bir seviyeye ulaşmıştır...
- Yani gözümüzden kaçan ciddi bir kanal kırılımı olmuş. Ve bu kanalın tekrar 2020 'de geçilmesini beklerken sadece dokunmakla kalmış...!!!
http://myimages.tk/uploads/2020/3/29...seri-log-3.png
Şimdi tüm bunları bir araya toparlarsak:
- Her 10 yılda bir zirve yaşıyoruz ve bu istisnasız Mart ayında son buluyor...!!!
- Arada sonu 8 ile biten yıllarda istisnasız derin krizler yaşıyoruz ve bunun boyutu da ortalama %50 düşüş ile sonuçlanıyor. 2008 ise daha derin gerçekleşiyor...!
Tüm bunlar ne kadar da tesadüf değil mi?!!!
Her 10 yılda bir döngü var ve bunlar iç içe. Daha büyük döngüler de vardır ama bizim borsamız için bu döngüleri görmek mümkün değil. Çünkü yeterli veri yok. Çünkü daha yeni sayılan bir borsamız var...!
Şimdi bakacağımız şey 2018 krizinin ne ölçüde olduğudur:
120bin - 90bin = 30bin kadar düşüş... (Kapanışlara göre hesaplandı...)
Yani 120bin 'e göre 1/4 oranında bir düşüş gerçekleşmiş. Oysa beklenen en iyimser hedef 60bin olmalıydı.
Şimdi daha iyi anlıyoruz neden birilerinin sürekli 2018 düşüşü için 60bin hedef verdiklerini ve sonrasında minimum 83.535 seviyesinden döndüğümüzde bakakaldıklarını ve habire "düşecek/düşmeli" diye feryât ettiklerini...
Pekî sonrasında 2020 zirvesi beklenen coşkuyu verdi mi? Çünkü 2018 düşüşü az olduğuna göre yeni zirve kendisini belli edecek kadar bâriz olmalıydı. Maalesef olmamış...!!! Ancak eski zirveyi yakalayabilmiş...
Yani bir şeyler iyice ters gitmiş, coşku olmamış. Bunun nedenini birilerinin bu günlerin geleceğini bildiğine ve ona göre eldeki senetleri çıkmaya çalıştığına yorabiliriz.
- Aslında önce bol coşku yapsalar daha iyi değil miydi? Sonrasında malları çıkmak daha kolay olabilirdi...!!!
İşte benim kafamı kurcalayan şey tam da bu...
Bunun 2 nedeni olabilir...
i) Ya ciddi satış yapmak istemediler...
ii) Ya da fiyatı da boş yere yükseltmek işlerine gelmedi...
Şimdi bir bakalım yabancılar ne yapmış bu süreçte...
Adamlar mal satmışlar...!!! 2008 seviyesinin bile altına gelmişler...!!!
Daha eski veriler elimde olmadığı için daha eskiye göre değerlendirme yapamıyorum...
http://myimages.tk/uploads/2020/3/29...seri-log-1.png
Sözün özü:
- Birileri ciddi satış yapıyor ve çıkıyor.
- 2020 zirvesi yeteri kadar yüksek olmadığı için bu düşüşte fiyatlar çok çok ucuz kaldı. Çünkü zaten çok yükselmemişti...
- Eğer ve eğer bu ayı (Mart) kanalın altında kapatmaz isek, bunun bize olumlu yönde etki edeceğini,
- Yok eğer bu şekilde kanalın altında kapatırsak;
- En iyimser tahminle 6xbin seviyelerinin çok yakın olduğunu, ek kötü senaryoya göre ise, 50bin 'li seviyelerin üst seviyelerine kadar sarkabileceğimizi gösteriyor. Muhtemelen 55bin ve yukarısı...
Şunun şurasında 2 iş günü kaldı. Eğer yarından itibâren güzel bir haber gelip de 96bin seviyelerine atak olmazsa;
- Hepimize geçmiş olsun...
