Alt pazarda.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dün info yatırım mudurune sordular marshall ı,çok pahalı hisse başı fiyat 37 lerde dedi.inanamadım inceledim doğru diyor adam.yaklasik 7 katı pahalı. Soğudum hisseden bir anda,kötü etkiledi beni gerçekler.
Ben yokum artık. Herkese hayallerinin gerçekleşeceği günler dilerim.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Afedersiniz işinize karışmak gibi olmasın ama şuanda Şirket sahibi Akzo Nobele ceketini al çık desek önümüze defter değerinde yazan bedeli mi fatura çıkarır sizce? Yani 370 milyon TL.
Yıllık 1 Milyar TL'den fazla cirosu olan bir şirketten bahsediyoruz. Böyle tıkır tıkır çalışan bir tezgahın var, borsadan çıkmaya çalışıyorsun, yıllardır aman hisse fiyatına olumlu yansımasın diye bi tarafını yırtıyorsun tabiki defter değerin düşük olsun istersin. Karışanın yok edenin yok. Kalem elinde sen ne dersen o rakam görünüyor. Sence info yatırım çok mu haklı? Bırakınız bu söylemleri. Burası Türkiye kim inanır raiç bedellere. Raiç bedel demişken, Fabrikanın üzerinde kurulu olduğu çıplak arazinin değeri bile 1 milyar TL'den fazla kimi kandırıyorsunuz :)
https://twitter.com/mrshluzmani/stat...397335047?s=20
Estağfurullah info yatirimin isine karışmış olursunuz benim değil. Ama ben etkilendim ve çıktım hisseden.insallah sizler kazanırsınız.
mrshl alt pazarda ise ana pazar grubunda ne işi var ki...
ne uyuz bişeymişmissin ,yani birden 300 lere çıkmanı beklemiyoruz ama ufak ufak da hareketini beklemek hakkı değilmi yatırımcının...
uzmanlar bazı şeyleri saklar kamu önünde konuşurken iki sene önce akzonobel 40 lira hisse başı geri alım istedi kimse vermedi yada az bi veren oldu sonra 55 liraya yükselttiler hem ayrıca o zaman bu haberler yoktu 18.05.2020 tarihli KAP açıklamamızda özetle;
Stratejik gerekçelerle, 24 Temmuz 2017 tarihinde Kap açıklaması ile duyurduğumuz üretimi yurt dışına taşınan Solvent üretiminin tekrar yurt içinde üretilmesi için gerekli Şirketimiz makina ve teçhizat modernizasyonuna ilişkin, 38.780.090 TL tutarlı, başlangıç tarihi 20 Ocak 2020, bitiş tarihi ise 20 Ocak 2023 olan Yatırım Teşvik Belgesi alındığı açıklanmıştı.
Söz konusu yatırıma ilişkin gelinen safhada, Solvent bazlı ürünlerin üretimine ve müşteri sevklerine kısmi olarak başlanmıştır.
Pay sahipleri ve kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla,
bugün birilerini mallandırdırlar.. daha da mallandırabilirler.. 253.60 üstü kalıcılık önemli..
ESAS FAALİYET KARI (ZARARI)
-30.739.413 46.657.480
Pazarlama Giderleri
-149.086.302 -107.260.002
Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar
7.117.110 104.761.699
Finansman Giderleri
-79.960.046 -27.957.810
Net Dönem Karı veya Zararı
-96.301.958 21.684.431
bu yalakların özkaynaklarına ne olmuş,pazarlama giderlerine bakarmısınız.ne pazarladınız da bu kadar arttı.bu pazarlama giderlerine karşılık bilançonuz ne kadar arttı.böyle ********lik olmaz,resmen hırsızlık bu,resmen K.Y katletiliyor.
Bu nasıl hissedir ?
