Özel yelekler var. Bu işi yapanlar kullanıyor
Printable View
Galip'i yakalasın... Bugün bankaya talimat vermiş 3 milyon dolarımı 3.68 kurdan bozun diye...
Bir de paylaşmış vatana destek naraları atarak... Ne zaman, kaç paradan aldın diye bir sorsunlar bakalım... Niye cumhurbaşkanı ilk dediğinde bozdurmadın diye de sorsunlar bakalım...
Elbette başarı sayın Bora Yaşar. Hala dolarlar evine dönmedi. Borsa derseniz %65 yabancı. Tabii ki buralarda dolaşacak. Yoksa kime satıp çıkacaklar. Havadan hala dolar yağarken nerde var buradaki kazanç . FED faiz arttırmaya başlasın ,QT'ler aylık 10 milyar dolardan 20-30-50 milyar dolara çıksın o zaman görelim bakalım Ak koyun kara koyunu.
Bir tarihte uçakta yanıma bankanın altın kuryesi oturmuştu, adam o kadar rahat davranıyordu ki, tabii ben üzerindeki ekipman ve çantaların kumaş kalitesinden durumu anladım, Adamın yüzüne nasıl sırıttıysam bir anda buz kesti, biraz tedirgin oldu. Acaba etrafımı mı sardılar diye falan da düşünmüş olabilir. Halbuki yanında sadece rxpu oturuyordu, korkmasına hiç gerek yoktu........
Yapacak bir şey kalmadığında en güzel şey hiçbirşey yapmamaktır......Alıntı:
ertelendi
yurt dışına gitti diye haber vardı
olay kesik kesik taşıma değil..
160kg mı yüklenip dağ bayır arazi olma..:oleyo:
su mama vb destekleri almadan
tek salvo da kaç kg goldi yüklenip
kaç km tazı gibi koşarsın..
tabi asker gibi bedenen eğitimli olmadığını
sabah akşam borsa vb takılan
masa başında göbek yapmış /kas atrofili tayfa fizyolojisini baz alıyoruz :p
[QUOTE=COLOR;1029185]yanı sız dıyorsunuzkı abd agzımıza sıc...n bız sızın yukardakı yazdıklarınıza dayanarak bır sey demeyelım vay ulkem vay[/Q
tahsilinizi merak ettim, böyle bi çıkarımı yapmak baya birikim ister.
olan oldu, önümüze bakalım. şimdi abd çıkıp, tamam vize işini kaldırdım dese ne olur? dolar tekrar 3.50-3.60 a iner mi? vatandaş kapalı çarşı da güçlü dolar satıştaymış. tekrar düşünce alırım hesabıyla. acaba? bana göre ne yazık ki düşmez. teknik olarak baktığımızda sepet kapanış olmasa da gün içi dahi önceki rekoru geçtiğinde, geri dönmüyor. bu nedenle 3,70 altı bundan sonra zor görünüyor. bunu ne bozar? merkezin 1-2 puan faizleri arttırması. bunu ise beklemiyorum. şuandaki en iyi çözüm dövizin yukarı gitmesi ki yabancı çıkıp gidemesin.
sN.COLOR aşkolsun öyle şey olur mu? Siz bizi yanlış anlamışsınız..
Sn.Bora Yaşar diyor ki;
Sn.CB yapılması gerekeni yaptı. Dışişlerine talimat vermiş, onlarda gereğini yerine getirmiş..
Aynı şekilde bizde ABD lilere vize ambargosu koyduk. Hemde aynı metin ile.
Sadece altındaki "USA Goverment" yerine "TC Devletini" koyarak...
Aferin bize.. Ne yapacaktık ki başka?
Bundan sonra Sn.Yaşar diyor ki; Amerika'lılar düşünsün...
Bence de aynen...
Düşünsenize şimdi Colarado da, Nevada da, Oklahoma da ki TL/USD paritesini...
Bitmişlerdir...
Bence de bundan sonra ABD ve Amerikalılar düşünsün...
Helal hükümete.. Bravo...
Bu arada Mehtap hanımmmmmm... Neredesiniz? Korkmayın canım o kadar... Yedi düvelde at koşturmuş bir ecdadın torunları değilmiyiz bizler?
Atlarımız ile New York u alırız...
Benjaminden bu denli korkulmaz... Hortlak değil ya bu adam?
Öncelikle artık top sesi yerine ciyuuv diye bi ses arkasından bir ışık görüyorsun iş bitiyor veya bir veledin yazdığı 3-5 satırlık virüsle birçok kurum işleyemez hale gelebiliyor.Kaldı ki bu millet acaba o millet mi? Top konusundaki uzmanlık yeşil sahalara kaymış vaziyette.
