Kılavuzumuz betonun sanayi İmamHatip'in okul olduğunu sanıyor paraları oralara döküyor....
Bu demektir ki burnumuz .okdan hiç çıkmayacak..
Printable View
Kılavuzumuz betonun sanayi İmamHatip'in okul olduğunu sanıyor paraları oralara döküyor....
Bu demektir ki burnumuz .okdan hiç çıkmayacak..
merkezin son doviz rezervi ne durumda takip edenler bilgi verebili mi? Tsk
+1
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahsi görüşüme göre bu Türkiye ile %100 ilgili bir konu değil. Rezervler 2006-2007 yılındaki seviyesine geri dönmüş. Yani Amerikan merkez bankasının parasal genişleme yapmadan önceki durumuna. Faiz ve iktisadi göstergeler de o zamanki dengelere geri dönüş sinyalleri veriyor.
Türkiye dünya ekonomisinde büyük bir oyuncu değil , o nedenle rezerv varlıkları ve faizleri büyük merkez bankalarının kararları ve hamlelerine göre şekilleniyor.
Politikacıların yanlış stratejileri, ekonomi yönetiminin yanlış iktisat politikaları kısa ve orta vadede bu dengeleri belki %20-30 daha kötüleştiriyor, ama uzun vadede ülke kendi potansyiel büyüme patikası ile uyumlu ve büyük merkez bankalarının etkisinden arındırılmış dengesine dönüyor.
Son 3-4 senedir bu dengelenmeyi yaşıyoruz.
Rezerv : 5 Ekim itibariyle o günkü kur üzerinden net 26.7MR$ (altın dahil)
Şimdi biz bu şirketten danışmanlık alıyormuyuz almıyormuyuz bilen varmı ? :D
http://www.finansgundem.com/haber/mc...agrisi/1352447
17-18 milyar dolarlık altın rezervi de brüt olduğu için net rezervden direk bu altın rezervini düşemeyiz.
Ama kabaca Net döviz rezervi = 26.7milyar dolar - net altın rezervi diyebiliriz. Çok kabaca altın hariç net döviz rezervi 20 milyar dolar civarında geziniyor olabilir. Ama bence brüt rezervler daha önemli zira kanunen tcmb'nin DTH'lardan ve TL mevduattan gelen döviz bazlı zorunlu karşılıkları açığa satma hakkı var.Yani teknik olarak brüt rezervin tamanını da satabilir.
NOT: tcmb bildiğim kadarıyla sadece döviz mevduatı (DTH) için değil ,TL mevduat için yatırılacak olan zorunlu karşılığın da bir kısmını bankaların döviz olarak yatırmasına izin veriyor.
Yani elbet tüm paralar çekilse her banka batar da ,en azından bir müddet dayanabilmeli,o paralar zaten bu sigorta sistemi için tutulmuyor mu.
Maalesef bizim ekonominin şimdiki hali de önümüzdeki 5 yılı da mokoko.Hayal görmemek lazım.
Aslında zorunlu karşılıkların temel amacı bence mudi para çekmek istediğinde çekebilsin diye değil. Bu bence ikincil ve daha minör bir özelliği.Zorunlu karşılık para çarpanını kontrol etmeyi amaçlayan ve piyasadaki geniş para arzının büyüklüğünü rasyonel parametreler ile dengelemeye yarayan bir para politikası aracı. Tıpkı faiz gibi.
Politika faizini ince ayar olarak görürsek, Zorunlu karşılık oranını ve ayarlamsını da kaba ve temel para politikası ayarı olarak görebiliriz.
Örnek: Zorunlu karşılıklar sıfırlanırsa teorik olarak tcmb piyasaya hiç para vermeden dahi para arzı sonsuza ıraksayabilir. Dar para arzı inanılmaz büyük bir çarpan ile şişerek neredeyse kontrol edilemez bir parasal büyüklük oluşturabilir.
