-
Türk Traktör <TTRAK TI> 2Ç18 Sonuçları: Güçlü operasyonel marjlarla birlikle beklentilerin üzerinde net kar…
Türk Traktör net karı 2Ç18’de beklentimiz olan 68mn TL ve konsensus beklentisi olan 56mn TL’nin üzerinde 81mn TL olarak gerçekleşti. Net kardaki sapma beklentilerin üzerinde FAVÖK’ten kaynaklanmaktadır.
Şirket 2Ç18’de beklentimiz olan 116mn TL ve konsensus beklentisi olan 107mn TL’nin üzerinde 144mn TL FAVÖK elde etti. FAVÖK marjı aynı dönemde beklentimiz olan %12.1 ve konsensus beklentisi olan %11.0’in üzerinde %13.4 olarak gerçekleşti.
Şirket 2Ç18’de beklentimiz olan 962mn TL’nin %12 üzerinde 1,077mn TL net satış gerçekleştirdi (Konsensus: 967mn TL). Beklentilerden sapmanın ana nedeni beklentimizin %5 üzerinde gerçekleşen yurt içi satış hacmi ve %8 beklentilerin üzerinde gerçekleşen yurt içi birim fiyatları olarak göze çarpmaktadır.
Şirketin net işletme sermayesi ihtiyacı çeyreksel bazda 265mn TL arttı. Şirketin satışları finanse etmek için net işletme sermayesinden ödün verdiği bir çeyrek olmuş gibi gözüküyor."
-
Piyasa ne bekliyordu ne oldu.Piyasa 50 ila 60 milyon kar beklerken 80 milyon kar geliyor ve yine düşüyor.Anlam vermek çok zor.
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Sesli düşünüyorum;
Bedelsizin ayak sesleri mi acaba?
Mart,Nisan’a kadar sabır var mıdır bizde?
Asla yatırım tavsiyesi değildir
-
eskiden iyi bilanço gelince yüzde 4-5 yapardı tüm hisseler.
artık öğrendiler bunu terse kullanıyorlar. başarılı...
-
Araca kurumlar nezamanki hisseye yüksek fiyat verdiler hisse satış yedide yedi, şimdi bakıyorum bilanço aynı geçen yılla , hedef fiyatlar ciddi anlamda düşürülmüş, 90 lardan 56 lara vs vs inşallah bu mal toplama sezonunun habercisidir.
-
Sadece traktör için değil koç şirketlerinin geneli için olumsuzum.Rahmetli mustafa koçtan sonra bir yönetim zafiyeti var.Malum aile büyükleri yaşını almış ali koçta futbola enerjisini harcıyor.Ford ve tofasta projeler ve planlamalar ortaklar tarafından yapıldığı için pek sorun yok ancak diğer şirketler tamamen yöneticilerin insiyatifine bırakılmış gibi.Arçelik otokar traktörde bilançolar çok parlak değil.Yeni yatırımlar yok büyüme planları belli değil.Elle tutulur yatırımcı sunumu bile yok.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Türk Traktör GM Votta: Pay mücadelesine girmek parayı boşuna harcamak olur-Dünya
Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta, "Pay mücadelesine girmek parayı boşuna harcamak olur" dedi.
Dünya'dan Mehmet Filoğlu'nun haberine göre, pazarın daraldığı bu ortamda bazı küçük firmaların hacme odaklandığını aktaran Votta, “Çünkü çok küçük hacimlerle çalışıyorlar. Dolayısıyla bu onlar için önemli. Ancak şu anda hacim ve pazar payı için mücadeleye girmek bizim açımızdan parayı boşuna harcamak anlamına gelir" dedi.
Haberin tam metni:
https://www.dunya.com/sirketler/turk...-haberi-424752
-
çok merak ediyorum...dolar karşısında yok olmuş.....türklirası olarak yarıya inmiş bu şirket hisselerine ne zaman sahip çıkacak...ulan embesiller o ki kadar kar ediyorsunuz neden bunun bir kısmı ile bu boktan hisseleriniz geri almıyorsunuz.....