Benim ek tesellim:
- Yükselişler çok fazla olmadığı için düşüşlerin de çok fazla olmaması gerektiği düşüncem...
İnşaAllah buralar dip seviyelerdir...
Bekleyip göreceğiz...
Yukarıda uzun ve açıklayıcı bir XU100 analizi yamaya çalıştım.
İnşaAllah tamamını sabrederek sonuna kadar okuyan olur...
Fırsatım olursa bir de DJI için bir çalışma yapmak istiyorum ama çok zaman aldığı için fırsat bulurum inşaAllah...
DJI açıısndan bakarsak durum daha iyi duruyor gibi. Detaylı incelmek gerekiyor. Sadece bunu söyleyebilirim...
Her şeyin anahtarı bu ayın kapanışıdır...
Açık ayrıntılı anlaşılır ve keyifle okunabilir bir yazı olmuş.tesekkürler sayın T/A
Üstadım,
Zaman ayırıp detaylı bir inceleme ve değerlendirme yapmışsınız.
Elinize, emeğinize sağlık.
İzniniz olursa bu yazınızı takipçilerle paylaşmak isterim.
Teşekkür ederim.
Memnun olurum Üstadım... [emoji106] [emoji2]
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad emeğine sağlık paylaştığın bilgilere tamamı ile katılmakla beraber şunu ilave edeyim bunca emek ve zaman harcayıp yazılan çizilen bütün bilgiler,insanlar tarafından göz ucuyla bakılıp geçiliyor ve unutulup gidiyor.
Maalesef tembellik,hazırcı tutumlar,umursamazlık vs had safhada,emeksiz yemek olmaz ama yeni nesil hazıra alıştırıldı.
Hepimizin evladı var elimizden geldiğince onları yetiştirip,Ahlak ve çalışmanın önemini anlatıp buna göre yaşam tarzlarını belirleyip sürdürmeyi öğrettik.Şimdiki nesilde kimin çocuğuna baksam ebeveynleri tek laf söylettirmiyor,çocukları ne isterse yerine getirip onlara Kral ve Kraliçe muamelesi ile yaklaşıyorlar.Bu şekilde yetiştirilen çocuklarda hazırcı oluyor maalesef.
Ne güzel yazmışsınız...
Boş poh pohlarla büyütülenler sonunda gerçek dünyaya atıldıklarında bir hiç olduklarını anlayınca başlıyor tüm sıkıntılar...!!!
Anne babalar çok yanlış yapıyor. Benim yakın çevremde de böyleleri var. Çok uyarıyorum ama dinleyen yok. Benim çocuklar küçükken benim yetiştirme şeklime laf edenler şimdi kendi çocukları ile baş edemiyorlar. Hepsi mongol ve edep bilmez haldeler. Başarısızlık da hât safhada oluyor. Fakat onlar kendilerini başarılı sanıyor maalesef...!
[QUOTE=Dandanakan;3992076]https://www.tradingview.com/x/OBQSOF20/
21 Aralıkta'ki grafikte açıklamalar üzerinde yazıyor.
https://www.tradingview.com/x/psmat9t5/
Güncel hali, kanal içinde kapanışlar yapamamış.Ortalama üzeri kapanış yapabilecekmiyiz son iki günde onu izleyelim.
"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız hükmedemediğiniz bir hayat için fırıldak olmanın alemi yok" diyebilecek kadar engin bir öngörüye sahip olan rahmetli bir siyasi parti liderimiz aslında karşı karşıya olduğumuz güçlerin gücünün farkında idi belki. Kendisinin düşüncelerine ve parti fikirlerine çok sıcak bakmasam da aslında aynı bayrağa ve aynı amaca hizmet ettiğimize inanıyorum. Bu sebeple belki de rahmetli benden, sizden bir fatiha bekliyor. Tüm vefat etmiş büyüklerimize ve bizim gözümüzün açılmasına vesile olan sevgili üstadım T/A babanızın ruhuna bir fatihayı bekliyorlar.
