Yoldaþ Stonhand selam...
Ne demek istiyorsun ben hiç anlamýyorum...
Biraz teknik bilgi verirmisin bize?
Makas açýlýrsa ne olur,daralýrsa ne olur?
Katkýn için þimdiden tþkler..
saygýlar/baþarýlar
Printable View
Yoldaþ tengri baba
þimdi eylül vade dolar alýyosun dimi bunu viopdan aldýðýnda aylýk bir makas var sana spot fiyattan vermez vadeli.
Bu merkez bankasý iþin içine girdiðinden beri aylýk 1000 pips makas vardý yani piyasda dolar 6,70 se sen 6,80 den iþlem yapýyordun ay sonu gelene kadar da bu makas eriyordu bir þekilde.
Þimdi merkez piyasaya girdim dediði günden beri bu makas oynayýp duruyor misal dolar artýyor adamlar makasý daraltýp sana kar vermiyor dolar artacaða oynadýn ve dolar arttý ama kar rakamýn yok sýfýr böyle bir þerroluk yapýyorlar yani aylýk makasla bizim karlarý eritiyorlar.
Hým altýnlarý çekip evde mi saklasak nedir.Bu ihracat tebliðinden çok kýllandým,bu bacaga kurþun sýkmak deðil,resmen karna býçak saplamak gibi,japon mu olduk nedir.:)))))))Bu zihni sinir projesinin 2 level üstü cidden bankalardaki dolarlara sulanmak olabilir,bak hala dolarlar diyorum altýnlar kimsenin aklýna gelmez deðil mi forumdaþlar o 5 level üstü zihni sinir projesi,daha dünyada o levela gelen ekonomi yönetimi yok diyorlar,gurusu nepalde yaþýyormuþ ,yanýna gidebilen gidip de dönebilen olmadýðýndan hakkýnda bilgiler kýsýtlý :))))))))))
Bunu yapmak yeni Türk ticaret kanununda kýsýtlandý. Ayrýca eðer yanlýþ anlamadýysam kanun 90 günlük bir hesaptan bahsediyor. Yani para 90 gün boyunca bankada iþletilecek ve 90 gün sonra banka vergi dairesine bu ihracata dair hesap bakiyesinin kapatma yazýsýný gönderecek. Bu kapatma yazýsýndan önce çok serbest davranýlabilecek bir hesap olmayacak gibi duruyor.Ama çok emin olamýyorum sadece anlamaya çalýþýyorum.
Bence bütün bunlarýn önceden sanayiciye anlatýlmasý gerekiyordu. Þimdi yaptýðýmýz yorumlar havada kalýyor. Çok daha sert ya da yumuþak bir uygulama olarak ta karþýmýza çýkabilir. Ancak yapýlan tüm iþlemlerde , bugün ve dünkü teblið , merkez bankasýnýn VIOP piyasasýna girmesi bana sermaye kýsýtlamalarý ile ilgili olasýlýklarýn arttýðýný gösteriyor.
ston merkezin VIOP'a girmesinin nedeni dün yapmak zorunda kaldýðý açýklama olabilir. Dün faiz ile ilgili hamlesiyle ilgili çok açýk bir mesaj vermek *zorunda* kaldý. Buna acil toplantý yapmamak için zorunda kaldý. Bu durumda da VIOP üzerinde makas çok açýk kalýrsa spekülatörlerin ciddi karlar yazmasý mümkün olacaktý. Spekülatör karýný sýnýrlamak için VIOP'a girmiþ olabilir.
ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener’in basýn danýþmaný Murat Ýde, 20 milyar dolar bulunduðu konuþulan bir iþadamýna ait uçaðýn durdurulduðunu gündeme getirdi.
https://odatv.com/hangi-is-adami-20-...-04091859.html
Üstadým tamamda þimdi merkez zarar etsede batamýyor burada hemfikiriz deðilmi yani banka yada aracý kurum gibi kol kesme yapmak zorunda deðil adamlar.
Bunlar yüklü short açtý diye orda burda haberler var dünden beri bunu gören PY yarýn dolarý çekse 8-10 TL ye merkez ne yapacak viopda yok ben zarar ettim ödemiyorum mu diyecek.
Þuan yaptýklarý hadi bizden kar týrtýklýyor amenna ama piyasa yapýcýyý resmen kýþkýrtýyorlar. PY nin karþýsýnda batma riski olmayan oyuncu var þuan ve öyle kol falanda kesmez bunlar þimdi PY ne yapar bu süper zekalý arkadaþlarý.
MB’nin Genelgesine göre döviz alým satým kurlarý bankalarca belirlenir deniliyor.
Bankalarda genel uygulama müþteri talep ederse DAB'a baðlarken alýþ satýþ kurunu ayný kur olacak
þekilde rezerve edip TL hesaba geçerken kullanýlan kuru DTH hesabýna dvz. satýlýrken tekrar kullanmak þeklindedir.
Böylece ihracatçý için deðiþen bir þey olmaz, ihracat bedelini döviz olarak tutmak istiyorsa bu þekilde yoluna devam edebilir.
Þubat 2008'de serbest tasarrufa býrakýlan uygulama iptal edilerek ilgili tarih öncesi uygulama geri geldi ama fiiliyatta
ne amaçlýyorlar anlayamadým.
6,66 kýrýlan formasyon back testini atýyoruz bu rakam destek olarak kalýrsa haydi geçmiþ ola.