Korkmayin yahu, Cilller merkez bangasinin rezervleri 285 ya da 385 milyon dolara dustu deyenin kafasina, kultablasini eklestirmisti!:kahkah:
Ayrıca halk bankalardan parasını çekmek istese döviz mevduatının zaten şu anki döviz likiditesine göre ancak %2-3'ünü çekebilir. Sistem sadece paranın çok küçük bir kısmının bankacılık sistemi dışına çıkabileceği bir mekanizmaya sahip.Bu dünyanın heme hemen diğer ülkelerinde de böyle. Daha fazlası mümkün değil. (literatürden dar ve geniş para arzı kavramlarını araştırabilirsiniz.)
S..... hakkında şikayetvar sitesinde bir şikayet var.Adam s.....dan taksit ve ara ödemelerle senetle ev almış.Ödemelerini de düzenli yapmış.Son ödediği 28 bin liraya ait senetleri s..... vermemiş.Nedeni de istanbuldan antalyaya merkez senetleri yollamamış ondan senetler kendisine teslim edilememiş.Sanki kargo ile zor o teslimat:))))))) Neyse benim aklıma göre o senetler piyasaya verildi.Bu adam yarın bir gün s......batarsa o senetleri bir daha ödemek zorunda kalır.Kazığın boyutunu düşünebiliyormusunuz.Bu şirket hala çatır çatır ev satıyor.Ve kredileri yok kgf yok şu bu diye bankalar tarafından batık kredi sınıfına atılmıyor.Şimdi bu bankalara bu şirketlere bu devlete ve bu sisteme ne denir.Sanki tüm sistem iyiniyetli vatandaşı oymak için kurgulanmış.Ondan sonra yok dolar düşer şu bu:)))))))))))))))
https://m.ensonhaber.com/yeni-ordu-s...ona-dogru.html sonra bıdı bıdı alo parayı gömersen onlarda seni gömer. Mankurtlar yeter artık
Forumdaşlar burası döviz başlığı ama yine de mağduriyetler oluşmasın diye mutlaka belirtmek istedim.
Ev alırken, Tapuyu isteyeceksiniz , Evi göreceksiniz. (tam ve bitmiş olarak)
Tapu dairesine gideceksiniz.
Satıcının sol elinin altında tapu, sizin sağ elinizin altında paranız veya bloke çekiniz olacak şekilde karşılıklı oturacaksınız. Tam ortanızda tapu memuru gözlemci olarak duracak ve süreci kayıt altına alacak.
Tapu memurunun önünde satıcının sol elinden sizin sağ elinize doğru tapu kayarken , aynı anda sizin sol elinizden satıcının sağ eline doğru *eş zamanlı* para veya bloke çekiniz kayacak ve hareket mutlaka eş zamanlı olarak gerçekleşecek.
Tapu memuru işlemin sonlandığına dair onay verecek ve taraflar tüm uzuvlarını tutukları varlıklar ile birlikte kendilerine doğru çekecek.
Lütfen bunun dışındaki hiçbir yöntem ve sistem ile ev almayın.
İstisnai olarak daha çok kişiye ulaşması için buradan da uyarı amaçlı yazdım kusura bakmayın.
bankada muayyen işlem karşılığında parayı bloke etme diye bir olay
tapu dairesinden haber alındığında para satıcıya geçer
yoksa adam 5 milyon tl.lik ev almış bunu koltuğunun altında taşıması beklenmez.
Evet tapuyu isteyeceksiniz derken onu kast etmiştim. Tapu kontrolünü mutlaka yapmak gerek.
Para ödemek tabirini de , parayı ya banknot ya da miktara göre bloke çek ile ödemek anlamında kullandım. (bloke çek dışında önceden havale , sonradan havale olmayacak). Hatta banknotu da mümkünse ufak meblağlarda dahi hiç kullanmayın.
Tapuyu aldın memurdan onay geldi (tapu senin üstüne geçti)...Paradaki blokeyi çözmedin iptal ettin...Noolur ? :he:
Bloke çekin fotokopisini satıştan önce satıcıya veriyorsun.O da bankaya gidip (isim, adres,para meblağı, tckimlikno v.b bilgilerin alıcı ile uyuşup uyuşmadığını) kontrol ettiriyor. Banka o bloke çeki kesip sana verdikten sonra o çeki alıp bankaya götürmeden sana parayı ödemesi mümkün değil. Teknik olarak o çek kesildiği anda para senin hesabından bankanın özel bir bloke hesabına geçmiş oluoyor.
Örneğin satış gerçekleşmedi bloke çek hala malı alacak olanda ama çeki kaybetti, parayı bankadan alabilmesi için dava açması gerekebilir.
Bak bunu bilmiyordum ev sahibi olmadığım için...Hep merak etmiştim ama araştırmamıştım/öğrenmemiştim/sormamıştım da...
Teşekkürler bir şey daha öğrendim bugün sayenizde...
Tabi bir yol da şu tapu dairesi dışında iki tarafında adamları olur.Paralar o adamlar arasında el değiştirir güvenli bir ortamda.Tapu dairesinde telefonla o adamlarla irtibata geçilir.Misal kardeşine parayı verirsin o ev için imza atıldığı anda karşı tarafa parayı verir misal.
Bir de detay olacak ama diyelim 600kTL'ye bir ev alacaksınız, bloke çeki aynı gün ya da 1 gün önceden alın, zira banka parayı kendi uktesine çekeceği için para o süre zarfında getiri elde edemez. Örneğin çeki alıp 3 gün sonra satışa gitseniz 600kTL günde net kabaca 500TL'ye yakın getiri vereceğinden sadece 3 günde 1500TL'yi bankaya hediye etmiş olursunuz. (ayrıca banka müşteri ile olan bağına göre bloke çek hazırlamak için 100TL ile 600TL arasında masraf istiyor.)
NOT 1: Çok özel mesaj geldiği için detaylandırdım, tekrar kusura bakmayın.
NOt 2: Niye milletin artık ev almadığını da yukarıdaki örnekten anlaşılıyor. İşi de böylelikle dövize bağlayalım, Millet 600kTL'lik daireyi zaten 1500-2000TL'ye kiralayabiliyorken gider ayda 15.000TL faizini alır ya da gider dolar alır belki son 6 ay da olduğu gibi o paraya ayda dövizden 40-50.000TL getiri elde eder.
Dövizde ve faizde yükseliş kaçınılmaz. :)
İşte bunlar hep sıkıntılı işler. Karşındaki adamı tanımadan bu yola girmek her zaman için risk içerebilir. Genelde istatistiki olarak alıcı ile satıcı birbirlerini tanımazlar.
Geçen sene sanırım bir bakanın yeğenini öldürmüşlerdi. İsmini hatırlamıyorum ama konut satışı için bloke çek ile tapuya gidiyorlar. Satış miktarının büyük bölmünü dışarıda araba içinde takas etmeye kalkıyorlar. Arabadakiler arabanın içinde alıcının kafasına sıkıp para dolu çantayı alıp kaçmışlar.
Hem de bakanın yeğeniydi ölen kişi.
Süper bilgiler...Tekrar teşekkürler...
dxy 95.40 +0.37%
abd 10 yıl 3.162 +0.17%
işlem bu şekilde ilerlemiyor, önceden tapudan randevu alıyorsunuz , genelde aynı güne veriliyor. randevu zamanı gidip tapu kimlik vb evrakları ön büradaki memura veriyor ve bekliyorsunuz.15 dakika gibi bir sürede içeriden imza faslı için çağrılıyorsunuz. mal sahibinin elinde tapu yok, tapu zaten ön büradaki memura verildi. kimlikler de ona verildi.
imza faslında memur oturuyor, size oturacak yer yok, ayaktasınız.önce malı satan imza atıyor. parayı veya bloke çeki verip siz imzalıyorsunuz.
kredili işlemlerde banka avukatı da tapuya ipotek koydurtmak için orada oluyor.