maliyet 9.00 bu rakami görsün bana yeter. sadece zarar etmek istemiyorum.
Printable View
maliyet 9.00 bu rakami görsün bana yeter. sadece zarar etmek istemiyorum.
Vestl ne zaman bilanço açıklar bilen var mı?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu hafta içi 7 gören kağıt ne olduda böyle düşüyor .. mantıklı bir açıklaması olan varmı
kar satisidir...
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok teşekkürler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9a bensiz gidecek. Teşekkürler vestel, 6.65 üstü olumlu ama neruda tırsak. Ytd
ANALİZ-4. Çeyrek Bilanço Beklentisi/Vestel(Halk Yatırım)
Halk Yatırım ( http://www.halkyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz:
"Araştırma kapsamımızda 8,35 TL seviyesinde 12-aylık hedef fiyat ve "AL" tavsiyesi ile yer alan şirketlerden Vestel Elektronik'in 2018 yılı dördüncü çeyrek finansallarını 11 Şubat haftasında açıklaması bekleniyor.
Şirketin 4Ç18'de içeride gerçekleştirilen fiyat artışları ihracat tarafında ise artan satış hacmi ile yükselen Euro/TL'nin etkisiyle yıllık bazda %11,6 artış ile 4.314 milyon TL seviyesinde net satış geliri açıklayacağını tahmin ediyoruz.
Destekleyici hammadde fiyatları ve TL'deki değer kaybının etkisiyle geçen yılın aynı döneminde 280,6 milyon TL seviyesinde olan FAVÖK'ün ise 4Ç18'de yıllık %47,4 artışla 413,6 milyon TL seviyesine yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, FAVÖK marjının da yıllık bazda 2,3 puan iyileşme ile %9,6 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.
Yıllık bazda iyileşen operasyonel karlılığa bağlı olarak 4Ç17'de 20,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşen net zararın 4Ç18'de 164,0 milyon TL net kara döneceğini tahmin ediyoruz.
Vestel Elektronik'e ilişkin olumlu bilanço beklentilerimiz doğrultusunda, Model Portföyümüz'deki %20 nakit pozisyonumuzun %10'unu VESTL hisselerine ayırmayı tercih ediyoruz. Hatırlanacağı üzere, 21 Aralık 2018 tarihinde yayımladığımız raporda, Vestel Elektronik için 12-aylık hedef fiyatımızı 8,35 TL önerimizi ise AL olarak belirlemiştik. "