Bizim de arkamizda, Google amcamız var!:he:
Printable View
ABD faiz artirmadan borclanmasini son 70 yildir yapiyor
ABD istedigi kadar para basar ve borclanir ve enflasyon gram artmaz faiz de artmaz
ABD eger dolar olmasa coktan batmis bir ulke olacakti
Peki istedigi kadar dolar basip bundan faydalanan Amerika ise bundan zarar goren kim?
BIrisi kazaniyorsa birinin kaybetmesi lazim degilmi?
Kaybedenler dolar basma hakki olmadigi halde dolar kullanan ulkeler yani Kuba ve Kuzey Kore haric dunyadaki her ulke
Cunku ihracat ve ithalatta kullandiklari mesela 100 dolarlik banktnot un degeri ABD borclandikca her gun dusuyor ama ekrani acip baktiginda atiyorum 1 euro hala 1.12 dolar oysaki 50 cent olmasi gerekiyor ama butun dunyanin beynini yikamayi basardilar. Herkes Amerikayi guclu zengin ulke zannediyor
ABD nin son 70 yillik debt to GDP ratio ve only debt grafiklerine bak rekor kirmadigi sene yok. Bugun icin debt/GDP %122 ve hizla artiyor cunku sarlatan Trump ekonomiyi canlandirmak icin vergileri kesti buda borcu patlatti.
Amerika motoru son derece verimsiz eski bir arabaya benziyor. Sonuna kadar gaza basip olaganustu cok benzin harciyorsun ama araba saatte 10km gidiyor. Cunku bitmis cokmus sistem. Ancak o kadar cok benzin varki (dolar) sistem durmuyor.
Tabi bu benimde aklima gelmedi degil.
Misal dedim. Eger demokrasi olsa yani
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
X.Amed abiyi bir okusa sari kafa, aksama bir 70'lik açtırır, meger batmis bir ülkenin başkanıymışım ben deye!:kahkah:
Gelen son dakika haberine göre İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın emekliliğini istediği belirtildi. Gürdal'ın yerine Hakim Ziya Bülent Öner'in geleceği ileri sürüldü.
Çaykur Rizespor, Galatasaray maçının tekrarı için TFF'ye başvuracak.
https://www.borsagundem.com/haber/ca...uracak/1407294
Bence YSKya başvursun. Memleket de dikkat çekici.
"İstihdamın artacağı bir döneme giriyoruz" diyen Bakan Albayrak, mart ve nisan ayında Sosyal Güvenlik Sistemi'ne 520 bin yeni giriş olduğuna dikkat çekti.
Bu doğru mu acaba?
zamanında herkes fetöyle böyle mücadele etseydi peehhh
https://twitter.com/fergusonssakiz/s...752200704?s=20
Bu da "Herşeyçokgüzelolacak" diyen sanatçıları boykot decek olan Nevşehir Belediye Başkanı:
https://twitter.com/kacsaatolduson/s...86163550826501
Ahaberle ilgili ekteki videouyu izleyin. Haberleri nasıl oluşturduklarını görün:
https://twitter.com/AksiAdam_/status...97526320160769
Bir de böyle bir haber var 23 Haziranla ilgili:
https://twitter.com/nishtimann/statu...57511449567234
23 Haziranla ilgili Selçuk Geçer'in yorumu
https://www.youtube.com/watch?v=nonNwMDYEKA
Doğu Akdeniz 'deki sondaj gemimizi çekiyor muyuz acaba diyerekten bu gece de 1 milyar dolar daha satarlar mı dersiniz ?
Faiz artışı mı olacak acaba sanayi sirketlerinde fk lar 4 ün altına indi
valla ben ekonomiyi yonetsem....birde iktidardaysam...onumuzde ki 50 gunluk donemde de birde ciddi onemli bir secim varsa..dolarda iyicene yukselmisse...dayarim 1500 puan faiz artisi...hop dolar 5 lira... sonra veririm piyasaya bakin dolari nasil dusurduk diye gazi...secim biter..alirim yine istanbulu.... dayarim 2000 puan faiz indirimini...varsin faiz lobisi dusunsun ... :)
"O stadları biz yaptık" sözündeki biz kim acaba?
Devlet ve de kadiri mutlak yöneticimiz olmalı...
Peki cebinden mi vermiş o paraları?
Kimin parasını kime veriyor?
Adam seçim öncesi 82 vilayeti dolaştı...
Buralarda ilk söylediği "bu ile şu kadar katrilyon (Ne demekse) yatırım yaptık"...
İşiniz ne?
Size bu vergiyi çalın çırpın, vakıflara hibe edin, yandaş destekleyin diye mi veriyoruz?
İlk işlem 6,01'den geçti.
Esad: Erdoğan'la görüşmeye hazırız
Insallah masallah suphanallah.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tribünlerdeki "Her şey çok güzel olacak" sloganlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor" dedi.
Ankara Esenboğa havalimanını, Süleyman Demirel Üniversitesini vb bir çok yeri kendilerinin yaptığını sanıyor. Statlarla ilgili durumu alenichev yazmış zaten. Merak ettiğim gerçeği bile bile cahil kesimde algı oluşturmak için mi böyle konuşuyor, yoksa gerçekten kendilerinin yaptığını mı zannediyor...
Sloganı bile çalmışlar.
Onlarca futbol stadı yapmanın kararı şu siyasal hedefler için alındı:
- Yığınları futbolla uyutmak bizim bulduğumuz bir şey değil. Faşizm ve futbol kolkolalığı herkesin bildiği bir olgu.
- Daha da önemlisi yandaş müteahhitlere iş yaratıp, devlet bütçesinden servet aktarmak.
Bunu da kendi cebinden yapılmış bir hayrat gibi satmak da Erdoğan'ın hüneri.
Yersek tabi..
Stadyumdaki seyirciyi tehdit etmek kafayı yemenin son kertesidir bana göre.
İstanbul seçimine fazla kafayı takmayın. Bu iktidar nasıl olsa gidici. Yerli, yatırım yapmıyor, yabancı, yatırım yapmıyor. Bu durum bu iktidar gidinceye kadar değişmeyecek. Yani her günümüz bir gün öncesinden kötü olacak. Ben bu lafları 2-3 yıldır söylüyorum. Bu iktidar gidinceye kadar söyleyeceğim.
İstanbul seçimleri önemsiz mi? Hayır önemli, AKP büyük bir farkla kaybederse erken seçimi tetikleyen bir indikatör olur. Hayırlı olur. Olmazsa 6 ay 1 yıl daha debelenme (dengelenme diyorlar buna) süreci devam edecektir. Bu süre içinde yerli yatırım yapar mı? Yapmaz. Yabancı yatırımcı yapar mı? Yapmaz. Bu süre boyunca göreceğimiz para yalnızca sıcak para olur, bu da milli gelirdeki artıştan yüksek bir götürüye neden olur. Yani küçülmeye devam ederiz.
Sonuçta iktidar değişir. Askerlerimizi Suriye'den çeker, dış barışı tesis ederiz. Demirtaş hapisten çıkar iç barışı tesis ederiz. Bu sayede iki konuda ilerleme sağlanmış olur. Birinci bütçemizi delik deşik eden askeri harcamalara son vermiş oluruz. İkincisi yerli ve yabancı yatırımcı bu ülkenin yatırım yapmaya uygunluğuna ikna olur. Ülkeye kalıcı, istihdam yaratan, kaynak getiren bir yatırım süreci başlar. Hem bütçe giderlerindeki azalma hem de artan yatırımlar ülke ekonomisine can suyu vermeye başlar.
Biliyorum bir çok arkadaş, o konuyu karıştırma diyecek ben de onlara şunu diyeceğim. Kafanızı kuma gömmekle sonuçları değiştiremezsiniz. Benim söylediklerimi 30-40 yıl sonra torunlarınız okulda yakın Türkiye tarihi dersinde okuyacaklar. Sizin şu anda kabul edip etmemenizin bir önemi yok. Ne kadar geç kabul ederseniz ödenecek fatura o kadar büyük olacak.
Bahçeli bile Öcalan Avukatlarıyla görüşsün deme aşamasına, Erdoğan "bir merminin fiyatını biliyor musunuz" diyen ağlamaklı bir konuma gelmişse biz vatandaşların bundan durumun vehameti ve nedenleri konusunda pay çıkarmamız gerekmez mi?
adam aleni tehtit edmeye devam ediyor sonra kalkıp demokrasiden bahsediyor
tek adam olursa sonuçları bunlar olur diye yazmaktan telef olmuştuk
elbette aynı tayfada olanlar bize ne gıren cıkan size diye bilir
lakin gün gelir bu adalet sizede gerekebilir ozaman da sizi görecegiz giren cıkanı
Tüm millet ya parasını TL mevduata ya da dolara yatırmış nerede kişisel kazanci varsa ona gitmiş herkes ahkam kesiyor .
En vatanperveri oynuyor.
Kimsenin umrunda değil millet ne de vatan.
Şu çağa denk geldiğim güne lanet olsun
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyler öncesinde söyledim, oylar çalınamaz. Satın alınır, başkasının yerine kullanılır yahut maç bittikten sonra kural değişir, onu bilemem . Ama sandığa giren pusula çalınamaz. Maddi hata olur ama yeniden sayımlarda gördünüz üç beş sandıkta 1 oy . Oraya gelen görevliler sabah hava aydınlanmadan geliyor, aç susuz gece yarılarına kadar çalışıyor, maddi hata olabilir ama oy çalınamaz.
Alaaddin Aktaş'ın hesaplamalarına göre:
Net döviz rezervi:10.5 milyar dolar. (13 milyar dolar swap dahil)
Swap hariç:-3milyar usd çıkıyor. (9.3 milyar dolar değerindeki altın rezervleri hariç)
Bu durumda brüt rezervlerden 3 milyar usd açığa satılmış durumda olabilir.
Katar ile yapılan swap bu 13 milyar dolara dahil mi değil mi belli değil. Katar mb'nin tcmb ile EFT hattı açık olmadığından bu veriye katar swapının dahil olmama ihtimali az bir ihtimal değil. Bu durumda brüt rezervdeki açığa satış miktarı teorik olarak 6 milyar dolara ulaşmış olabilir.
Son 3 cümlede haklısınız.
O zaman şöyle yapalım.
Tüm vatandaşlar, özellikle de yönetim ve yönetim yandaşları yurt içi ve yurt dışı mal varlıklarını açıklasın. Mal varlıkları tam olarak tespit edilsin. Hep beraber elimizde ne varsa satalım. Satmayan ******** olsun.
Öncelikle de en tepeden başlayalım. Sn Binali Yıldırım ve ailesinin yanlış hatırlamıyorsam 17 şirketi ve 30 gemisinin (sayı konusunda emin değilim, araştırılması gerek) helal yoldan nasıl alındığını, bu kadar servetin nasıl yapıldığını da araştıralım. (Bize de vizyon olur, çalışır onlar kadar zengin olur, ülkemize katkıda bulunuruz). Var mısınız?
Biz iyi ve kötü günde vatanımızın yanındayız.. Eleştiri başka bir şey itiraf başka bir şey...