Bntas soyle bir guzellik yapta aylik kapanışımiz 8.02 üstünde olsun biraz umutlanalim gelecege dair.
Printable View
Bntas soyle bir guzellik yapta aylik kapanışımiz 8.02 üstünde olsun biraz umutlanalim gelecege dair.
Bundan bi cacık olmaz spek fazla kendine güvenemiyor
2.3 ml lot Tera dan Unlu ye 7.69 dan geçmiş görünüyor biseyler ceviriyorlar ama bakalim sonu iyi olur umarim.
Hisseyi alınca boğa satınca ayı oluyoruz ...
Bndan bir cacık olmaz...
Ben sadece bunu değil 1 hissem hariç diğerlerini satıp altın fonuna geçtim...
Kalanlara sabır ve bol kazançlar ;
Evet bu sefer fazla uzatti tam eşseğe bağladı. Omur törpusu ama bunu satip ne alacagiz bakiyim diyorum yok bir kac hisse dışında çoğu primli gibi. piyasa da ucuz hisse sayısı azaliyor her gun. Bakiyorum biraz sonra yine kendimi Bntas alirken buluyorum:)
Ben emekli adamım ; Borsadan kazandığımla çocukları hayata hazırlıyorum...
Söylediğim şey kısa vade için...Bilançosundaki maliyet kalemlerini yeni yatırımla düşürüp karlılığı artırsa şimdiki fiyatı komik kalır ama daha yatırım onayı gelmemiş yatırım maliyeti belli değil yatırım sonrası karlılık nasıl olacak ; Kısaca uzun vadeciler için güzel ama benim beklentimi karşılamadı...Endex 5.5 den 8 e geldi bu hala 7 de mayın taraması yapıyor...Tepesi 9 bile yoklamadı !!!
Yatırımcısına bol kazançlar ;
At ya da eşek sahibine göre kişner. 2022 yılının son çeyreğinde yatırım ve emekli fonları yaklaşık 14 milyon hisse almış, yılbaşından beri yaklaşık 14 milyon hisseyi bugüne kadar sattılar. Dövizin hareketini düşünürsek bu yıl tüm yatırımcılar zararda, fonların satışı bitince bireysel yatırımcılar kelepir hissede uzun vadeli yatırımcı olarak kalmaya devam ederse zararını çıkarabilir. Son 1 haftada yaklaşık 4 milyon hisse satan taşeron Ünlü, hissenin primlenmesini engelledi.
secim oncesi 0.20 usdler dip olmus bir daha ayni dibi gorup firsat verir mi ben zannetmiyorum. 0.25 usd destek bölgesi olacaktır bence. 6.85-6.90 civari. onumuzdeki son ceyrekten itibaren 200 ml ustu ciro gelmesi cok muhtemel 2024 1 mr ciro cok muhtemel. 100 ml faaliyetten gelse kasadaki parayla da yillik 75-80 ml civari nakiti kasaya koyar ortada yatirim vb hicbirseyi hesaba katmiyorum. 2024 te sermayesinin 1.5 kati civari net kar bekliyorum. bu enflasyon ortaminda hesap kitap cok tutmuyor ama bakkal hesabı işte. Aslinda yeni girecek uzun vadeci olsam buralardan toplamaya devam ederdim. Ama eskileri bezdirdi 2 senedir ucuz diye diye altlardan topladim 2.5 -3.2 arasi toplamaya basladim gecen sene 4.18 den ekstra aldim secim oncesi 4.7 ler derken en son gecen 7 lerden de aldim. İhtiyac olmasa içim rahat olur ama muhtemelen ekim kasim ayrilik yolu gozukecek bana.
Borsada adam malı hamuduyla toplamadan topuklamıyor...
Hissenin lot sayısı çok fazla
Adam şirketi batırmaya çalışıyor -%15 ile parasını Mevduat yaptığını bilançoda yazmış...
F/K sı 1000 olan tahtalar var ama onları toplamışlar...
Burası ucuz diye herkes 10-15 tane mal alsa tahtacı sizlerimi zengin edecek...
Geçen yıl fonlar mala gömülünce son 3 bilançonun a.q lar...Fonlarda bastı malları ...
Kısaca ucuz tahta bulmak tekniğini takip etmek bilançosu haberi falan...
Belki bekleyen kazanır ama temettü yok , bedelsiz yok...Yüksek enflasyona ayak uyduramadı, devülasyonda parasını yıllık %15 den mevduat yapmaya devam etsin...:oleyo:
Kısa vadeli 8 üstüne atarsa tekrar 10-15 lotla kumar oynarız....
Haklısınız ne diyim benzer düşünüyorum. Faiz konusunda belki vadeyi bekliyorlardir dedim iyi niyetli olarak. 26 ml na yakin ekstra diger geliri var 2. ceyrektte. 3. ceyrek daha fazla olmasini beklemek normal olur heralde.Neyse izlemeye devam gostergeler duzeltme bitmek uzere diyor bakalim nasip
Ya se se ya da sisi bu şirketin ederi minimum 25-30 aralığıdır. Gerisi hikaye...
Hani şu gep falan diyorlardı ya o da kalmadı
Yine bir operasyon yedi...Artık birkaç aya belini zor doğrultur...Bilanço da güzel gelmese dolar bazlı diplerini test eder....
Ben hala umutluyum bilancoya kadar yeni zirve için ama muhtemlen siz yine hakli cikacaksiniz:) En gec Haftaya belli eder yönünü sanırım. Bunu da arsaya bakanlik onayi haberiyle yapabilirler bence. Son ceyrekten itibaren ceyreklik 200 ml ciro ve 20-25 ml faaliyet kari gelecegini kasadaki parayla ceyreklik 40-50 ml net karlari bulabilecegini düşünüyorum. Bakalim 0.20 usdlere gelirse eklerim bende yoksa eldekilerle devam
Şuan 8,51 hisse yükselmek istiyor zorla yatayda kapattı bence gereksiz ucuz bantaş 0,20 usd yazmanız geçen sene aralık fiyatlarında bantaş şuanda bulunduğu seviyelerden de maliyet yapılır zaten temelinde sıkıntı un,yağ,şeker var fakat hisseye ilgi yok bence yan hisse büyük hisse olmadığı için dezavantajını yaşıyor zamanla düzeleceğini düşünüyorum ytd.
Ben takaslara bakmadım malın toplu olup olmadığını bilmiyorum sonuçta küçük hisse fakat şuan ki seviyelerden maliyet yapılır ve beklenir şahsi düşüncemdir ytd.Yükselme ihtimali düşüş şelale yaşama ihtimalinden daha yüksek en kötü stop koyup geçilir en düşük ihtimal yarın eşek değilse bantaşta yükseliş bekliyorum mantıklı olanı ytd.
Vay be yazık olmuş çok kötü rezil bir bar yaptırmış gene. Gıda sektörüne teneke veriyorsun abi bu kadar aksiyona ucuzluğa gerçekten gerek yoktu ya. Benim elimde hala var ve hala taşıyorum ederinden malesef bana göre çok, çok uzakta. Çakacaklar sanırım. Çaksınlar belki mal alırız aşağılardan. Umarım öyle olmaz ve 9 üstü kapanışlar alırız özellikle bu hafta sonu, ama bugünkü bar baya kötü duruyor malesef..
Yav enflasyon yıllık birçok sektörde %100 den fazla bu şirket geçen yıl ki fiyatında bile değil. Sektöründe gitmeyen (, henüz :))) tek firma....
Çok ta .....
Sürekli yeni hat açıyor, yeni yatırımlar var, kasada yüzmilyonlar var, güneş ☀️ enerjisi santrali açıldı, UMUTSUZLUK TOHUMLARI SAÇIP BİRİLERİNİN 🍞 EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN.
ONCA AYDAN SONRA SEKTÖRÜNDE Kİ DİĞER AMBALAJ ŞİRKETLERİN DURUMU ORTADA İKEN: ON KATI GİTMİŞ ŞİRKET ALACAK HALİMİZ YOK..
SATMAK YOK BEKLEMEYE DEVAM..
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Evet iyi bir SİLKELEME OPERASYONU yaptılar, baya bir 🍐 dökülmüş tür:))
Enflasyona ayak uydurup diğer firmalar gibi karını %100 oranında artıramadı...Keşişin yağı bol olunca si...taşa....na sürermiş..Kasa da o kadar nakit olunca adam parayı hiç etmek için %15 faize basmış...Pehhh .....
Ciddi anlamda ucuz ama bilançoya göre ederi buralar fazla etmiyor maalesef.....
Bugün daha iyi Bantaş kısa vade çift hanelerde kalıcılık sağlaması mantıklı olandır ytd.
%15 diye bir faiz yok, ku korumalıdır o
Sürpriz bir planço gelebilir
sebep ? aslinda uc aşağı bes yukari ciro tahmin edilebilir.
2. ceyrege paralel veya az ustunde birseyler gelir diye düşünüyorum. faiz gelirleri artarsa da net kar belki biraz daha artar ama supriz mi sanmiyorum. Asil satislari genelde son ceyrek artiyor. Teneke fiyatlarina bu ay bir yuzde 10 daha zam geldi takip ettigim kadariyla o da son ceyrek etki eder. Son ceyrek bilancoya kadar surup orda mal da dagitabilerler tabi ona birsey diyemem
8.90 üstü kapanış gelir mi bugün? Hadi bakalım hayırlısı.