Niye böyle bir giriş yaptım bizim konumuzla ne alakası var diyebilirsiniz. Öyleyse konuya şurdan bakalım. Aşağıda o meşhur The Economist dergisinin 2020 kapağını gözönüne alın derim :
https://i.hizliresim.com/uKwttd.jpg
Resimde IN2020 bölümünde 2020 nin ilk iki rakamı yani 20 rakamı sadece kırmızı dikkat ederseniz diğer 20 yeşil. Sanki biri bizlere bir mesaj veriyor. yılın ilk yarısı kırmızı geri kalanı yani sanki Haziran ayından sonra ortalık yani 2020 yeşillenecek diyor.
Öyleyse bize verilen bu ipucundan devamla önümüzdeki günlerin, geçirdiğimiz OCAK-ŞUBAT_MART aylarının devamı gibi olacağı fikri bende hakim.
Bunu daha önce "analiz" konusu hakkında fikrimi beyan ettiğimi düşünerek değerlendirmenizi rica edeceğim.
Ancak şunu aklımızdan çıkartmamakta fayda var.
Buraya kadar ki düşüncelerinize katılıyorum.
Ancak öyle bir şey olmalı ki, burası tamam işte yıkıldığı herşeyin bittiği an diyeceğimiz bir an olmalı. Daha sonumuzun geldiğini düşünmememin sebebi sadece yukarıdaki resim değil.
Bu COVID19 salgınıyla birlikte başlayan ekonomik çalkantıların ardından ÇİN e baktığımızda aslında ARALIK sonu OCAK başı gibi başlayan proje aslında kartondan aslan olan AMERİKA ve AVRUPA ekonomilerinin borsa değerlerinden anlaşılabiliyor. Bir an için düşünün:
Olacakları siz biliyorsunuz. Elinizde dünyayı satın alabilecek kadar nakit paranız var. Birden almak istediğiniz varlıklar varolan değerlerinin yarısına ve bazıları 3/1 oranına gelmiş. siz olsanız ne yaparsınız?
[QUOTE=selimtogrul;4287243]"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız hükmedemediğiniz bir hayat için fırıldak olmanın alemi yok" diyebilecek kadar engin bir öngörüye sahip olan rahmetli bir siyasi parti liderimiz aslında karşı karşıya olduğumuz güçlerin gücünün farkında idi belki. Kendisinin düşüncelerine ve parti fikirlerine çok sıcak bakmasam da aslında aynı bayrağa ve aynı amaca hizmet ettiğimize inanıyorum. Bu sebeple belki de rahmetli benden, sizden bir fatiha bekliyor. Tüm vefat etmiş büyüklerimize ve bizim gözümüzün açılmasına vesile olan sevgili üstadım T/A babanızın ruhuna bir fatihayı bekliyorlar.
Niye böyle bir giriş yaptım bizim konumuzla ne alakası var diyebilirsiniz. Öyleyse konuya şurdan bakalım. Aşağıda o meşhur The Economist dergisinin 2020 kapağını gözönüne alın derim :
https://i.hizliresim.com/uKwttd.jpg
Resimde IN2020 bölümünde 2020 nin ilk iki rakamı yani 20 rakamı sadece kırmızı dikkat ederseniz diğer 20 yeşil. Sanki biri bizlere bir mesaj veriyor. yılın ilk yarısı kırmızı geri kalanı yani sanki Haziran ayından sonra ortalık yani 2020 yeşillenecek diyor.
Öyleyse bize verilen bu ipucundan devamla önümüzdeki günlerin, geçirdiğimiz OCAK-ŞUBAT_MART aylarının devamı gibi olacağı fikri bende hakim.
Bunu daha önce "analiz" konusu hakkında fikrimi beyan ettiğimi düşünerek değerlendirmenizi rica edeceğim.
Ancak şunu aklımızdan çıkartmamakta fayda var.
Selim bu kapağı daha inceden analiz etmek lazım,altta TRUMP sonra BREXIT var devamındaki harfleri çözen malı götürür gibi:kahkah: