Temel rasyolarının bu ucuzluğuyla , bu bilançoyla Gents bakalım daha ne kadar cezalandırılacak
Printable View
Temel rasyolarının bu ucuzluğuyla , bu bilançoyla Gents bakalım daha ne kadar cezalandırılacak
Benim de gördüğüm bilançoların içinde en güzeli gentaşın...bence endeksin durgun olduğu günlerde gentaş kendini belli ettirecektir...belli ettirmesiyle de yavaş yavaş tüm dikkatleri üzerine çekecektir...bu arada üçüncü çeyrek bilançosunda 87 milyonluk cirosunun %39 unu ihraç ediyor...bu miktar aşağı yukarı 34 milyon tl ye denk geliyor...
şirketin 39 milyon tl değerinde döviz açığı da var...ama buna karılık son gelen bilançoda 34 milyon tl değerinde de avrupa ülkelerine ihracatı var...geriye 5 milyon tl civarında bir miktar dövizin çıkmasından olumsuz etkileniyor...ama sürekli artan ciro bu dezavantajı da çok etkisiz hale getirecektir...
döviz çıkışı hisseyi dördüncü çeyreklerde 0,5-1 milyon tl civarlarında olumsuz etkileyecek...bunu son yaptığı 13,5 milyonluk kardan düşürürsek bile geriye net 12,5 milyon tl kar kalır...
çeyreklerde 12,5 milyon kar yapma potansiyeli olan bir şirketin yıllık karı 50 milyon tl olur...şirketler genelikle fk sı 8-10 aralıklarında değer görülürler...biz fk yı 8 olarak ele alırsak = 50*8=400 /110 =3,63 tl fiyat ortaya çıkar
çeyreklerde 12,5 milyon tl ,yıllıkta ise 50 milyon tl kar edecek bir şirket fk sı 8 olacak şekilde bir hesap yaptığımızda olması gereken fiyatı 3,63 tl olarak buluyorduk...
en kötü ihtimalle çeyreklerde 12,5 değil de 10 milyon tl kar yapmış olsun...o vakit de aynı hesabı yaptığımızda 10*4=40 milyon yıllık kar....40*8=320 milyon olması gereken değer...110 milyon adet hisse adetine bölersek...320/110=2,9 tl olur..
şirketin sürekli artan cirosu ve karı bundan sonraki çeyreklerde de devam ederse o vakit hesaplamalarımızı tekrardan yapmamız lazım...tahminlerime göre o vakitler belki de olması gereken fiyat 5 tl falan da olabilir...
kısacası bana göre gentaş çok bakir ve güzel bir hisse...son bilançosu hiç bir şekilde satın alınmamış...bu yüzden de hakkı verilmemiş...bana göre bu yüzden hakkı verilmeye başlanırsa o vakit borsada sözü en çok edilen hisselerden biri olur...
bu arada 18 gün öncesine kadar bile 2,2 milyon adet hisse satan genpazdan hiç bir satış haberinin gelmemesi de çok ilginç olmuş...genpaz satmak istese bile bence daha yüksekten satmak varken neden bu kelepir fiyatlardan satsın ki ??
sürekli büyüyen ve sürekli karını artıran bu hisse bu güne kadar gözlerden bu şekilde saklanabilmiş olması gerçekten de çok güzel....güzel yerden almak nasip oldu...gerçi bilanço açıklanır açıklanmaz zaten fiyat 1,54 ten açıldı...almak isteyenlerin tümü hisse biraz gevşesin alalım düşüncesindeydiler ama hisse gevşemeyip bir ara 1,59 lara doğru çıkınca herkes kaçırırım korkusu saldırmaya başladı...o yüzden de bana göre bir çok kişinin maliyeti 1,55-56 seviyelerindedir...son günlere göre biraz yüksek maliyet olabilir ama gelecekteki hisse fiyatına göre bana göre çok ucuzdur..
ben hepimize başarılar diliyorum...
şirket üç vardiya fuul çalışıyor dostlar....satışlarının %40 a yakını ihracat...şirket bakir...patronlar da biraz destek verse küçük bir yataş vakası yaşanabilir...
bakir olduğunun en güzel ispatlarından birisi de topikteki sayıdır...şu anda toplam dört kişi takip ediyor..aktif olarak bir tek ben varım...:) bir gün gelecek burada 100 leri bulan sayı olacak dostlar....bakalım o vakit ne zaman gelecek ???
:kahkah: :kahkah: bu çeneye maaş alsaydım şu anda gentaşı nakitim ile alırdım...:) dostum biraz da sıkıntıdan yazıyoruz...topik boş kalmasın insanlar sıkılmasın...ama senin başka yazacak şeylerin varsa seni memnuniyet ile dinleriz...aha ben bir kenara çekiliyorum....