Komik seviyelerde bantaş şaka gibi yaptığı iş gıdayla bağlantılı teneke üretiyor bulunduğu yer bandırma marmara bölgesinin stratejik yeri hisse ucuz dahası para kazandırmamış azda olsa ihracatı var daha ne olsun ytd.
Rakip çok rekabet çok fiyatlara yansitmalari zor oluyor. Komik seviyeler degil baktiginiz zaman ceyreklik 15-20 ml arasi faaliyet kari var. hadi senelik ortalama 70 ml kar deseniz 14-15 Fk lardan işlem görüyor. Ha buna 70-80 mlna yakin faiz geliri koyarsaniz Fk yariya iniyor. Belki bir iki sene daha yatırım o bu hikayesiyle oyalayacak. Arsaya onay gelecek bir de beyfendilerin arsaya ne yatırım yapacağı haberlerini bekleyecegiz sonra inşaat vb derken en az 2 yil bi yatirim hikayesi sürer. Açıkçası ara ara bu haberleri kullanarak al gulum ver gulum yapmalarini beklerim.
Syn Tınaz bu at hırsızına fazla güveniyorsun...Bu adamın malını taşıyanlar geçen yıldan beri hiçbirşey kazanmadığı gibi hem zaman maliyeti yazdı hemde fırsat maliyeti...Endex x2.5 oldu ama kağıt 9 tepesini göremedi...Millet ucuz diye mal alınca adam bilançonun a.q ...Burada hisseyi kötülemek değilde şimdiye kadar ki sürecin bana gösterdiği şey bu...Al sat için güzel bir hisse ..
Sarten ve sarkap ayni bolgelerde daha bir cok orta ölçekli firma var buna ragmen evet bolgede söz sahibi sirketlerden biri. Ege bolgesinde de satışlarını arttiriyor ama yeni alinan araziye ne yapılacağını acikcasi ben gormedim duymadim, sirkete mail attigimda da en faydali yatırımı yapacagiz tarzinda geçiştirdi. Siz bildiklerinizi anlatin ogrenelim menfi yorumlarda olacak olumlu yorumlarda şirkete baglanmiyorum sadece gercekci bakmaya calisiyorum. Bende birseyleri fiyatlamasini bekliyorum ki 2 senedir burdayım zaten. Siz sadece olumsuz yorumlara takiliyorsunuz...
Hocam asla kimseye guvenmiyorum ben.
Sirketin piyasada olusan fiyati nedeniyle yonetimi suclamak bana pek insafli gelmiyor.
Isteyen satar cikar gider ama hisse fiyati cikmiyor diye yonetimi elestirmek niye.?
Yapilan elestri bir temele dayansa tamam diyecegim, adam diyor ki;
Arsaya onay gelecek bir de beyfendilerin arsaya ne yatırım yapacağı haberlerini bekleyecegiz.
Bu simdi belli bir bilgiye dayanan bir elestri mi ?
Adam kulaginin arkasindaki yeri su fiyata almis bu basli basina bir basari degilmi ?
Insaf.
Kimse elestirmesin demedik, demeyiz ama burayi okuyanlar var.
Devletin tepesinde, nereden beyefendiye rant cikaririz diye tirin tirin dolanan bir ust brokrasi var.
Bu cakal surusune ragmen o arsayi almis adam, musade bekliyor, baska bir firma musadeyi beklemiyecek mi ?
Ha bunlar musade bekliyor, tuh yuzune boyle yonetim mi olur diyecegiz.
Arsa konusunda haklısın...
Temel analiz olarak adamın parayı %15 le mevduat yapmasını eleştiriyorum...
Tahtacıda patrondan habersiz iş yapması çok zor ..
Neyse ben izliyorum...Alım noktama gelince alıyor karı görünce basıyorum...Uzun vadeli düşünmek için Arsa onayı ve yatırımla ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var...Ne zaman bitecek özkaynak ne finansman nasıl olacak falan....
Emekliler emekliler!! yakin gozluguyle bir daha herseyi okuyun sonra bir daha görüşelim derim de demiyorum ne de olsa inadinizdan vazgecmeyeceksiniz. Şirkete sövmüşum gibi savunmakta ilginç.
Neyse bari oveyim "super sirket yatirimla kapasite 2 katina cikabilir , belki de yeni arsaya imar alip sirketi satarlar ya da yabanci ortak falan , belki de cam ambalaj isine girerler internetten satışta gelir tadından yenmez" mi diyeydim hoşunuza gider miydi???