duj var mı ? varsa söyleyim :drunk:
Printable View
o zaman şu paradoksu çözelim emlak
abd 35 trilyon dolar borç yaptı.
yani olmayan parası ile borçlanarak halkına REFAH sunuyor... ve vatandaşları aslında olmayan para ile güzel yaşıyor (ve bunun 100 sene böyle devam ettiğini düşünelim )
amerika'lı ''devletim var nasıl olsa'' deyip bol keseden harcayıp zevki sefa içinde yaşarken, çinli iktisat yapıyor, parasının hepsini yemiyor, biriktiriyor... bu paraları amerikaya borç veriyor , amerika tahvili alıyor... ellerinde senetleri oluyor
burada bıldır hurmayı yiyen AMERİKALILAR..
amerikalıların borcu artıyor, çinlilerin birikimleri...
yıllar sonra, çin devleti çok güçlendi, çok müreffeh oldu... insanlarının ekonomik korkusu kalmadı
ellerinde var 50 trilyon dolarlık SENET.
AMERİKA'ya gidip ''senetlerin vadesi geldi... ver paramızı, al senetlerini...'' dediği zaman nolacak ?
bu para nasıl ödenecek ?
burasını anlatırmısın
yaw çıtak cevabı kendinde biliyon.
nah alırsın diyecek.
bu kadar basit.
abd de derki ozaman benim firmalarımdan kazandığın paralar ne olacak diye sorar. çin abd tahvili alırken parayı ağaçtan toplamadı abd ye borçlu bunu. teknolojiyi bana getirdiler diye bir de üstüne dua ettirirler adama.
batacak olan ülkeye çin neden borsasına yatırım yabıb durmuş :he:
enayiler zengin oluyor heral ?
DOLAR basıp öder cevabını kabul etmiyorum...
çünkü karşılıksız para basmanın hiçbir faydası yoktur... yıkımı büyültür
90'larda... karşılıksız para basarak sorunları halı altına süpürmeyi deneyen Türkiye'de nasıl devalüasyonlar yaşadığını hepimiz biliyoruz
sözde herkes abd düşmanıdır. ama onsuzda yapamaz.
ben sana şöyle sorayım..
abd borcu kaç 35 mi.
keyfe keder bunu 15 le çarptım. ettimi bilmem kaç
ha
işte15 le çarpılmış haliyle bile .. sen para konusunda devletin verdiği garanti konusunda.
abd yi mi tercih edersin.. tr yi mi.
cvp belli. ve zaten güç te budur. borç değil.
:drunk:
Abd ve İran Umman'da gorusmusler.
Ve gelecek hafta görüşmelere devam edilecekmiş.