Çoğu ETF içeriyor. Yurt dışı borsalar ve doviz kuruda düşünce pek cazibe kalmadı tabi onlarda
Printable View
Özel fonlarda özel ismi geçmesi gerekiyor sanırım. Serbest fonlarda nitelikli yatırımcı özel fonlarda ise koşulları sağlayan kişiler yatırım yapabiliyor diye biliyorum. Tabi fon izahnamesini okursak daha netleşir konu :) Serbest fonlarda düşündüğünüz kadar yatırımcı olmayabilir. Normal fonlarda bile 10-20 yatırımcı sayısı olan fonlar bulmak mümkünken serbest fonlarda çok fazla yatırımcı sayısı beklememek lazım
HTT ve DZT nin son aylardaki yükselişinin sebebi nedir?
bu performansları ne kadar sürdürülebilir acaba?
GPG de kalsam mı borçlanma araçlarına geçiş mi yapsam karar veremedim?
ne dersiniz?
HTT ve DZT uzun vadeli borçlanma araçları içeren fonlardır yani tahvil içerirler. Tahvil faizleri düşerse tahvil değer kazanır buda fona değer artışı olarak yansır. Tersi durumda da değer kaybederler buda fona negatif yansır. Eğer uzun vadeli tahvil faizlerinde düşüş bekliyorsanız yatırım yapmak mantıklıdır.
GPG İÇİN
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...imFonlari/MKYF
1 aylık periyotta katılımcı sayısı az miktar artış göstermekle genelde içerdekiler paylarını arttırma yoluna gidiyor.
hisse senedi payı yavaş yavaş azalmakla %20 den aşağı düşmüyor. buradan çıkan para ve yeni girişleri vadeli mevduatta değerlemeye başlanmış. türev araçlarını hisse senetlerine hedge etmek için kullanıyorlar sanırım.
fon katılım belgesi oranı diye bir bölüm var adamlar başka fonlara yatırım yapıyorlar anlaşılan.
TCD İÇİN
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...imFonlari/MKYF
TAM ANLAMIYLA AGRESİF BİR FON.
DEĞİŞKEN FONLAR ARASINDA LİDER ŞU AN https://i.hizliresim.com/GZDOMV.jpg
HİSSE SENEDİ AĞIRLIĞI GPG FONUNA GÖRE 3.5 KAT FAZLA OLMAKLA BİRLİKTE TÜREV ENSTRÜANLARI KULLANMAKTA AYNI ORANLARA SAHİP GİBİ GÖZÜKÜYOR . AMA GPG FONU ÇOK DAHA BÜYÜK BİR FON .
YANİ BU TCD nin HEDGE mekanizması biraz zayıf. BUNA RAGMEN FON İYİ YÖNETİLİYOR SANIRIM BUNUN SEBEBİ BAŞARILI GÜNLÜK İÇİ ALIM SATIM OLMALI.
30 TEMMUZDAN BERİ DÜŞEN BİSTTE SON ZAMANDA HİÇ OLMADIĞI KADAR HİSSE AĞIRLIĞINI ARTTIRMIŞ DURUMDA %71.13 DE YANİ DÜŞTÜKÇE ALMAYA DEVAM EDİYORLAR. EGER ALMAYA DEVAM EDECEKLERSE PARAYI HANGİ ESNTRÜMANDAN ZARARSIZ BİR ŞEKİLDE ÇIKARAK BULURLAR KAFAMA TAKILDI. ÇÜNKÜ SATIP PARA YARATACAK BİR TEK ÖZEL SEKTÖR TAHVİLLERİ VAR .
Garanti tefastan fon alırken valordeki parayı nasıl değerlendiriyor
Banka ayarlarına göre değişir. Bunu ayarlayabilirsin. Boşta kalan parana ne olacağını sen belirliyorsun. Internet bankacılığı ayarlarında vardır.
NORMAL TEFAS Fonlarında Ya repo Ya bankanın kendi PPF sini alırlar alım valörünü beklerken. Satımda ise paran hesabına yatana kadar boşta bekler.
Katılım TEFAS fonlarında alırken Valöre kadar paran boşta bekler. Repo yapılmaz veya PPF alınmaz. Satımda paran boşta bekler.
IST üç günlük değer artışı %0.1686 mk 21.72
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GL1
arkadaşlar, belki yeri burası değil ama şu fonu bir incelermisiniz? cuma günü borsa düştüğü halde yüzde 0,19 getiri, ayrıca yılbaşından bu yana endeks yüzde 5 yükseldiği ortamda yüzde 25,58 kazanmış. altın, bu yıl ralli yaptığı halde dahi yılbaşından bu yana ortalama yüzde 24 getiri sağlamış. bütün hisse fonlarını inceledim, bu fon çok farklı geldi bana. fon açıklamasını da siteden alıntılıyorum:
Formula Agresif Fonu, hisse senedi yoğun olması nedeniyle, toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak temel analiz yöntemiyle piyasa değerinin iskontolu olduğunu düşündüğümüz BIST'te işlem gören şirket hisselerine yatırım yapar. Yüksek büyüme ve kar payı potansiyelleri için seçilen BIST hisselerinde esnek bir yaklaşımla yatırım yapmaktadır.
admustafa arkadaş,
bu soru mühim siz ne dersiniz Hayrani beyefendiye?
Doğru OKT yine de biraz önde, eski kayıtları silmişim son 14 günlük getiriler var buna göre yüksekten düşüğe TZT, AHU, OKT, IST, OSL sıralaması olmuş, Yapı ve AK orta vadeli borçlanmalarda mk %29 yapmışlar ama bunlardan az vardı.
Aslında Orta ve uzun vadelilerde ağırlığı arttırsam mı diyorum faizleri eylül de tekrar düşürebilirler diyerek. Bu arada Altın ve borsa düştükçe kısalardan bozdurup azar azar alıyorum. Bakalım karman çorman ne olacak böyle :)
Hocam bu diğer alışılmış dandik hisse fonlar gibi değil. ( doldurayım bütün büyük hissseleri ,endeksle ayn gideyim yeter gibi değil ), gerçek portföy yönetim tarzı ile seçici alım yapan bir yönetimi var, ben de incelemiştim daha önce. Elbette dalgalı , ancak relatif ( görece ) olarak sürekli bariz şekilde endeksi yeniyor. endeks 100 den 80 e düşer tekrar 100 e gelir. Bu 90a düşer 130'a çıkar, endeks aynı yerde dursa kar eder, endeks göçse az düşer, endeks az düşse aynı yerde kalır vs.. görece olarak endeksin üstünde kalır. Aslında görece getiriyi muhtemelen büyük çoğunlukla taşıdığı türev araçlardan ( viop endeks kontratları vs. den ) yapıyor. Bana muazzam ilginç gelmişti. Yatırımda çok tutucuyumdur ama çok ilginç verileri var. Bist100'ü aylık bir puan % görece geçse bile , orta-uzun vadede müthiş olur.
%50 oranında ist'den çıkıp YAPI KREDİ PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI KATILIM FONU (YFV) alacağım bugün.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YFV
yfv alışı verdim ama gerçekleşme tarihi 21.ağustos 2019 diyor bilgisi olan var mı?valör t+1 değil mi bu fonda
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YFV
14.30 gibi verdim başka türlü zaten nasıl olacak ki anlamadım ist bozdum sabah hesaba 14.10 gibi geçti,yfv ya da başka bir fon alsam da 1 gün daha mı atıyor bu durumda yarın fiyatından alacak ama 2 gün repo mu yapacak yoksa 1 gün sıfır faiz mi işleyecek?
ing üzerinden yapıyorum işlemi ing 13.45 sonrası kendi ppf sini bile aldırmıyor.
Malesef öyle olacak fonlarda sanırım 13:30'dan sonra birgün daha atıyor valör. Valörsüz fon bile alsanız 13:30'dan sonra verdiğiniz emirler bir gün sonra gerçekleşiyor. Başka bir banka yada aracı kurumla işlem yaparsanız daha rahat olur. Kendi PPF'sinin bile son alım saatinin 13:45 olması sıkıntı.
Hep sabahtan verdiğim için emirleri valörde değerleme kısmına birşey diyemeyeceğim. Sıfır faiz kısmınıda bugün öğrendim. Fonun izahnamesinde alım satım esasları kısmı daha detaylı bilgi içeririr bir kontrol edin isterseniz.