Akıl,mantık,muhakeme,vicdan,onur,ahlak !!!
bu kadar zarar gelmesinin tek nedeni var adamlar iki yıl önce 50 liraya verin hisseleri alayım dedi kimse vermedi spek te uyanık çekti yukarı 600 liradan millete mal verdi patron da bunu bildiği için o gün bugün zarar artarak devam ediyor yeni fabrika kurmuş bu arada teşvik almış ama sorsan kimsenin yerinden kımıldamadığı pandemi döneminde pazarlama giderleri genel yönetim giderleri şiştikçe şişmiş spk bile bişi yapamıyor dava açmak lazım da kim uğraşacak gün gelir o kadarlar gelir ama sıkıştırmak lazım özellkle yukardan yakalanan arkadaşlar birleşip spk ya şikayet edin şirkete gidin telefon edin bende çok az çok az var maliyetim 55 lira üzerine ekleme yapmadım ama karlar kar tanesi gibi eridi bitti
kimse yok demek ki kangren olmuş ortalık
https://www.marinelink.com/news/akzo...nter-uk-494968
Marshall boya'nın 2022 yılı 3 aylık konsolıde olmayan net karı 10.169.975 tl (2021/3 aylık: 28.507.921 tl)
ölü ozanlar derneğine döndü
bu haberler unutuldu galiba etkisi bilançoda pek görülmedi gösterilmedi bir gün gelecek kar patlaması olacak 10 milyon sermaye ile bu işler çocuk oyuncağına döndü ya bizledeki üç beş lotu almak için yeni güncel teklif yapacaklar yada kar açıklayacak bedelli yada bedelsiz yapacaklar şirketi kar eden temettü veren hala sokacaklar
https://www.bloomberght.com/marshall...apacak-2255780
Şirket 2021 yılından 2022'ye geçişte özkaynağı riske atma pahasına 2021 yılı içinde tedarik ettiği uygun fiyatlı hammadde ile önceki yıllara göre neredeyse 2 katı miktarda stoklu olarak girdiği 2022 ilk çeyreğinde kâr 2'nci çeyreğinde de muhtemelen özkaynağı düzeltecek derecede kârlı bir bilanço geleceğini hesaplıyorum. Ayrıca bu kârlı bilanço ile kredi derecelendirme raporunda likit enjeksyonu ihtiyacı doğurabileceği uyarısına yönelik elini cebine salmadan geçici olarak çare arayacaklardır. Akzo Nobel'in Marshall Boyada taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışması bu yıl sonuna kadar anca sürer. 01.01.2023 tarihinde TTK 376'ncı maddesi tekrar yürürlüğe girecek ve kendi kayıtlı sermaye tavanı süreleri bitecek. Enflasyon ve Kur karşısında son arttırıldığı 15 yıl önceki değerlerden %90 değer yitirmiş sermayenin düzeltilmeden ticari faaliyetini inatla sürdürmeye çalışmasının hisse fiyatına etki etme endişesinden başka bir sebep akla getirmemektedir. Şuanda hisse fiyatı Akzo Nobelin 1998 ve sonrasında Uzunyol ailesinin hisselerine ödediği fiyatla aynı seviyelerinde; bir şirket satın alınmadan sonra pazar liderliğinden devlet ihalelerine bile girmeyen hale getirilmesinin şirket üst yönetiminin göz yummasıyla olduğu aşikardır.
Şubat ayından itibaren bu fiyatlarda gezinip duruyor
Aylıkta ise 5 kez bu fiyatlamayı destek yapmış
Ufaktan biraz misafirim tahtaya
Saygılar
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
eliot
Hisse.net bitmiş kimseler takibetmiyor artık
Buradayız sayın Royal takip ediyoruz
Benim eski nickimi kullanıyorsun sevgili royal:)
https://www.hisse.net/eforum/printth...t=148041&pp=40
https://www.tradingview.com/x/lctyBA31/
yatırım tavsiyesi olmamakla beraber takoz görünümünden çıkan senedin oldukça yüksek hedeflere koşar adım gitmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ne zaman yürümeye balayacaksın acaba
Az kaldı. Burada da beraberiz sanırım.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akzo Nobel’den 400 milyon borç alınmış
Onun açıldı artık
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahsisli gelmiş. Son altı ay ağırlıklı ortalama falan yaparsa bu SPK küfür edeceğim
Şirketimiz merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısında;
Şirket ortaklarımızdan olan ve çıkarılmış sermayenin %44,12'sine sahip AKZO NOBEL COATINGS INTERNATIONAL B.V (ANCI), Şirketimizin artan mali yükümlülüklerinin zamanında karşılanması ve finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla ve Şirketimizin talebi üzerine 400.000.000-TL tutarda nakdi, tahsisli sermaye artırımının Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") onayından sonra şirket hesaplarına nakit olarak koyacağını bildirmiştir.
