`Beyaz eşyadan enerjiye ülkenin en büyüklerinden biri seçimden sonraya kalmış ` bu haberi paylaşmıştım .
Printable View
Bankadan geliyorum...
Akıllar karışık.
Olumlu hiç bir şey duymadım.
Küçücük şubede dünden beri dövizini üç kişi çekmiş...
Tatsız.
Bir adamın akılsızca, dogmatik, ağızdan dolma fikir ve nefretleriyle ülke yönetiliyor.
Fatih Terim'den daha ballı birini tarif et deseler o zatı tek geçerim.
15 senedir dünyadaki parasal genişlemelerden yararlandı.
10 liralık işi 15 liraya yapa yapa, borçlana borçlana geldik.
Halen dışarısı sakin.
Bir bozuldu mu, olacakları düşünmek istemiyorum.
Dolarda yükseliş kaçınılmaz an itibariyle 4.4780Tl ... Yap TL faizlerini sıfır bakın DOLARCILARIN aklı nasıl başına geliyor. :drunk: Piyasalar işliyor ! sayın Bora bey yeni farketmiş bankalardan Döviz çekilişini, devamı gelirse ne olacak acep düşünmek istemiyorum diyor mecaz anlamda tabi ama bence bizler yerine bu işi KÖRÜKLEYEN ZİHNİYET düşünsün iş işten geçtikten sonra düşünmek fayda etmez.
http://www.bloomberght.com/haberler/...n-destek-buldu
rubleyi güvenli liman yaptık !
aklımda bir soru var
devlet bankaları 0.98 den kredi dağıtırken bu faizler nasıl artacak ?
An itibarıyla 4.48 i gördü...:(
Bu akşam abd den çıkacak olumsuz bir karara göre yarın merkezden en az 1,5 puan faiz artışı bekliyorum. Ama çare olmaz 1,5 puanlık artış en az 3 puan yükseltmeli doları dizginlemek için.
Full dolardayım ama yeter artık çıktığı. Bundan sonra ki her çıkış ülkeye çok büyük zarar verir. ABD ********dir, İsrail ondan daha ********. İnşallah ülkemize bu akşam ağır bir fatura kesilmez diyorum.
Tayyör gitsin diye ülkeyi batırma uslubu ve mantığı bana ters geliyor.
haşlanıyoruz tl de kalanlar olarak
4,4838 +0,0362 +0,81%
yenisi hayırlı olsun
Hakan Atilla kararı TSI 17.00'da o saate kadar vurup vurup çekecek.
Aslında layık olmak terimini hep kullanıyorum ama sizin gibi bunu hiç ama hiç haketmemiş sayın forumdaşıma keşke bu hak eden layıklarla aynı durumda olmasaydınız diye en içten duygumla hayıflanıyorum. Keşke BES te gösterdiğiniz yanlıştan dönme çabukluğunu Dolar konusunda da gösterebilseydiniz. Neyse önemli olan sağlık , sağlıklı olunduğu sürece her şey bir gün düzelir.
Daha önce yılbaşı gibi, Reis Suriyedeki askeri harekatı kendi lehinde oya tahvil etmek için baskın seçim yapabilir diye yazıyorduk...
Ama ortağı ile kurguladıkları senaryoda hesaba katmadıkları şeyler oluyor , bence seçim kararından cayabilir.
Çünkü kendisi seçilipte parlementoda çoğunluğu sağlayamazsa eli kolu bağlı kalma tehlikesi de var.
Reis bence % 100 emin olmadan seçim rizkosunu göze alamaz ...
Bu arada ,korkunç bir hızda ANLIK DEVELASYONLAR oluyor ,
Ekonomi batmış acaba umurlarında olur mu ?
(Teknokratı-Bürokratı EHİL Kişilerden değilde Bİat edenlerden seçilirse/en basiti Külliyedeki sözde ekonomi danışmanlarına bakın , ekonomiden ziyade nasıl bir şeytanlık yaparızda puan kazanırız derdindeler ,Türk Halkının şuan yaşadıkları gayet normal)
4,4886 +0,0410 +0,92%
yeni rekor 4.50 üstü ya müdahale ya kıyamet
4.49,59:vk:
4,4979
buralardan az salarlar ama çok azgın gidiyor kamu bankaları tutamaz bunu mb lazım
4.50 vurdu çekti, adeta gagaladı. Vudi Vudi peykır (woody woodpecker) gibi gagalıyor maaşallah.
https://www.youtube.com/watch?v=0XqFHeynFwM
https://twitter.com/selimkotil3/stat...608586241?s=19
Bu Selim amcamızın dediği doğru çıkacak gibi.
İpin ucunu kaçırdılar gibi. her gün % 1-2 .bundan sonra faiz artırsan ne yazar.
istemeye istemeye 4,47'den dolar aldım
daha doğrusu almaya mecbur kaldım
merkez bankasından faiz hamlesi gelmeyecek bu net
boşu boşuna hamle gelmesini bekleyip dünyanın zararını ettik
Müdahele gelecek sanki öğle arası , borsada işlemler durdu gibi..
