Endekse devre kestirirler dedim, endeksin palası tam sınırda tuttu. En iyi yaptıkları şey; alavere dalavere…
Ümit Hoca öğleden sonra uyarısını yapmıştı.
Printable View
bırakın siyaseti bakın bizim ceo cuk neler demiş..
https://www.ekonomim.com/ekonomi/ser...-haberi-676995
Türkiye'de yenilenebilir için önümüzdeki sene için de 10 centin altında... AUF 8,3civarına geliyor. Yaklaşık 20000 MW tesis YEKDEM'e başvurdu... 7,3-8,6-9,6 civarı... Büyük çoğunluğu 7,3 cent
Bugün ikili anlaşma piyasası olmadığı için
1224 MW gücümüzle ne kadar enerji üretirsek tamamen EPİAŞ piyasasına veriyoruz.
Finansal olarak oldukça iyi bir konumdayız, onu inkâr edemem. İlk 9 aylık finansal verilerimizi de açıkladık. Geçtiğimiz senelere göre
faiz ve vergi öncesi kar rakamlarımızda iyileşme var. Zaten enerji fiyatlarının yukarıya çıktığı dönemlerde zaten bu kaçınılmaz oluyor
eğer okullar olmasa milli eğitimi ne güzel idare ederdim demisti birisi...
bana faizsiz 1 milyar dolar verin, 10 yil da vergiden muaf tutun... ben de enerji santrali kurar, ceo cfo hepsi birden olurum.... kendime ödül bile verdiririm
başvurular sonuçlandı galiba.
öncesinde size sormuştum : 8.3sentten auf ile satmak varken niye 7.3e razı olsunlar diye
siz de küçük santraller piyasa mevzuatina uymakta zorlaniyorlar, yekdem daha garanti gelir gibisinden bir cevap vermistiniz.
netice ne oldu peki?
Yekdemden faydalanma hakkı olan tüm santraller yekdemde kalmayı mı tercih etti? Yoksa basvuru oraninda bir düşme var mı
(yekdem süresi dolanlar da oldugu için mw bazında mukayese yapmak bizi yaniltir)