Bu amacı gerçekleştirmek üzere Şirketimiz ;
1. Şirket'imizin 20.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, 10.000.000 – TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan haklan tamamen kısıtlanarak, çıkarılacak her bir 1-TL nominal değerli, payların toplam satış fiyatı 400.000.000-TL olacak şekilde, Borsa İstanbul A.Ş 'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürünün 7.1 numaralı esası doğrultusunda belirlenecek satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına,
2. Artırılan sermaye tutarını temsil edecek ve yeni ihraç edilecek 1-TL nominal değerli payların tamamının halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ihraç edildikten sonra Şirketimiz tarafından; 400.000.000-TL satış fiyatına denk gelen kısmının Şirket'imizin ortağı AKZO NOBEL COATINGS INTERNATIONAL B.V.'ye, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasasında, Borsa İstanbul A.Ş 'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürün 7.1 numaralı esası doğrultusunda belirlenecek fiyattan toptan satış işlemi yolu ile primli olarak satılmasına, bu amaçla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına,
3. İşbu sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek, toplam satış hasılatı tutarı 400.000.000-TL'ye karşılık gelecek adetteki 1-TL nominal değerli her bir payın Şirketimiz esas sözleşmesindeki pay oranları doğrultusunda hamiline, imtiyazsız ve Borsa'da işlem görebilir nitelikte olmasına,
4. SPK'nın VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin olarak hazırlanan raporun kabulüne ve kamuoyuna duyurulmasına,
5. Bu çerçevede, ihraç belgesinin SPK tarafından onaylanmasından sonra ihraç edilecek payların ilgili mevzuatta belirlenen sürelerde satılması hususunda, Şirketimiz tarafından belirlenecek bir aracı kurumla sözleşme imzalanmasına,
6. Tahsisli sermaye artırım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, gerekli izinlerin alınması, işlemlerin ifası ve başvuru işlemlerin tamamlanması için 6102 sayılı Türk Ticaret kanunu,6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili tebliğ ve mevzuat hükümleri çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. , Borsa İstanbul A.Ş. .İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. , T.C Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer kamu kurumu ve kuruluşları nezdinde gerekli başvuruların ve bildirimlerin yapılması hususunda genel müdürlüğe yetki verilmesine,
mevcudun oy birliği ile TTK m.390/4 uyarınca karar verilmiştir.
20.10.2022 tarihi itibarıyla tahsisli sermaye artırımına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.
Pay sahipleri ve Kamunun bilgisine sunarız.
17.793 bekleyen
Son on gün olsa adamlar yirmibin TL yaparlar bunu. Kim girer öyle tahsisliye?
Başvuru öncesi mi kabul edildiği tarih mi?
Şimdiki fiyatlarda ve son onay verirse yine olmaz. İnşallah hala satılmış lavuklar çalışmıyorlardir.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
**
3.****İşbu*sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek ve Borsa İstanbul A.Ş.'de satışı*yapılacak payların satış fiyatının nominal değerden düşük olmayacak şekilde*Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür*çerçevesinde; başvuru tarihi itibariyle bir önceki haftanın son iş gününden*geriye doğru veya başvuru tarihinden önceki iş gününden başlamak üzere geçmiş*10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en*yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilen baz fiyata +/- %20*uygulanarak bulunacak fiyat aralığında kalacak şekilde belirlenmesine ve bu*doğrultuda artırılacak çıkarılmış sermaye tutarının tayin edilmesine,
Cosmos un sermaye artırımı..
Başvurudan önceki on gunmus.
haberı gorur gormek azıcık aldım ekrenımda olsun dıye. 400 m borcu kapatmak ıcın sırket ortagı payını daha yukseltecek. acaba yapılan tahsıslı neden borsada ıslem gorecek paya cevrılecek cınsten?