Dolar 4.50..
FED kararlarını bekler gibi borsa şu anda..
Rxpu çok yaşa sen güldürdün beni :kahkah:
Dolar 4,49TL, 2006 yılı temmuz ayından itibaren dolar alıp enflasyon bazında zarar eden kimse kalmadı.
Hangi fiyattan aldıysa alsın açıklanan TÜFE enflasyonundan daha fazla karda. Faiz getirisi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
Paranın ticareti olmaz, olursa işte böyle sorunlar olur, çözüm kağıda yatırım değil metale yatırım,ve metalle alışveriş...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsayı da anlamak mümkün değil.Sanki şirketlerin kasası dolar dolu :notr:
üstad ben akıl penceresinden bakmaya çalıştım ancak kaybettim ! siz ve powerpc başta olmak üzere bizi ikaz ettiniz anlamadık daha doğrusu bu kadarda olmaz olmamalı dedik ama yanıldık ! çok net söyleyim doların 4. ten 4.50 ye nerdeyse 20 günde geleceğini ve bunun sıradan karşılanacağını söyleseler hadi oradan derdim şimdi kendime hadi oradan diyorum !!
Dünyadaki parasal ticaret hacmi 400-500 trilyon dolar civarında. Altın ve benzeri metallerin değeri ise bunun belki onda biri. Altın ve emtia bazlı parasal sistem işte bu nedenle yıllar önce terk edildi.
Eğer altın ve emtia bazlı sistemde dayatılsa idi dünya şu andaki gelişiminin onda birini dahi kat edemeyecekti. 1980'li yıllar seviyesinde yaşıyor olacaktık.
Uç bir örnek vereyim Türkiye her yıl 480 milyar dolarlık borcunu çevirmek zorunda. Eğer altın ve emtia sistemine geçilirse böyle bir borcu çevirebilmesi mümkün değil. Moratoryum gerekli.Çünkü dünyada bu büyüklükte bir altın ve metal rezervi yok. Tabii altının kg fiyatını 3-4 milyon dolar yapmadığımız sürece.
Sümerlerde 100 tohum ödünç verene 120 tohum iade edilirmiş...
100 tohum ödünç vermeseydi de kendisi ekseydi !!!
Evet dünya çok gelişti katılıyorum,dünyada 1.6 milyar insan aç ve dünya nüfusunun yaklaşık 4/1 temiz su kaynaklarına ulaşamıyor....bu nasıl bir para ve gelismekse!
Evet çok doğru. Ve şu anda 7.5 milyarlık dünya nüfusunun en az 5 milyarı yaratılan kaydi para ile borçlanıyor ve hayatını sürdürüyor. Eğer altın ve emtia bazlı sisteme geçilirse 1.6 milyar aç ve yoksul en az 6 milyar kişiye genişletilmek zorunda.
Zira bu kadar insanı borçlandıracak ve besleyecek kadar altın ve emtia rezervi yok. Olan da ilk 100 milyon kişinin elinde.
Keşke o kadar basit olsaydı.
Yani insanları besleyebilmek için faiz ve borçlandırmak sartmı ?ve matbaada basılan değersiz bir kağıt mi bu kadar insanın aç yada susuz yada barksız kalmamasini sağlıyor...o kağıdın stoku neye göre belirleniyor?
Dolara ve Borsaya doğası dışı müdahalelerde bulunmaya devam ettikçe dolar her gün rekorlar kıra kıra yoluna devam edecek. Borsada PALA dallaması sayasinde yabancıya %500-600 karla ayrılma imkanı tanıyarak sonucunda tamamen millileştirilmiş bir borsa ile döviz rezervleri tükenme noktasına gelmiş bir bankacılık sektörü bırakacaklar.
Gelinen noktada 7 milyarlık dünya nüfusu ve bu nüfusu alıştırdığımız *yaşam standartları* açısından ne yazık ki şart gözüküyor.
Geçmişte konuyla ilgili bir analizim şu linkte var.
Evet bu iyi bir şey değil ama dünyada az sayıda nitelikli ve çok sayıda niteliksiz ve sosyal yardıma muhtaç insan oluşmaya başladı. Teknoloji ve verimlilik artışı bunu tetikliyor. 7 milyar kişiyi 50-100 milyon yüksek nitelikli işgücü besleyebilir durumda. Bu durumda da para altın varlık bu imtiyazlı grubun elinde toplanıyor. O nedenle parayı ve varlığı bu üst grubun elinden alıp diğerlerine vermenin *uzun vadeli* tek yolu alt grupları üst grupların rızası ile alınan para ile borçlandırmak.
Yapacak bir şey ne yazık ki yok. Ne yapalım niteliksiz ve ihtiyaç duyulmayan 6 milyar kişiyi öldürelim mi? . Borçlandırmayalım da ne yapalım?
http://www.hisse.net/topluluk/showth...17#post2031217