Toplumda en kıymetli değerler,çalışmak,birlik beraberlik,organizasyon ve idealler bizde ne kadar mevcut?
ABD nin silah lojistik ve istihbarat sagladigi tepeden uydu ve drone larla destekledigi grupla savasiyoruz
Yarabbi sen bu insanlara akil ver. Savasi kazanmalarina imkan yok. Bosu bosuna Turk gencleri heba oluyor. Ama savas plani yapanlarin bu gencleri olume gonderenlerin cocuklari Amerikada egitim aliyor yatlarda geziyor lux evlerde yasiyorlar
Yazik gunah
Iste budur be .... Altina imzami atarim.
Bora Yasar bey iste tam da bunlari soylemek istemis de, yurtdisinda yasadigi icin arzu ettigi gibi ifade edememis sanirim.
Neyse aciklamalarinizla beraber Sn. Color ile yanlis anlamadan kaynakli yorum farkliligi giderilmistir umarim.
Ya ben bir seyi anlamadim
Dolar neden 3.30 lara dusmustu
cunku yabanci yatirimci bilmem kac milyar dolari TR ye getirip TL ye cevirip %15 faize koydu
Bu carry trade den para kazanmanin tek yolu dolar (3.30*1.15=3.80) i gecmemesiydi
Ee simdi ufak bir krizde dolar 3.70 i gecti daha 2-3 hafta oldu yabanci bu yatirimi yapali
adamlar manyak zarar edecekler haberleri yok
Değerli arkadaşlar,şahsımca 3.73-3.75 doların kısa vadede görüp göreceğimiz uç noktasıdır....Bu saatten sonra yüksekten dolarını bozan yabancılar, % 5-8 azalmış hisse de pozisyon açarlar ve kar + kar yaparlar.....Dolarım olsaydı bozardım,ama yok...nakitim vardı onuda bugün seans açılışında hisseye bağladım....
BAĞ-GUR Emekli maşım TL. her bir şeyi TL. ilen alıyorum, bana ne doların yükselişinden! :oleyo:
İsterse 5 gayme olsun bir şey olmaz, benzini 50 gaymelik yerine 100 gaymelik alırız olur biter! :kahkah:
Tek konu vize konusu olsa normalde katılırdım da..FED'in sıkılaştırma beklentilerinin başladığı durumda ve bu işten en çok etkileneceklerden biri olduğumuz düşünüldüğünde, doların eskisi gibi düşmesi kolay gözükmüyor..en azından Aralık FED faiz artışı beklentisi doları piyasalarda destekleyecek görünüyor, verilerde değişiklik olmazsa tabiki..Zar, Ruble, Mxn vb. dolar karşısında bugünkü yükselişlerine bakılırsa, durum daha net ortaya çıkar..
Ayrıca kendim için konuşursam..doların bir kısmını bozdursam mesela, hangi Tl faizindenden bankaya yatıracağım..birde bozdurduğum meblağ çok yüksek olmazsa..değmez..YTD..
Ya aklıma gelmişken birde herşeyi algı yönetimine bağlayanlar vardı..hani halk dolara gömülmüştü, asla ve kat'a yükselemezdi..yinede algı yönetim olayı sıfırdır diyemem ama her şeyi o tarafa yüklemek çok doğru bir çıkarım değil kanımca..Algı yöneticileri şimdi külliyen zararda..:)
Sn Karakemal algı kurbanı mı oldu şimdi?..:)
Ha haaaa global borç spiralleşmiş..:)Alıntı:
Schäuble: Another Financial Crisis Is Coming Due To Spiraling Global Debt, "New Bubbles"
http://www.zerohedge.com/news/2017-1...ng-global-debt
Böyle bir ortamda parayı çekersen ekonomiler uçar..ama başka tarafa..:kahkah:
Gerçi çekmesen ne yapacan.....akıbet kaçınılmazsa..:)
Aynı yazıda Schäuble'nin söylediklerinden yine Avrupa bankacılık krizinin bitmediğini anlıyorum..neyse doğru dürüst bir taper yapamazlarsa, bu Türkiye'nin lehine olur..bekleyelim bakalım ayın 26'sını..
Rus uçağını düşür,ABD'ye vize ambargosu koy.Zillere basıp kaçan çocukların adrenalin bağımlılığı var bizde.Ziline bastığın kişiye yakalanmadıkça eğlenceli bir yer aslında