Güney Afrika ekonomisi, ikinci çeyrekte resesyona girdi 04 Eylül 2018 Salý, 12:31Güncelleme: 04 Eylül 2018 Salý, 12:32
Güney Afrika ekonomisi, yýlýn ikinci çeyreðinde bir önceki çeyreðe göre yüzde 0.7 küçüldü, beklentiler yüzde 0.6 büyüme yönündeydi.
-Sürecek-
Habere bak hizaya gel.!!!
Kendi ülkesi çoktan resesyona girdi.!!
Göt korkusundan haber bile yapamýyorlar.!!!
Daha beter olacak .!!
Bu yagdanlýk medya.!!!!
ironi kýsmý da en çok esad-rusya'dan sonra abd-israil'in iþine geliyordur.
bölgedeki olaylarýn olabildiðince sýcak kalmasýný istiyorlardýr.
zaten rusyanýn mesajlarý haftalardýr net ve sertti, bunu icraate döktüler ama buradaki mesaj sadece oradakilere deðil, ayný zamanda ab-türkiye ye.. olaylarýn yoldan çýkmasýný istemiyorsanýz ciddiye alýn babýnda..
Sahtekarlarýn elinin bulaþtýðý herþeyde bir ..umbukluk var.
Portfoy de %100 Dolar yerine paylaþtýrýp viob gram altýn almakla bunu bir kez daha anlamýþ oldum
maniplasyon yapamayacaklarý tek enstruman dolar gorunuyor
Domates ve biberin masrafýndan býktý, ejder meyvesi yetiþtiriyor
https://t.co/dtHV9v89YV
:kahkah:
hani bize yok mu :(
tabiki de
karþýlýklý çýkar çatýþmasý en büyük düþmanlarý yan yana getirir.
+abd'nin görünür de arasý kötü görünebilir ama isral ile rusya iliþkileri son dönemler de baya iyi gidiyor diye biliyorum.
yalan olmasýn diye rakam vermiyim ama yanlýþ hatýrlýyorsam da, israil'in rusya'yý ziyareti yabana atýlmayacak sayýdaydý.
NTV, Paksoy: 5.50'nin üzeri köpük. Hedef dolarý 5.50'nin altýna düþürmek olmalý.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Hem acemi hem amatörce yazýlmýþ yazýlarýma yatýrým maksadýyla itibar etmeyiniz.
Aç merkez aç bi 100 bin kontrat daha aç yetmezse bir 100 bin daha bakalým PY senin shortlarý patlatacakmý görelim bir kol kesmek ne biliyormuymuþ merkezdeki ak boylar.
Ýhracat geliri döviz alým belgesine baðlanacak gibi bir laf duydum. Ama þu an iþleyiþi bu teblið kapsamýnda tam anlamlandýramýyorum. Döviz alým belgesine baðlamak teknik olarak ne anlama geliyor?
Tamamen zihin fýrtýnasý yapýyorum, örneðin ithalatçýyý da döviz satým belgesine baðlaýyýp , bu belgeleri belirli bir kota içinde eþleþtirecekler mi?. Yani Döviz alým belgesi ile eþleþmeyen döviz satým belgesi olmayan ithalatçý ithalat yapamayacak gibi. Tamamen zihin egzersizi yapýyorum.
Tengri hocam dolar mb.toplantýsýna kadar yataya baglarsa bu adamlar faiz maiz artýrmaz zaten niyetleri yok dolarý götürebildikleri kadar götürecekler onun için benide artirmaza kaydedin.
Bende deðiþiklik yok faiz artmazda devammmm
Kambiyo mevzuatýnda 2008 öncesi duruma dönüþ yapýlmakta...
O dönemde de ihracattan sonra 180 gün içerisinde dövizi getirme zorunluluðu vardý.
2008 den sonra (sanýrým bugüne kadar) o hüküm deðiþmiþ ve 180 gün içinde dövizin yurda getirilmesi zorunluluðu ortadan kaldýrýlmýþtý.
Bakýnýz eski durum için...
http://www.oaib.gov.tr/tr/bilgi-merk...-tutanagi.html
Çocuklarýn fazla eþyasý var, oyuncaklar vs iki balkonu kapattýralým dedik, adamlar fiyat vermedi, al sana reel kriz.
Bilgi için teþekkürler. 2008 yýlýnda hem yaþça epey genç, hem de piyasayada yeni tutunmaya çalýþtýðýmdan bu tür tecrübelere sahip deðildim.
Peki tebliðde belirtilen ihracat gelirinin minimum %80'ini bankaya *satma* cümlesini nasýl yorumlamalýyýz?
Sanýrým geçmiþteki uygulamada bu tür bir detay yoktu. Buradaki amaç ve hedef sizce nedir?
Bugün resmi gazetede (4.9.2018) yayýnlanan tebliðin linki aþaðýda. 3. Maddede ihracat gelirinin %80'inin bankaya *satýlmasý*, *zorunludur* þeklinde bir cümle geçiyor.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180904-2.htm
H. Bank'tan satýlan ucuz dolar olayý ne oldu, geri dönüþ yapýlmadý sanýrým, yine yapanýn yanýna kar mý kaldý?
Türkiye'de gündem çok yoðun, neler unutulmadý ki dolarlar unutulmasýn.
Diðer bir þey de Telekom'un özelleþtirmesiyle, özelleþtirmede yeni bir döneme geçiþ yaptýk, yabancýyý teþvik ediyoruz, bundan daha iyi bir özelleþtirme modeli olabilir mi, Katarlýlarýn da iþtahý kabarmýþtýr þimdi :kahkah: